Voormalig SNS-topman stelt bezuinigingspakket voor

‘De gezondheidszorg, daar is echt veel geld te halen’

Scheidend voorzitter van SNS Reaal Sjoerd van Keulen vindt het onverantwoord dat er een gat van 3,7 miljard euro in de Nederlandse begroting zit. De oud-topman van de bank heeft om die reden een uitgebreid pakket aan bezuinigingsmaatregelen gepresenteerd.

Van Keulen zegt geschrokken te zijn van de cijfers. “3,7 miljard euro is een aanzienlijk bedrag. Ik heb dit weekend de rekenmachine gepakt en ben gaan nadenken over mogelijke maatregelen. Vanuit mijn achtergrond durf ik wel te beweren dat ik over gedegen financiële kennis beschik. Ik zet mijn vrije uren graag in voor de samenleving.”

Volgens Van Keulen zijn er vooral veel mogelijkheden in de gezondheidszorg. “Daar is echt veel geld te halen. De zorgpremie en het eigen risico voor de middeninkomens kunnen bijvoorbeeld fors omhoog. Daarnaast kun je overwegen bepaalde dure medicijnen niet meer te vergoeden.” De oud-bankier wil verder de AOW-leeftijd verhogen naar 69, de WW verkorten tot drie maanden, de langstudeerboete nieuw leven inblazen, de hypotheekrenteaftrek versneld afbouwen en de publieke omroep afschaffen.

Van Keulen roept het kabinet op om haast te maken met het sluitend maken van de begroting. “Nu treuzelen zou roekeloos zijn. Van mensen in topfuncties mag je verwachten dat ze de visie hebben om maatregelen te nemen wanneer dat nodig is. Er staat immers nogal wat op het spel. Als ze dit nu niet goed oplossen, raakt dat heel veel mensen heel hard.”

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem voelt zich verantwoordelijk voor het gat in de begroting. Hij juicht het initiatief van Van Keulen toe. “We moeten het huishoudboekje met zijn allen op orde krijgen. Ik stel het zeer op prijs dat de heer Van Keulen zijn kennis en kunde onbezoldigd in dienst stelt van ons land.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wegens onverwacht vertrek van vorige functionarissen zoeken wij contact met kandidaten voor de rol van interim Bankier. Vereisten:
– Overtuigd VVD-aanhanger
– Aantoonbaar talent voor fraude
– Netwerk in het politieke circuit
– Via EPD aantoonbaar verwijderd geweten
– Pokerface
– Geen zweethanden
– Ervaring in zwartgeld-transacties
– Ervaring met massa-ontslagen
– Ervaring in omgang met accountants
– Ervaring in FIOD-ontwijkingsbeleid
– Ervaring met LIBOR-manipulatie
– Leeftijd tussen 38 en 63 jaar
– Bij voorkeur ervaring met sponsoring
– Bij voorkeur gehuwd
– Bij voorkeur woonachtig in Blaricum

Wij bieden:
– Auto met inwonend chauffeur
– Rente- en aflossingsloze hypotheek
– Genereuze inkoop van pensioenjaren
– Schaalsalaris vanaf € 1.200.000,- p.a.
– Bonussen volgens Goldman Sachs-schaal
– Politieke dekking bij juridische vervolging
– Ervaren belastingvluchtverkeersleiders
– Ruime onkosten- en representatieregeling
– Een eigen column in de Financiële Telegraaf.
– Garantie tegen screening door overheid

Kandidaten en belangstellenden kunnen zich melden via F.U. Intermediate Services, P.O. Box 145, Dubai. U.A.E.

Reageer
gravatar

Onder “Vereisten” had nog kunnen worden ingevuld:
– actieve interesse in (neo)feodaliteit
– integratie van prostitutie in topmanagement en vice versa
– inzicht in steek- en smeergelden-systematieken

gravatar

Allez, d’n drog der bankiers is zeker en vast uitgeblust bij 128; we horen Van Keulen nog slechts in d’n verte belastingvrij donderen doorheen zijn 5-sterren hotelleke in de Seychellen. De Eurocrisis gaat ongestoord verder, gelijk de bankiers hun zakkenvullen. Amai zunne, we heffen ‘t glas, we doen ‘nen plas en alles blijft gelijk het was.

Reageer
gravatar

Nu ik vandaag toch bezig ben met analyse van beelden bij redactionele artikelen, nog even terug naar de foto hierboven: Sjoerd van Keulen in de biotoop van geld en macht: de Nieuwbouw aan de Tweede Kamer? Bij nadere bestudering van diens starre gelaatstrekken valt allereerst het VVD-mondje op (naar het sjabloon van de oervader en prototype Hans Wiegel) een licht gehaaide onderbeet, de ogen leeg en zielloos, gefixeerd op de 24-kt gouden ring van de fotograaf, de onderkinnen inventief verborgen in het verplichte bankiersuniform: donkerblauw pak, lichtblauw overhemd en stemmige stropdas, zwarte of bordeau-kleurige schoenen en immer -opgevouwen in de linkerbinnenzak- een ID en een lidmaatschapsschort van de Loge P2 paraat. Zo heeft ooit Noud Welling zijn klasje kansrijke vampiers geïnstrueerd.

Reageer
gravatar

en dan dit nog… Hietbrink is er van overtuigd dat het sluimerend Fasisme mede naar de USA is verhuisd. Zij hebben het van de duitsers afgesnoept, hadden toegang tot alle informatie en all in and outs. Op naar de Maan!
‘the eagel has landed.’ de swatika staat op hun vlag en munt als merkteken… symbool van klauwen en houwen. Der volkeren 5000 jaren oud.

Reageer
gravatar

Overtuiging en voor niemand ooit een buiging.
Propaganda zal eens door de ware geschiedenis worden achterhaald als tijdelijke overwinningsroes en geschreeuw door elkaar. 1941 Katyn af slachtig van het ganse Poolse militaire kader, 10.000de moorden zgn door de Duitsers gepleegd, dat waren er te veel om de werkelijkheid te verbloemen.
En dan dat vliegtuig ongeluk van de Top Poolse regeringstuig. Afsluiting van bovenaf geregeld, door de astrale krachten van al deze doden van 60 jaren geleden. Wraak=weer-raak. Omdat de lieden ook van deze regering te lang mee heulde met deze weerzinwekkende daad door Stalin en de zijne begaan.
De Poolse regering dacht even hun eigen volk te kunnen verlakken, door eindelijk na zovele jaren een herdenking voor elkaar te krijgen… terwijl tijdens de oorlog al lang bekend wie verantwoordelijk voor deze snode daad.
Een mistbank der mythe trok over de landingsbaan. Geen overlevende tot genoegdoening van zovele doden uit 1941 en hun nabestaande; Als Publiek geheim der eeuwigheid in gegaan, kijken wij op de klok van de waare tijd.

gravatar

In deze context vraag ik mij overigens wel af of Hitler niet -in een packagedeal mét Wernher Von Braun- amnestie en asiel had gekregen in de V.S. als hij een in $ betaalde greencard had kunnen tonen en de bouwtekeningen van de Messerschmidt 262 had meegenomen. Maar dom, dom, dom; die had Willy Messerschmidt natuurlijk zelf al afgeleverd bij Lockheed.

gravatar

Inderdaad, heer Luttelgeest, met daaraan toegevoegd dat onder Benito Mussolini de Fyra wél op tijd had gereden.
Kost een paar miljoen doden, kreupelen en verminkten, maar dan héb je ook wat.

gravatar

er staan meer goede dingen van Adolf in de boeken dan slechte…. slecht is hoofdzakelijk propaganda… en wat voor de een goed voor de andere slecht. Roken is dodelijk is van adolf bv, dat soort dingen bedoel ik…. waar twee herrie 2 schuldige waar wereldoorlog de wereld schuld.

gravatar

De parel opnieuw gepresenteerd, want de vorige was niet ontdekt in de ellenlange woordenbrei. En dat kon natuurlijk niet. In één van de vorige berichten een tijdje geleden stond het al: “Ik wil gelezen worden, hoe dan ook.”

gravatar

Hoe bedoelt u dat, heer Luttelgeest? Godwin wil niets anders zeggen dat het onvermijdelijk is dat in enige discussie te eniger tijd een associatie met een bepaald verleden wordt gelegd.

