Verkiezingsuitslag zegt nog niets over peiling

De Hond: ''Verkiezingen zijn slechts dagkoersen''

De officiële verkiezingsuitslag  zegt nog niets over de uiteindelijke peiling van Maurice de Hond van aanstaande zaterdag. Volgens de opiniepeiler is de uitslag van vandaag niet meer dan een momentopname die een trend aangeeft.

“Het kan nog alle kanten op”, aldus De Hond. “Gisteren hebben veel mensen in het stemhokje op de PvdA gestemd. Maar als het er echt op aankomt, tijdens mijn online onderzoek van zaterdag, kunnen veel mensen nog van gedachten veranderen.”

De Hond voorspelt dat de PVV zal profiteren van de zogeheten browserbonus: “Voor veel mensen is het moeilijk om openlijk aan te geven dat ze op de PVV stemmen. In het stemhokje durven ze dat niet, maar in de anonimiteit van mijn online vragenlijst vullen ze stiekem toch Geert Wilders in. Daardoor scoort de PVV in mijn daadwerkelijke peiling vaak hoger dan bij de verkiezingsuitslag. Wat dat betreft zitten kiezers er vaak naast.”

Volgens De Hond moeten we niet te veel waarde hechten aan de definitieve zetelverdeling. “Verkiezingen zijn slechts dagkoersen. Over twee jaar is iedereen de officiële uitslag van 12 september alweer vergeten. Natuurlijk is het leuk om bij verkiezingen ineens 76 zetels te halen, maar daarmee kun je hooguit een regering vormen en je idealen waarmaken, meer niet. Als je daadwerkelijk de broodnodige media-aandacht wilt krijgen, zul je hoog moeten scoren in mijn peiling. De komende dagen worden cruciaal.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach, ik begrijp het nu: het is de slagschaduw van zijn neus.
Vandaag liep ik over de markt, alwaar iemand met een pinokkioneus op liep: dit gaf dezelfde schaduw als op de foto.

Onwillekeurig krijg je een schokje: dit zál toch niet de echte .. ; maar het bleek een boze medeburger welke heel verdienstelijk een parodie vol loze praat ten beste gaf.

Reageer
gravatar

[…] stukjes over dit onderwerp zijn o.a. te vinden op: Verkiezingsuitslag zegt nog niets over de peilingen van despeld.nl reclamespotje van de partij tegen de burger van despeld.nl welke […]

Reageer
gravatar

Nederland heeft gisteren heel veel verloren door de tegenslag van mij als PVV (Persoon Vol Venijn).

Ik kom terug met mijn jarenlange vriend en toeverlaat Mark, zowaar als ik blond ben. Hij heeft mij in het afgelopen halfjaar weliswaar verloochent, maar zoals altijd meende hij daar geen snars van. Hij heeft mij immers nodig om samen tegen Europa te strijden. Alleen moet hij dan niet meer stiekem achter mijn rug met Angela Merkel vrijen.

Reageer
gravatar

Jahahahaaahohoho die Geertje. Ik heb je toch gezegd dat je al breedlachend met jokkebrokkerij en fabeltjes wegkomt schaterschater? Ik lieg -oeips- lach ze onder de tafel whoeha, jij lacht veels te weinig hinnikhinnik gangnagnuif dus heb je het helemaal aan jezelf te danken ghihihi.

Wel een goeie oefening geweest hihihihi want als het misloopt omdat Diederik dwarsligt kan ik zo aan de slag bij een of andere bank ghihihi misschien kan ik Dirk zo gek krijgen door te starten met DSB haaaahaha vinden Robin en Gerrit vast ook een goed idee gnuifgnuif lekker veel dure rommel aan goedgelovige sukk ehhh klantjes verkopen: we staan al op winst vanuit de VeuVeuDee whoehahaha

gravatar

Toch hou ik zelf die gasten enigzins in de peilING. Er zouden camera’s moeten hangen in de achterkamertjes. Het gaat toch over “algemeen belang”?! Dat er niet gestemd wordt over das regeerakkoord is ook al niet democratisch.

Maar goed, je hebt op ein partijtje gestemd. Vervolgens wordt er pas beleid uitgewerkt. Dat slechts summier aan bod was gekomen. STemmen op de vorm. Geloof je er nog in! Ik weet wel beter? Het zijn pipolitici met acteervaardigheden die geloven in hun leugens. Ingepakt door de corpocratie.

