Oliesjeik neemt GroenLinks over

'We gaan een politiek dreamteam bouwen'

GroenLinks is overgenomen door oliesjeik Hussain bin Qassim Al-Kaabi uit Qatar. De partij, die de laatste jaren een zieltogend bestaan leidde, hoopt met de miljarden uit het Midden-Oosten het vertrouwen van de kiezer terug te winnen en door te stoten naar de politieke top van Nederland.

Het verrassende nieuws werd vanochtend bekend gemaakt door de sjeik en GroenLinks interim-voorzitter Eduard van Zuijlen. Van Zuijlen spreekt van een unieke kans. “We moeten realistisch zijn. Vanuit zowel financieel als ideologisch oogpunt was ons bestaansrecht al jaren onzeker. Nu kunnen we weer omhoog kijken. Bij de volgende verkiezingen is GroenLinks eindelijk klaar om te regeren.”

De interim-voorzittter vertelt dat Al-Kaabi een diepe indruk op hem maakt. “Met zijn grootse plannen is hij een GroenLinkser pur sang. Ik weet zeker dat onze idealen van een groene, sociale en vrijzinnige samenleving bij de oliesjeik in goede handen zijn.”

Sjeik Al-Kaabi (43) verdiende miljarden aan de handel in fossiele brandstoffen, nadat hij in 2002 het bedrijf van zijn vader overnam. De Qatarees heeft zin in zijn nieuwe uitdaging. “Ik heb mij altijd op democratie willen richten. In mijn land kreeg ik daar de kans niet voor, terwijl nota bene vrouwen steeds meer invloed krijgen. GroenLinks biedt mij nu een ingang in dit mooie wereldje.”

Volgens Al-Kaabi hoeft de achterban niet te vrezen dat hij GroenLinks als een speeltje ziet. “Ik wil deze partij binnen vier jaar naar de top helpen, Inshallah. Geld speelt geen rol, we gaan een politiek dreamteam bouwen.”

In Den Haag gaan al geruchten over een megabod van Al-Kaabi op de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahomivic en PvdA-leider Diederik Samsom. In de peiling van vandaag steeg GroenLinks meteen naar 15 zetels.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Begrijpelijk. Die lieden worden al van jongs af aan opgevoed. Moeders loopt met een radiotje op de zwangere buik waaruit non-stop het staats-propaganda-nieuws en allerlei feiten komen.
Kortom, een vroegere midlife crisis.

Waarschijnlijk was de zandbak uit zijn kinderjaren al 3 maal groter dan heel NL, of zelfs 6 maal groter dan half Nederland.

Nu is er dan een schrijntje geweten, zoals die smog-kom waarin we wonen, die toch mede door het zwarte goud mogelijk is gemaakt.

Dan lees je over GroenLinks
(partij voor de dieren viel op het laatste moment af hoorde ik in de wandelgangen trouwens, die sjeik bood net te weinig voor Thieme om wie het hem eigenlijk ging)
en dan wil je wat terug doen.
In NL is dan de politiek het geijkte middel.
Kapotter kunnen we het immers wel maken, leuker misschien ook.

Reageer
gravatar

Daardoor willen de PVDA (?) in Nederland en de groenen in België plots DE PROSTITUTIE VERBIEDEN. Geen 20 jaar geleden vonden diezelfden het nog zo nodig als wat. Je mocht er niet eens wat van zeggen.

Ondertussen zitten ze alles vol GROTE ventilators te zetten om die Sjeiks desnoods met SOEPJURKEN EN AL weer terug te blazen naar waarvan ze kwamen.

Sommige Sjeiks zijn érg boos op ‘Griet Wilder’ en ze zeuren er Youtube mee vol. Urenlang. Ze filmen hun eigen dan heel de tijd terwijl ze zotboos zijn op Wilders. ‘Omdat hij al wel 50 keer naar Israël afgereisd is’. Dat bleek waar. OOK TE MIJDEN DUS DIE KEREL!

Reageer
gravatar

Na het voetballen gaan ze nu ook de politiek in het Westen infiltreren .Altijd goed!! Mammon de God van het geld rules the world al tijden dus wat is er mis mee?Vervelender wordt het als ze de verkiezingen gaan winnen en al het zand uit de woestijn naar Nederland willen brengen en alles buiten de Randstad onder het zand willen stoppen !

