Bankier lanceert platform voor experimentele bank in Cyprus

‘We beginnen een bank vanuit nieuwsgierigheid’

Voormalig bankdirecteur Marios Pappathanasiou heeft een platform voor een nieuw soort bank gelanceerd. Hij wil voor maandag genoeg geld inzamelen voor De Bankier, de eerste bank zonder Russisch maffiageld.

Bij de nieuwe bank moeten de bankiers weer centraal komen te staan. Zij gaan bepalen wat er met het geld van de spaarders gebeurt. “Eigenlijk weten we nog niet wat we gaan doen, we moeten het nog helemaal uitvinden,” zegt Pappathanasiou. “Wij beginnen een bank vanuit nieuwsgierigheid. Het gaat ons er niet om hoeveel geld er op een rekening staat, maar waarom het op de rekening staat.”

De voormalig bankdirecteur vraagt spaarders om vertrouwen. “Het is een beetje gek want we vragen mensen om hun spaargeld te doneren aan iets wat nog niet bestaat. We hebben slimme mensen van Chase Morgan of Goldman Sachs, en wij gaan die bankiers met een andere opdracht het veld in sturen.”

Pappathanasiou: “Heel veel banken teren op geleend geld, wij willen af van het idee afhankelijk te zijn van spaarders. Mensen storten eenmalig geld en dat geld blijft daar vervolgens permanent. Op die manier hebben we meer eeuwigheidswaarde en hollen we niet als vluchtige banken achter de waan van de dag aan. Bij ons krijgen de spaarders geen waar voor hun geld maar wel zekerheid.”

Volgens de voormalig bankdirecteur rennen spaarders nu nog van hype naar hype. “Toch willen we tegelijkertijd een dagelijkse bank zijn. Als dagbank kun je eenvoudiger inspelen op de actualiteit. Dat komt natuurlijk saai over, maar er zijn al genoeg sexy banken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Russisch spaargeld, nou, ik zou dat geld uit madurodam maar eens volgen – die inwoners hebben nog noooit belasting betaald.

Reageer
gravatar

Heb inderdaad regelmatig last van kontgassen, maar niet van vlapdrollen gelukkig. Vreemd taaltje spreken jullie daar in cyprus trouwens, lijkt wel wat op belgisch. Ben jij soms die getelgde belg ?

gravatar

Zeg Hoer,

Heb jij zélf al wel een wietpas afgehaald? Als je straks wat raar doet pakken ze hem ZO af. Of ze gaan hem tegen je gebruiken. De advocaat gaat zeggen : on TOP of it heeft hij een kwietpas.

Reageer
gravatar

kweetniet of ik al een kwietpas heb.
kweetwel dat een Belg een handgranaat naar mij heeft gegooid. Ik heb de pin er uit gehaald en hem toen terug gegooid.

gravatar

Op een dag ik denk 4 November 2004 ben ik de laatste keer in Amsterdam geweest. Dus ik was taxichauffeur. Ik moest eigenlijk al van in Antwerpen naar de WC. Moest plots die kerel in 7 haasten naar Amsterdam. O.K. Money = money. Voor het centraal station in Amsterdam betaalde die kerel me en stapte uit. Ik was ZO blij dat ik eindelijk naar de WC kon. Daarna kom ik terug bij mijn taxi en er stond daar zo een gele wielklem op. Het was later dan 16 uur en ik had geen Visa kaart dus moest ik met 2 trammen + een km te voet naar zo een hangar in Oost-Amsterdam om aan zo een wicht met een pokdalige kop 103€ te gaan betalen. Om dan terug door de regen en twee trams terug naar Amsterdam te reizen. Dan heb ik daar NOG 1,5 uur zitten wachten tot er een Molukker ofzo me van die wielklem kwam afhelpen. Daarna moest ik nog 160 km door de regen en de files naar huis. Voor noppes. Ik dacht : ????

