5 wetsvoorstellen voor een sexy lentegevoel

Tijd voor shorts en skinny’s met de Senaat!

Omdat het lente is, zijn er weer heerlijke wetsontwerpen getoetst op deugdelijkheid in samenhang met andere wetten. De Senaat en een beetje staatsrechtelijke kennis zorgen voor een heerlijk lentegevoel.

1. Het is een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. Afgelopen dinsdag werd het Wetsvoorstel Begrotingsstaten Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zonder stemming aangenomen. U leest het goed: zonder stemming. Alle reden voor een klein lentedansje, heerlijk!

2. Juist als je in een dip zit is dit heugelijk nieuws. De wet Herziening ten nadele zorgt voor dat beetje extra zelfvertrouwen dat je nodig hebt om er weer bovenop te komen. Het is tijd voor shorts en skinny’s met de Senaat!

3. U wilde Kroatië er al heel lang bij hebben. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Zeker als een van die zielen op de Balkan rondwaart! Het aannemen van het wetsvoorstel Goedkeuring van de toetreding van de Republiek Kroatië tot de Europese Unie is alle reden om een goede fles prosecco op te trekken. Drink met uw vriendinnen op Kroatië in de heerlijke lentezon.

4. Het hing al langer in de lucht maar eindelijk was ie daar: De wijziging Wet luchtvaart inzake vaststelling gemeenschappelijke regels burgerluchtvaart en oprichting Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart. Chill!

5. Een huis vol bloemen, maar toch nog niet helemaal happy? Met de intrekking van het Stelsel van handel in NOx-emmissierechten wordt ademhalen weer een feestje. Fris en fruitig, zonder stikstofoxide de lente in!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zelfs De Speld doet mee aan de Waan van de Dag. Gisteren volgt een jongen feestelijk zijn moeder op in het familiebedrijfje, weliswaar hofleveranciers (maar verder een gewone routine in het MKB) en het hele land is er vol van, de journaals staan er bol van, AH maakt er een gekroonde trol van en ik kreeg er jeuk aan mijn .ol van. Het seizoensgebonden zicht op opwaaiende zomerjurken is ons, kenners en liefhebbers ontnomen, door primitief heisa-hopsa sentiment en ander ritueel vlag- en fanfarevertoon.

Reageer
gravatar

Een lichte correctie: Ivo heeft een wetsontwerp ingediend waarin het heenzenden van incompetente VVD’ers strafbaar wordt gesteld. De PvdA heeft dat al aan den lijve ondervonden bij Frans Weekers en Fred Teeven. Samson en Asscher weigeren nu al openlijk hun vingers te branden aan het wegsturen van VVD- bewindslieden.

Reageer
gravatar

Geen angst Pot! Ivo & Fred moeten alleen al door hun beroepseed met hun poten van mooie benen afblijven. En daarbij: Nomen est omen, Ivo draagt niet voor niets de achternaam “Op stelten” en Fred heeft een voorkeur voor “Teeven”. Het zou me trouwens niet verbazen als Fred op redelijk korte termijn zelf de benen moet nemen, door een motie van wantrouwen die door een meerderheid van de Kamer wordt ondersteund.

Reageer
gravatar

Maar wat moet je nu nog uitvreten in de huidige politieke situatie om naar huis gestuurd te worden. Naar ik heb vernomen wil Ivo het heenzenden van politici ook strafbaar stellen.

gravatar

Ik zie Oek de Jong al waakzaam zijn; we schuren voortdurend tegen plagiaat aan: Opwaaiende zomerjurken. M.b.t. de eerdergenoemde massale voorkeur voor Prosecco; in Kroatië drinkt men geen feminiene drankjes als Prosecco, maar gewoon huisgemaakte Slivovic, Nazdravje. Dit drankje wordt, net als bij goede wodka, lekkerder naarmate men er enkele meer van nuttigt. Dolletjes óók, om Kroatië bij de EU te hebben, dan weten waar we de volgende extra-bezuinigingen aan te danken hebben als hun twee staatsbanken dreigen om te vallen. Hoe meer EU-zielen, hoe meer staatschuld. Bulgaren lossen dat slimmer op; die halen hun uitkering rechtstreeks in Nederland op.