Het wil niet zeggen dat er per definitie een vervuiling optreed in de discussie -gebruikte vergelijkingen kunnen wel degelijk verhelderend zijn- en dat de discussie daarmee ten einde zou zijn.

Dat De Speld zich aan dit fenomeen zou kunnen onttrekken is nauwelijks een optie, maar het valt te proberen gebeurtenissen uit de 80-jarige oorlog aan te halen.

gravatar

Swastika=show-us-teken. Komt men overal tegen in de oudste histoire der mensheid, der klauwen van de adelaar… bij de oude Egyptenaren, de Hietieten en de Inka”s reeds geland tot op de maan… geschilderd op het doek van de Nachtwacht. Bruin is thans blauw… nog meer blauw op straat=politie-staat. mei 1945 de ene partij trekt zijn uniformen uit… de ander partij trekt zijn uniformen aan… uniform=ene-vorm… de vormen-loze-massa.

Reageer
gravatar

We gaan bijzondere tijden meemaken; waar opeenvolgende paarse, blauwe en bruine kabinetten ooit de toon hebben gezet, zullen we onder Rutte II de totale afbraak van de verzorgingsstaat meemaken, de definitieve tweedeling van de maatschappij, waarin God en Bert Bokhoven voor de bankiers en Het Zuur voor ons allen. Amerikaanse toestanden, de AEX op een historisch hoogtepunt van 15.013, medische zorg volledig onbereikbaar voor onvermogenden, voedselbonnen voor minima uitsluitend beschikbaar tot aan pensioendatum (73). Maar wel een florerende wapenindustrie, 285 nutteloze JSF’s (maar wel geassembleerd bij Stork!), landbouwploegen omgesmeed tot zwaarden. En dit alles onder Republikeinse vlag, met gekruiste $ en €, als ooit Hamer en Sikkel: en overal staatsieportretten met de blinkendwitte tanden van Rutte en de wilskrachtige kin van Samson. Treinen zullen weer op tijd rijden, doch volkomen leeg, want het OV zal onbetaalbaar zijn voor de kleine man. Vermogenden rijden allen in auto’s met chauffeur, de enige werkgelegenheid voor masochisten, minima en andere minderbedeelden. Leve de bruine heilstaat en haar grondlegger Hans Wiegel, leve de VVD en haar profeten Rutte, Samson en Asscher en leve Bert Bokhoven haar boegbeeld. Haar getal is 666 en haar naam zij geprezen.

Reageer
gravatar

Het Amerikaanse hoestdrankje 666 kent u wel erg veel betekenis toe in uw overzicht van de vragen van den dag, heer Outsider. Eerlijk gezegd: ik ben u even kwijt, tenzij u natuurlijk bedoelde te zeggen dat de brouwsels van A. Vogel niet uw voorkeur genieten.

gravatar

M’n waarde, het bestaan van de Amerikaanse hoestdrank 666 was mij tot dusver onbekend, dus hartelijk dank voor uw adstructie. M.b.t. Dr. Vogels brouwsels kan ik slechts stellen: beter het geld van 10 Vogelplacebo’s in de hand, dan de lucht van 1. Ben ik hier duidelijk genoeg? Groetend, w.g. Outsider.

gravatar

Een observatie: er zijn in De Speld-kolommen aanzetten te herkennen naar polarisatie, dat schijnt bij menselijke communicatie te horen als boter bij de vis. Er vormt zich in alle menselijke ontmoetingen, bijeenkomsten en in alle tijdelijke en meer definitieve organisatievormen als vanzelf een hiërarchie; van bovenbazen en onderknuppels, van waterdragers, meelopers en onzekere beginners tot losse flodders, blindgangers en sociale zorgenkinderen. Het is de bindende kracht van een organisatievorm dat alle deelnemers aan bod en aan het woord kunnen komen, ook al levert dat meer ontwikkelden soms stevige hoofdpijn op.
In die zin is zelfs -en met name- De Speld een proeftuin voor democratische toetsing. Indien we besluiten in De Speld alleen verfijnde en hoofse communicatie te tolereren, sluiten wij dit platform voor vrije meningstuiting; ieder vogeltje zingt namelijk zoals het gebekt is. En hoewel ik ook denk dat sommige vogeltjes soms beter hun bek kunnen houden, neem ik het obiter dictum van sommige vreemde vogels voor lief, want soms vind ik onverwacht een diamantje tussen het grint, van een vreemde eend in de bijt, al of niet in A.B.N. En niet alle eenden eindigen als Peking Duck of als Canard à l’orange.

Reageer
gravatar

Mag ik je uitnodige om te eten ?
De canard die hietbrink zelf geschoten heeft staat dan op het menu… eend in sinsappel puré…OK> En Voor Mathenesse
ligt er een boek klaar en dan weet hij alles over onze geneeskunde industrie… Het refrein is magere Hein Openbaring 1sjanse.home.xs4all.nl/~sjanse/preken/1133_openbaring1.htmIn cache
Magere Hein? De arts Bert Keizer heeft een boek geschreven: “En het refrein is Hein”. Is dat waar dat alle leven uitloopt op de dood of is het waar …

gravatar

Ach, u neemt er vast eentje op mijn aanstaand verscheiden. Voorbarig, hoogst voorbarig. Mijn voornemen is nog een aantal ontkolingen van de Solex mee te maken.

De spa gaat nog niet in het land.

gravatar

Doch je kreeg genoeg gegevens om het boek van de Arts Bert Keyzer te vinden. Zijn Visie in de praktijk bewijst; komt op het zelfde neer als die van Baron Philip de Rijckholt… dat ganse leerstelsels niet deugen en dat de staat der staten… elk systeeem handhaaft waar het meeste aan verdiend, ook al gaat het ten kosten werkelijke verbeteringen ter voorkoming den ondergang der natuur. Voorbeeld… wettelijk op stroom rijden; in plaats van vernietgende uitstoot gassen. Of … kruimeldieven pakken en de groote geldverdieners laten lopen, vanwege de hoog inkomsten en respekt voor het kapitaal=ik-heb-‘t-al. Dan is Uw rechtstaat niet de mijne: zegt Hietbrink voor de rechtbank. Pats! onvoorwaardelijke straf. Ga direkt naar de gevangenis… ga niet langs af… U ontvangt geen AOW meer. Ja@Dikke LUL!

gravatar

Ach neen, Heer Spaland, hoe komt u daar nu toch bij: het is de prietpraat en nu ook de hietpraat welke mij tot de fles brengen … hopeloze gevallen die schuld, last én oplossing immer bij de ander leggen.

Neen, ik breng een ferme dronk uit op uw gezondheid en die van uw Solex tot in lengte van jaren, naar ik mag hopen.

gravatar

en wist U dat… de politie gebruikt den hond als wapen.
Jeettje schrijft: Daar ben ik wel eens bij stil blijven staan om te luisteren, doch zelf niet bij machte te verstaan wat nu eigenlijk gezegd werd (meest werden gutturale klanken gebruikt), gaf men onder elkaar de indruk elkaar te begrijpen.
Precies; Als jeettje goed geluisterd had; dan kon je horen dat het Esperanto was. En dat ze het over een Latijnse Solex met voor en achterwiel aandrijving hadden, die bij ijzel de Brieneroord brug niet opkomt. Heel Rotterdam is een slipjes gevaar, en we zullen niet vergeten dan van Persie er ooit een glazen muiltje heeft zoek gemaakt. Hietbrink zat voor minder op het Politie buro.

