Binnendringen Tweede Kamer kinderlijk eenvoudig

Verkiezingen winnen voldoende om detectiepoortjes te omzeilen

Het is kinderlijk eenvoudig om de Tweede Kamer binnen te dringen. Dat beweren de makers van het VARA-programma Rambam.De aflevering van vanavond bevat volgens de omroep ‘onthutsende beelden’ van een undercoveractie die de makers tot diep in de plenaire zaal van het parlement bracht.

De actie is pas na verschillende pogingen geslaagd, zo zegt eindredacteur Maarten Remmers: “Eerst wilden we binnenkomen met een gekopieerde toegangspas. Maar dat werkte niet, omdat niemand van ons op Ton Elias lijkt.” Uiteindelijk wist Rambam de detectiepoortjes te omzeilen door een politieke partij op te richten en een paar zetels te winnen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Hierna was het voor de makers een koud kunstje om het Kamergebouw binnen te komen.

De makers van Rambam willen niet ingaan op de vraag welke partij ze hebben opgericht om de actie op poten te zetten. Bronnen in Den Haag vermoeden dat het gaat om 50Plus of de Partij voor de Dieren. In elk geval zullen de gebruikte Kamerzetels na de uitzending ‘gewoon worden teruggegeven aan de Partij van de Arbeid’, aldus een woordvoerder van de VARA.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met een vergrootglas nog eens goed gekeken naar de linker stropdassendrager. Ik dacht namelijk dat ik die man eerder had gezien, nu blijkt dat hij ook wat aangebrand staat weergegeven op de binnenhoes van ‘Wish you were here’ van Pink Floyd. Het kan zijn dat het slechts een hol rekwisiet is, dat schijnt vaak voor te komen onder volksvertegenwoordigers op het Binnenhof.

Reageer
gravatar

Even weg uit alle discussie en terug naar de foto: wat zien we daar?
– 9 historische kalkhoofden op pilaren die functioneel toezien op het protocol
– 1 vacante pilaar, helemaal rechts, dus gereserveerd voor Hans Wiegel
– v.l.n.r. 2 mannen in VVD-uniform: blauw pak, blauw overhemd, rode das
– 1 (hand) tassendraagster (blond, extra belegen)
– 5 toeschouwers (w.o. 1 principieel dasloze)
– 1 handenschuddende bureaucraat, in lichte onbalans
– 2 fotografen waarvan 1 Iphone amateur

Opgeteld: titulair 21 aanwezigen.
Wat betekent dit tableau de la troupe? B & W-deputatie van een door Plas-sterk geoormerkte middelgrote fusiegemeente die aan de plv. SG van BZ een lijst overhandigd met protesterende handtekeningen; een dagelijks ritueel in de Tweede Slaapkamer.

Reageer
gravatar

Ik sta van dit ‘nieuws’ niet te kijken. Het is mij als kwaadsprekende en haatzaaiende xenofoob al jaren geleden gelukt om met mijn vijfde colonne (van Mossad) het parlement binnen te dringen. Ondanks mijn vele regelrecht onbeschofte provocaties (geleerd van de Knesset) hebben ze het daar nog niet door.

Kamerleden, buiten mijn onderdanige werknemers, zijn mesjogge slaapkoppen, vooral die luie liegende linkse lulhannesen. En dan druk ik mij nog vriendelijk uit voor mijn doen.

Reageer
gravatar

Ja, het binnendringen van een kamer of twee is dus niezo moeluk.

Waar blijft het te diepgravende onderzoek naar de Nederlandsche Mentaliteit ?

Nu hoor ik u denken (bij-effect van Rage->/gquit)
‘is dat nu serieus ?’

Dat is ontzet (leiden) heel errug (middeleeuwen) zere Neus.

Maar aldus ende sowieso;

Zelfs hiero op de Speld! is er een klasse(n)strijd gaande.

De strijd tussen :

Iedereen die iets vindt, en Amsterdammers.

Sorry buitenAmsterdam-woningen;

Ons maakt jullie gewoon weinig uit.

Daar hoeven we helegaar (prik er een vork in) niezo moeluk over te doen.

Wij, als Amsterdam, vinden het prima dat Hullie; buiten Amsterdam, ook bestaan.

Ook al is het dan wel voeten vegen na abcoude.

Reageer
gravatar

Ah kijk, het zo’n onzeker tiepje dat denkt dat steeds van pseudonym veranderen interessant danwel leuk of iets is wat je zou moeten doen.

Even een kleine vingerwijzing;

Je komt voornamelijk over als behoeftig en aandachtszoekend.

Nu krijg je mijn aandacht, sja, had je maar even moeten nadenken voordat je jezelf liet zien.

Kortom;

optiefen.
(en dan heb ik je niet eens een ouwe hoer genaamd)

gravatar

What’s next? De clowninklijke slapkamer?

Maar grutjes, hang toch eens wat camera’s in de wandelgangen der ‘volks’vertegenwoordiging. Kunnen we lachuh!

Reageer
gravatar

Beste ‘collega’ Hoofdredacteur,

Er ontstaat regelmatig verwarring tussen de uiterst doorwrochte beschouwingen in onze e-zine en de minder geslaagde, meestal wat onbedoeld grappige artikelen, die gelukkig verreweg in de minderheid zijn. Het is daarom niet onbegrijpelijk dat enkele nieuwe lezers vandaag 1 april het onderhavige, bloedserieuze onderwerp als grap zouden kunnen beschouwen.

