‘Meer flexpatiënten en een MRI-drive-through’

Hoogleraar lanceert alternatief bezuinigingspakket zorg

Volgens Perry van Heerden, hoogleraar Beleid in de Gezondheidszorg, zijn de kabinetsplannen om 1 miljard euro te snijden in de verplegingssalarissen onnodig. “Met mijn zespuntenplan besparen we wel anderhalf miljard per jaar, en dat bovendien structureel.”

1. De MRI-drive-through. Door patiënten direct bij binnenkomst met auto en al te scannen verbetert de logistiek van beeldvormende afdelingen en worden onnodige opnames voorkomen.

2. Flex- en oproeppatiënten. Om het huidige spitsuur op vrijdagmiddag aan te pakken, worden nieuwe patiënten op oproepbasis opgenomen. Flexplekken zijn daarbij het sleutelwoord.

3. Stapelbedden. Verdubbeling van de bestaande capaciteit bij hetzelfde aantal handen aan het bed.

4. Meer nadruk op zelfhulp. De patiënt van tegenwoordig zwelgt in de slachtofferrol. Hij is zich niet meer bewust van zijn eigen vermogen tot genezen. Met zelfhulppakketten als “Moedervlekexcisie”, “Colonoscopie” en “Open Hartoperatie 2.0” heeft hij zijn lot weer in eigen hand.

5. Versoepeld ontslagrecht. Ziekenhuizen zitten nu vaak weken tot maanden aan slecht functionerende patiënten vast. Met een soepelere ontslagprocedure kunnen zij makkelijker naar huis worden gestuurd.

6. Stoma-schaalvergroting. Nu heeft iedere patiënt nog zijn eigen stoma, maar vanaf volgend jaar sluiten we vier patiënten per zakje aan. Hetzelfde geldt voor infusen en drains.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In het kader van de comeback van het Taylorisme (Scientific management)en bijbehorende jaagtarieven en prestatie-beloning kunnen we de arbeid van chirurgen in multi-moment-opnames analyseren in op zich simpele deelstappen. Vervolgens kunnen we operaties laten uitvoeren door on- en laaggekwalificeerde uitzendkrachten. Voordelen: het breken van de hierarchische machtspositie van chirurgen binnen ziekenhuizen, verlaging van de werkloosheid onder voortijdige schoolverlaters en afgeserveerde politici en -tenslotte-rehabilitatie van ZZP’ers in de zorgsector.

Reageer
gravatar

Welnee, af en toe mengt zich een buitenstaander in de communicatie tussen de vaste pannelleden. Waarvan acte!

gravatar

Dit speelt zich in het holst van de nacht, wij liggen er namelijk wakker van… wat er allemaal niet ge-ouwe hoerd op klaar lichte dag… en dat … Door het vaste panel nog wel.

gravatar

Qua rotondes vallen Nederlanders nog mee. Je mag wat langzamer rijden om je weg te kiezen. In Frankrijk daarentegen moet je je weg al weten nog voor je de rotonde probeert. Soms rij ik 7 keer omheen een rotonde om zeker te zijn. Komt zo’n Fransoos nog toeteren ook!

Reageer
gravatar

De Gebelgde belg=geplaagde belg..ziet gij thans hoe spraak verbasterd door de schrijftaal. Geplaagde=gebelgde=gij-belaagde en wie belaagd u dan? Dan ? Den Hollander. Belgen moppen en moppen zijn paarden vijgen=vegen en die moppen die ruiken niet al te fris. Hietbrink heeft duizenden spreek=spreuk woorden en gezegde op juiste wijze terug woordkundig verklaard… wilt gij ze gratis hebben… zegt het mij maar. Zal U ook een boek zenden. Gratis. Met nieuwe postzegels van onze koning… die gaat men dus van achtere likken iedere dag, anders kleven ze niet.

gravatar

Wat je ook nogal eens tegenkomt in NL zijn ‘oneindige’ borden van 50km per uur die ze dan ook nog eens wekenlang laten staan. Om geen enkele reden en dit in beide richtingen. Of je bolt tegen 100 per uur over de autostrade en dan plots staat er in grote letters boven de autostrade : “ALS ER EEN PROBLEEM IS MET DE AUTOSTRADE BEL RIJKSWATERSTAAT NR (HEEL DE NUMMER)” Als je tegen 100 per uur je stylo moet gaan zoeken? En dan die moet gaan opbellen om iets wat ze zelf veroorzaakt hebben. Hier is het niet beter. Ze denken dat het een videogame is.

