Burgemeester Haren: ‘Kom niet naar stille tocht’

Nu al 40.000 aanmeldingen via Facebook

De stille tocht die voor aanstaande zaterdag gepland staat in de gemeente Haren dreigt uit te lopen op een catastrofe, zo vreest het gemeentebestuur van Haren. Nu al hebben zich op Facebook ruim 40.000 sympathisanten aangemeld.

De stille tocht is een initiatief van twee Groningse bewoners, die daarmee hun steun willen betuigen aan de Harense bevolking na het dramatisch verlopen Project X van afgelopen weekend.

Initiatiefneemster Emma Groenendijk: “We hopen dat men massaal komt opdagen om het punt te maken dat dit soort grootschalige rellen niet kunnen. We willen langs de plaatsen lopen die het zwaarst door de mensenmassa zijn getroffen. Vooral oudere bewoners die angstig zijn geworden door de rellen van afgelopen zaterdag, moeten weten dat we achter ze staan.”

Burgemeester van Haren Rob Bats is niet gerust op goede afloop en roept mensen op om niet aan de tocht deel te nemen. ”De geplande route leidt dwars door het centrum, onze inschatting is dat dit met grote groepen mensen niet zo goed kan. Uiteraard weten we niet hoeveel mensen daadwerkelijk zullen komen, maar we moeten met alle scenario’s rekening houden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Schiedam ken ik van drie uitzonderlijke feiten: 1) de jaarlijks toenemend alcoholische Brandersfeesten: dit jaar met optredens (en handtekeningen) van Wolter Kroes. 2) De enige nieuwbouw in deze vergrijzende stad is de “Molen van Ketel 1”, een cadeautje van het jeneverstokende familiebedrijf erachter en 3)het project Nieuwland waar de stadsdeelraad zelfbestuur eist, de taqqiya afzweert, de jihad propageert en de Sha’ria wil invoeren zodra de laatste Schiedammers deze wijk hebben verlaten om elders asiel aan te vragen. Erg leuk allemaal en exemplarisch voor de rest van Nederland, toch?

Reageer
gravatar

H. van M.S. Was gisteren nog even (te)kórt in Schiedam (door afsluiting A-13 en hermetische afgrendeling binnenstad), i.v.m. verjaardag broer en toen ook nog maar even sfeer en bierlucht opgesnoven van het Brandersfeest. Helaas het traditionele gevecht van plaatselijke oververhitte jeneverBranders met politie en ME nét gemist, maar nog wel op tijd om twee ambulances op topsnelheid naar MC Vlietland te zien racen. Vanuit de Vijgensteeg richting oude Stadhuis viel vanaf 4-hoog veel te observeren en nog meer te genieten. Als in Schiedam de Brandersgeest eenmaal uit de fles is, krijgt Hermandad hem er erg moeilijk weer in.

gravatar

Lieve Paulien,

In dat geval kan de geweldpleger alleen grafschennis en lijkbeschadiging worden verweten.
Wellicht is hier sprake van sadistische necrofilie. Dan kan de taakstraf worden verdubbeld tot tien dagen.

gravatar

Meestal heb ik het niet zo op stille tochten. Er gebeurt niets tijdens de tocht (want stil) en niet na de tocht (je hoort er nooit meer wat van).

Deze in Haren lijkt me toch wel leuk, schijnt prima stadje te zijn om onverwachte bijeenkomsten te houden. Ik ga dus maar eens voor het eerst van mijn leven naar een stille tocht.

Reageer
gravatar

Ik stel mezelf vacant als mediaconsultant voor rare media-hypes. Mijn uurtarief is 1000 euro, waarvan driekwart zwart. Ik kan beide zijden van dienst zijn, maar niet tegelijkertijd.
Na Haren nu ook weer Arnhem. Er is volop werk aan de winkel. Verzekeraars kunnen ook bij mij terecht voor een tarief van 7%.