Reageer
gravatar

@ de belg
kunt u ons de weg naar Hamelen ook vertellen?
Daar heb ik mijn moeder achter gelaten omdat haar 65+ kaart zoek was en zij zonder begeleiding van haar ouders geen wietpas kon krijgen. Ik moet haar nu weer ophalen maar kan de weg terug niet meer vinden

gravatar

1992. Gele daf 66 Amsterdam Hietbrink wielklem. laat de lucht uit de band lopen en trek samen met de wieldop dat onding er vanaf. In de gracht gepleurd. Nooit meer iets van gehoord. wetend dat ze niet kunnen bewijzen wie eigentelijk die daf 66 daar fout heeft geparkeerd. Aan de amsterdamse grachten heb ik voor altijd mijn hart verpand maar op wielklemmen wachten dat gaat toch echt boven mijn verstand… al die domme domme mensen… al die plichtjes die er dan zijn… niemand kan zich beter te wensen om toch ook Limburger te zijn.

gravatar

Amsterdam 1996 Zo kan het ook! Hietbrink Gele daf 66 wieklem.
Lucht uit de band laten lopen en samen met wieldop dit onding er afgetrokken en in de gracht gepleurt.
Wetende dat niemand kan bewijzen wie die daf daar pakeerde, noot meer iets van vernomen.
Aan die amstermse grachten
voor altijd mijn hart verpand
doch ga toch echt niet wachten
in dit wiel beklemmende land
al die stomme stomme mensen
al die plichtjes op elk plein
niemand kan zich beter wensen
ook ergens SLimburger te zijn

gravatar

Een ‘ingezetenencriterium’ = een wielerkoers voor bajesklanten. Na de ‘wietpas’ en het ‘ingezetenencriterium’ gaat er wellicht een nieuwe poging komen.Ik ben het meisje met de zwavelstokjes niet.

Reageer
gravatar

Dat is maar goed ook. Had net mijn miljarden op cypRUS gestald, moet ik er al 20 procent van inleveren. Van de rest kan je toch niet meer fatsoenlijk leven ?!?

gravatar

Ze weten niet eens wie de ABU is die ze moeten hebben. Terwijl jullie Jihadi dood zijn, bellen die van ons met geleende sateliettelefoons naar hun ouders om te zeggen dat ze eten noch papieren meer hebben. Bij buitenlandse zaken gaan ze zich daar ook niet mee bemoeien. Bidt een weesgegroet.

Reageer
gravatar

Abu=opoe P=B en of opa=ouwe-pa, oma=ouwe-ma
De klank veranderingen moet men kennen in het ontalbare dialekt-diets die alle woorden het zelfde maakt in alle talen.
en alibaba=al-lie-pappa dus de vader van alle lieden plus de veertig rovers. Dus ook van de Haarlemmerlieden.
Belangrijke taal-nieuws opmerking van Hietbrink… de groote klankverschuiving der geleerden heeft nimmer bestaan… wel is er spraken van klankverandereing, papa=baba Turks.

gravatar

Voor alle duidelijkheid: Abu is het Arabische woord voor óf ‘meneer’ of ‘Oom’, afhankelijk van het zinsgebruik. Een Talib (of -fonetisch- Taleb) is een student aan een fundamentalistische Koranschool. Een goede verstaander weet nu waarom een burgemeester met meneer dient aangesproken.

gravatar

Gelukkig wordt er aan het front in Syria ook Nederlands gesproken. Gelijk die ene : “zeg tegen Abu DINGES” 2 seconden later “zeg tegen Abu Hamid dat ze eerst moeten schieten of zowat.

Al 2 Hollandse Jihadi zijn dood. De Belgiesche Jihadi houden beter stand. Dat komt omdat de Belgiesche Jihadi BELGEN waren die daarna moslim geworden zijn. De Nederlandse Jihadi zijn geen ECHTE Hollanders. Ja mijn oor.