Reageer
gravatar

Dat is niet vervelend dat is juist een heel goed plan. Mijn lijfspreuk luidt niet voor niets “Zand er over”
dat lij mij een veel beter plan dan het in de doofpot te stoppen

gravatar

En dan nog juffrouw Clinton aanstellen want die is transfervrij en beschikbaar. Die kan mooi als GroenLinksbuiten funktioneren. Da’s logisch.

Reageer
gravatar

Juffrouw Klint ton is wel transfervrij maar beschikbaar???? Daar plaats ik de nodige vraagtekens bij. Ik kan mij heel goed herinneren dat dat Klint Ton tijdens het presidentschap zijn sigaren al uit een andere doos haalde.

gravatar

ja maar dan moeten ze wel de stemmen van de nederlanders krijgen en ik denk niet dat nederland op groen links zit te wachten , ze moeten rechts worden net als wilders dan berijk je veel meer whahahahahahahahahaha

Reageer
gravatar

Flauw grapje. Ben het eens met de meeste mensen dat de bestuurders van GL de realiteit compleet kwijt zijn, eigenschuld, door nikszeggende allochtonen met een IQ van een garnaal bestuurstaken te geven. Hatelijk zijn richting mannen, die al niks op hebben met GL. De mensen die GL gestemd hebben zullen met huilebalk Halsema en sap spijt hebben als ….

Reageer
gravatar

GL kan er alleen maar op vooruit gaan. Maar dat was ook het geval geweest als Castro, Gates, Cruyff of Pechthold dit restpartijtje had over genomen.

Reageer
gravatar

Beste Moosje, Daarin zit geen paardenvlees verwerkt is is allang bewezen door de keuringsdienst van Garen
(halve). Wel bestaat er grote kans dat hij verwekt is door paardenvlees.

gravatar

sjeik=sjiek maar of = sjiek=sjeik daar is hietjebrink nog niet uit? show-ik zit er ook in… wat een pracht en praal
groen links gaat bomen planten in de woestein… daar zijn ze toch voor… dat heeft die man goed gezien. Plant dan wel links en rechts tot dat we door het bos de bomen niet meer zien.

Reageer
gravatar

Beste Bøs Showfør
Dat zal in de aanvangfase zeker niet gebeuren. Hij zal in het gescheiden afval eerst een beroep doen op het afgeserveerd Sapje.
Vervolgens zal hij ook op Tofik Diebiel een beroep doen maar mocht dit tot onrust leiden dan zal hij hier zeker geen Halsemazaak van maken. Voorde broodnodige verjongen zal hij een Kalvertjevier plukken maar boren is nog geen optie

gravatar

Met alle respect voor Amersdoorn maar ik weet zeker dat u hier 2 plaatsnamen door elkaar haalt. Wij in Apelfoort zijn open en transparant, zelfs lijk 74 denkt erover om zich bij ons te laten verbranden. Bij ons is er ook nog open en eerlijk een echte paardenslager en de hamburgerkoning bij ons hier heet dan ook eerlijk: ‘MacHorsnald’ . Soylent Green, dat zouden wij hier nooit doen, wel aardig dat u zo een filmklassieker onder de aandacht wilt brengen maar hier vergist u zich echt in een naam. Dat is overigens hier op de Speld wel vaker gebeurd, zoals u in het Speldarchief keurig kunt opzoeken.

gravatar

Beste Apelfoorter,

Soylent Green is de naam van ons ingeblikte gemalen mensvlees. Ons vlees wordt overigens pas verwerkt na een nette euthanasie, die door wordt bekostigd.

Wij hebben over ons product al in 1973 door Richard Fleischer een succesvolle reclamefilm laten maken. Ik neem aan dat u daarop doelt.

gravatar

Beste moderator,

Ik ben een ons vergeten in mijn bericht. Kan dat nog door u worden toegevoegd. Nee, nee, ik bedoel niet honderd gram van onze overheerlijke Soylent Green, dat voldoet aan alle wareneisen op één kinderachtig flauwekulletje na.

Ik zal de hele zin maar overdoen voor de zekerheid:

Ons vlees wordt overigens pas verwerkt na een nette euthanasie, die door ons wordt bekostigd.

p.s. Wij verwerken geen edele dieren zoals paarden!

gravatar

Geruchten gaan hier dat het hoofdkwartier van dit ongekend nieuwe GroenLinks in Apelfoort zal komen te staan. Wij experimenteren dan ook al jaren met vormen van nieuwe energie als het biologisch verbranden van al onze lijken (lijk 74 kan bij ons groen verbrand worden) waarbij de -rest-warmte wordt ingezet om Apelfoort te verwarmen en de edele metalen die er over blijven dienen om onze gemeentekas te spekken. Met mooie groene cijfers voor onze gemeentefinancieën. Heeft u Apelfoort al ooit ergens in de rode cijferlijsten zien staan? Ik bedoel maar.

