Rob Wijnberg: langere stukken etc. wij anders

'Nu hap-snap-journalistiek'

Journalist Rob Wijnberg hekelt journalistiek: “Nu vaak te kort. Wij anders. Langere stukken etc,” aldus hij.

Nieuw
Wijnberg met nieuw initiatief, De Correspondent: “Meer achtergrond, minder hap-snap-journalistiek. Financiering? Gelukt. Blij mee.”

Ontwikkeling
Volgens Wijnberg sinds vroeger ontwikkeling: lange stukken –> kortere stukken: “Wij tegenbeweging. Goede mensen voor gevonden: Jelle, Femke, Joris. Zin in.”

Hap-snap-journalistiek
Journalistiek nu te veel hap-snap? “Wat? Oh dat. Ja klopt.”

Motief
inhoud verhaal.. et cetera.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vraag mij af: géén balkjes over de ogen, ook al zijn het composititietekeningen; hoort dat bij de nieuwste journalistiek?

Misschien is het handiger alleen de zwarte balkjes af te beelden, scheelt toch weer ruimte.

Reageer
gravatar

“””Misschien is het handiger alleen de zwarte balkjes af te beelden, scheelt toch weer ruimte.”””
Dat kan wel zo zijn Bokito, maar dan kun je die mensen niet meer herkennen, duh!

gravatar

Kijk, ik hou best van lange stukken, vooral als ze lange benen hebben, maar dan zonder die enorme zwemvlieszwabbervoeten er aan. Het moet allemaal wel proportioneel blijven.
Maar een stuk blijft een stuk, of het nu lang of kort is, daar kun je niet aan tornen, neem bv. dat stuk van de Dierenpartij ik heb al duizenden keren op haar gestemd. Een stuk is het tegenovergestelde van een muk, zo is het nu eenmaal, zo heeft God het gewild.

Reageer
gravatar

De zin van hap-snap is het niet vervallen in eindeloze uitlatingen waarbij de eindeloosheid van een uitlating niet per saldo eindeloos is terwijl het hap waarschijnlijk ingegeven is door de eindeloze letterhonger welke sommigen trachten te bevredigen door eindeloze zinnen te schrijven. SNAP u deze HAP.

Reageer
gravatar

Ik vind De Speld een fantastische website maar jullie reaguurders zijn stuk voor stuk gigantische idioten. Dat bedoel ik overigens niet positief.

Reageer
gravatar

@Roy: gelukkig dat u het niet positief bedoelt, want anders kreeg ik last van cognitieve dissonantie en wie wil dat nou hebben ?

gravatar

Ik vindt jou reactie fantastisch als je die van ons niet leuk vindt kun je ze ook overslaan het is geen verplichte lectuur. Je kunt ook je abonnement opzeggen

gravatar

Ik vind mijzelf anders een warme persoonlijkheid, helemaal niet guur.

Maar gezien de compacte verwoording van je vooroordeel, is het misschien niet opportuun om een column te ambiëren bij de nieuwe glossy De Corr. i.o.?

Als het ding zsm failliet moet, dan maar met een goede reden, Roy.

gravatar

Soms breek ik de zin ook wel af. Maar uit het hoofdartikel blijkt dat dat nu juist de bedoeling niet is.
Af en toe is het zinloos.

gravatar

Als u de zin afbreekt, mevrouw de bejaarde prostituee, vinden uw klanten dat niet vervelend? Misschien vinden ze dat niet zo zinvol.