Reageer
gravatar

Nee, het was dronkemansgelul, als u geïnteresseerd bent in de juiste wetenschappelijke benaming.

U doet dit in schriftelijke vorm, dus wat beter verstaanbaar.
Maar het slaat nog steeds volkomen nergens op.

gravatar

Och, het is weer eens wat anders. Er zijn plekken, weet ik uit ervaring: ik kom er wel eens langs in Utrecht of Den Haag, waar groepen samenkomen die het niet zo getroffen hebben met van alles en nog wat in het leven en dat door geestverruimende en/of geestdodende middelen proberen te vergeten.

Daar ben ik wel eens bij stil blijven staan om te luisteren, doch zelf niet bij machte te verstaan wat nu eigenlijk gezegd werd (meest werden gutturale klanken gebruikt), gaf men onder elkaar de indruk elkaar te begrijpen.

Nu het geschreven staat, komt er wat duidelijkheid in de zaak. Niet dat het veul soeps is, toegegeven; het is zowel interessant als irritatiewekkend, maar in het kader van de Menswetenschappen is het een boeiende onderzoeksrichting.

Die nergens toe leidt, zeker niet naar een oplossing, dit ter waarschuwing vooraf.

gravatar

Misschien niet leuk, maar uiterst leerzaam. De inzet van de hond ter genezing van beenwonden was mij bijvoorbeeld onbekend. Ik waag te betwijfelen of deze aanpak regulier is, maar deze uitoefening van holistische diergeneeskunde werpt voor mij toch een nieuw licht op de zaak. Nader onderzoek is geboden.

gravatar

De hond, wat u zegt Heer Spaland, men moge slechts de hoop uitspreken dat het dier geen nadelige ervaringen hier aan heeft overgehouden.

Overigens is, als men dan toch enig effect wil bereiken met diergeneeskunde, het smeren van honing op de getroffen plek aan te bevelen: het bevat een krachtig anti-bioticum.

gravatar

Je-e mail adres wordt niet gepubliceerd. Ik heb het wel al 3 keer voorgehad. Vanuit Ghana gaan we Belfius proberen WEG te jagen. Tenminste mogen ze de mensen in Ghana ook niet gaan bestelen. The Thrusty Belfius Bank. POW news : kijk nou!

Reageer
gravatar

Hietbrink : als je denkt dat je de SS Anthem -wenn alle untreu werden – leuk vindt : je zou in een Coca Cola kunnen gaan pissen. Ze gaan het niet eens merken. Wedden???

Reageer
gravatar

Als jij denkt dat hietbrink kan volgen wat jij denkt dan kan Hietbrink je moeilijk volgen… welke SS ? Toch niet die Nederlanders die alle joden van huis haalden en via de Nederlandse Joodse raad aan Polem werden uitgeleverd
om hun bezittingen te kunnen confesceren. Mei 1945 aresteerde de ene helft limburgers de andere helft in geheel Limburg… zonder goed geen kwaad daar niet van… Doch thans worden wij nog steeds bezet door een bepaalde kliek Nederlanders. Bevrijd? waarvan zijn wij dan uiteindelijk bevrijd?

gravatar

Ik had hier graag wat toelichting op enkele punten: met SS Anthem, wordt daarmede het Horst Wessellied bedoeld? En komt de strophe “Wenn alle untreu werden..” daarin voor? Ik moet tot mijn schaamte bekennen dat ik slechts een (1) geïsoleerde regel ken: “Die Fahnen hoch, die Reihen fest geschlossen” zoals ik ook het Wilhelmus von Nassouwe slechts zeer fragmentarisch beheers (alleen eerste couplet). Daarentegen is mij (uit het bekende boek van Armando en Sleutelaar) bekend dat de koppel (buikriem) van SS’ers vermeldde: “Unsere Ehre heisst Treue” Blijkbaar werden onder dit ideologisch zwaarbelaste rune-teken toch ook nog fundamentele zaken als trouw, ontrouw, ondertrouw en wantrouw onder de loep genomen. Donnerwetter.

gravatar

Neen, niet het Horst Wessel lied.
Op YouTube is de gezongen versie te vinden Waffen SS Anthem met de gewraakte passage.
Goede smaak en afschuw vanwege de comments verbieden mij de link weer te geven.

Tevens overvalt diepe neerslachtigheid mij vanwege mensen die menen in het afslachten van andere mensen een oplossing te zien voor in feite niet bestaande problemen en dat afslachten nota bene romantiseren. Te triest voor woorden.

gravatar

Niettemin worden er dagelijks woorden (berm)bommen, bomtapijten, raketten, granaten en patroonbanden besteed aan het gelijk krijgen. Blijkbaar is oorlog inherent aan de menselijke soort; wellicht bereikt de evolutie ooit het morele niveau dat geschillen verbaal en met een handdruk kunnen worden afgedaan. Maar de generatie babyboomers die -nu al- haar agressie verbaal kan sublimeren, zal dat niet meer meemaken. Mijn advies: het Acht uur nieuws woord- en geluidloos ondergaan en daarna gewoon doorgaan met ademhalen zolang ons de lucht en het fijnstof nog zijn gegund.

gravatar

Klopt, de strijd om het bestaan zit in het bloed. Daar waar in het dierenrijk die strijd zich merendeels tussen de soorten onderling afspeelt, heeft de mens zijn eigen soort als doelwit gekozen.

Al vanaf het vroegste onderwijs leert men competitief te zijn, al worden groepsgewijze activiteiten ook gestimuleerd: doch dan moet men ook nog binnen de groep concurreren om de beste te zijn. En de groepen moeten natuurlijk elkaar de loef af zien te steken, laat staan de verplichting om deze school beter te laten zijn dan een andere. Zo worden wij van het begin af getraind in competitie zonder intrinsiek doel. Want wordt iemand een beter, gelukkiger mens hierdoor? Neen, omdat het aantal verliezers altijd groter zal zijn dan het aantal winnaars.

Niet alleen de babyboomer, maar ook zijn kinderen en kleinkinderen zullen het niet meemaken, vrees ik: er zijn té vaak oorlogen gevoerd om aan alle oorlogen een eind te maken.

gravatar

Is de allerdiepste oorzaak van strijd niet die van het ego, de menselijke zelfzucht gecombineerd met dierlijk zelfbehoud (niet zoogdierlijks is de mens immers vreemd), het pro-actief uitschakelen van mede-eters aan een beperkte ruif (de pre-emptive strike). Divide et impera is door de Romeinen zo benoemd, maar niet uitgevonden. Tegen de tijd dat de morele voorhoede van de mensheid zichzelf analytisch helemaal in kaart heeft gebracht, zijn achterhoede en middenveld waarschijnlijk -al onderling bakkeleiend- uitgestorven. De megasaurussen achterna; eind goed, al goed.

gravatar

Ja en nee. Maar dan komen we in een nature/nurture discussie terecht waarbij de wederzijdse invloed van beide gebieden op die gebieden onderzocht wordt, en het lijkt me hier niet de plaats die te voeren.

Mijn punt was slechts dat het verheerlijken -want dat doet men door te romantiseren- van oorlog een kwalijke zaak is die geen aanmoediging verdient.
Ik wens eenieder het zijne, maar niet ten koste van anderen. Zeker niet een voortijdig verscheiden, zoals Heer Spaland abusievelijk meende. Daar is mijn ego te klein voor.