Reageer
gravatar

Bij ons gaan geruchten over de oprichting van “GroenLinksheul”, waar de groenlinksers vrij rondlopen en op uw schouder springen. Dus niks Apelfoort !

Bovendien gaan er geruchten dat de warmte van het crematorium in Apelfoort alleen maar wordt gebruikt om cake te bakken !

gravatar

Nu bekend is geworden dat de groene linkse kerk is overgenomen, durf ik eindelijk te vertellen, dat de PVV al jaren het gezamenlijke bezit is van Likoed en The Tea Party.

Reageer
gravatar

Ik hoop dat deze sjeik genoeg geld op tafel kan leggen om het nog vier jaar lopende contract van Barack Obama bij White House af te kopen. Zal wel een stevige transfersom aan vastzitten, het was beter geweest om toe te slaan voordat Obama zijn nieuwe contract tekende.

Reageer
gravatar

schijnt dat er ook krachten zijn in het white house die van obama af willen… dus misschien komt het voor iedereen wel goed uit. En anders is Assad transfervrij op te halen. Lijkt me wel een goeie voor groenlinks

gravatar

Een schitterend initiatief ! Ook de politiek moet geprivatiseerd worden en ons laten genieten van alle resulterende geneugten.
En nu niet zeuren over burgers die uiteindelijk diverse nadelen gaan ondervinden; hadden ze maar geen burger moeten worden.

Reageer
gravatar

Maar beste Apax, begrijp ons niet verkeerd ! We juichen particulier initiatief toe, maar steken zelf geen poot uit.
Dus de hoogste bieder wint! En een duit in onze partijkas helpt natuurlijk ook.

gravatar

Dan maar meteen een fusie tussen Qatar en Nederland, bij voorbeeld onder de naam Qaderland. Lekker met een binnenlandse vlucht naar warme streken en zeer breed strand.

gravatar

Daar heb je het gedonder al: Nederland is uit z’n evenwicht gebracht doordat Wilders Down Undergedoken is (ik zag vanmorgen op een foto op de Televaag website waar hij bijna door een Koala doodgeknuffeld werd), en meteen vindt er een reverse takeover plaats van Groen Slinks om in het machtsvacuum te springen. Dit land gaat aan onnadenkendheid ten onder!

Reageer
gravatar

Ik vind het trouwens wel een heel mooie cirkel: uit de groene puinhopen ontstaan, na een tijdje, weer fossiele brandstoffen.
Ik snap deze investering van de sjeik wel!

Reageer
gravatar

PETER
Democratie zal dan met een Hoofdletter worden geschreven. Ik heb begrepen dat, naast de Maurice de ongelovige kristenhond ook de SGP heeft geraadpleegd om vrouwen uit de regering
te weren. Dit om een zo breedmogelijk draagvlak te krijgen. Dit kan nooit de goedkeuring wegdragen van Haagse Annie

gravatar

Met deze megabom krijgt men Kootjebroek wel van de kaart. Een bevredigende oplossing is het echter niet. Als men als machthebber over Kootjebroek Kootjebroek van de kaart vaagt, heeft men niets meer om macht over te hebben. Kootjebroek laten bestaan is echter ook geen optie.
Pollens, wat nu te beginnen?

gravatar

Daar denk ik een oplossing voor te hebben, Heer Spaland. Kijk, Groenlinks heeft op enig moment het verbindingsstreepje laten vallen tussen Groen en Links, waarop de ellende een aanvang nam.

Als we nu met Kootjebroek dit nu eens recht trekken?
Kootje-Broek: men kan dan of Kootje of Broek van de kaart vegen.
Het is niet ideaal, toegegeven, doch het is een begin, en ik proef er iets van poëtische gerechtigheid in.

gravatar

nee ne nee en nog eens nee
alleen al het feit dat er sprake is van een bod op Satan Ibrahimovic doet het ergste vermoeden. Ik ben bang dat Kootwijkerbroek dan de hoofdstad van ons land gaat worden. Samsom zal hier geen rekening mee hebben gehouden want die was bij de Citotoets al als zwakbegaafd door de mand gevallen. Deed zich weliswaar voor als Grienpies activist maar ik kan mij niet voorstellen dat deze oliedommeboer uit Kwatta zo onnozel zal zijn om een kernafvallige de kans te geven zijn zuur verdiende dollars door de neus te laten boren.

gravatar

Heren, heren toch. Bij verschil van inzicht tussen deskundigen wordt het lastig, snel wordt het te technisch. Laten wij daarom trachten de moeilijkheid terug te brengen tot de eenvoudigste vorm en te bezien wat hier zoal over te zeggen valt.