Reageer
gravatar

Ik zie alleen maar voordelen in het vertegenwoordigen van beide zijden tegelijkertijd.
Beter geïnformeerd zijn en dubbele verdiensten zijn de belangrijkste.
Ik ben zelfs bereid 5% korting te geven aan beide partijen.

gravatar

Zo wordt de kleine man weer dubbel gepakt he. Wat denk je dat die premie omhoog gaat van doktersbezoek? Toch gauw een paar keer per maand hechtingen en tetanusprikken omdat die bijtertjes door me broek heen gingen. Snijwondjes van het glas hier en daar, schroeiplekken van de thermische lans – nee als het zo door gaat is me business dalijk naar de kloten!
Ken ik de ww in.

Reageer
gravatar

Wat een belachelijk initiatief! Moeten die mensen weer in angst zitten, omdat het misschien weer fout gaat????? Wat een ongelofelijk stom idee! Laat die mensen met rust!

Reageer
gravatar

Greetje,

Je vergeet één niet onbelangrijk ding. De mensen in Haren juichen een stille tocht juist toe. Al mogen ze dat natuurlijk niet te luidruchtig doen.

gravatar

Geweldig zo’n stille tocht. We hebben besloten het filiaal open te houden zonder personeel. De waxine lichtjes staan links bij de deur en het bier en sigaretten rechts. Makkelijk bij binnenkomst en zo hoeft er dus weinig stuk.

Reageer
gravatar


hoi menujur van appie de gein

jij ken gerust zijn , het filiaal mag je houwe !!!

wij benne meer inhoudeluk geïnterreseert ,, weet je wel weet je nie ?!!

gafe schuilnaam heb ik dit keer verzonne ,, ja tog nie dan ?!!

daar ken ik eg mee voor de dag kome ,, vin jij wel vind nie ?!!

gravatar

@Jhr Tuig van den Righel
wat ben jij in godsnaam voor n idioot?
kom je som sthuis bij je vader en moeder wat aandacht te kort ofzo,wat n ontzettende zielige vertoning! ben je nu trots op jezelf ofzo

gravatar

nou zit nog te twijfelen of dit nu n grap is of serieus?? mocht t serieus zijn hoop ik dat dit egt voorkomen word,wat n hel voor de inwoners van haren,laat ze tog met rust

Reageer
gravatar

Twijfel niet langer, Rilana, dit is bere-serieus. Dus geef gevolg aan de oproep van de burgemeester en blijf thuis! Via Twitter en de diverse live-blogs krijg je sowieso een beter overzicht.

gravatar

Ik neem dit zo serieus dat ik besloten heb ook niet te gaan naar Appingedam, Bedum, Bellingwedde noch De Marne. Delfzijl, Eemsmond, Grootegast en Hoogezand zal ik geheel links laten liggen. Sappemeer, Leek, Loppersum en Marum zullen het zonder mij moeten doen en ook in Menterwolde, Oldambt, Pekela of Slochteren zal ik mij niet vertonen. Helaas, Stadskanaal, Ten Boer en Veendam — bezoeken zal ik u niet. Vlagtwedde, Winsum, Zuidhorn, vaarwel, het ga u goed.

gravatar

nou ik ben n moeder van bijna 4 kinderen,dus ik zou er nog niet over peinzen om te gaan.leef gewoon heel erg met de slachtoffers in haren mee!die jacco smit oa staat nog op mijn netvlieg gebrand hoe zo’n grote stoere man daar in grote angst en in tranen was.tis vreselijk wat er is gebeurt.geef de inwoners van haren rust om deze slag te verwerken.ik hoop egt dat burgemeester bats deze x wel t hele dorp afsluit,desnoods met t leger.tis eigenlijk te gek voor woorden dat n leger dat normaal word gebruikt tegen de vijand,ons nu moet beschermen tegen onze eigen jongeren.ik heb hier gewoon geen woorden voor:(…..

gravatar

Rilana,

Als je ergens geen woorden voor hebt, kun je het beste gebruik maken van een woordenboek. Voor slechts drie euro kun je er al een kopen bij de Aldi.

gravatar

Lieve Rilana,

Is Jacco de vader of Tuig misschien? Of allebei?

