ING zet verstandelijk gehandicapten in als bestuurders

‘Verschil met gelouterde topbankiers amper merkbaar'

Het besturen van een bank wordt een klus voor de sociale werkvoorziening. De Nederlandsche Bank maakte bekend dat in de Raad van Bestuur van meerdere Nederlandse banken deeltijdplaatsen vrijkomen voor honderd verstandelijk gehandicapten.

“Een onderdeel van het sociaal beleid van banken is het creëren van arbeidsplaatsen voor medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt, zowel aan de boven- als onderkant. Bestuurders gaan zich al snel vervelen met dit werk, maar deze mensen staan iedere dag blij voor de deur’, zegt ING-woordvoerder Rob van Gunder.

Uit een experiment met een aantal gehandicapten in verschillende functies bij de ING, blijkt dat een aansturende functie het minste kwaliteitsverlies oplevert. “Als het gaat om de topfuncties, merk je het verschil met gelouterde topbankiers eigenlijk nauwelijks. Deze mensen draaien moeiteloos mee, komen telkens met nieuwe strategische inzichten en laten zo een frisse wind waaien tijdens vergaderingen”, beaamt Van Gunder.

Voor de bank spelen er geen financiële motieven: “Het gaat bij ons echt om de mensen, die moeten weer aan het werk. En het is ook zeker niet zo dat die mensen hier voor een Wajong-uitkering komen besturen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het success van de politici in de tweede kamer, met de ondersteunende economen laten zien dat dit echt een succesvol werkmodel is.

Reageer
gravatar

Hier worden onze bestuursleden en vrijwilligers heel blij van! We werken voor en met mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Reageer
gravatar

Ligt het aan mij of zijn alle bankiers die hun ware gezicht nog durven tonen, gekleed in het onopvallende uniform der welgestelden? Laatst waren de meesten van deze genetisch verwante humanoïde ondersoort nog bijeen in het Rijksmuseum, om iets te vieren en wat schilderijen in onderpand mee naar huis te nemen. Die truc kenden ze nog van de etentjes met hun opperhoofd Gerrit Zalm in het museum van Dirk ‘DSB’ Scheringa.

Reageer
gravatar

Wij van de Rabobonøs Bank overwegen zeker niet om verstandelijk gehandicapten in het bestuur op de nemen. Wij willen uitsluitend verstandelijk gehandicapten nog als klant.

Reageer
gravatar

zeg hondekop jij bent vast en zekere een blinde geleide hond anders had je wel gezien dat velen deze opmerking al geplaatst hebben. dit is geen oude wijn in nieuwe zakken doen maar ook een duit in het zakje willen doen

Reageer
gravatar

Er dreigt al een tekort aan verstandelijk gehandicapten als deze trend zich voorzet. Ik zie een trend dat we binnenkort mensen moeten gaan omscholen die voorheen studies hebben gedaan waar minder vraag naar is, zoals economie of bedrijfskunde, naar gecertificeerd zwakzinnige.

Reageer
gravatar

Jammmer dat u er even niet bent maar
er liggen nog voldoende mogelijkheden in België daar zijn zij ruimschoots aanwezig. Hievoor hoeven in ons land geen dure herscholingsprogramma’s te worden opgestart.

gravatar

Ik begrijp niet waarom dit onderwerp zoveel aandacht krijgt.
Het betreft uitsluitend een wisseling van de wacht. Naar mijn mening is er alleen maar sprake voor een deel van de bevolking die nu ook een kans krijgt om een hoger salaris te verdienen maar van enige invloed op de bankwereld zal nauwelijks iets merkbaar zijn. De banken worden al jaren bestuurd door geestelijk gehandicapten.
Voor referenties kunt u terecht op Cyprus.
Hoewel al ruimschoots vertegenwoordigd binnen de volksvertegenwoordiging verdienen deze medeburgers ook nog een mogelijkheid om in de regering gekozen te worden.

Reageer
gravatar

We gaan nu dus van psychopaten naar anderszins geestelijk gehandicapten. En dan nog liefst naar geestelijk gehandicapten die vrouw zijn, neger, lilliputter, allochtoon en vanwege melaatsheid in een rolstoel zitten, constant tandpijn hebben, doofstom zijn en een bril met heel dikke lenzen moeten dragen.