Reageer
gravatar

In België zijn verkeerde borden ook wel berucht. Wat dacht je van… het opschrift; einde rotonde… of einde doodlopende weg… Of verboden op het werk te komen bij elke bouwplaats ?

gravatar

Straks ben je in het midden van de nacht in Amsterdam met een Ouwe Hoer bezig en om 11 na 4 valt de politie binnen want je bent dan al 10 minuten illegaal bezig. Ga dan maar uitleggen dat je de tijd niet meer in het oog had en de Hoer Ouder dan verwacht.

Reageer
gravatar

In dit verband nog een relevante oude mop: Wat is een ‘Minuteman’? Dat is iemand die dubbel parkeert voor een bordeel.
Ik veronderstel genoeg kennis bij de lezers aanwezig om te weten wat de ‘minuteman’ is. Maar voor alle duidelijkheid bij de jongeren onder ons ; de ‘Minuteman’ is een geyser (in het Yellowstone natuurpark) die exact om de minuut zijn hete water spuit.

gravatar

Hier misschien een op-steker; voor den Ouwe Hoer en zijn wens der zeven zusteren… op zaal.
Catulli Carmina, Introduction – YouTube ► 5:45► 5:45 http://www.youtube.com/watch?v=I0xXGzeQaWw
15 apr. 2010 – Geüpload door misclat
When I went to Rome this was echoing in my head on the ruines of Palatino hill. The only thing is, that Carl Orffs …

Toelichting: Carl Orffs minder bekend werk is de Catuli Carmina… het verhaal over Lesbya… een onversierbaare vrouw voor Ioonse mannen uit de Griekse klasieken. Beetje oversext, maar ja dat was op z’n grieks de gewoonte. Geneze=ga-naar-huize.

Reageer
gravatar

Belgen komen toch naar Nederland om zich suf te spuiten?
U probeert een rookgordijn op te werpen om stiekum zonder wietpas de grens over te komen.

Reageer
gravatar

@ Ouwe hoer gaat te vaak in ouwe hoeren… Op een zaal liggem meerdere ziekenfonds slachtoffers… je bedoeld op een kamer van de groepsex afdeling… maar dan ben je toch niet zo ziek als gedacht. Val ook jij in de flex flux regeling spoedig ontslag.
Genezen=ge-naar-heze=huizen.

gravatar

Ze zouden de patiënten die nog niet helemaal gaar zijn ook kunnen aan het werk zetten in werkhospitalen. ‘ARBEIT MACHT GESUND’. En hun niet meer platspuiten met morfine en medicinale cannabis en van die rommel waar ze nog suffer van worden. Doch hun inspuiten met wat Lance Armstrong en Co pakten.

Reageer
gravatar

We hebben in de media uitgebreid gehoord hoe hoog de rekeningen van de heren dottore waren. Als we dat spul nu ook aan patienten gaan geven is het budgettaire eind pas echt zoek. Nee dit flexplan spreekt me wel aan. De patient mag kiezen, 7 nachten op zaal of 1 nacht in de prive kamer met de zuster. Moet je eens kijken wat we besparen!

gravatar

Ontslag van wie? van de paciënt of van den dokter ? en… wel eens gehoord van half werk en maar doorschuiven, we gaan toch ook niet in het ene restaurant ,voor gerecht, het andere hoofdgerecht en een laatste nagerecht…
Loop gewoon flexible weg als je iets niet aanstaat. Geld voor alle partijen.

