Duivenmelkersbranche blij met verkiezingsuitslag

Beroepsgroepen zien toekomst met vertrouwen tegemoet

De Nederlandse Vereniging voor Professionele Duivenmelkers (NVvPD) is blij met de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. Ook de vakvereniging voor gebedsgenezers en de bond voor mimespelers reageren verheugd. Een kleine rondgang.

Duivenbranche
De NVvPD spreekt van een ‘evenwichtige uitslag die goed is voor het duivenklimaat in Nederland.’ De duivenbranche heeft erg te lijden gehad onder de crisis. Veel duivenmelkers beëindigden hun kostbare hobby. De vereniging heeft er vertrouwen in dat de ‘evenwichtige uitslag’ het begin kan zijn van het herstel van de sportduivenmarkt. De vereniging wil geen voorkeur voor een coalitie uitspreken.

Vakvereniging voor Gebedsgenezers
Voorzitter van de Vereniging voor Gebedsgeners Barend Krol (geen familie) is blij met de winst van de SGP: “Een club die doorheeft dat verzonnen verhalen van groot belang kunnen zijn bij het oplossen van problemen.” Krol rekent er bovendien op dat de PvdA de door de veelreizende gebedsgenezers gehate forensentaks zal blokkeren.

Mimespelersbond
Mime kent geen taalbarrières. Daardoor werken veel Nederlandse mimespelers in het buitenland. De Nederlandse Mimespelersbond is dan ook blij met de keuze van de kiezer voor Europa. Voor het overige zal de uitslag niet al teveel gevolgen hebben voor de mimespeler. Adrien Tachou: “Veel van ons werken niet in vast dienstverband, dus de verwarring over het zzp’er-standpunt van de PvdA sloeg wel even hard toe. Toen dat na twee uur opgehelderd was, bleef er eigenlijk maar één struikelblok over. Maar ook de BTW-verhoging is pas een probleem als er rekwisieten vervangen moeten worden. Gelukkig gaan onzichtbare trappen en glazen muren wel even mee.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Duiven zijn toch geen zoogdieren? Hoe kom je aan de melk en wat kan je er mee? Ik vertrouw die gasten niet.
Mimespelers vind ik niet veel zeggend en volgens mij hoef je een gebed niet te genezen.
Rare jongens die hier geïnterviewd zijn.

Reageer
gravatar

Juf Paulien, u bent zojuist als prospect geregisteerd door scouts van de Anti-Neologistische Neuroleptici in Nederland. U kunt derhalve binnenkort huisbezoek verwachten. Advies: doe niet open voor klassiek geschoolde Jehova’s Getuigen, Mormonen, 7e DagsAdventisten, leesmap-colporteurs en Salafisten of de Wahabistische lijfgarde van Zijne Excellentie Abu Yaya; de Poeha-djiens. Krijgt dit soort volk eenmaal een voet tussen de deur, dan loopt de OZB-waarde van uw pand ernstig gevaar.

Reageer
gravatar

Heer Sionist, het is fijn dat u iedereen een winnaar noemt, maar bij de PVV, Groen Links, de SP en het CDA denken ze daar echt anders over. Ga dan alstublieft voor de SGP van de heer Van der Staaij. Die is consequent, staat ergens voor en heeft zowaar één zetel gewonnen. In feite kunnen we hier De Speldpartij oprichten, die een cynische en humoristische blik heeft op de binnenlandse en buitenlandse politiek.

gravatar

Desil Sionist, gek dat er bent, hoe vaak moet ik nog zeggen dat heel Nederland heeft verloren, doordat ik minder plaatsen heb gekregen voor mijn Kamerknechten!

Democratie is gewoon onzin, dat is nu weer eens bewezen. Ik heb de bruine hemden al besteld.

gravatar

De PVV heeft ook gewonnen. Uit de verkiezingsuitslag blijkt immers dat men naar het verhaal van Wilders heeft geluisterd en de boodschap heeft begrepen. Dat dit zetels kost, is óók winst. Niet dan? Nou dan!

gravatar

Zo bezien, Heer Spaland, moet meneer Brinkman toch als de grootste overwinnaar op dit front beschouwd worden: deze heeft immers zijn pasje voor het Binnenhof in moeten leveren – 0 zetels.
Een slag in het gelaat van meneer Wilders lijkt mij. Ik roep hem dan ook op hier terdege werk van te maken.

(NB: het spijt mij niet de aanspreektitel meneer te gebruiken: de titel ‘heer’ vind ik bij deze figuren niet van toepassing)

gravatar

In het geheel niet, Heer Spaland. Het lijkt me nuttiger voortaan te refereren aan “een politicus uit het Zuiden des lands” en “een politicus uit het Noorden des lands”.
Dat zou moeten volstaan.

gravatar

Nee joh, die lui buiten op het pleintje oké dan maar, maar in Paradiso was het toch wel erg gezellig. En dan nog die Amerikaanse clown in Paradiso en De Melkweg. Lekkere muziek, een stel idioten bovenin en Herman Brood als toegift…

gravatar

Helemaal eens , Suus. Ik zou ook best wel wat meer debatten willen zien op de tv over peilingen: een beetje ondergewaardeerd qua aandacht, jammer genoeg. Het gaat alleen maar over die hype die ze verkiezingen noemen – waan van de dag, jesses.

gravatar

Nou zegt die mimelaar dat wel van die grenzen, maar toevallig heb ik achter elkaar een stuk Kabuki gezien en wat Sizchuan opera en dat was echt wel even omschakelen hoor! Af en toe helemaal niet begrepen wat er gezegd werd.

En in Nederland kon ik Rob van Rijn ook al moeilijk te volgen als hij in dialect ging mimen.

(ff aanpassen in het artikel -gebedsgeners-)

Reageer