Monetaire installatie ontdekt in Griekenland

EU dreigt met sancties

EU-waarnemers beweren dat ze op satelietbeelden van het Griekse platteland monetaire installaties hebben ontdekt. De Europese Unie dreigt met sancties als Griekenland zijn monetaire ambities niet laat varen.

Volgens de inspecteurs zijn er aanwijzingen dat de Grieken binnen vier jaar een eigen munt kunnen ontwikkelen. De overstap naar de eigen munt vormt een monetaire dreiging die de vernietiging van Europa zou inluiden. Voor de EU is het van groot belang dat Griekenland het geheime monetaire programma staakt.

De Griekse regering weigert verantwoording af te leggen. Premier Samaras zei in een toespraak tot zijn volk: “Het klopt dat in de monetaire installatie op bescheiden schaal aan een zelfstandige munt voor eigen gebruik wordt gewerkt. Dit is echter voor vreedzame doeleinden en niet voor het van de kaart vegen van Europa. Het trotse Griekse volk zal niet buigen voor intimidatie van westerse mogendheden.”

De installatie, die in het rotsland ten westen van Thessaloniki zou staan, is slechts ten dele operationeel en vormt nog geen werkelijke dreiging. Toch baart de ontdekking zorgen. Herman van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad: “Het begin is er. Er is een installatie, maar we weten niet hoeveel kennis er is om een substantiële dreiging te vormen. Het kan nog jaren duren voordat ze een munt hebben ontwikkeld, maar er moet nu worden ingegrepen.”

Hoewel er wereldwijd talloze landen zijn met monetaire installaties, is het volgens de EU onverantwoord als een wankelende democratie als Griekenland hierover zou beschikken. “Een land met eigen monetaire ambities is een regelrechte bedreiging voor de stabiliteit van de eurozone,” aldus van Rompuy.

Beleidsmatig is het onduidelijk hoe de EU Griekenland verder onder druk kan zetten. Van Rompuy: “We kunnen geen strengere sancties opleggen dan we nu al doen. Met het meest recente bezuinigingspakket is de economie eigenlijk al verloren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vertel het Netanyahu. Gaat hij meteen proberen de helecwereld te overtuigen dat de installatie dringend gebombardeerd moet worden zodat de muntproductie 4 jaar teruggeslagen wordt.

Reageer
gravatar

Wat een hypocriete en eenzijdige berichtgeving van de Speld!

Als we even de site doorzoeken zien we gelijk dat de Grieken het weer gedaan hebben, terwijl niemand het heeft over het monetair arsenaal van Israël die kelders vol Nieuwe Shekels hebben klaarliggen om de wereldeconomie te ontwrichten. Om nog maar te zwijgen over de Amerikaanse monetaire installaties op Nederlands grondgebied.

Hypocriete en eenzijdige berichtgeving van de Speld!!!1!!!1!

Reageer
gravatar

My fellow Europeans, we have reasons to believe that Greece has weapons of monotairian generation. There have been many transports to and from the facility and the factory is clearly active. We request immediate action of the NATO security counsel.

Yours sincerely,

Herman van Rompuy
President of the European counsel

Reageer
gravatar

Griekenland bedient zich hier van de methodiek van Noord Korea en van Iran, ontkennen van voorbereidingen op oorlogvoering, tijdrekken in de UN en het samentrekken van troepen langs de respectieve demarcatielijnen. Griekenland bereidt het Bacchus-Papatotallos offensief voor; met sterk verhoogde doses welkomst-ouzo’s bij Griekse restaurants, worden de gemoederen verdoofd in afwachting van de naderende Blitzkrieg. Als het zwaard van Damokles hangt de Griekse valuta boven de markt, trefzeker tot in de verste uithoeken van de EU. GWK en andere banken anticiperen al op straffe wisselkoersen. Van Rompuy is in Het Vaticaan, om de zegen van de Heilige Vader af te roepen over de Euro. Merkel en Hollande hebben de hulp van een kaartlezeres ingeroepen en Mark Rutte die van zijn moeder. EU-Ambassadeurs worden teruggeroepen uit Athene en alle verloven zijn ingetrokken. De Kunduz-opleiders en hun contingent militaire bewakers komen vanavond nog terug in Nederland. Algehele mobilisatie van late vakantiegangers en vroegboekers wordt overwogen.