Reageer
gravatar

Waarom niet ik neem ook altijd al een 5 gangen menu. Wellicht heeft u een nieuwe markt voor de Horeca geopend.
Maar gezien uw reactie over het weglopen zult u meestal uw eten wel bij de afhaal chinees bestellen.

gravatar

Over taal onderwijs gesproken…
De 3 eeuwige zogenaamde heilige talen; het Hebreeuws, Grieks en het latijn… de talen die van elkander de oude en nieuwe testamenten hebben afgeschreven, aangevuld en in verschil van lettertekens den volkeren hebben wijs gemaakt: Hebben daarmede 2000 jaren algemene vooruitgang van de wetenschap tegen gehouden. De geheilgde talen slechts kliekend in handen van zogenaamde schriftgeleerden en de natuur uitgeschakeld tot dom houden der volkeren. (bewijs: de explosie van vooruitgang de laatste 2 eeuwen, machinaletijdperk ) Daar is geen speld tussen te krijgen; Perseplolis 10-3-2013 Iran. Het land van also sprach Zarathustra.
De Duizenddichter.

gravatar

Dat sloeg als een tang op een varken=
dat sloeg als een tong op een varken…
dus de tong van het vieze varken in zijn vet mestend hok. Duizenden spreek woorden verklaard Hietbrink terug naar de oorsprong = altijd voorsprong. Is “de speld” deze informatie dan wel waard? Brutus=bruut-is. Varkens zijn beter. De speld te vaak verbaal geweld! Ook gij brutus een dolk in de rug van jou Keizer. Je bent slechts een uitgemolken geit. Meee beee is je antwoord.

gravatar

Ik pleit voor nog een extra maatregel :
Het versoepelen van het ontslag van patienten.
Want met de huidige procedures is het veel te moeilijk om patienten te ontslaan uit het ziekenhuis en is het daarnaast ook nog eens heel erg duur als de patient daarna schadevergoeding gaat eisen.

Als artsen patienten makkelijker uit het ziekenhuis kunnen ontslaan, zullen ze ook veel meer patienten aannemen.
Dat komt de doorstroming ten goede (hoe dat kan ik niet uitleggen)

En met patienten die sneller doorstromen en bijna niet kunnen klagen of hun recht kunnen halen, is de geneeskunde weer flink geholpen !

Reageer
gravatar

Op zich kan ik met die plannen leven, maar volgens mij kan het nog stukken efficienter en goedkoper. Het is hoe dan ook fout om alle patienten naar 1 plek te slepen die erg duur is (750 euro per nacht (in een redelijk hotel betaal je 50 euro pppn)) en waar de mensen ziektes van elkaar overnemen.

Omgekeerd zit tegenwoordig een ambulance vol met troep, dat die gewoon aan huis een open hart operatie kan verrichten. Kortom ziekenhuizen afschaffen. De mensen aan huis helpen en van huis naar huis rijden en niet steeds met patienten telkens een tussenstop maken in het ziekenhuis. Patienten worden dus sneller geholpen.

Reageer
gravatar

Ook wij doen graag een bezuinigingsduit in het zakje, of, in ons geval een afgewerkt radiumstaafje in uw nachtkastje. Hiermee wordt u gedurende uw welverdiende nachtrust preventief bestraald waardoor aanzienlijke besparingen op toekomstige chemotherapieën gerealiseerd kunnen worden en wij een toekomstbestendige methode hebben om ons afval te lozen.

gravatar

Kijk dat doet nu onze taal met woorden.
Flex=vlak-ze. Al zijn het nieuw gevonden betekenissen… het woord werkt immer uit wat het voorsteld. En in een vlaxland is het niet zo moeilijk te vlakken=flexen. Hollandse vervlakking zo vervloex en geflix om al wat boven het maaiveld uitsteekt, zoals Hietjebrink de kop er af.
Dus flux wegwezen… daaaag allemaal.

Reageer
gravatar

Het waren natuurlijk vooral Walen die ze zo vingen, onder andere ene Patrick Devoghel. De buitenlandse zaken lachten er maar wat mee zo van moet je daar nou helemaal voor naar Afrika trekken? Om je dood te vogelen op enkele weken tijd? Na een stuk of 10 gevallenen luidden ze dan toch de alarmbel.

Het is pertang geen misse die Christel Ntsama. Alleen heeft ze geen tieten en hare kost zal ook wel niet te vreten zijn.