Ik vraag dat, want in dat geval heeft het ik wellicht geen zin om vragen of ik, als kinderloze tante, er één kan overnemen.

gravatar

Lieve Rilana, jij hebt tenminste iemand gevonden om mee mee te leven. Ik betoogde mijn leedwezen aan een vriendin uit Haren. Zij had helemaal geen last gehad! Nergens van! Wat vuurwerkgeluiden in de verte en intussen was alle rotzooi alweer opgeruimd. Dus daar stond ik, met een overmaat aan ongewenste empathie. En niemand die er oog voor had. Heeft.
Ik ga nu mijn meeleven betogen door mee te doen aan het verzoek van de burgemeester om zaterdag thuis te blijven tijdens de stille tocht. Dan kan ik bovendien mooi de oude kranten naar de container brengen.

gravatar

Dus Rilana is moeder van bijna vier kinderen… Wat een bijzondere woordkeus, “bijna”. Kom je soms uit Nij Beets, lieverd? Half uurtje van Haren, zag ik.

gravatar

Beste Deauville,
Ik dacht bij “bijna 4 kinderen” meer aan 3.5 kinderen, dus dat er bijvoorbeeld eentje beide beentjes mist. Daar zouden ze ook een stille tocht voor moeten organiseren!

gravatar

Veldwachter, gij vlerk,

Wij zijn niet blij met jouw kond van 13:59 uur. Wij zouden immers anoniem komen met slechts tien hofmaarschalken en één lakei, benevens vijftien hofdames, vijf kleerkasten incl. oortjes, een toiletwagen en de schutterij van het Greunings studentencorps.

Onze hofmeier heeft, als veurzitter van ons departement Veurlichting en Propaganda, een missive aan het journaille doen uitgaan, waarin wordt benadrukt dat ons bezoek officieel niet zal plaatsvinden.

Kortom, ons bezoek was ongemerkt gebleven, ware het niet dat jij jouw mond veurbij moest praten.
Jij zult wel begrijpen, dat jij jouw bevordering tot hoofdcommissaris van Haren wel kunt vergeten.

gravatar

Stille tocht is rampzalig voor het gestel.
Rumoerige tocht is makkelijk op te sporen en met een juiste isolatie te verhelpen. Een hoop mensen met toch al slechte gezondheid zullen aan een stille tocht mogelijk een flinke longontsteking overhouden.

Reageer
gravatar

“De rellen in de Groningse plaats Haren hadden voorkomen kunnen worden als het leger was ingezet. Dat zeggen de verenigingen van Defensie-personeel GOV/MHB in een brief aan de informateurs Wouter Bos en Henk Kamp.” (Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/11474/Facebookrellen/article/detail/3322962/2012/09/27/Leger-had-rellen-Haren-kunnen-afslaan.dhtml )

1. Waarom worden informateurs hiermee lastiggevallen?

2. Weet je wie de rellen in Haren ook had kunnen voorkomen?

Reageer
gravatar

Daar heb jij gelijk in Paulien.

Wij hadden Alex naar Haren kunnen dirigeren om aldaar aan een genoeglijk potje potwerpen deel te nemen. Het had ook in onze koninklijke lijn gelegen om onze plaatselijke propagandaclub, de oranjevereniging in Haren, te gebieden om sportieve genoegens zoals koekhappen en zaklopen te organiseren, zodat de jongelui niet uit verveling zich moesten verpozen met nare dingen.

Jammer, dat wij niet noch op tijd waren geïnformeerd door de plaatselijke veldwachter.

gravatar

Hare genadige majesteit der Nederlanden,

Wanneer gaat u het rampgebied te Haren bezoeken, zoals uw koninklijke moeder dat bij rampen placht te doen?

gravatar

Ze hebben een punt, natuurlijk, dat hadden we kunnen doen: het probleem is alleen dat de échte kogels in Afghanistan zijn achtergebleven en de tanks vastgeroest staan. We hebben trouwens toch niemand meer die die dingen kan besturen – allemaal overboord geflikkerd.

Het is een politiek complot: we hebben niet eens meer genoeg manschappen en wapens om een coup te plegen! Is dat nou democratie?

gravatar

Het wordt nu tenminste beter ge-organiseerd dan Project-X. De NS is ingeschakeld, en de diverse supportersverenigingen hebben al toegezegd dat ze hun bussen en harde kernen ter beschikking zullen stellen. Van de ME en politie worden ook al rrn geruststellend groot aantal inzetbare eenheden verwacht. Eindelijk rust in de tent. Prettig dat Nederland zich ook van zijn kwetsbare kant kan laten zien

Reageer