Reageer
gravatar

Viesman; we tutoyeren, begrijp ik? Maar verklaar je nader, ik begrijp niet goed waar je op doelt met deze korte doch raadselachtige mededeling.

gravatar

Die foto komt mij bekend voor. Vandaag gelanceerd: de enige echte rokjesdag op http://youtu.be/0ouEh_g4Afg. Als Maxima straks een rokje aan doet moet dit maar het koningslied worden. gr, Dirk stelder

Reageer
gravatar

Ook bij ons in Apelfoort worden de benen en het rokje op de foto zeer gewaardeerd. Wij hebben voor ons lentegevoel verder geen wetsvoorstellen nodig en zijn zonder meer gelukkig.

Reageer
gravatar

Jochumpje en Cornelisje,

Schaam je diep! Hebben jullie soms ook meegewerkt aan het Komischlied?

“Het is tijd voor shorts en skinny’s met de Senaat!”

Kort gezegd is dit toch een staaltje van mager taalgebruik, dat door de leden van de Eerste Kamer beslist niet zal worden begrepen.

Voor straf gaan jullie meehelpen met het verwijderen van ongewenste berichten.

Reageer
gravatar

En dat is niet eens het enige, juf. De tekst is zo slecht, dat het bijna het koningslied kon zijn…:
“…alle reden om een goede fles prosecco op te trekken. Drink met uw vriendinnen op Kroatië in de heerlijke lentezon.”
1. Groeien flessen prosecco op het land, net als bijvoorbeeld worteltjes, dat je ze moet optrekken?
2. Is Kroatië een eiland, dat je niet in Kroatië, maar er op een drankje drinkt?
Schamen en helpen ongewenste berichten te verwijderen lijkt me wel het minste wat ze kunnen doen!

gravatar

Ik weet dat ik schitterende benen heb, maar de rest mag er volgens mijn neefje Polleke ook wel wezen, dus begrijp ik niet waarom de fotograaf mij er niet helemaal heeft op gezet.

Reageer
gravatar

Bbeste Plien, je hebt hier echt helemaal gelijk, daarom schenk ik je de mogelijkheid om bij de redactie van de Speld vriendelijk te informeren om je bestaande foto te vervangen door een meer complete aanblik, uiteraard kan ik hierbij de garantie of dit ook mag op dit ogenblik helaas nog niet geven, mijn excuses hiervoor

gravatar

Ja hoor redactie, het zijn een paar mooie benen, maar wat zit er nog meer aan vast? Dat is veel belangrijker, want per slot van rekening leg je de benen toch maar opzij.

Reageer
gravatar

Hallo die knotsgekke speldlezers,


Ik kom net op een leuk grapje. Het heeft niks met het onderwerp te maken, maar als ik eerst daarheen moet gaan, ben ik bang dat ik het grapje weer vergeten ben.

Het koningslied is liederlijk.

Begrijpen jullie ‘m? Toch maar even uitleggen voor de zekerheid: Lieder-lijk, lijk van een lied. Leuk bedacht door mij, hé!


Doeg dan maar weer,

Paulusje met de weemoedige blik


O ja,
Niet vergeten aan papa te vragen wat liederlijk betekent.

Reageer
gravatar

Heel leuk gevonden, Paulusje. Je bent een slimme knul. Wel enigszins jammer dat ik al enkele dagen geleden de term “koningsliederlijk” heb gelanceerd, maar daar dat kan gebeuren, hè.

gravatar

Mevrouw of meneer Naise,

Ik moet mijn vervelende broertje wel even bijvallen. Toen u dat schreef was het onderwerp nog levend en dus nog geen liederlijk.


Valse trut Margootje, bemoei jij je er NIET mee!

gravatar

Paulientje, daar heb je een punt. Een “liederlijk” is inderdaad wat anders dan een “liederlijk lied” of om compleet te zijn een koningsliederlijk lied.
Dus Paulusje bedoelde een zelfstandig naamwoord, terwijl ik een bijvoeglijk naamwoord voorhad.
Dus mijn excuses aan Paulusje en complimenten voor jullie beider slimheid.

