Dingen aan de hand in, waarschijnlijk, Egypte

Ontwikkeling gesignaleerd in omstandigheden

De situatie in een land ergens is sinds kort anders. Dat melden bronnen. De omstandigheden zijn zodanig. Een leider heeft zijn aanhangers ergens toe opgeroepen. Internationale journalisten onderzoeken momenteel of het om Egypte gaat.

Volgens waarnemers volgen gebeurtenissen elkaar in rap tempo op, waardoor steeds weer een nieuwe toestand dreigt te ontstaan. Naar verluidt is de oppositie het er niet mee eens. De meningen van andere mensen lopen uiteen. Sommigen zijn voor, anderen tegen. Een enkeling is neutraal.

Op verschillende plaatsen is een stand van zaken ontstaan, misschien naar aanleiding van het gebeuren. Of het om demonstraties of steunbetuigingen gaat kon bij het ter perse gaan van deze krant nog niet worden vastgesteld. Ook andere opties worden vooralsnog niet uitgesloten.

Ooggetuigen melden dat ook het leger zich ermee bemoeit. Daarmee lijkt de kans op escalatie niet te zijn afgenomen. Mochten er kwesties zijn van politieke aard, dan is het risico onverminderd groot. Geestelijk leiders hebben een positie ingenomen. Naar het zich laat aanzien is de status quo doorbroken.

Een internationale commentator heeft gezegd dat hij zich zorgen maakt. “Waar dingen gebeuren kan het zomaar uit de hand lopen. Dat wijst de geschiedenis uit.” Lokale verslaggevers zijn minder somber gestemd. “Dat er iets plaatsvindt, hoeft niet te betekenen dat er daadwerkelijk sprake van is.”

Gevreesd wordt dat mensen worden getroffen. Bovendien zouden de taferelen zich naar andere landen kunnen uitbreiden. In hoeverre dat feitelijk al het geval is, valt nog te bezien. Wereldleiders hebben al gereageerd op de nieuwe realiteit.

Hoewel contouren zich dus aftekenen, is nog onduidelijk hoe de toekomst van het land eruit zal zien.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

[…] ander perspectief. Hoogstaande journalistiek met een lekkere lading zelfspot. Voor Koefnoenfans. Dit artikel is illustratief voor de normale gang van zaken op de redactie van De […]

Reageer
gravatar

Onze deskundigen vermoeden dat het mogelijk is dat deze situatie van eind vorig jaar zich tegenwoordig heeft gemuteerd tot een levensbedreigend computervirus.
Waar het virus is ontstaan en hoe het zich maanden lang heeft kunnen ontwikkelen is nog steeds onbekend. Er is een onbevestigd gerucht dat het virus symptomen heeft.
Wel is duidelijk waar te nemen dat het virus via lichamelijk contact of op een andere manier verspreid wordt.

Bronnen melden dat de Nederlandse Spoorwegen wellicht geïnfecteerd zijn.

Reageer
gravatar

Gezien de onzekere situatie ter plaatse is het aan te raden om, naast een waarnemer, ook een onwaarnemer te sturen. Dit voor het geval dat onware gebeurtenissen plaats mogen nemen.

Reageer
gravatar

UIt doorgaans betrouwbare bron is inmiddels vernomen dat er her en der inderdaad iets aan de winnende hand schijnt te zijn doch nog niet compleet helder is wie en/of waarom. Toestanden zijn in een fluïde stadium zodat nog niet met zekerheid gezegd kan worden hoe eventuele ontwikkelingen zich zullen ontwikkelen. Deskundigen zoeken naar duiding van diverse uitlatingen van al dan niet terzake bevoegde personen. In een later stadium valt hier wellicht meer over te melden. Voor het moment is echter weinig meer duidelijk dan dat de situatie nog allerlei kanten uit zou kunnen gaan. Eventueel.

Reageer
gravatar

Wij zijn bereid waarnemers te sturen. Maar ja, waar nemen ze waar als we niet weten waar de waarnemingen waar te nemen zijn…

Ik sprak de missieleider van deze waarnemingsmissie en deze bevestigde desgevraagd:”Het is waar, nemen we een vliegtuig naar de verkeerde plaats waar niet deze dingen waar te nemen zijn, dan nemen we waarschijnlijk iets anders waar dan wanneer we daar waar waarnemingen te doen zijn gaan waarnemen.”

En dat dit waar is, nemen we maar voor waarheid aan.

gravatar

Ik bied mij aan als waarnemer. Op voorwaarde van een all-in 5-sterrenhotel in Sharm-el-Sheich en volledige onkosten vergoeding.
Lijkt me sterk dat ik niks boven water krijg.

gravatar

Beste Akke,

wij zorgen altijd goed voor onze waarnemers, dus mocht u door de strenge selectie komen dan krijgt u natuurlijk veel meer boven dan water. Alles zal boven gebracht worden, roomservice is all-in.

Om de selectieprocedure te kunnen starten vernemen wij graag:
– welke nutteloze functies u tot op heden heeft bekleed en hoelang u daarmee bent weggekomen zonder kritiek.
– hoe groot de gouden handdruk was na uw grootste blunder
– wie u momenteel kent in de landelijke of europese politiek die een goed woordje voor u kunnen doen (uiteraard tegen het daarvoor gebruikelijke tarief)

Deze kwalificaties in overweging nemende zal dan bij een eventuele interventie zeker aan u gedacht kunnen worden.

gravatar

Beste E.U., Wat een rare vragen. U geeft zelf al aan dat mijn totale nutteloosheid onopgemerkt is gebleven: men kent mij niet, zelfs niet vanuit de media die zo graag bonnetjes doorvlooit en kamermeisjes interviewt.