Mág het trouwens wel van Brussel?

Reageer
gravatar

Jan-Willem, onderschat niet de training die bankiers ‘old school’ ondergaan vóór het bedingen en innen van hun optimale ‘schaalsalarissen’, bonussen, gratis hypotheek en andere fringe benefits. De moederorganisatie (IMF) organiseert gedegen post-HBO opleidingen met o.a. hanengevechten, survivaltochten in de Jungle van Upton Sinclair mét realistische mensenoffers (op loonslaven; “eten of gegeten worden”), Farc-kopstukken tonen guerillatechnieken vs vakbondsleiders, de ANWB adviseert welke auto’s met chauffeur het meest en vogue zijn, er zijn realistische gevechtsoefeningen met onwillige secretaressen, er is gedegen politieke brainwashing o.l.v. Hans Wiegel en -vlak voor de benoeming- wordt een eenvoudige en pijnloze lobotomie toegepast op het hersendeel waarin bij normale mensen het geweten schuilt d.m.v. een risicoloze punctie via de neusgaten. Al met al kunnen we zeggen dat bankiers geharde krijgers zijn en -als zodanig- de harde kern vormen van het do or die-Kapitalisme. Geen mensen die je ‘s avonds in een donkere steeg wil tegenkomen.

Reageer
gravatar

Wat al vele jaren het standaard beleid is, is het inzetten van emotioneel gehandicapte bestuurders. Deze mensen hebben geen last om mensen uit te buiten of te ontslaan. Sterker nog: ze krijgen er bonussen voor.

Reageer
gravatar

Wat helaas niet is bekend gemaakt is dat de verstandelijk gehandicapten zullen moeten samenwerken met een kleine harde kern van zittende bestuurders. De directie van DNB verwacht veel synergie tussen de nieuwe lichting geestelijk gehandicapte bestuurderen en de oude kern moreel gehandicapte bestuurders waar toch een visluchtje aanzit: Gerrit ZALM en Jan HOMmen. De voortvluchtige Sjoerd van SNS-Reaal heeft -naar verluidt- het in Keulen horen donderen; justitie houdt in die streek daarom een klopjacht. i.s.m. douane, FIOD en Pieter Lakeman.

Reageer
gravatar

Beste Frederik
Jan Hommen zal wel moeten blijven. Anders heeft de ING Hom nog Kuyt en dat is vervolgens nadelig voor G. Zalm. Dat zouden vruchteloze vergaderingen worden

gravatar

U heeft volkjomen gelijk. Daar moet een referendum over worden. Voordat wij het in de gaten hebben halen zij alle telaenten ook nog weg bij de Jostispermabank.

gravatar

Toch loopt de Speld hier achter het nieuws aan! Wat is de kleur van de ING? Oranje! Wat gaf de Jostiband een tijdje geleden? Een groot oranjeconcert! Zie hiervoor svp: http://www.youtube.com/watch?v=vslgdAf-KcU Dus na een dergelijk meer dan geweldig oranje concert en met al de hoogwaardigheidsbekleders daar is het niet meer dan logisch dat de Jostiband gevraagd is het bestuur van de ING te gaan doen. Tja, dat krijg je ervan als je de omnideskundige in deze niet om commentaar vraagt. Dan loop je achter de feiten aan. Vier woorden slechts: prof. dr. Bert Bokhoven!

Reageer
gravatar

Als ze nou eens lichaamelijk gehandicapten gingen inzetten. Bij voorkeur mensen die geen handen hebben…dat maakt al dat gegraai iets van het verleden.

Reageer
gravatar

Mijn beste, de banken zijn al jaren geleden onthand. Ze moesten altijd toptalent aantrekken en vasthouden. Handigheid was daarbij niet van toepassing. Het ging om top talent.

gravatar

U bedoelt daatrmee te zeggen dat wij ipv een graai en snaaibeleid een hink stap sprong beleid mogen verwachten?

gravatar

Als het voor het landsbestuur werkt, moet dat voor banken toch zeker ook kunnen? Kijk naar de fractie van de PVV. Echte topbestuurders zijn zeldzaam tegenwoordig. Iedereen wil doorleren.