PS: het liederlijk schijnt weer uit het graf te herrijzen; eng hè ?

gravatar

Mede op basis van mijn enorme goedheid en liefde ben ik bereid om alle dames van de reformatorische en gerofmeerde gemneenschap zowel de mogelijkheid als het recht te geven om hun gewoonlijk toch ietwat lange rokken met meer dan 2 millimeter in te korten, hierbij moet echter wel de kanttekening maken dat het uit practische overwegingen verboden zou moeten worden om dit met meer dan 2 meter te doen. Ik hoop maar dat ze hier begrip voor hebben.

gravatar

Ah, het is verbeterd: er stond proscecco en dat is inderdaad goedkope plagiaat.
Maar een goede fles prosecco kan ook een heel dure fles wijn zijn, Heer Zerk.
Lust Annie ook vast wel. Wit of rosé, Annie?

gravatar

Graag geen suggestieve opmerkingen over Annie maken Nitwit. Als zij daar behoefte aan heeft zal zij dat ongetwijfeld zelf aangeven.
Bovendien gaat je dat niets aan.

gravatar

Heer G. Raf. Zerk: Dankuwel voor het verdedigen van mijn eer en reputatie terwijl ik aan het werk was en derhalve nu pas kennis neem van de insinuatie van nitwit. Het zou hem sieren om excuses aan te bieden; wat een niveautje zeg.. maar moet ik daar werkelijk om vragen? Nog nooit gedaan eigenlijk ook en om er nu nog aan te beginnen.. driewerf nou neuh..

En wit of rose, allebei lekker hoor! Zolang het niet uit een kartonnen pak komt is het wat mij betreft first class shizzle!

gravatar

Nitwit, de nog niet aangeleerde en derhalve oprechte excuses zijn bij deze geaccepteerd. Ook bij mij slaat de meligheid regelmatig toe en heb ik eigenlijk ook behoefte aan een dergelijke cursus vrees ik, soms.
Anger-management was een makkie; het viel reuze mee en het is een kwestie van tijd tot ik ook So.. Het spij.. me kan zeggen. Nu krijg ik het (nog) niet helemaal uit mijn vingers. Het S-woord, uweetwel..
Ik ga nog maar eens een ouderwetsch haagsch bakkie inschenken en meer nieuws tot me nemen; ik hoorde iemand op mijn weg naar huis zeggen dat dat Koningslied tóch doorgaat. Als dat zo is vrees ik dat ik morgen op de juiste manier excuses aan mijn lieve buren, de wijkagent en het ambulancepersoneel aan moet kunnen bieden; voor de zekerheid nog maar even de hoofdregels doornemen. Dank daarvoor, heel fijn!

gravatar

Ja, het gaat toch door… 🙁

maar ik las net ergens dat we het maar met z’n allen met vuvuzela’s moeten gaan begeleiden! 🙂

gravatar

Jeetje: aan de Solex heb ik louter goede herinneringen al zijn het er wel heel weinig dus dat rolt van mijn vingers! Ziehier: Solex, SOLEX, mag ik je Solex morgen lenen, waarom mag ik je Solex niet lenen, stomme broer met je Solex, als ik later groot ben koop ik zelf een Solex. Dat laatste bleek bluf te zijn achteraf..
Het spij.. nog een keer die spoedcursus, dat andere S-woord wil nog niet lukken. En ik zal het morgen nodig hebben weet ik nu al. Ik verkeer in een soort shock vrees ik na het vernemen van het gruwelijke nieuws van de wederopstanding van het K.Lied. Zodra ik uitsluitend in hoofdletters en met heel veel taalfouten ga schrijven is het al te laat en dat wil niemand.. Ikzelf ook niet hoor, begrijp me niet verkeerd! Maar nu een vuvuzela aanschaffen met gierende spoed, first things first!!

gravatar

Rustig Annie, rustig. Niet zenuwachtig heen en weer draven, maar rustig diep inademen – en weer uit, In …. – Uit … In …

Beter idee: neem het geluid op van Youtube en speel het van een MP3 spelertje af via een gehuurde megafoon.
Geloof me; als je zelf gaat staan blazen kost dat veel inspanning; daar wordt een mens alleen maar amechtig van.
Verslikken in een Proseccootje is het gevolg, en dat kan niet de bedoeling zijn.