Aangezien de inspecteur der belastingen meeleest, ga ik u natuurlijk niet vertellen welke handdrukken heb gehad; goud, zilver of platina.

Ik heb wel een aantal zweterige handdrukken mogen ontvangen van diverse politici die bij mij zwaar in het krijt staan – maar ik kan dus niet vertellen welke: men leest mee.

Maar toch, beste E.U.: hebben wij elkaar niet eens ontmoet op een van die bunga-bunga feestjes van vrindje Silvio?

gravatar

Ik probeer dit geweldigd nieuwsbericht voor te lezen aan mijn familie maar ik kom niet verder dan de eerste zin.

De situatie in een land ergens is sinds kort veranderd.

ROFL

Reageer
gravatar

[…] plaatsen is een stand van zaken ontstaan, misschien naar aanleiding van het gebeuren. (lees verder) Deel dit met vrienden:MeerVind ik leuk:LikeWees de eerste die dit leuk vindt. Dit bericht werd […]

Reageer
gravatar

Dit soort dingen ontstaan wanneer ondeskundigen zich met de gebeurtenissen gaan bemoeien die later tot geschiedenis zouden kunnen leiden. Wanneer leren we nou eens van het heden?
Typisch zo’n geval van ‘als de koe voorbij is, dempt men de put’ zoals de grote ziener J. Cruyff vorige week nog zei.

Reageer
gravatar

Sorry, ik verneem zojuist dat we de prijs “gewonnen” hebben in plaats van gekocht.

Klein misverstandje, excuses daarvoor.

(dit is uiteraard in reactie op >>13 / Akke)

Reageer
gravatar

Waar waarschijnlijk rook is ook waarschijnlijk vuur. Het klinkt als een ernstige schaar-steen-papier situatie.
Op eerste gezicht dus een uitzichtloze situatie,… Sterkte! Misschien een interventie plannen?

Reageer
gravatar

Om een interventie te plannen is het van het grootste belang te weten welk land we moeten binnenvallen.
Vooralsnog gaan de meeste stemmen naar Egypte, met name plaatsen als Hurghada scoren daarbij hoog.

Er zijn echter ook stemmen opgegaan om de Canarische Eilanden of Madeira binnen te vallen.

Ook Griekenland en Turkije zijn nog altijd niet uit te sluiten opties, al lijkt het klimaat daar te veranderlijk om een langdurige interventie op te zetten.

Er is wel unanimiteit bereikt over de aard van een eventuele interventie, deze zal in elk geval all-inclusive moeten zijn en de Russen zullen er niet bij betrokken worden.

gravatar

Je hebt een punt E.U.
Ik denk dat het verstandig is om een routeplanner te gebruiken om de diverse interventies achter elkaar uit te kunnen voeren zonder onnodig olie te verkwisten. Om onze mannen een beetje op te warmen, lijkt mij het logisch om met een flinke mars de dingen in Belgie eerst op te lossen. Het lijkt me ook verstandig dat niet meerdere landen tegelijk hun interventies gaan uitvoeren. Anders lijkt het teveel op oorlog, en zoals valt te begrijpen, zijn we alleen vrede afdwingend bezig.

gravatar

Jaja, nou de Nobelprijs voor de Vrede binnen is, kunnen we er weer tegenaan, niet E.U.?
Toch vind ik eerder dat dan de Azoren aan de beurt zijn: altijd dat gedoe met die hoge druk daar; moet eens een end aan komen.

gravatar

Beste Akke,

geheel mee eens, daar zou de druk absoluut een tijdje van de ketel moeten. Helaas begon de installatiebranche-lobby direct te sputteren toen we dat opperden.

Het kan derhalve niet meer op een meerderheid rekenen.

Overigens heeft de aankoop van de Nobelprijs voor de Vrede geen invloed op ons interventiebeleid.

gravatar

Ach, Van Bralhuysen,

het voordeel is dat men in dat geval direct om hulp kan bellen, whatsappen, sms’en tussendoor nog even de dichtstbijzijnde pizzeria kan googlen om de wachttijd nuttig en smakelijk door te brengen.

Bovendien Apple’t de E.U. niet, dit levert onvoldoende commissie op. Er is derhalve voor Windows gekozen.

gravatar

Ik vind het maar een vaag bericht. Eigenlijk kan ik er geen touw aan vastknopen, vooral omdat er man noch paard wordt genoemd. Ook kan ik er geen hom of kuit van bakken. Wat moet ik met dit schimmige nieuws?

Reageer
gravatar

Ik ben meer voor “misdaadbestrijders”. Daarmee weten we tenminste, dat het niet over criminele vechters zoals Badr Hari gaat.

gravatar

All your databases are belong 2 us, duo in criminaliseren van alle Nederlanders, met extra gratis digitale tolpoortjes op het digitale karrespoor voor de gaarkeukens van de soepsidie slurpende media tussenhandel.

gravatar

Hoi tante, voor de ene partij is het een ramp en voor de andere zalig. En na een verlies kun je je op de borst kloppen welke overwinning je hebt behaald.