Reageer
gravatar

Maar pakt u dat dan vooral wel praktisch aan. U moet iemand in de waan laten dat er bij u toch wel wat te halen valt. Want misschien hebt ook u in de toekomst iemand nodig die bereid is uw rolstoel te duwen op de dagen en uren dat het u uitkomt. Het zijn kleine dingetjes, maar men kan er veel plezier aan beleven.

gravatar

Heer Spaland dank u voor uw oplettenheidheid. Helaas had ik gehoopt dat dit ongemerkt zou blijven. IJdele hoop zoals weer doet blijken.
Ja het is nog even wennen. Het vervelende is dat je niet onmiddelijk in kunt grijpen ook al staat er weliswaar dat je het bericht kunt deleten op verzoek. Ik had het zelf tot mijn schrik ook al onmiddelijk geconstateerd. Zoals al eerder gemomemoreerd ik heb de zaak met de familie in de minne geschikt maar af en toe is er nog een recalcitrant.

Reageer
gravatar

Cyprus=cypress-rus is allang russisch. Boomgrote russen planten daar hun stinkgeld (geld stinkt) om dat lekker te laten groeien in de zon. Cuba in de Middellandse zee. Nu de SS-20´s nog.

Reageer
gravatar

Iedereen Kan door het ijs zakken. maar soms is het verstandiger om op de kant te blijven dan gebeurt dat niet. U moet zich overigens nooit op glad ijs begeven. Mocht u dat van plan zijn neem dan liever softijs.

gravatar

Snap niet wat softijs met SS-20´s en een 11stedentogt te maken heeft. Maar ja, ben nooit het slimste jongetje van de klas geweest.

gravatar

Weet iemand waar de heer Viesman, Paulus Den Boschkabouter en Plien verblijven? Zij worden hier al geruime tijd gemist. Zonder hun gewaardeerde bijdragen dreigen veel abonnees af te haken.

Reageer
gravatar

Als woordvoerster van het Ministerie van Volksgezondheid en andere weg te bezuinigen rijkstaken kan ik het volgende melden over de genoemde personen.

De genoemde personen verblijven momenteel in quarantaine wegens infectie met de zeer besmettelijke influenzavirus A/H11N11. De ziekte die door deze virus wordt veroorzaakt, staat bekend als de Bossche Griep, en is zo infectueus dat zelfs het lezen van een enkel bericht van deze patiënten al fataal kan zijn.

Kaarten, bloemen of fruitmanden mogen niet in het quarantainegebied. Dus doet u vooral geen moeite.

gravatar

@ ersuke=er-us-suke…
het roerend eens zijn…. Je roeren,verroeren, en vooral je tong roeren… iemand die zijn tong durft te roeren in zinnige discussie, Hietbrink bijvoorbeeld.
Hietbrink is dus alweer logischer dan dat Onze taal en woordenboek van Dale het on-nadenkelijk uit leggen en fout dus! Wordt tijd dat ze honderdduizenden fouten eens herzien, géén onzin meer verkopen.
Omtroerend=en-niet-roerend, dus onbewegelijk paf staan. Ontroerend goed zijn goederen die vast en goed vast staan, en dus niet tot de tillende have. Niet te beroerd=bij-roerd zijn is weeeer iets heel anders… dat is dus iets bij roeren of mengen… Bijvoorbeeld…. Hietbrink is het iedere morgen bij- roerend eens met de room in zijn koffie.
en boven staand lullig liedje van Henk van Mathenesse Spaland • 22 maart 2013, 18:26 http://www.youtube.com/watch?v=JVMvQI-iLWU Kan werkelijk op alles slaan… inclusief op hem zelve. Nog zo eentje en hietbrink klikt Spattjes land niet meer aan.

gravatar

Toegeven Hij was misschien soms fanatiek=van=haat-ik… maar kon ook wel sportief zijn…. haalde de spelen naar Berlijn en ook wilde hij de elf stedentocht… persee…Hitler over de Elfstedentocht 2012. – YouTube ► 4:06► 4:06 http://www.youtube.com/watch?v=KYwc1uMcAXM
– Geüpload door trueabouteverything
Natuurlijk kon deze niet uitblijven… Hitler gaat los over het negatieve nieuws van de Elfstedentocht …

gravatar

Zeg Hietbrink : SS Anthem – Wenn Alle Untreu Werden. 2x drukken. Ben je wel zeker dat je naar deze song wil luisteren?

