‘Je tumor is jouw unique selling point’

Patiënt van hulpeloosheid naar ondernemerschap

Patiënten moeten in de nabije toekomst zelf het heft in handen nemen rondom hun zorg. De gemeente Almelo zet zorgcoaches in om hun te leren hun problemen zelf op te lossen.

Volgens coach Martijn Sammels draait alles om de transformatie van hulpeloosheid naar ondernemerschap. “Veel patiënten zitten helemaal vast in de slachtofferrol. Wij zijn daar vanuit een helicopterview naar gaan kijken en hoe we hem van zorgconsument naar zorgproducent konden krijgen. Dus echt de patiënt in de markt zetten. Dat is gewoon key.”

Prostaatkankerpatiënt Guido Westerveld (43) is na een maand helemaal om. “Ik heb leren inzien dat ik echt moet stoppen met reactief achter de feiten aan te lopen. Dus ik heb deze week vooral geprobeerd om in te spelen op de kansen in de markt. Dus ik ben langs de deuren gegaan om te vragen of mensen nog oude medicijnen over hadden.”

Coach Sammels: “Guido kan heel goed outside de medicijnenbox denken. Hij kent de drie P’s: Probleem, Propositie en Paniek. Zijn unique selling point is zijn tumor en we gaan er gewoon uithalen wat erin zit.”

WMO-ambtenaar Tjeerd van Weegen is opgetogen over de tot dusverre bereikte resultaten. “We zien een mentaliteitsverandering. Mensen rennen niet meer bij de eerste de beste hartaanval naar de huisarts, maar kiezen voor een hippe, marktgerichte reanimatie.”

Westerveld heeft nog twee maanden te leven volgens zijn oncoloog. Volgens Sammels des te meer reden om met een spoedoperatie de Chinese markt te veroveren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Typisch een VVD standpunt: je kanker en ziekte zien als een ondernemingskans. Deze Vereniging Voor Dommeondernemers gelooft nog steeds dat de markt alles goed zal oplossen. Denk aan de prachtig rijdende Fyra tussen Nederland en Belgie die zo fraai marktgericht werd aanbesteed. Ach ja, op een menselijk bewustzijn of geweten zul je VVD’rs zelden of nooit kunnen betrappen: als er in lijkenhandel geld zou zitten dan zouden ze zelfs in de soylent green handel gaan zitten als er een marktvraag zou zijn. En anders zorgen ze er toch zelf wel voor met hun reclamevriendjes dat die vraag ontstaat!?

Reageer
gravatar

Kom kom, met die Fyra is het toch goed gelopen?
Het ding heeft vaak en lang genoeg stilgestaan om de hardwerkende burgers uitgebreid te tonen waaraan hun geld is besteed. Ander flitst het maar voorbij zonder goed te kunnen zien welke rommel nu weer is aangeschaft.

Noem u dit maar eens geen fraai staaltje transparantie.

gravatar

Ik heb laatst mijn plaveiselcelcarcinoom aan de hond (teckel) gevoerd toen het smerige ding op mijn arm achter het slot van een deur bleef haken en spuitbloedend losliet. De hond is sindsdien zichtbaar gehoorzamer.

Reageer
gravatar

Geachte Dr. Rossi,

Ik zie dat u toch goed de letterlijke hond bij de metaforische staart gegrepen heeft, zeg. U kunt hoogstwaarschijnlijk binnenkort uw hond begraven.
Maar om niet harder te blaffen dan de hond groot is, het is nog niet zo ver?

Vriendelijke groet,
Dhr. Krebs

gravatar

Geachte Heer Westerveld
Wilt u zich maandag op mijn kantoor melden. U maakt misbruik van de sociale uitkeringen. U bent door uw werkgever ziek gemeld en bent nu als ZZP’er werkzaam
met behoud van uitkering.
Wij zullen uw situatie moeten herwaarderen.

Reageer
gravatar

Ik heb niks te zeuren en ben zeker geen familie van een willekeurig persoon.
Mijn moeder was wel een keurig persoon en naar het schijnt ook regelmatig willig.
Ik stel het wel op prijs dat u mijn familie niet door het slijk haalt en de juiste persoon aanspreekt heer Jeetje

gravatar

Ik snap alleen niet wat er nu zo sensationeel gewijzigd is in de situatie van Guido Westervelde. Volgens mij loopt hij nog steeds zijn lul achterna

Reageer
gravatar

Spelfouten ftw gelukkig maar dat engels m’n primaire taal is, want dat hollands is door net zon infantiel bedacht als diegene die denkt dat ie dergelijke nieuws berichten moet publiceren.

Reageer
gravatar

“Spelfouten ftw gelukkig maar dat engels m’n primaire taal is, want dat hollands is door net zon infantiel bedacht als diegene die denkt dat ie dergelijke nieuws berichten moet publiceren.”

Zon = zo’n
infantiel – dat is geen zelfstandig naamwoord
nieuws berichten = nieuwsberichten
primaire taal = moedertaal
engels = Engels

Als de afkorting FTW “For The Win” betekent, dan loopt de zin niet.