Reageer
gravatar

‘Onze’ ECB, de ‘Elecronische Drukkers Bond, met behulp van Target2. Schiet ‘Dicke Bertha’s’ af in ruil voor junk.

gravatar

Het landschap op de foto ziet er geheel niet Grieks uit en al helemaal niet Thessalonikisch. Lukraak een foto van internet plukken om een bericht te onderstrepen, is dat het nieuwe journalistieken? Ik neem het bericht daarom ook maar met een flinke korrel zout. De Drachmes worden niet zo heetgebakerd alsdat ze worden opgediend.

Reageer
gravatar

Oh jawel hoor, kijk maar eens via de satelliet naar het gebied bij Kavia en Agia Paraskevi.
Maar, beste Carrotte, ik ben verbaasd dat je niet weet dat in de journalistiek foto’s al sinds het begin gerecycled worden? Vandaag een foto met een onderschrift, morgen diezelfde foto met een ander onderschrift. En de week daarop voor een ander onderwerp: hoeveel groener kan de journalistiek nog worden?

gravatar

Beste heer Stalpaert.

Groen is, net als het oranje van de heer Carrotte, niet de favoriete kleur van de Grieken. Men ziet er meer blauw op straat.

Voorbeelden

Blauw Griekenland (zang)
http://www.youtube.com/watch?v=enBfc1dm7uw

Het echte Griekse blauw (stom filmpje)
http://www.youtube.com/watch?v=8u1bA9pKEKU

Waarom zien Grieken blauw (foto)
http://tinyurl.com/8hrzros

Blauwe Griek over de kop (filmpje)
http://www.youtube.com/watch?v=zdu4t2urNBg

Bill Cosby als blauwe Griek (filmpje)
http://www.youtube.com/watch?v=ir6-mfojxj4

Zie ook in De Speld:
http://tinyurl.com/8e4p3xv

gravatar

Dank Akke, voor de verheldering en verruiming van mijn blik aangaande de journalistiek. En wat het gebied bij Kavia en Agia Paraskevi betreft, geloof ik u onmiddellijk op uw ongetwijfeld eerlijke woord, want via een satelliet kijken is voor mij een luchtbrug te ver.

gravatar

Akke, als je kijkt naar de opmerking waarmee je begon, dan kun je concluderen dat de cirkel bijna rond is. Maar of je daar zo blij mee moet zijn, dat weedikzonetnie.

gravatar

En dan te bedenken dat ik gisteren nog Griekse yoghurt met honing gegeten heb. Zelfs de Griekse economie een flinke boost gegeven heb door mijn zuurverdiende Euro’s in een Grieks restaurant te spenderen. Dat ze allemaal maar in een ton gaan leven zoals Diogenes!

Reageer
gravatar

Paniekzaaierij. Het hebben van een monetaire installatie an sich stelt niets voor – het gevaar zit hem in de verrijking die in zulke installaties plaatsvindt.

Met een verrijking van slechts enkele procenten vormt deze installatie hooguit een gevaar voor de lokale middenstand. Pas vanaf een verrijkingsgraad van 50% (de zogeheten ‘exorbitante zelfverrijking’) dient de EU zich zorgen te maken.

Ik pleit er dan ook voor om een team onder mijn leiding naar de strandtenten van Thessaloniki te sturen.

Reageer
gravatar

Inderdaad, ik denk dat die Grieken ook helemaal geen bezwaar zouden hebben tegen snacties, dus ik snap het probleem niet…