Reageer
gravatar

Bij ons pakt de overheid de vergrijzing op een veel leukere manier aan. Al 12 ouwe Belgen hebben ze via jecontacte.fr aan een Kameroens lief geholpen. Al die 12 zijn dan in Kameroen gaan trouwen. Waarna ze binnen de maand al hun geld en 20kg verloren en daarna dood vielen en prompt gecremeerd werden. De overheid gebruikt daar een Kameroenese genaamd Christel Ntsama voor.

Reageer
gravatar

Zelfs in het Armée Belge moesten we niet in een stapelbed slapen. Om strategische redenen, anders stapelden ze ons 4 hoog op. Maar toen den Duits den eerste keer zo plots binnen viel, zijn bijna de helft van onze soldaten totaal onbruikbaar geworden vanaf het moment dat ze uit hun stapelbed sprongen. Den Duits wist dat niet eens. Die dacht dat hij zich schromelijk vergist had in ons aantal soldaten. Of dat ze keihard gaan lopen waren naar Holland. Terwijl ze gewoon met ne gebroken poot in het hospitaal lagen en geen meter meer konden lopen. Zonder die rotstapelbedden zouden we den Duits gelijk tot in Afschaffenburg teruggedrongen hebben.

Reageer
gravatar

Over wie er nou van boven moet of mag gaan liggen en waarom gaat veel discussie komen. De -12 -jarige patiënten zullen absoluut willen bovenaan liggen, helaas zijn er maar weinig -12 -jarige patiënten. Vooral de +80 -jarige patiënten gaat men met geen stokken naar boven krijgen. Met 2 handen zeggen ze dan? Strakjes staan ze die stapelbedden weer in 2 te zagen. Om er daarna achter te komen dat de kamers te klein zijn voor 2 bedden. Dan gaat er weer discussie komen over wie er op de gang moet gaan liggen en waarom?

Reageer
gravatar

Hoe kan een belg hier in vredesnaam zijn mening over bovenliggen geven?
Bij Belgen is het algemeen bekend dat 12 jarigen in de kelder verblijven zonder stapelbed uiteraard.

gravatar

Meneer Zerk mag ik U er op wijzen dat de Heer Daerden zich vorig jaar in Zuid-Frankrijk hartstikke dood heeft gedronken en dus zeker niet zelfstandig naar U toe zal rijden?

Als Lubbers al niet het Binnenhof en een advocatenkantoor had kapot gedaan zou hij nu de Belgische pers wellicht niet gehaald hebben. Op die manier is elektrisch proberen te rijden niet echt milieuvriendelijk te noemen.

Reageer
gravatar

Dat is dan een zorg minder.
Wel merkwaardig dat hij geen afspraak heeft gemaakt voor zijn begrafenis. Ik had nog wel een plekje over gehad.
Dat Lubbers een advocatenkantoor binnenrijdt hoeft u niet te verwonderen. Dat heeft niets met zijn rijvaardigheid te maken doch alles met zijn TomTom.
De wegens des advocaten zijn wonderlijk en dan is het niet zo vreemd dat de apperatuur in opperste verwarring raakt

gravatar

Merkwaardig dat een Belg dit ter sprake brengt en daarme onze zo geliefde voormalige minister president in diskrediet probeert te brengen.
Ik heb in elk geval wel de hoop dat Michel Daerden niet zelfstandig hier naar toe rijdt maar de hulp van
Bøs Showfør inroept.

Reageer
gravatar

De heer Lubbers valt niets te verwijten in zulk een geval: ter verdediging zal worden aangevoerd dat hij moest uitwijken voor een dubbelparkerende wietkopende Belg.
De zaak is helder.

gravatar

Had broeder Lubbers niet een rotterdams politiebureau aangereden, dat nota bene van rechts kwam ?
Ik denk dat broeder Lubbers net iets te lang had gewacht met het trimmen van zijn wenkbrauwen.

gravatar

Het politiebureau kwam weliswaar van rechts, doch voerde geen optische- en/of geluidssignalen, zodat op een voorrangskruising geen aanspraak gemaakt kan worden op voorrang wanneer men uit de verkeerde richting komt.

gravatar

Dit ging toch over drains en stoma’s? Die zakjes bedoelde ik. Zou daarin niet graaien als ik u was.

gravatar

Kan ik de Open HartOperatie 2.0 nog even uitstellen, want ik heb al moeite genoeg met Windows 8.0 en het Miepje van het Kruidvat wist daar geen oplossing voor.