Even terzijde, die labrador, was dat wat? Ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt anders dan dat ik, ondanks de hoge en verhoogde tarieven, een hond wil namelijk. En wonend in een eendrijke buurt, wil ik mij natuurlijk niet de woede van de wijk op mijn hals halen, een afgewogen keuze is dus onontbeerlijk.

gravatar

De Labrador is -althans voor zover ik het kan beoordelen; er zijn er 3 in de familie- een zeer relaxte hond, tenminste als nature en nurture goed in balans zijn. Twee van de drie heb ik ik regelmatig ter oppas.
Labradors hebben twee aanmerkelijke aspecten, 1) bij het uitlaten duiken zij erg graag in het water, ongeacht de smerigheid daarvan en of dat nu uitkomt of niet en 2) zij lijken continu te verharen, dus niet slechts bij het wisselen van de zomer/wintervacht en vice versa, maar structureel het hele jaar door ondanks frequent borstelen en speciale voeding. Maar qua karakter heb ik nog geen aangenamer hond meegemaakt. Faites vos jeux amice, bonne chance.

gravatar

Als je denkt dat ik niet een soort van walg heb van Cohn-Bendit alleen al omwille van zijn naam en zijn gedoe. Je moet daar een armlengte van af blijven : die vent heeft hier niks te zoeken en als die kwijt raakt is ie weg.

Reageer
gravatar

Without asking your name it will be shown. Google started with it. They never ask, just publish. Gelukkig is mijn naam niet zus en zo het is gewoon JAN THIJS. Yock fu.

Reageer
gravatar

Ik zie net dat nadat van Keulen zich heeft teruggetrokken als voorzitter van de Zuidas-theekrans HFC, dit gehele instituut ook gereorganisserd gaat worden wat ook weer de nodige besparingen op gaat leveren. Sjoerd heeft hiermee weer goed werk geleverd hetgeen een behoorlijke bezuiniging gaat opleveren. Dat mag ook wel eens gezegd worden!

Reageer
gravatar

Dat ziet u verkeerd, vrees ik, heer Bralhuijsen: dit is de stap terug voor de sprong voorwaarts. Immers; het geld is nog niet op?
Zulke reorganisaties hebben immer het doel de lieden aan de top te faciliteren in hun jacht naar meer onaantastbare status en bijbehorende pegulijnen.

gravatar

En Bingo! Sjoerd van Keulen, kijkt op de foto alsof hij het in Keulen hoort donderen, maar vergis u niet: als gepokt en gemazeld financieel genie in hoogspringen is hij al aan het ‘rétirer pour mieux sauter’. Want vergeet niet: het is een ervaren bankier. Kijk maar naar het VOC/VVD-gepen-mondje, altijd hapgereed. Ook hij kleurt -keurig binnen de regels- lekker buiten de lijnen en daar kun je steenrijk mee worden.

gravatar

Het heeft mij verheugd dat de premier van dit land, die evident minder salaris toucheert dan 3000 europese ambtenaren en derhalve minder capabel moet worden geacht dan deze 3000 dienaren van de (europese) publieke zaak, heeft gezegd dat hij gecharmeerd is van het idee dat de leiding van de genationaliseerde SNS bank het best weer in handen komt van een persoon met dezelfde kwaliteiten (en het daarbij passende inkomen) als de vertrekkende directeur die bij zijn volle verstand zoveel goeds heeft bereikt voor de SNS bank en haar klanten.

Het zal een zware klap zijn voor de goklustigen dat dit een ZEKER recept voor hernieuwde collectivering van de volgende miljardenstrop is.

Jammer voor Interpol, dat net lekker op weg was om de aandacht voor het falen van de politiek in deze geweldige, in rap tempo onbetaalbaar wordende heilstaat, af te leiden.

Reageer
gravatar

Ik begrijp dat men Dirk Scheringa ook heeft gevraagd voor een adviesfunctie om dit gat van 3,7 miljard te dichten.

Hij heeft een aantal ideeen gelanceerd, waaronder:
– overheid gaat in de zorgverzekeringen, zodat een (minimale) zorg voor de maximale premie wordt gegarandeerd, met een 40% extra premie voor een overlijdens risicoverzekering die uitkeert op het moment dat de komeet van Haley op je hoofd valt, een 30% extra premie voor het geval je overlijdt niet ten gevolge van een nader te noemen komeet, maar doordat je op de zuidpool bezwijkt aan de beet van een ijsbeer.
– OV wordt weer genationaliseerd, waarbij je een extra procent OV premie betaald bovenop je reisbedrag, voor elke minuut vertraging van alle treinen van de NS op 15-1-2013. Daarnaast betaal je per rit ook nog voor een extra 30% aan een overlijdenrisico verzekering, mocht jouw trein/ bus/ metro geraakt worden door de komeet van Haley, dan wel mocht de machnist tijdens het uitvoeren van zijn dienst gebeten worden door een ijsbeer van de zuidpool.

Dit waren begreep ik twee snelle win/ win acties die Dirk kon adviseren, ik verwacht nog wel meer juweeltjes om die 3,7 miljard binnen te kunnen harken.

Reageer
gravatar

Alleen als ik minstens het dubbele van Sjoerd krijg als salaris, want ik ben minstens twee keer zo goed.
Als je dat niet er voor over hebt, blijf ik lekker op mijn handen zitten en zoek je het verder zelf maar uit, gierigaard.

gravatar

Helaas beschikte Nout Wellink niet over De Speld, toen de financiële luchtballon van SNS zich manifesteerde in 2006.

Reageer
gravatar

Zelfs dat had niet geholpen: Wellink heeft totaal geen verstand van risicomanagement en toezichthouden. Sterker nog: hij heeft net zo’n groot ego als van Keulen!

gravatar

Het verbaast mij dat Sjoerd naast de voorgestelde bezuinigingen op de gezondheidszorg niet meteen voorstelt om eens stevig in de economie te investeren door een miljardje of wat te pompen in de aanschaf van wat enkele honderden Fyra-treinstellen en een paar dozijn extra F22´s voor de luchtmacht.

Reageer
gravatar

Zo vreemd is het niet dat Sjoerd van Keulen de staat weer uit de ellende kan helpen. Dat doen wij met ons advies burea ook, mensen uit de ellende helpen.
Wij helpen bedrijven met onze adviezen eerst op een zeer ingewikkelelde wijze in de shit en dan zijn wij de enige die ze er weer uit kan helpen.
Wij noemen dat een win-win situatie,
situatie waar voor beide partijen voordeel te behalen is.Die Sjoerd van Keulen gaat het nog ver schoppen.

Reageer
gravatar

Inderdeud amice.
Om die investering te goede te laten komen aan onze vrinden al hier te lande, stel ik veur de verbeterde Fyra te laten ontwikkelen door Gazelle. Hiermee wordt ook de volksgezundheid improved, met name als we de voortbeweging van het project laten coördineren door mijn vrinden van Rabo.

gravatar

Ook voor mensen zonder baan: ze moeten toch op de een of andere manier naar het UWV of Uitzendburo of solliciteren aan de andere kant van het land, dus lekker mee laten betalen.

gravatar

Van Het Brein laat ie fijn zijn!!!

Samsom ziet ouderen als rijkste groep van het land, ja ja ja ja jaaaa! want die hebben hun hele leven gewerkt en toen waren er nog geen schoolopleidingen en mis leidingen van tot 30 jaar… doooor studeren in eigen kroegen… hietbrink begon als 16 jarige in een timmer bedrijf en timmerde de ganse boel in en uit elkaar. “t Hamerman=de-timmerman. En omdat hietjebrink een strafblad heeft die pas een weekje open stond en hij in Marokko verbleef hebben ze zijn eigen gespaarde AOW Binnen gepikt. Op vakantie voortvluchtige verklaard. Schade immiddels 10.000 euro en op 20 februarie met den sterke arm wordt Hietbrink zijn huis uitgezet. In Frankrijk mag niemand in de winter het huis uitgezet. In duitsland heet eten stelen uit een supermarkt mund-raub… niet strafbaar. in alle landen wordt je het eerst stopstation de trein uit gelazerd, in dien zonder vervoerbewijs… en… mag men blijven zitten in dien 65 plus. en in Nederland kreeg ik 800 euro aan mijn broek. Hietbrink is aan het sparen voor een schiet-tuig… riot=roei-uit. van mijn zelf opgebouwde spaar geld blijven die ratten af. Omdat hietbrink zelf een dief… doorziet hij alle ander dieven. de staat vijand nummer één. Oorzaak en gevolgen…. de kost gaat niet meer voor de baat uit… alles pripayd en dan ook nog eens op het eind van de maand geen geld. Ja, Dikke LUL ! bij Hietbrink dus geen gespeeld fatsoen op de kromme-recht-rechtse-bank. Advokaten-deurwaarders en rechters onder een hoedje=hoed-Je voor de boze wolf in schaapskleren. Leugens daar kan de absolute waarheid tegen. En dan is het te laat!!! dan schiet men Opstelte zo maar van zijn af-stelten af! deze man is slechts geschikt voor rechts-wraak inplaats van recht-spraak! Ik ben niet gek … maar je maakt mij gek.