Enerzijds is er het verbindingsstreepje. Het is een historisch feit dat hiermee in het verleden mooie resultaten zijn bereikt. Een correcte en smaakvolle toepassing vereist echter een grondige kennis van zaken. Ik zal dit met een voorbeeld illustreren.

Ooit was het in onze Rijnlandse samenleving gebruikelijk een gedegen ambachtsman een ereteken toe te delen, waaronder het verbindingsstreepje om het belang van het ereteken te onderstrepen. Men was dan meester-kleermaker, meester-timmerman, meester-metselaar, meester-horlogemaker enzovoort. Dit na een solide proef op de som.

Minder solide meesters waren dan ook wel “meester”, maar zonder het begeleidende streepje. Terecht, er was immers niet een te onderstrepen belang. Men kan denken aan de meesterverteller, meesteroplichter en de meestermorosoof. Een ieder zal hierin zijn weg wel weten te vinden.

Anderzijds is er de Citotoets. Zonder te willen ontkennen dat hier sprake is van een proef op de som, kan naar mijn mening niet staande worden gehouden dat deze vergelijkbaar is met de meesterproef.

Nu komt het probleem hoe te handelen ten aanzien van de meesterverteller, meesteroplichter of meestermorosoof die wel de Citotoets heeft doorstaan en de gelijksoortige lul met vingers die blijkens de Citotoets te stom is om voor de duvel te dansen. De Citogecertificeerde zal zich toch een onderscheidingsteken wensen (dat géén streepje kan zijn) teneinde zich tegen verwarring met de voornoemde lul met vingers te vrijwaren. Ik aarzel niet te zeggen: met enig recht.

Samenvattend zie ik nog geen begin van een oplossingsmodel.

gravatar

Kom kom, Heer Spaland: we hebben het wél over Kootjebroek, en dan zijn noodingrepen geoorloofd, toch?

Maar wellicht een: /* (doorhalen wat niet van toepassing is) om aan uw terechte bezwaar tegemoet te komen?
Het is wel zo democratisch: na het afgaan van de bom kan de overgebleven bevolking kiezen welk gedeelte zij van het bordje wil wissen.

gravatar

Ei ei, Heer Jeettje. Daar hebt u gelijk in. Mijn probleemstelling was wellicht te abstract nu het Kootjebroek betreft. Uw voorstel lijkt mij eenvoudig en doeltreffend. Hier kan niemand bezwaar tegen hebben.

Of wellicht toch?
Wij zullen het moeten afwachten.

gravatar

Heer Spaland.
Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
Dit heeft u overigens ook zelf al aangetoond in uw proefschrift: De tabel der glijdende schalen.
Viezerikje Samsom komt ook geenzins in aanmerking voor een streepje behoudens het geval het hiermee het minteken bedoeld wordt. In dat geval mag u het wel onderstrepen wat mij betreft.
Voor een streepje als beloning komt hij geenzins in aanmerking daar het altijd al een grote lijntrekker is geweest.
Hiervoor is hij Cum Laude geslaagd.
Ook in eigen kringen is hij zeer omstreden. Na de volkomen ten onrechte behaalde verkiezingswinst werd al hij massaal verwelkomd met “VIEZERIK, VIEZERIK, VIEZERIK. Ik geef het u te doem om dan uw gezicht in een plooi te houden. Nee dan heb je zeker geen streepje voor!
Over de lul met vingers hoeft een erkend Citogecertificeerde zich geenzins zorgen te maken. Niet alleen dat hij te stom is om voor de duvel te dansen ook in zijn verdere leven is er een ernstige streep door de rekening getrokken. Na enige omdwalingen op het kerkhof heeft hij een kortstondige relatie gehad met een K.. met handrem waardoor hij zijn vingers heeft verloren.
Qod erod demonstrantum zou ik zeggen.
Verder zal ik over deze kwestie zwijgen als het graf en steun doodgemoedereerd de motie van heer Jeettje

gravatar

Bedenk ik mij daar toch net dat het tegenwoordig moeilijker is de Cito toets met slecht gevolg te maken, dan te halen. Het onderwijzend personeel zorgt met hand- en spandiensten wel voor een goed resultaat: het wordt immers stukloon?

Wat hier nu weer van te denken.