Als je geen gevoel voor absurde humor hebt, ben je dan zo dom om naar de Speld te surfen?

gravatar

Engels is altijd U secondaire taal… daar de aan-galen-saksen=anglo-sax oerspronkelijk Nederduyts-diets.
The Low Countries. Jaargang 11 · dbnl http://www.dbnl.org/…/_low001200301…/_low001200…In cache – Vertaal deze pagina

These settlers and colonists from the Low Countries brought new industry ….. the recent claim of the Duizenddichter poet of Amsterdam, that all languages derive …
In steeds meer na-slag=na-te slaan; werken het oertaal besef van Hietbrink. Thans gangbaar op alle de continenten. Dus houd je bek! Spelfouten bestaan niet, zolang je maar in zins verband kunt lezen wat de inhoud bedoeld.

gravatar

En weer Bingo vandaag!!!
Door dat Hietjebrink nog wat aan het door surfen was… ontdekte Berend Willem hietbrink
9-8-1943 er weer een prachtige site bij; uit het Israelisch. En zeer profisioneel aangemaakt. Daar doet de Duizenddichter zelf dus niets aan. Trots en proud=praat, daar je er over praat als iedereen het mag en moet weten.
Hietbrink wil zo maar meer dan een miljoen Buitenlandse woorden geven aan “de speld” der oersprong uit onze taal die in ontstaan in de wijzen-tijd. (zie Simon Stevin van Bruggen) 1548-1620.
Let allemaal goed op!!!
Wie deze woorden als eerste op zijn site plaatst… van “Hiet-fundamenteel-dialekt-diets-spraakstelsel” krijgt op slag 129.600 links op Google, Yahoo etc… in chase en claimt een overstelpende woord voorraad, te sensationeel voor verder betoog. De tijd is rijp… dankzij internetjes zwijgt niets of niemand dood. Slechts de waarheid zal aan deze of gene beledigend zijn… in schaamte wel te verstaan, aan de zogenaamde gevestigde orde der taal-niets-wetenschap.

Cameron wil referendum over nieuwe locatie Groot-Brittannië | De … http://www.speld.nl/…/cameron-wil-referendum-over-nieuwe-locatie-groot…In cache
U heeft dit openbaar een +1 gegeven. Ongedaan maken
24 jan. 2013 – These settlers and colonists from the Low Countries brought new industry … 10.000 engelse woorden brengt de duizenddichter terug naar het …

חיפוש תמונות – duizenddichter he.topictures.com/duizenddichterIn cache
een schilderij van de Duizenddichter | Flickr – Photo Sharing! jpg – 75×75. een schilderij van de Duizenddichter. http://www.flickr.com. The Low Countries. Jaargang 11 …
De groeten…daaaaag!

gravatar

Wie deze onzin nou werkelijk fantaseerd moet zn adres maar eens sturen naar mn email adres, zal ik hem uit zn lijden verlossen.

Reageer
gravatar

Ach wat spit me dat nu. Ik heb zojuist mijn emailadres aan iemand anders gegeven.
Wanneer ik hem terug krijg mag u hem even hebben!

gravatar

Na de nodige gesprekken met onze lieve heer moet ik zeggen dat ik e.e.a nu naar volle tevredenheid heb opgelost en ook de familieproblemen zijn na een goed gesprek in de minne geschikt.

gravatar

@ G.raf.zerk…Ziet U nu wel… van je familie moet je het vaak niet hebben.
Leuk stripfiguur dat bij U bederijf wel past… en … stripfiguren hebben het eeuwig leven, zijn onschuldig en komen voor in streep=strip verhalen in vele kleuren gestreept of gestript.
Spydiconzales=speed-kan-zo-alles…
speed=spoed=spuit=spetter de spat; zu speet en spijt is te laar voot het eten.

gravatar

Met de electrische solex Parijs door…. Nog even een gezonde teug benzine dampen inademen, door de diesel rookwalmen turen naar de rode verkeerslichten en tenslotte onder de wielen van een inheemse bewoner te geraken.
Ja, dat past wel bij dit artikel.

gravatar

Tjeerd van Weegen wat een grote man zeg met zulk groot praat, jammer zeg, dat hij sterven zal aan een hartaanval net wanneer hij eventjes ergens alleen is en niemand hem kan helpen, en zn batterij van zn mobieltje leeg is.

Reageer
gravatar

Als ik die foto zo bekijk, heb ik niet meteen de indruk dat hij zo’n humor heeft. Een tumor lijkt me dan toch waarschijnlijker…

gravatar

Woorden die eindigen op -heit, -keit, -schaft en -ung zijn vrouwelijk. Het is dan ook die Tuechtigkeit, mede ook omdat het onderwerp is, en dus eerste naamval.

gravatar

Nu geef ik eerlijk toe dat Duits niet mijn sterkste taal is, derhalve even opgezocht, en, Heer Aanrader, wat blijkt: het is goed.

Niet alleen is het onverstandig een Keizer te gispen -wat deze zegt is altijd goed ook al bestaat er twijfel: des keizers, u weet wel- maar het is ook een frase uit Nescio’s ‘Dichtertje’.

Maakt men een fout, is men gelijk in goed gezelschap, blijkt.

gravatar

Nescio
Questo paradiso
Nescio
Nella bocca del luppo
Nescio
Lo straniero Š morto
Nescio
Questo paradiso
I jumped off a bridge
And went swimming for hours
And nobody nobody’s looking
I came to a hotel with
Double rooms and showers
And nobody nobody’s knocking
The phone rings on a nightstand
Somebody whispers ‘hello’ I don’t know
Too many words after so many miles
Somebody whispers ‘hello’ I don’t know
I don’t know
Nescio
Questo paradiso
Nescio
Questo quadro Š bello

gravatar

Ik heb het een en ander nog eens heroverwogen en ik herzie mijn gisp. Mijn fout zat ‘m daarin, dat ik de zin Nederlands aanvloog door te stellen dat zowel Tuechtigkeit als Welt door het koppelwerkwoord ‘is’ gelijk te stellen aan het onderwerp.
Edoch, Duytsch aangevlogen is Tuechtigkeit geen onderwerp en niet een gelijkstelling aan Welt, maar een bezitsduiding. En daarmee is het 2e naamval, nog immer over het onveranderde vrouwelijke geslacht en dus inderdaad is het lidwoord ‘der’.
De keizer wist misschien niet waarover hij sprak, maar hij sprak het wel correct uit.