gravatar

Wellicht is het een idee om een kleine inzameling voor Hietbrink te houden.
Van de opbrengsten kan dan een Solex aangeschaft worden, met enkele reserve onderdelen, zodat hij zijn tijd nuttig kan besteden met het ontkolen en het vochtvrij houden van de ontsteking.

gravatar

Een inzameling voor een Solex gaat wellicht wat ver. Ik begreep dat een deel van de problemen is ontstaan doordat hij werd betrapt in de trein zonder geldig vervoersbewijs. Hij heeft dus geen reiskosten. Er is geen reden om hem aan het speldinfuus te hangen.

gravatar

Ach, hier wreekt zich het niet lezen van de voortbrengselen, laat staan het begrijpen daarvan.
Doch een Solex zou voor hem een perfect vervoermiddel zijn om van brug tot brug te rijden bij ontstentenis van een verblijfplaats. Wellicht brengt de Solex hem tot in Marokko en blijven wij gaande deze reis verschoond van gebabbel.

Een kleine 20 cent is mij dat wel waard.

gravatar

Een aantal onbenullige inhoudloze rakties’s; zien we hier op het gekanker over de rechtsgang waar Hietbrink reeds 6 maanden mee bezig dat; voor een strafovertredings futiliteitje zijn eigen bijelkaar gespaarde AOW’, toen hij in Marokko verbleef werd stopgezet; Hietbrink voortvluchtig verklaard; en er een schade post van 8000 euro is ontstaan, die men voorals nog weigert uit te betalen en Hietbrink openbaar in gevecht om IEDEREEN!!! TE WAARSCHUWEN DAT; hem precies het zelfde zou kunnen overkomen… in deze momentele Nederlandse politie staat. Waar in de VVD het voortouw om de minste vorm van criminaliteit over een kam te scheren, met belachelijke onrechtvaardige regels.
De kosten lopen door en iedereen heeft recht op zijn eigen pensioen, dus onder alle omstandigheden handen af van vaststaande gelden die in bewaring bij de A-sociale verzekerings bank der Nederlandse staat.

gravatar

Laatste nieuws… dankzij 6 maanden gekanker. Daar misschien ook nog woning kwijt.

Beste heer Hietbrink
Wij zijn gister bij u langs geweest om over uw huurachterstand te praten. Nu heb ik contact gehad met de deurwaarder, hij wil ons voorstel schriftelijk hebben.

Zou u daarom kopieën van uw AOW, zorgtoeslag, huurtoeslag, huur, zorgverzekering, water en energie bij ons aan de balie willen afleveren? Ik heb u hierover al geprobeerd te bellen maar kreeg u niet te pakken.

Het is belangrijk deze gegevens zo snel mogelijk op te sturen, dit vergroot de kans om de ontruiming te voorkomen.

Met vriendelijke groet,
Franka de Vilder
Vroegeropaf. Amsterdam.

gravatar

Henk van Mathenesse Spaland • 6 februari 2013, 10:01
Goh, waarom hebt u eigenlijk huurtoeslag als u de huur toch niet betaalt? Nederland zorgt maar goed voor u. Gekke henkie vraagt, hietbrink antwoord.
Als je nergens vanaf weet, houd dan je snuit.
De belasting trapt er niet in om mee te doen met ambtenaren, die allerlei manieren vinden om mensen hun geld af te pakken, daar verkrijgen die beambte hun bonnus van. Het zijn premie jagers geworden, zoals in alle bedrijven thans. Vind een nieuwe truck voor je baas en je loopt binnen. Voorbeelden te over. Met geld maak je geld, rijker rijker, armer armer. Hietbrink krijgt al zijn geld waar hij recht op heeft; dat was wettelijk geregeld, al veranderd de VVD nog zo veel regels tijdens het spel om maar aan geld te komen. Vroeger hakte ze je handen af… doch ze moesten je dan wel met de paplepel blijven voeren. De VVD hakt je handen af en niemand voederdt de wetsovertreder… geef mij dan maar Marokko. Straks pakken ze ook Spaland zijn geld af: als niemand daar iets aan doet. Hietbrink gaat er voor zorgen dat het nooit meer gebeurd die onzinnige wet (die helemaal niet kan) wordt terug gedraaid. Daarvan houd Hietbrink je van op de hoogte hoe laag jullie reaktie’s soms ook zijn. VVD ziet alleen maar geld en dan doe je stomme dingen.

gravatar

Huurachterstand betekend niet de huur niet willem betalen… die huur had betaald moeten worden door de SVB Zaandam, zoals dat al 5 jaren gebeurt en niet als je in het buitenland je opeens geen pensioen meer krijgt omdat de politie staat dat zomaar even zou willen. Kijken wat jullie doen? als ze je plotseling zonder waaaaaarschuwing 8000 euro onthouden ? Je eigen geld notabene.

gravatar

De VVD is hoofdschuldige aan onze landelijke toestand. Hun eeuwige geldhonger het kapitaal=ik-heb-het-al is geschiedkundig genoeg bewezen oorzaak van revolutie=re-val-uit-zijn. Afgelopen met het eenzijdig graaien. Het is een partij die van de een op de andere dag van 40 zetels terug naar NUL kan vallen. Dat weten ze maar al te goed en daarom als ze aan de macht ook pakken wat ze pakken kunnen maar… ook dat is VOC/VVD Roofbouw.
Zaaien-maaien-graaien en vreet ook het zaai-goed op. Wiegel heeft als hoofdcommisaris daar, de Hele gezondheidzorg doodziek gemaakt. Het werkt als het ziekenhuis Bacterië die in feiten niet bestaat… doch de klienik is zo klien
gespoten dat; er geen bacterie meer aanwezig, die er altijd horen te zijn om het natuurlijk evenwicht in stand te houden… verdelg alle muggen en vliegen en het ganse van nature systeem valt weg. Het een niet zonder het ander in den natuur. Mijn hond likte 2 weken mijn been wond… in het ziekenhuis was ik daar al lang aan bezweken. Want eerst moet de juiste bacterië er weer zijn om het te genezen. Neen de air conditie zuigt de goede lucht weg uit de lokaliteiten van onze samenleving.

gravatar

Helaas is AOW niet uw eigen geld, een klein foutje in de redenering. Het is geld van de gemeenschap dat onder voorwaarden aan u wordt uitgekeerd. Kennelijk voldeed u eventjes niet aan die voorwaarden.

Uw mededeling dat de SVB al 5 jaar de huur rechtstreeks aan de verhuurder voldoet, doet overigens een lange voorgeschiedenis van geldelijke ongenoegens veronderstellen.