Reageer
gravatar

Hoeveel patiënten zouden er extra overlijden als er geen artsen waren ? Als dit opweegt tegen het aantal overlijdensgevallen door medische missers weet ik een geweldige besparing.

Reageer
gravatar

U waggelt zeker maar door de medische dossiers heen? Als er geen artsen waren zouden er geen extra patiënten overlijden. Elk mens komt te overlijden alleen een arts stelt dit tijdstip in sommige gevallen uit. Deze vraag valt onder dezelfde categorie als welke paddestoelen kun je eten?
Antw. Iedere paddestoel maar sommigen slechts één keer.
http://www.paddenstoel.nl/html/giftig.

gravatar

Patiënten hebben zeeën van tijd, terwijl de artsen het gewoonlijk erg druk hebben.

In plaats dat een arts en zijn assistenten de patiënten langs lopen, is het sneller als de patiënten op een lopende band worden geplaatst en dan enkele tientallen seconden bij de arts stoppen voor wat vragen, een statusaanpassing en een bemoedigend woord.

Om het geheel luchtig te houden kan met de artsen het spel worden gespeeld “welke patiënten heeft u voorbij zien komen”, natuurlijk met leuke prijzen.

Reageer
gravatar

Laten wij dit onderwerp wel serieus behandelen svp.
Voorbarige conclusies zijn geheel onwenselijk en dienen de wetenschap in geen geval.
Ik heb in mijn leven al leuke prijzen voldoende gekregen zonder enige inspanning

gravatar

Dit is slechts het begin van een trend die we overal al zien opkomen.
Waar we natuurlijk aan moeten werken is aan een moderne definitie van ziek zijn.
Wat betekend dat nu, ziek zijn.
Als we ziek zijn als beter zijn definieren kunnen we miljarden besparen.

Reageer
gravatar

Zo te zien is in de grote haast nog een lucratief zijlijntje over het hoofd gezien. Men kan een joint-venture aangaan met Kwik-Fit om tegelijkertijd reparaties aan de auto te verrichten voor afwijkingen die op de scan zichtbaar worden.

Blijft alleen voor mij de vraag of de ontsteking en de lak van mijn Solex niet aangetast worden door die scan?

Reageer
gravatar

Heer Jeetje
Dat u zich daar zorgen over maakt.
De lak die destijds werd gebruikt kon zelfs wel tegen een stootje.
Uw solex is toch niet tussentijds opgeknapt hoop ik?

gravatar

Hr Jeettje, uw nostalgische opmerkingen over uw geliefde Solex treffen mij zeer.
Daarom nodig ik u uit om uw Solex eens grondig te laten onderzoeken bij de afdeling Geriatrie. Tot dan !

gravatar

Heer Jeetje dat moet ik u ten stelligste ontraden. De diagnoses van Dr Oud staan wetenschappelijk niet als erg betrouwbaar te boek. Voor u het in de gaten heeft gaat u weer naar huis met een 2e hands scootmobiel

gravatar

Neen, Heer Zerk, het is nog goede ouderwets gemoffelde lak, waar hier en daar wat steenslag is weggewerkt.

MRI scans bestonden toen nog niet, en ik vrees dat de makers geen rekening hebben gehouden met gemoffelde laksoorten, net zo min als R.S. Stokvis & Zonen destijds rekening hebben gehouden met het uitvinden van de MRI scan.
Zouden zij deze uitvinding wél hebben voorzien, zouden zij hem zélf gefabriceerd hebben.

