Opstand tegen ietsistisch regime Djibouti

President houdt klopjacht op alles wat concreet is

Na de gewelddadig neergeslagen rellen in Djibouti, de hoofdstad van Djibouti, is de druk op de VN toegenomen om het streng ietsistische land nieuwe sancties op te leggen. Politicoloog Cornelis Brands: “President Guelleh is bezig met een klopjacht tegen alles wat concreet is.”

Eind jaren ‘90 wist Guelleh met Amerikaanse steun de macht te grijpen. Hij veranderde Djiboeti in een streng ietsistische staat. Zijn regime verbood orthodoxe goden en legde inwoners een geloof in een transcendente maar onbenoembare kracht op.

Ook op internet worden de duimschroeven aangedraaid. Dat ondervond blogger Kwame Mpufu (37) toen hij op zijn blog schreef over Einsteins wet E=MC2. Het openlijk afbeelden van het =-teken is verboden in het ietsistische regime. Kwame werd gedwongen de wet te nuanceren tot E≈MC2 (energie is ongeveer gelijk aan massa maal de lichtsnelheid in het kwadraat). Hij werd onder ietsistische rechtspraak veroordeeld tot ongeveer 3 jaar gevangenisstraf.

Volgens ooggetuigen houden aanhangers van Guelleh razzia’s in de hoofdstad. Ze vallen winkels binnen en dwingen mensen hun godsbeeld te omschrijven. Wanneer dat tastbaar is, worden ze zonder pardon meegenomen. Amnesty International: “Van de slachtoffers wordt niets meer vernomen, althans niets concreets.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Klopt niets van dit verhaal. Ben zojuist terug gekeerd van een leuke duikvakantie op een leuke boot die op de Rode Zee is begonnen en geëindigd in Djibouti.

Zand en zee en corrupte mensen hebben ze genoeg en verder niets. Op straat willen de mensen niet gefotografeerd worden, want dan menen ze dat je hun ziel steelt en dat zorgt voor problemen.

Winkeltjes zijn krotten met voer wat wij niet willen eten. Maar toch heeft het westen wel een bepaalde invloed op het niets wat ze daar hebben. Ze hebben nl. wel coca cola. En zelfs reclame borden op de verder lege straten.

Op de luchthaven zijn we ook bedonderd door het inheemse volk. We konden onze eigen duikuitrustingen tegen 1200 euro weer mee nemen naar ons eigen land. Bestond alleen uit lood, snorkel en automaat. Nou, voor dat geld hebben we het maar daar gelaten.

En Kwamme heb ik in het geheel niet gezien. Die hangt natuurlijk nog steeds lui in zijn boom. Waarom zou die daar uit gekomen zijn!

Reageer
gravatar

Het probleem met E≈MC2 is natuurlijk dat er nog steeds gebruik gemaakt wordt van een constante (de C). De enig juiste formule is daarom E≈Mx2, waarbij x staat voor een variabele.

Reageer
gravatar

Bij deze nodig ik iedereen uit voor een project X, of Y, of een andere letter van èèn of ander alfabet, protest/aanmoedigingsfeestje, ter ere van het Djiboutisch verzet of als blijk van steun aan Guelleh, ongeveer in de buurt van de Djiboutische ambassade, op, of om-en- nabij 1 november of een paar dagen eerder of later, rond een uur of zeven, ‘s ochtends of ‘ s avonds.

Reageer
gravatar

“Gelooft u in Allah? Nee, maar ik denk dat er wel ‘iets’ is.”. Met deze woorden ben ik vorige week zonder visum Djibouti ingelaten om kaarten te maken. Deze versie kunt ook ook downloaden. Om het ziekenhuis te bereiken: “volg bij dit kruispunt uw intuïtie.”, “sla nu ongeveer linksaf.”, “houdt na een onbenoembare hoeveelheid meters rechts aan.”, “O my God, weer verkeerd”. “Iets zegt me dat het wel goed zal komen…”. “Wie?”, “Iets!”.

Reageer
gravatar

Dit lijkt me de opkomst van de “Kweenie”-sekte te worden.

Enne, houdt dat nou ook in dat wisselgeld niet precies gepast mag worden teruggegeven? Dat schoenen, gebitten en kunstheupen niet precies mogen passen?
Boeiende kwestie.

Reageer
gravatar

De “Kweenie Sekte” is bij koninklijk decreet opgericht in Amersdoorn. Wij bieden schuilplaats (en schuilnaam) aan door ietsjisten vervolgde wetenschappers als Bert Bokhoven en Kwame Mpufu (waarbij aangetekend dat de laatste het alter ego van Bert Bokhoven is).

gravatar

Wat een klinkklare onzin. Met dit gewauwel zal die vileine miscommunicator Bert Bokhoven wel weer te maken hebben.

E≈MC²! Hoe krijgt hij het verzonnen met zijn doctorsdiploma van het dorpsjongensschooltje van meester Den Oetelaar in Maaskantje. Alsof Kwame Mpufu, als allerarmste in Afrika, zich concrete omzetting van massa in energie materieel kan permitteren.

Het is een schande om zo om te gaan met de waarheid. Als u dat maar weet!!!!!!!!

Referenties

Over Bert Bokhoven:
http://tinyurl.com/8zo8cwf

Over Kwame Mpufu:
http://tinyurl.com/2ur463z
http://tinyurl.com/9zb6j7f

Reageer
gravatar

Ja hoor, Paulientje, zet mijn achternaam er ook maar bij!!!!!

Begrijp jij dan met jouw domme hersentjes niet, dat ik zo de hele redactie inclusief Bert Bokhoven en een hele Kwaaie Mpufu achter mijn joggingbroek aan krijg!!!!!!

gravatar

Nou, omdat u het zo graag wilt:

Inderdaad, tante Paulien Paulussen, ietsist mis met deze publicatie. Maar daar hoeft u toch niet zo boos om te worden.