gravatar

Jeetje wat een goed idee weer! Ik ben op slag weer rustig en hoop het plasic zakje waar ik net in was gaan ademen het komende kwartier niet meer nodig te hebben. Aan de slag; geen tijd te verliezen!!
Een megafoon heeft mijn broer wel, als ik hem maar mag lenen.. Van zijn Solex moest ik ook met mijn poten afblijven, altijd. Maar dat is toch wat anders nietwaar?
*gaat broer bellen*

gravatar

In z’n algemeenheid vind ik dat er wel een soort nationaal lied op gecomponeerd zou mogen worden. Zo’n lied, dat wij dan -op een nader vast te stellen tijdstip- met het hele land tegelijk zouden kunnen zingen. Ik vind alleen dat Kroatië er dan niet bij mag. Het is niet alleen dat die Kroaten een veel mooiere versie van onze vlag hebben, met die vrolijk rood-witte blokjes erin, maar ze kunnen dat Nederlandse lied dan ook nog eens niet met de juiste uitspraak meezingen, zijn -als volk- heel onaardig en onvriendelijk (nog nooit eerder ergens op vakantie geweest waar het zó schoon en mooi was, maar waar de mensen zook zó onaardig waren). Kroatië er dus maar niet in en dan een mooi, nationaal bindend lied, dat wij allen tegelijkertijd zullen zingen. (Nu nog even iemand vinden die dat dan kan componeren)

Reageer
gravatar

Hoor ik componeren? Een lied dat ‘wij allen’ mogen meezingen m.u.v. de Kroaten?
Laat mij maar even, ik hou wel van wat aandacht in de media en kan beter tegen kritiek dan mijn broer John.
Wanneer moet het ongeveer af zijn?
Als het moet heb ik het 4 mei af. Ik ga toch niet op vakantie voorlopig en zéker niet naar Kroatië; ik heb ergens gelezen dat het er schoon en mooi is doch de mensen onvriendelijk, onaardig.
Dan kan ik net zo goed thuisblijven. Klinkt cliché maar is wel waar. Met lieve groet, Annie E.

gravatar

Volgens mij is er een ernstige behoefte aan een lied dat gaat over o.m. het koningslied, het 4-mei-lied en bovengenoemd senaatslied.
Zeg maar: de moeder van alle liederen; hopelijk heeft John Ewbank tijd daarvoor.

gravatar

Hoe durven die kroaten onze brabantse vlag te jatten ! Iedereen weet dat wij als eersten die rood-witte blokjes hadden en nu komen zij daarmee. Volgens mij is hun kei-onaardige gedrag te wijten aan pure wroeging !

gravatar

Ik heb nog geen lentegevoel ook niet bij het lezen van dit artikel. Dat was wel het geval geweest wanneer er een aantal landen uit de EU was gezet en niet nog een erbij.

gravatar

Sjefke Die Kroaten hebben in het verleden al aangetoond geen respect te hebben voor een mensenleven dus laat staan voor de Brabantse vlag.

gravatar

Jawel Artistide, het hele land zal vanaf nu nachtvorst vrij zijn. (Behalve dan natuurlijk Kootwijkerbroek, want daar is het altijd en per dovenititie onbedaarlijk en onmenselijk koud)

gravatar

IK ook niet Aristide, vooral punt 1 en 3 spreken mij zeer aan, mits ze waar zijn er valt namelijk ook nogal wat vertier te lezen hier en dat moet er juist nu ook zijn. Voor je informatie, de belangrijkste man ter Aarde zou wel eens een kroaat kunnen zijn, ergens aan de andere kant, van de Oceaan. De Tweede Kamer heeft zojuist een mail gekregen, over hoeveel geld we ongeveer praten, zodra gemaakt is wat ik ongeveer wil en dan praten we over een opbrengst van uiteindelijk minimaal 3 miljard op jaarbasis voor goede doelen in Nederland en dus minimaal 140 miljard op jaarbasis wereldwijd. Uiteindelijk word dat nog veel meer. Het is in dit verband ietwat overdreven geweest om iedere keer mijn email te saboteren. In een situatie waarin men wist dat ik reeds zeer veel geduld gehad heb.