Ik stel daarom voor om een apart rubriekje in te voeren voor de gelukkig spaarzame luchtige berichtgeving, zodat van de eerdergenoemde verwarring geen sprake meer kan zijn.

Hoogachtend,

De Hoofdreacteur

p.s.
Ik verwacht dat de Reactieraad hier ten volle mee zal instemmen.

Reageer
gravatar

O.K.: Kim Jung Un heeft gezegd vandaag zijn Zuid Koreaanse Grote Broedervriend Park Geun Hye te willen eren met een groot vuurwerk om alle geschillen voorgoed tot een einde te brengen: ‘Het moet nu maar eens afgelopen zijn met al dat gekissebis’, zei Un volgens zijn woordvoerder.
Vanavond gaan de grenzen geslecht worden waarbij de val van de Muur niets is, luidt het communiqué.
Coca Cola en KFC sponsoren het feest en CBS en de Wereldomroep zullen ter plaatse verslag doen van de feestelijkheden.
Iedereen wordt verzocht een hoerapet te dragen.

gravatar

3 April!!!! Mij maak je niet meer gek hahaaaaaaaa, ik versta de kunst van op tijd stoppen met lezen. Nou nog stoppen met schreeuwen, de buren en de wijkagent vinden het hinderlijk worden zo langzamerhand..

gravatar

Het moet toch niet zó moeilijk zijn om Tom Elias te imiteren? Men stappe met twee man in één broek, één overhemd en een colbert (alles in maat ‘circustent’) en men lope, onder 1 vergrijsd toupet, als vanzelfsprekend de Tweede kamer in. Als de voorgeknoopte stropdas precies horizontaal ligt (façon: Harm van Riel) keurig parallel aan de kegel sigarenas, zou zelfs VVD tycoon Hans Wiegel het verschil niet merken. Zo zou die jongen van Stegemann dat doen, geheid en gehaaid.

Reageer
gravatar

Als het al een grap zou zijn, dan is de grap toch het binnendringen van de Kamer. Wie, bij volle verstand, zou dat willen?

Stel dat men Ton Elias tegen het lijf loopt -er omheen kan niet- wat dan? Vragen of de circustent terug mag omdat de olifant op de tocht staat tijdens de optredens en de trapeze acrobaten last hebben van zijwind? Of aangeklampt worden door een Voordewind die u vraagt of u toch wel voldoende Jaffa sinaasappelen eet en u een keppeltje probeert te verkopen?

Wat Rambam ook bezielt met dit non-item: het vraagt om teruggave van de omroepbijdrage en schrapping van het tableau wegens uitlokking van gedragingen ingaande tegen de Volksgezondheid.
.

@mw Grappenmaakster op 7: ik zie de grap van een gestolen Solex niet zo. Maar dat zal komen omdat er een geo-positionerings antidiefstal systeem in het frame zit gebouwd, met startonderbreking en trapperblokkering.

gravatar

Zeg bolle je moet fictie wel van werkelijkheid kunnen scheiden het ging om een goeie april grap en ik vindt hem wel goed. Wat jij er van vindt zal mij aan de anus oxideren

gravatar

U moet niet gaan schreeuwen voordat u geslagen bent. Ik wordt zo moe van al die lulhannessen die al weken lang roepen: 1 APRIL.
Ga eerst eens lezen voordat je zonodig een reactie geeft. De Speld gaat echt wel door zonder jouw geneuzel.

OOK VOOR JOU; zie reactie van der BauerFranz

gravatar

Ik heb gisteren al geopperd de 1 april-grappen dit jaar op 1 mei te maken, ik kreeg louter positieve reacties, nou ja een reactie. En dit is geen grap; ik ga op 1 mei echt heel veel mensen foppen, lekker puh!!!

gravatar

@Heer G. Raf. Zerk: ik heb gisteren en ook vannacht weer urenlang zitten wachten, net als toen met Bram, tot de pret begon. Zie mijn reactie op uw uitnodiging. Op mijn Paasbest uitgedost; ook al is het geen pasen meer. Ik vrees dat ik alweer op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats was.. hoe heurt het toch, wat doe ik fout? En weer heb ik het zo koud nu en zie zo bleek als een lijk. O wacht.. dat is wellicht verwarrend, u heeft mij over het hoofd gezien!?!

gravatar

De Partij van de Boekhouders (PvdB) is onder leiding van hoofdboekhouder Mark R. zelfs doorgedrongen tot in het kabinet. Sterk punt is dat boekhouders het verschil niet weten tussen kosten en investeren, en zodoende de interne bureaucratie van de overheid toch kan blijven groeien door nieuwe lastenverzwaringen voor de burger.

Reageer
gravatar

Dat binnendringen van Mark R is wel een dieptepunt in de Nederlandse Geschiedenis. Wat een geluk dat Lou de Jong dat niet meer mee hoefde te maken.

gravatar

een goeie boekhouder weet dat verschil wel degelijk. Politici niet altijd, vooral niet als ze door Brussel ingefluisterd moeten worden.