Het lijkt mij redelijk te veronderstellen dat u daar zelf toch enige schuld aan moet hebben. Het is dan niet vreemd dat u met een bezuinigingspakket wordt geconfronteerd.

gravatar

Spaland verzameld reaktie”s op zijn betweterij. Dat SVB mij huur betaald is gemakzucht… en tegen korte geheugen verlies etc… U zoekt Hietbrink…?
U zal hem nimmer vinden.

gravatar

Goh, de SVB zorgt dan toch maar goed voor u. En u maar op ze mopperen. Want cederen van de uitkering voor het gedeelte van de huur accepteren ze anders nooit.
U mag best wel een beetje vriendelijker over ze schrijven.

gravatar

Waarde H. van M.S.: wij verschillen mbt. uw bijdrage op 20 n gradueel van inzicht. U acht op formele gronden de AOW niet een eigen geld, maar een door de gemeenschap -onder voorwaarden- uitgekeerd bedrag. Als iemand 50 jaar heeft gewerkt en over die periode AOW-premie heeft afgedragen aan overheid en gemeenschap om contemporaine ouderen in leven te houden, heeft hij een zeker recht opgebouwd de vruchten zijner arbeid t.z.t. zelf te genieten. Vergelijk het met een gespaard bedrag in de zin van oudedagsreserve; niemand wordt er blij van als de gefaseerde uitbetaling van een dergelijk spaartegoed wordt gestaakt om louter administratief/bureaucratische redenen. Het is formeel-juridisch natuurlijk lucht- en waterdicht afgespijkerd, maar de ethische component is dan wel geweld aangedaan. De facto komt het er op neer dat alleen de bonussen van bankiers, CEO’s en CFO’s onbeïnvloedbaar en onaantastbaar zijn voor de overheid, getuige -o.a.- de warmgouden handdruk die de jongeheer van Keulen mocht ontvangen bij zijn afscheid. Er is een significant verschil tussen formeel recht en ‘eerlijk’ of gevoelsmatig recht.

gravatar

Geachte Heer Outsider, een echt verschil van inzicht zie ik niet. Het betreft echter redelijk gecompliceerde en lastig toegankelijke materie. Ik hou het dus wat korter dan eigenlijk zou moeten; in grote stappen snel thuis.

AOW is niet “eigen geld” in de zin dat er een pot met geld bestaat met uw of mijn naam daarop, zoals dat wel het geval is met een aangekochte lijfrente. AOW is een “aanspraak”; dit is het hebben van een “uitzicht op verstrekkingen in de toekomst” indien aan toekenninsvoorwaarden wordt voldaan. Zo’n voorwaarde is bijvoorbeeld het op de AOW-leeftijd nog in leven zijn om maar eens een voorwaarde te noemen waar u geen moeite mee zult hebben. Nu is het gemene trucje, dat deze “aanspraak” dus niet mag worden beschouwd als “eigen geld”, maar wel heeft te gelden als een “possession” in de zin van het EVRM. Maar daarvan is weer in de jurisprudentie bepaald dat zo’n “possession” ophoudt een possession te zijn zodra u niet meer voldoet aan de toekenningsvoorwaarden waardoor u er niet meer op mag rekenen dat u voor toekenning in aanmerking komt. In mijn voorbeeld dus als u overlijdt voor de AOW-datum. Dat wil niet zeggen dat de possession u is ontnomen. Neen, door het overlijden is de possession opgehouden een possession te zijn. U ziet het: dit is materiaal waarmee men in de juristerij vele draaien aan kan geven tot behoud van de werkgelegenheid.

Waar het nu om ging was het aspect van de detentie waarvan is bepaald dat tijdens detentie (langer dan een maand)geen AOW kan worden ontvangen. De één zal dat zien als ontneming van spaargeld (wat het niet is omdat door de detentie de possession is opgehouden een possession te zijn) en de ander zal het ontvangen van uitkering gedurende vele jaren detentie als een ongerechtvaardigde verrijking zien omdat men als arme sloeber in de petoet verdwijnt en als man in bonus het instituut verlaat.

Er zitten vele kanten aan de medaille en de keuze van de wetgever is de uitkomst van het politieke proces. Ik zal de eerste zijn die u zal willen toegeven dat dergelijke keuzen vaak in hoge mate arbitrair zijn.

Tot zover het college, want ik had beloofd het kort te houden.

Persoonlijk heeft het mijn sterke voorkeur dat de AOW tot uitbetaling komt. Daaraan is niet vreemd het feit dat ik deze maand 65 jaar word.

Wat betreft uw betoog over de jongeheer Van Keulen, bonussen en graaiers: niets dan instemming van mijn zijde.

gravatar

Gefeliciteerd, dan ligt er reeds van af de eerste van deze maand het geld voor U klaar.

Omdat Hietbrink nog 14 dagen te goed, voortvluchtig verklaard en vanaf maart 2012 alles stop gezet, want dacht er niet aan dat dit super belachelijke gevolgen zou hebben. Mijn huis kan aanblijven, mits een wettelijke schuldregeling en dat kwamen mij toch maar twee meisjes van een jaar of 20/23 aanbieden, geheel onverwacht… de jeugd heeft de toekomst. Weg met die doortrapte premie jachtende ambtnaren. Dat Hietbrink dit nog moet mee maken een vernedering nog nimmer eerder meegemaakt. Die schuld bestaat niet. zij MOETEN BETALEN. Komt goed, maar het gedoe is zo moe! En Hietbrink wilde slechts WAARSCHUWEN. prikkeltjes VIA DE SPELD. Baat het niet schaad het niet.

gravatar

Ambtelijke willekeur, ja zelfs tereur en kwotum grabbelaars, daar zijn er vele het slachtoffer van in dit land. Nu mogen de agenten weer zelf de hoogte van de boete bepalen en ook dat doen ze in Marokko al lang, Hoeveel geld heb je bij je? 5 euro, goed dan. Door rijden maar.
Er worden daagelijks wetten veranderd waar het publiek geen weet van en wie kan dat nog bijhouden? Zelfs de avokaten weten niet meer waar ze aan toe zijn, ook de rechters worden overwerkt om dat alle wetboeken achterhaald en nog niet vers van de pers. We lezen het wel in de krant morgenvroeg en wat zal er morgen weer veranderd zijn… flexible strafmaat dan blijft de politie je beste vriend.
Alles draait op zogenaamd gespeeld fatsoen. En niet meer doen.

gravatar

Onderwerp: beslissing op bezwaar

Geachte heer Hietbrink,

Op 26 september 2012 heeft u bezwaar gemaakt tegen onze beslissing van 18 september 2012. In deze beslissing hebben wij uw recht op AOW-pensioen hervat met ingang van 4 september 2012, omdat u vanaf dat moment niet langer voortvluchtig bent. In uw bezwaarschrift geeft u aan dat de SVB zich verschuilt achter absurde regelgeving van de wetgever. U vindt dat u ten onrechte voortvluchtig bent verklaard.

Tijdens de behandeling van uw bezwaarschrift, hebben wij geconstateerd dat u tijdens het bezoek aan het kantoor van de SVB Zaanstad op 17 augustus 2012 heeft aangegeven dat u het niet eens bent met onze beslissing van 6 juni 2012. Wij merken de gemaakte rapportage aan als bezwaarschrift. Hoewel de rapportage niet van een handtekening is voorzien, nemen wij het bezwaarschrift toch in behandeling, omdat uw bezwaarschrift van 26 september 2012 (waarin onder meer is aangegeven dat u al eerder mondeling bezwaar heeft gemaakt) wél is voorzien van uw handtekening.

Wat is onze beslissing?
Wij behandelen uw bezwaar tegen onze beslissing van 6 juni 2012 niet inhoudelijk.

Wij handhaven onze beslissing van 18 september 2012. Uw bezwaar is ongegrond.

Gesprek over uw bezwaarschrift
Op 7 december 2012 hebben wij met u gesproken over uw bezwaarschrift.

De uitleg van onze beslissing
U kunt binnen zes weken bezwaar maken tegen een beslissing. De termijn van zes weken start op de dag na de datum waarop wij de beslissing aan u hebben verzonden. Uw bezwaarschrift is op tijd als u het binnen de termijn van zes weken op de post heeft gedaan. En als het binnen een week daarna bij ons is binnengekomen.
(deel 1. wordt vervolgt…)

gravatar

Onder vrijheidsstraf of vrijheidsbenemende maatregel wordt verstaan een bij onherroepelijk geworden vonnis opgelegde vrijheidsstraf of vrijheidsbenemende maatregel als bedoeld in het Wetboek van Strafrecht, behoudens de gevallen, bedoeld in artikel 37, eerste lid, van het Wetboek van Strafrecht (artikel 1, eerste lid van de AOW).