Reageer
gravatar

Om Topbestuurder te worden moet je erg veel talent hebben om al op 4 jarige leeftijd tot de Management Academy te worden toegelaten. Om op 6 jarige leeftijd af te studeren met zelfgemaakt knip- en plak certificaat. En als je leert om anderen hard voor je te laten werken, is die Bonus zeker verdient.

Reageer
gravatar

Ik ga Kamervragen stellen over het glazen plafond van gorilla’s! Ze mogen wel stomvervelende dingen doen, zoals het beschermen van een geblondeerde populistische collega, maar voor een functie die echt geld oplevert, zoals bankdirecteur, komen ze nooit in aanmerking.

Reageer
gravatar

Gehandikapt=gij-hande-kapt. Verstandelijk gehandikapt kan dus nooit.
Ook iemand die zijn benen kwijt is niet gehande kapt. Hietbrink laat dus ontelbaar zien dat door verbasterd woorden gebruik de taal niet klopt en er misverstanden ontstaan. Dat is alles. Dus is Hietbrink géén Morosoof.

gravatar

Bank-roet = ? Voor een bank zélf lijkt het alvast te vermijden.

Sommige mensen zijn happy met het verklaren van woorden. Anderen hebben met 5 kastelen = kast-stelen niet genoeg.

gravatar

Als er gehandicapten worden aangenomen kan er geen sprake zijn van discriminatie dus komen morosofen ook in aanmerking

gravatar

Bankroet=bank-rood… de bank zelf staat dan in het rood=roet=limburgs.
Staat dan in het rood… maar… dan wel van jou spaargeld. Wie kan Hietbrink nu vertellen waar al die Miljaaaaarden dan verblijven… dat kan toch allemaal niet zomaar weg zijn ?
Voor het stelen van een brood… halen wij altijd de politie er bij… staat in de supermarkt geschreven… Mijn schoonbroer van 80 overkwam het deze week nog in Brabant.

gravatar

@ gebelgde belg.
Dat mag als zij uit Eurtopa komen.
Zwarte mensen komen niet in aanmerking, dat kunt u zelf ook wel begrijpen. Wanneer u de gedachtengang van Hietbrink volgt er dan sprake van een Banroetmop kunnen zijn

gravatar

@Anna Lize Duiding. Op de Golfbaan spreken we van een handicap.

gravatar

Die beperking is bij mij nog nooit geconstateerd. Wellicht dat u hiermee zichzelf bedoelt of dit in beeldspraak dan wel figuurlijke zin bedoelt,
Ik wil hier echter duidelijk verklaren geen functie bij de ING te ambieëren en lever ook mijn twee Michelinsterren in.

gravatar

Beste spinddokter u mag op de golfbaan wel uitkijken dat er niet iemand is die die snuit van u voor een hole aanziet.

gravatar

Dit is een fnuik plan.
Het samenzitten van verstandelijk gehandicapten met bankdirecteuren is niet verantwoord.
Ik vind niet dat verstandelijk gehandicapten iets hebben misdaan.
Het lijkt me meer een taak voor TBSers.
Overigens banken zijn al goed afgesloten dus we besparen nog op de opsluitkosten ook. Het is een kwestie van de deur omdraaien.

Reageer
gravatar

Dat zou inhumaan kunnen zijn inderdaad. Voordeel van TBS-sers is dat ze vaak ook een ruime ervaring op financieel gebied hebben.

gravatar

Ook worden 225 geestelijk gehandicapten klaargestoomd om zitting te nemen in de Tweede en Eerste Kamer.

Stage begeleiders van de PVV hebben hun eindrapport opgesteld en zijn tot de conclusie gekomen dat er geen bezwaren zijn om ook personen met een geestelijke beperking toe te laten tot het parlement.

Een werkgroep gaat studeren of dit ook doorgevoerd kan worden in het Europees Parlement

Reageer
gravatar

En het is meteen dagbesteding voor die gehandicapten, dus dat scheelt weer zorgkosten! Zijn die bankbestuurders toch nog een keer goed voor de economie!

Reageer
gravatar

In de eerste en tweede kamer wordt deze tactiek al jarenlang toegepast met het bijbehorende succes. Om nog maar te zwijgen over justitie.

Reageer