Verwarde man waant zich minister

Uri Rosenthal nog steeds kind aan huis bij ministerie

Hij komt iedere ochtend het ministerie binnen en wordt daar opgevangen door een ambtenaar, die hem met een kopje koffie achter een bureau zet. De verwarde man luistert naar de naam Uri Rosenthal en denkt dat hij minister is.

“Ik geef hem een onbeduidend dossier, bijvoorbeeld over de situatie in Tadzjikistan, en spreek hem aan met excellentie. Dan heb ik de rest van de dag geen kind aan hem,” zegt topambtenaar Trudy Berghuis. “Aan het eind van de dag geeft hij me een blaadje met wat aantekeningen. Als hij daar later naar vraagt, zeg ik dat zijn commentaar heel waardevol was. Dan glimt ‘ie van trots.”

Ilona van Peppen, HR-manager bij Buitenlandse Zaken, vindt het normaal dat er op het ministerie plek is voor dit soort mensen. “Als overheid heb je ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Juist van de overheid mag worden verwacht dat de zwakkeren in de samenleving worden opgevangen.”

Van Peppen spreekt van een aandoenlijke man. “‘Weet je wel dat ik minister ben?’, vraagt hij bijvoorbeeld regelmatig. Tot een aantal maanden geleden was hij dat natuurlijk ook, maar de kabinetswissel is hem blijkbaar ontgaan. Voor ons is er weinig veranderd. Wij gaan niet anders met hem om dan toen hij nog wel in functie was.”

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans heeft geen bezwaar tegen de aanwezigheid van zijn voorganger. “Zolang hij niet namens het ministerie het woord gaat voeren, is hij welkom. Er zitten wel meer mensen voor spek en bonen op dit ministerie. Als ik me daar druk om moet gaan maken, houd ik geen tijd over voor belangrijke kwesties.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je hebt helemaal Juist staatsmafioso… geen houtsoort. schietende zware metalen dum dum of schroot zeg maar riotgun lading en ook pang pang is er aan verbonden. Dus raak ze maar en kibbel er niet langer over. Luister niet langer naar die waal uit spa-water-land.

Reageer
gravatar

Jammer genoeg is de famille al een keer slachtoffer geweest van een wilde revolte -de Bartholomeusnacht en de dagen daarop- en ik zou het op prijs stellen dit in mijn tijd niet weer te moeten ondergaan.
Wilt u zich wat intomen met de oproep tot het rondschieten van schroot en oud lood?

Voor je het weet raakt er iemand onwel van.

gravatar

Ik vraag me nu af wat ze die mensen te eten geven, of toevoegen aan hun voeding, waardoor ze zo vlot uitdijen. Plofkip wellicht? Of kibbeling wat panga is met een overschot aan zware metalen.

Reageer
gravatar

Ad Melkert was de eerste verwarde man die een spek & bonen baantje bij het ministerie kreeg. Zo ontstonden de zogenaamde Melkert-banen.

Reageer
gravatar

@ redlop=de-rode-loop”dat ziet u bijna Goed.
Ad van de melkman is in de war gestuurd … door ons aller Pimmetje. Ik zie nog de TV beelden dat dit mak schaap van de PVDA Melkert in de hoek weg-kroop. En toen… en toen heeft het complot hem laten vermoorden. Onder leiding van… de media Maffia. Omdat; den dader …. alles in-geseind via het dieven paadje, bij de media bekend als sluip… in de val gelokt… en de poort bij eerste hulp niet open ging. Zo; De media heeft Pim on-fortuinlijk vermoord. Deze moordenaar komt eerst weeks vrij. Laat Hietbrink hem niet tegen komen.

gravatar

Laatst liep ik ergens ‘s-avonds op straat en toen kwam er een man naar mij toe die zei dat ik weg moest gaan omdat ik me in een Moslimgebied bevond. Dat vond ik ook zo aandoenlijk..

Reageer
gravatar

Met Uri Rosenthal als Minister voor Spek en Bonen, behoudt het kabinet Rutte II zijn helicoptervisie van een gestripte Lynx helicopter op het strand van Sirte.

Reageer
gravatar

Vroeger trad hij nog onder zijn artiestenachternaam “Geller” op, maar toen de prijs van lepels en vorken ineens ging stijgen, is de vraag naar zijn optredens gedaald.

Ik weet dat, want de postduivenvereniging had hem vorige maand geboekt. Kon uiteindelijk niet doorgaan in verband met de hoge zilverprijs. Wel jammer, want Uri is volgens mij best een aardige kerel.