Op grond van artikel 8c van de AOW eindigt het recht op AOW-pensioen als degene die recht heeft op AOW-pensioen zich onttrekt aan de tenuitvoerlegging van een vrijheidsstraf of vrijheidsbenemende maatregel.

Uw situatie omtrent onze beslissing van 6 juni 2012
U kon bezwaar maken tot en met 18 juli 2012. U heeft ons kantoor bezocht op 17 augustus 2012. U heeft dus te laat bezwaar gemaakt. Tijdens de hoorzitting heeft u kunnen aangeven waarom uw bezwaarschrift te laat was. Bij een goede reden zoals plotselinge ziekenhuisopname, behandelen we een bezwaarschrift alsnog.

U heeft tijdens de hoorzitting verklaard dat u via uw advocaat op de hoogte bent gebracht van onze beslissing van 6 juni 2012. U verbleef op dat moment in Marokko. U nam de beslissing van de SVB niet serieus en heeft daarom geen actie ondernomen.

Dit is voor ons geen reden om uw bezwaarschrift alsnog in behandeling te nemen. U was in staat om bezwaar te maken (eventueel via internet of via e-mail) maar heeft dit niet gedaan.

Deze beslissing is onder andere gebaseerd op artikel 6:1, 6:6, 6:7, 6:8, 6:9 en 6:11 van de Algemene wet bestuursrecht.

Uw situatie omtrent onze beslissing van 18 september 2012
In onze beslissing van 6 juni 2012 hebben wij uw recht op AOW-pensioen en AIO-aanvulling beëindigd met ingang van 24 maart 2012. Omdat het hiertegen ingediende bezwaarschrift niet-ontvankelijk is verklaard, is deze beslissing definitief.

Op 17 augustus 2012, 5 september 2012 en 6 september 2012 heeft u zich bij de SVB gemeld. Uit het op 6 september 2012 afgegeven bewijs van ontslag is gebleken dat u van 21 augustus 2012 tot en met
4 september 2012 in detentie heeft gezeten.

Tijdens de op 7 december 2012 gehouden hoorzitting heeft u (kort samengevat) verklaard dat de reden van detentie niet in verhouding staat tot de gevolgen. U heeft nu een huurschuld en als de SVB niet tot uitbetaling overgaat van het AOW-pensioen over de periode van 24 maart 2012 tot en met 4 september 2012, wordt u uit uw woning gezet.

Rekening houdend met de einddatum van uw detentie, hebben wij in onze beslissing van
18 september 2012 op goede gronden beslist dat u met ingang van 4 september 2012 weer recht heeft op een AOW-pensioen.

Deze beslissing is onder andere gebaseerd op de Algemene wet bestuursrecht, artikel 1 en 8c van de AOW.
( deel 2. wordt vervolgt…)

gravatar

Heeft u nog vragen?
Neem dan contact op met de heer H.J.M. de Wit op telefoonnummer (075) 6551876.

Wat als u het niet eens bent met onze beslissing?
Dan kunt u binnen zes weken in beroep gaan bij de Rechtbank Amsterdam, Postbus 84500, 1080 BN Amsterdam.

Stuur daarvoor een brief (beroepschrift) in tweevoud naar de rechtbank. Stuur ook een kopie van deze beslissing mee. Zet in uw brief:
– uw naam en adres;
– uw handtekening;
– de datum;
– waarom u het niet eens bent met onze beslissing;
– wat de rechtbank volgens u zou moeten beslissen.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Als u in beroep gaat, moet u aan de rechtbank € 42,00 griffierecht betalen. De griffier zendt hiervoor een rekening. U krijgt het griffierecht terug als de rechtbank u gelijk geeft.

Hoogachtend,
Namens de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank

A.J.J. van Rooijen
Medewerker Serviceteam C

gravatar

Een meesterlijk verhaal, ik heb me 20 seconden zitten opwinden omdat ik even vergat dat het De Speld was! Al het andere is al gezegd behalve dat we de bestuurders wellicht niet hebben die we verdienen maar wel die we hebben gekozen. Al van politieke partij veranderd?

Reageer
gravatar

Wat een prutser. Allemaal water naar de zee dragen. Ik zeg: krachtdadig optreden! Laten we de H2O-tax invoeren! Door al dat water stijgt de zeespiegel tenslotte.

Reageer
gravatar

Even een grof rekensommetje.
Twee bankiers in overheidsdienst (Zalm en van Olphen) toucheren al samen meer dan een miljoen.
Als zij de helft minder krijgen eten ze geen boterham minder en hebben we al een half miljoen.

Ziekenhuisdirecteuren, wooncorporatiedirecteuren, topsporters in de volkssporten, verkeersvliegers, medisch specialisten, top-advocaten, succesvolle commerciële artiesten, handige zakenlui…. ik ga er van uit dat er in Nederland veel meer dan 25.000 inwoners zijn met een inkomen boven de € 300.000,-.
Gemakshalve doe ik voor de rekening even alsof zij precies € 300.000,- jaarlijks toucheren. Stel dat hun inkomen gehalveerd zou worden, dan zijn ze zeker niet armlastig of zo… menig harde werker droomt van zo een inkomen.
Dat levert wel ruim de gevraagde 37,5 miljard op, zonder dat iemand er een centje pijn van heeft.

Behalve in sommige ego’s dan, als ze denken dat ze echt zoveel waard zijn, maar eerder zal het zijn dat betreuren dat het uitkomt dat ze zo “slim” zijn geweest de gelegenheid die ze wordt geboden om straffeloos indirect misbruik te maken van hardwerkende minder zelfzuchtige mensen, zodat het misschien (en hopenlijk) over enige tijd niet meer straffeloos kan!

Niet dat ik vind dat zij direct vervolgd moeten worden. Wie vervolgd moeten worden zijn degenen die dergelijke beloningen mogelijk maken, en diegenen die zelf hun beloning bepalen (zitten we dus in hoek van de grootkapitalisten). Ik weet bijna zeker dat als een klein clubje, tien bijvoorbeeld van onze top grootkapitalisten deze 37,5 miljard op tafel zouden leggen, dan zouden ze het in het dagelijks leven nog niet eens opmerken.

Reageer
gravatar

De Bonussen=bon-essen of te wel goed eten… (te goed of voedsel-bon) want dat kreeg je, een extra maaltijd als er weer vette winst voor de firma behaald. Dat is thans tot-taal uit de klauwen gelopen. Zodra een beambte of bank of nempart emploier een truck had uitgevonden om voor miljoenen geld binnen te sluizen; (zeg maar school voorbeeld; kenteken deel 1.2.3. enz…) geld af pakken van de massa, dan deelde den uitvinder mede in de winst. De joden jongens en de makelaars en beurs speculanten, prijs afspraken en prijs opdrijvers achterna… woekerwinsten, zovast goed als een huis de markt verzadigd, geen weg terug dan als een kaarten huis in elkaar. Super truck… anno 2000: de euro U gulden nog maar twee kwartjes waard. en zo is het gekomen. Haal ons goud onmiddelijk terug uit het buitenland, als het er nog ligt? en verzilver het matrialisme.
Ons bezit wordt gedief-stald! In de USA één man gepakt voor 50 Miljard, duizenden nog niet gepakt voor 100.000 miljard, want met zo veel geld blijf je mooi buiten schot. En hietbrink steelt een brood en moet mee naar het politie buro. Draai-deur-crimineel=draaideur politieagenten werk. En dat betaald U ook nog eens allemaal. Daar de VVD laat zien no tolerance, het groot kapitaal beschermend.