Nu ja, blijft altijd nog de mogelijkheid tot een rondje in de Hadrian Collider.

gravatar

Zodra zaken van gewicht, zoals daar zijn de Solex en R.S. Stokvis & Zonen aan de orde worden gesteld, lijkt het soms of sommigen het belang daarvan niet onderkennen. Men lijkt daarover grapjes te maken en zich te bezondigen aan lichte scherts. Dit terwijl het in tijden van crisis toch zo nodig is om het hoofd bij de zaken te houden.

gravatar

@ Heer Spaland
Dat lijkt slechts zo. Ook ik weet dat R.S. Stokvis en Zonen de huidige crisis niet af heeft willen wachten.
Dit is natuurlijk te danken aan de vooruitziende blik van de Zonen van dhr Stokvis.
Nee heer Spaland het zij verre van mij om hier lichtvoetig aan voorbij te lopen
Ik ga mijn kop zeker niet onder het zand steken om vervolgens hier grapjes over te maken.

gravatar

Geachte Heer Spaland, U dient een duidelijk onderscheid te maken tussen zaken van gewicht en gewichtige zaken.
Over de eerste kan men wel degelijk een lichte scherts voeren.
Hierover kan men best minder gewichtig doen. Hier houden zich hele groepen mee bezig zoals de Weightwatchers, Sonja Bakker enz.
Bij de tweede categorie is dat inderdaad niet wenselijk. Daar is een serieuze aanpak gewenst.

gravatar

Heer Spaland uw leeftijd blijkt toch het struikelblok te zijn in deze discussie. Vroeger bekeek u de zaken veel luchthartiger. Wellicht dat u bij de officiële ingebruik stelling als eerste naar binnen mag rijden als afgevaardigde van het collectief.

gravatar

Dit onderzoek was even aan mijn aandacht ontsnapt, maar ik ben weer helemaal bij, waarvoor dank, Heer Spaland.

Hoogst interessant is de zinsnede: “PMS is een voorbeeld van een ‘ziekte’, die je gemakkelijk zelf krijgt als je erover leest etc. “.

In één en dezelfde zin wordt de diagnose gesteld én de behandeling duidelijk gemaakt: géén bijsluiters meer.
Briljant.

gravatar

Heer Spaland

Heel erg bedankt voor deze uitleg.
Ik was al bijna onderweg naar de Media Markt om een Dyson te kopen maar ik zie daar nu vanaf.

gravatar

Heer Jeetje zelfs er aan denken schijnt al voldoende te zijn om het te krijgen volgens recentelijk uitgevoerde onderzoeken gedaan bij opgravingen in Mesopotamië van gevonden schedels afkomstig van mensapen.

gravatar

Bij het zien van de foto weet je al zeker dat dit plan gedoemd is om te mislukken.
Dit is het paard achter de wagen spannen.
Wanneer dit goed doordacht zou zijn door dhr Stapelgek dan zou hij dit alleen mogelijk maken met minimaal hybride auto’s maar eigenlijk zou zo’n scan alleen maar mogelijk moeten zijn met electronische auto’s met panoramadak die zich toegang verschaffen via het GPS systeem.
De zorgverzekeraars kunnen hier ook een rol in spelen door de scan alleen maar in het pakket op te nemen en te vergoeden als aan bovenstaande criterea wordt voldaan.Tevens komt men in aanmerking voor groepskorting wanneer
de scan in groepsverband wordt uitgevoerd. Hoe meer passagiers hoe hoger de korting.
Zelfhulppakketen kunnen worden aangeschaft bij het kruidvat en Action in dit pakket moet naast de reeds genoemde mogelijkheden ook het navelstaren worden opgenomen.
Stapelbedden mogen niet bij Ikea worden gekocht omdat deze met paardendekens worden geleverd.
Verder vraag ik mij af of er wel een deskundig advies is ingewonnen bij onze toekomstige koning over het aansluiten van meerdere stoma’s op één zakje. Volgens mij valt dit onder het water management. Veel praktischer zou zijn om hiervoor specialistische ziekenhuizen aan te wijzen die de stoma’s rechtstreeks op het open riool aangesloten hebben en hiermee ook voldoende ervaring hebben.
Het lijkt mij dat Apelfoort hierbij een zeer geschikte locatie is.

Reageer
gravatar

“Stapelbedden”.. die had Perry Stapel van Heerden nou niet zo moeten noemen. Nu twijfel ik ook aan de overige voorstellen, al blijf ik de MRI-drive-through een geweldig idee vinden.

Reageer
gravatar

Is dit een resultante van Het Nieuwe Werken? Welke ontslagvergoeding is van kracht, de oude kantonrechtersformule? Het lijkt Nena wel met haar luchtballonnen!

Reageer