Reageer
gravatar

Ik ben toch wel benieuwd waar Berend Willem Hietbrink voor staat:

Berend=Bier-Einde
Willem=Willen
HietBrink=Heet-Drink

Zo snel het bier opdrinken dat het heet wordt?

gravatar

Damens gaan voor! Desill U. Sionist is een verbastering van…desisraeli U sionnist. en sion=us-ion want de joodse statgods diens komt van de grieken Ioon Iona Hellas waarvan de Iooniërs de meest beroemde vergeten histoirische naam.

Berend=beherend. Willem=wel-heem wekom in dirt huis.. Hietbrink= die het brengt. Maar heeft het niet zo ver gebracht. Brink=brengt want je brengt het naar de markt=brink. Alles van een oud saxse Familie de naam van mijn lieve moeder Bernadina wilhelmina Hietbrink. Berend Willem een beroemde twent-saxse naam. Twente=tubanten = een en het zelfde dialekt-dietse begrip
Hietbrink Kwam met de keizersnede=kriegste-een sneede… ter wereld. 9-8-43 zusterklooster katherijne Utrecht. Toen lag hij al verkeerd.

gravatar

Ja dit is toch fantasties voor deze mensen, dit is nou wat men met het filmpje op you tube zo mooi weergeeft.
Kijk maar eens : dance monky dance.
Ha ha want een volkje!!
Super……en volhouden hè, dat het heel belangrijk is wat jullie daar op die post doen…..verwarde oud werknemers opvangen…….er zijn nog veel meer van dat soort! Die kunnen ook bij jullie terecht, men zal het verschil toch nooit merken!!?..ha ha

Reageer
gravatar

Respectloos, inderdaad. Vooral naar al die andere wachtgelders die niet meer welkom zijn op hun oude pluche. Wellicht is het handig om een praatgroep voor ex-hoogwaardigheidsbekleders op te richten?

Reageer
gravatar

Dit is een meer dan schandalig bericht. Uri Rosenthal is en voelt zich geen minister meer. Hij is niet gek.

Uri heeft als onze belangrijkste lobbyist uiteraard een eigen kamer bij Buitenlandse Zaken om daar permanent onze belangen te kunnen verdedigen, desnoods met harde hand.

Voor uw dagelijkse portie propaganda:
http://likud.nl/

Reageer
gravatar

Oy we, Likoed. Waar is jullie gevoel voor humor? Hadden jullie ook zo gereageerd als het om een andere willekeurige ex-minister ging?

gravatar

Oh Jeanne: dit is niet de echte Likoed maar een waardige nepper. Die echte hebben inderdaad net zoveel humor als een psychopathische narcist.
Hulde voor deze pastiche.

En als ze die zieligerd daar op het Ministerie kwijt willen zijn: gewoon een Duitse Week organiseren in de kantine met Schweinsbraten, Sauerkraut mit Eisbein en veel Bratwurstlen.
Is ie zo weg.

gravatar

Ja dat is bekend: alles is een Joodse uitvinding. Of een Russische. Of een Noord Koreaanse. Of eender welk minderwaardigheidscomplex vertroeteld moet worden.

Maar ik durf wedden dat de heer Hietbrink met verve kan aantonen dat het een Friese uitvinding is.

gravatar

Bedoelt u nu, meneer Van Meersen, dat Friezen uitgesloten moeten worden van het uitvinden van humor? Nee toch?

U weet wat ze daar doen met lieden die een schaatstocht ontkennen: Bonifatius kan daarover meepraten.

gravatar

Het is potvolblommen te gek voor worden dat er duizenden zwakzinnigen niet goed worden opgevangen en dat Uri Rosenthal maar liefst 2 plekken heeft. Likud, wij waren eerst. Handen af van Uri, jullie zij de volgende keer aan de beyrt om je eigen psychiatrische ex-minister opvangen.

gravatar

Zijn neef, Joeri Rozendaal, werkt er al langer en met succes: ook hij produceert niets. Maar hij is wel een toffe peer om erbij te hebben.

Reageer
gravatar

Ja, dat hoor je vaker. Zo zit er een aantal deuren verderop een wat oudere dame die meent dat zij door god is gezonden om ons land te leiden. Draagt altijd hoedjes en rijdt soms in een goudkleurig rijtuig.

Om haar geenongemakkelijk gevoel te geven, speelt het gansche land mee. Zwaaien met vlaggetjes, hoezee roepen en wuiven. Dan wuift ze hartstikke tevreden terug. Heel lief om te zien.

Er loopt vaak ook een jongere man mee, met een iets te dik hoofd en een slecht gebit en die heeft zichzelf wijsgemaakt dat hij haar opvolger is. Kostelijk om te zien.

Ze zijn nu alleen niet in Den Haag, maar hebben met deze winterkou lekker het zonnetje opgezocht. Ik geef ze groot gelijk.

Reageer