gravatar

Hietbrink schreef het boek “het bedrag van Maastricht” doch het volk veranderde mondelijk die titel al gauw in “het bedrog van Maastricht:” wijl in maastricht is in de jaren 90 de wisseltruck van de Gulden/Euro ontstaan. Uw euro is 2 gulden waard. denk daar nog eens even over na; al is het te laat! Zeggen twee gulden = een euro. Dat was een halvering van klinkende munt en knisperend papier geld een devaludatie van 50% terwijl 1 gulden 1 euro in het cijfer teken het zelfde. Ziet U het al voor U. Hietbrink had voor een ton aan guldens plots een halve ton aan euro”s op de bank staan. Mijn oom was miljoenair en is nooit meer miljoenair geworden. Waar is dat geld allemaal gebleven? Dus… Rob Moddermeyer komt met een gehalveerd rekensommetje, hoe je het ook keert of draait. Duysenberg werd duitenberg en wist niet wat met al dat geld te beginnen van de ene dag op de andere rekende europa zich dubbel zo rijk. een plisje werd ook 2 euro= 4 gulden
U Huis werd ook verdubbeld in fake kapitaal. In eens van den ene dag op den andere en er is niemand die dat nog ooit terug draaien kan. Gedane zaken nemen geen keer. één werd twéé en twéé de helft. Berend Willem Hietbrink heeft geen lagerschool afgemaakt… maar rekend alles comptant=kom-op-te-hand. Wij zijn helemaal voor de helft bedrogen. 1+1=de helft.

gravatar

Inderdaad een grof rekensommetje, want als u oprecht denkt dat 25.000 maal 150.000 euro gelijk staat aan 37,5 miljard euro, dan zit u er een slordige factor tien naast. Of nee, precies een factor tien. Terug naar de schoolbanken!

gravatar

Van Keulen zal zeker een creatieve geest hebben. Je laat niet voor niets een failliete boedel achter. Laten we eigenlijk eens kijken aan de andere kant van de zorg, waar verzekeringsmaatschappijen mogelijk wat zouden kunnen minderen in de premies die ze berekenen, zelfs nadat ze de zorgverleners tijdig en fatsoenlijk zouden betalen. Misschien dat we met het beperken van topsalarissen en bonusregelingen, die in de miljoenen lopen, weer een klimaat kunnen bewerkstelligen waarin modaal en minder ook weer wat te besteden hebben. Misschien dat als we banken overeind zouden houden (europabreed) met goed huisvaderlijk beheer, in plaats van met overheidssteun, dat we die 3,7 miljard vorige week ook niet uit hadden hoeven geven om de bank overeind te houden die de heer van Keulen net achter zich laat.
Natuurlijk moeten we met zijn allen bezuinigen om onze huishoudboekjes weer kloppend te krijgen maar door de grote basis vrijwel alle bestedingskracht te ontnemen zullen we uiteindelijk alleen maar verder in de problemen komen. Behalve de puissant rijken natuurlijk….

Reageer
gravatar

Hoezo “Pas gedolven graf”? Rijk was toch al een tijdje ondergronds? En dan nu pas een graf gedolven? Daar zit vast een luchtje aan.

gravatar

Jaaaa! de omroepen afschaffen is het enige pluspunt. wat roepen ze eigenlijk nog om? niemand loopt meer met bel en toeter door de straten… digitale leugens dat zijn het geworden. liegen tot het volgende reclame blok.

Reageer
gravatar

Ik schrei in stilte; nu ook de laatste ‘eerlijke’ bankiers ontmaskerd. Die ooit ideële jongens van SNS-Reaal blijken alleen nog dezelfde bankierlijke nonsens te kunnen uitslaan als dat overbetaalde en ondergetalenteerde boeventuig van NMB/ING, ABN/Amro en Epo/Rabo. En hun medeplichtigen in de Tweede Kamer. Plechtige volzinnen in plastictaal, hol echoënde intentieverklaringen ten koste van de kleine man. Het is jammer dat de Grote Rattenvanger op 21 december niet de beloofde 2e Zondvloed bracht en deze bankiers-sprinkhanenplaag verdelgde. Zij zijn inmiddels zelfs immuun voor Agent Oranje in Bilderbergspuitbus.

Reageer
gravatar

Je bent me hier even kwijt Hietbrink; voor welke grote fouten zou ik de SNS-Realisten dan bedankt hebben? ALS ik al een bedankje in gedachten zou hebben, zou dat toch hooguit een enkele reis Siberië 3e klasse zijn, met gratis permafrost werkkleding.

gravatar

Hoezo een soort van boos doen omdat een bank een wanbeleid vertoond heeft, dit is toch de bedoeling! Er is nu nog maar 1 bank NIET van de staat, de Rabo bank. En die is vast de volgende die door wanbeleid omvalt en wordt gered door de staat. Hoewel….de Rabobank kan nu het rentepercentage vaststellen, is misschien ook wel handig voor ze! Wat de bedoeling is, is toch een Wereldbank, met allemaal dezelfde valuta e.d.. Nou is Nederland dan al goed bereid daarop, (kots, kots) ;-(

Reageer
gravatar

Fijn te horen dat hij zijn vrije uren in wil zetten voor de samenleving. Tip: in de zorg worden nog veel vrijwilligers gezocht. Met het oog op het SNS-debacle lijkt het me niet verstandig dat de heer Van Keulen ooit nog een (financiele) topfunctie gaat vervullen. De uitspraak dat hij zegt over gedegen financiele te beschikken lijkt me overigens “voer” voor psychologen.

Reageer
gravatar

logisch omdat wij er heeeeel veeeeel geld brengen of het gewoon van ons afgepakt…en hietbrink nog zonder bril en zonder gebit=gij-bijt…. oplichters. medische maffia.. maar wel automatisch betalen verplicht. soort zoekt soort sns mijn bank. voor hoe lang nog?

Reageer
gravatar

Hoe is het toch mogelijk dat mensen die in eerste instantie zelf alle ellende hebben veroorzaakt zich nu opwerpen als reddende engelen? En hoe is het mogelijk dat onze overheid het allemaal ziet gebeuren en zo onwaarschijnlijk weinig doet?

Reageer
gravatar

Margootje, hangt er helemaal van af of de secretaresse tijd heeft om de opladerstekker in het stopcontact te steken danwel zin heeft om het volle daglicht op de rekenzonnecel te laten schijnen.

gravatar

Hola, je begrijpt me niet – geeft niet want het is razend ingewikkelde materie: je moet een paar miljoen verdienen om het een beetje te kunnen begrijpen.

Nee, die 21% is gewoon standaard tarief: daar bovenop moet dan die extra pintax komen. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

Overigens is er een 80-jarige oorlog gevoerd om een lullige 10%, en nou gebeurt er niks???

gravatar

Ja, ik had begrepen dat deze nobele heer zelfs zijn salarisdeel boven de Balkenendenorm over de afgelopen 7 jaar als bijdrage aan de Nederlandse schatkist wil doneren. Is dit niet geweldig?

Reageer
gravatar

Het lijkt me dat dan het gat in een keer gedicht is.

gravatar

Deze man verdient een bonus. Ik denk aan tien procent van het bespaarde bedrag van 3,7 miljard. Immers hij heeft zijn zegenrijke advieswerk onbezoldigd verricht en daar mag toch wel wat tegenover staan.

Bovendien moeten wij zorgen dat onze schaarse topbankiers niet het land uitvluchten. Waar vind je in ons land nog echte potentiële topbankiers? Daarom stel ik voor om hun bonussen geheel belastingvrij te maken.

Reageer
gravatar

Tsja,
Ik vermoed dat deze wrange humor meer waarheid bevat dan je zou willen.
Goed artikel. Alleen dat onbezoldigde klinkt nog het meest onrealistisch. Waarschijnlijker is het dat hij zich als extern adviseur flink zal laten betalen.

Reageer