Mijn hoed die heeft vier duken. Ja vier duken heeft mijn hoed. En had hij nu geen vier duken. Ja dan was hij niet mijn hoet.

gravatar

@ Carotte; Niemand is het met Hietbrink eens… zijn ganse leven al niet… Het is te veel, veel te veel dé waarheid waar ook ‘de speld’ niet tussen kan.
Pas als je ligt in je kist
gezegt dat men het wel wist
ja had men het kunnen weten
O ja wij waren het vergeten

een waarschuwibg telt voor één
TOCH voor hietbrink gans alLeen…

gravatar

@Berend Willem Hietbrink
Je stelling dat niemand het met je eens is, klopt niet. Ik ben het namelijk wel met je eens dat niemand het met je eens is. Je zult dus je stelling moeten veranderen in ‘bijna niemand is het met me eens’. Of… ?

gravatar

Tikje laf om de verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag bij anderen neer te leggen.
En dan doorgaan om je vermeende gelijk te willen halen.

De link van Heer Spaland naar RonFlonFlon is méér dan toepasselijk.

gravatar

Neen, dat komt niet op hetzelfde neer. Heer Luttelgeest had geen enkele bijbedoeling. Maar slechts het noemen van een naam was voor Hietbrink weer eens aanleiding om een bepaald vast repertoire af te steken. Dit ging overigens veel verder dan alleen “jodenstreken”, een woord wat we in onze kringen niet met een hoofdletter plegen te schrijven, meneer de taalkundige.

gravatar

Ik heb vroeger al een liedje over Hietbrink gezongen. Dat heet Kleine Jodenjongen. Later is de tekst aangepast omdat hier te veel kritiek op kwam. Hietbrink schijnt van Joodse afkomst te zijn. Net als Mahmoud Ahmadinejad ontkent hij dat ten stelligste

gravatar

reclame en reclameren…
uit-elkander geboren woorden…
reclame van de adverteerders…
reclameren door de adverterders…
anders loopt de speld haar advertentie’s mischien mis.
Dus… de media kan nimmer en nooit ergens onafhanklelijk van zijn dan van dit systeen. Zo afhankelijk is de reclamen wederzijds. eerste en beste leugen der massa media.
independend=en-en-niet-bindend… alles dialekt-diets. O groote joden jongen je hebt te vroeg gezongen…

gravatar

Ik heb niet het idee dat hier iets nieuws wordt geintroduceerd. Dit lijkt meer op oude wijn in nieuwe zakken gieten. Immers het vragen van spaarders om geld te donoren in iets wat niet bestaat gebeurde al jaren alleen hadden die spaarders dat toen nog niet door.
Ik zou de bank ook adviseren om Willem Holleeder mee het veld in te sturen die zal ook ongetwijfeld nog lumineuse ideeën hebben om de bank en zichzelf aan geld te helpen.

Dit past ook in het beleid dat de spaarders zekerheid krijgen nml dat zij naar hun geld kunnen fluiten. Dan heb je ook bereikt dat je een dagbank bent zo in de trent van daaaag bank. Dat is wel saai omdat dit in het verleden ook al de angst van veel spaarders is geweest.
Persoonlijk zou ik veel liever opteren voor een witwasbank.

Reageer
gravatar

Ja en de mensen kunnen weer gewoon naar kantoor en ter plekke geld opnemen. Bonnetje invullen met het bedrag en de beambte haalt het geld uit een laatje.

Fijn weekend mevrouw Bruinsma.

De goede oude tijd, toen ik als bankier nog persoonlijk contact had met de klanten en ik na het werk nog even langs ging in het bejaardencentrum om 100 gulden te brengen en de dagafschriften in een mapje te doen.

Nog een kopje koffie en weer naar huis.

Nu zijn de banken als de het meer na 1 nacht vorst:

ONBETROUWBAAR

Reageer
gravatar

Wij van de RaboboNøs maken er liever een potje van. Daarmee wordt de betrokkenheid van de spaarder veel intensiever. Wij staan niet open voor experimenten met het geld van onze cliënten.

Reageer