Genoeg geluld. Even Mark feliciteren. Grijns omhoog, duim aan! Goed gehyped. Leuk gepareerd. Genoeg een opgefokte juichstemmING gecreeerd. Doorzweten.

Waar ik ook benieuwd naar ben is het klantenbestand van al die luxe escortbureaus. Dat loopt uit de klauwen. Daar dumpen graaibazen hun zaad en vergaarde winsten. Maar zodra… ach en Mark blijft lachuh. Hij heeft er geen last van.

Rug recht. Pik omhoog. Grijns paraat en oneliners inda pocket. Rutte2 komt rraan!

Reageer
gravatar

De heer is juist het nederlandse volk genadig, door het CDA bij iedere verkiezingen kleiner te maken.
Zelfs de patroonheilige van het CDA, St. Buma, is goddelijk geselecteerd op zijn niet aansprekende voorkomen.

gravatar

De Heere zij geloofd en geprezen want wij hebben er een zetel bij.
Mede doordat wij de woorden van De Heere Jezus gevolgd hebben: Gaat Heen En Vermenigvuldigt U.
Wat die Islamieten kunnen kunnen wij ook: wij zorgen voor onze eigen babyboom!
Nog even en wij eisen de regeringsmacht op en zullen de zondagen nooit meer hetzelfde zijn en zondaars zullen ter kerke gegeseld worden!

gravatar

Honden steken hun neus graag in het kruis van de visite, om nader kennis te maken. Ik heb liever dat ze die neus laag bij de grond houden. En nog liever dat de baasjes ze van de visite weghouden.

gravatar

Heel goed gezien van Maurice de Hond; we moeten de bestaande procedure rigoureus omdraaien: een aantal maanden lang tientallen verkiezingen als appetizers en de einduitslag laten bepalen door een peiling van Maurice. Verfrissend idee.

Reageer
gravatar

Ja, daar kun je een zekere waarde aan toekennen, maar het risico bestaat dat zulks volstrekt subjectief zal plaatsvinden.

gravatar

Beste Mevrouw Athene, bij uw woorden “mannequin met Grieks kruis” blikte ik direct naar de pantalon. Daarna begreep ik dat dat niet was waar u bedoelde. Maar dan nog. Hoe slaagt die man erin een pantalon te dragen die tegelijk gekreukt, te ruim en te strak is? Om over de knoop en het jasje maar te zwijgen. FLOP!

gravatar

Je kan stemmen wat je wil, agge mar betaold! Vandaar dat ik zeg dat er maar 1 partij is, nl De BetaalPartij.

Het maakt geen reet uit, ze doen toch wat ze willen. Nu succes via de overgenomen massamedia (De Persgroep, gezellig samen in een gebouw). SP vakkundig de grond ingeboord en Samson nar voren geschoven.

Maak je klaar voor verder verzet.

Reageer
gravatar

Sterke observatie van dhr De Hond. Wel wijs ik erop dat de opinie van Jacques de Kat, Linda de Mol én Ed Bever hier diametraal tegenover staat. Anderzijds steunt Willem Bever De Hond weer onvoorwaardelijk. Het blijft een lastige materie, dat voorspellen. Te meer, zoals een wijs man ooit sprak, wanneer het zaken in de toekomst betreft!

Reageer
gravatar

De coalitie van VVD/PVV/CDA/SGP is haar meerderheid kwijt en dat betekent dat er een regering gevormd kan worden zonder VVD en PVV: waarom heeft niemand nog deze speld in de politieke hooiberg gevonden?

Reageer
gravatar

Ik heb jarenlang rpoogeldnen met een vage herinnering aan een donker schoolplein vol kinderen met lampionnen. Pas sinds dit jaar een collega me over St Maarten vertelde kan ik die ene herinnering plaatsen als een viering van dit heidense feest. Volgens mij vond de RK basisschool het ook niet zo’n succes, want het is (volgens mij) maar e9e9n keer gevierd.

gravatar

Eeeehh, Suus, help even? Ik ben de draad kwijt; hoe zit het nou met die Hedwigepolder? GroenLinks bestaat niet meer enne het CDA zieltoogt en in Kunduz hebben ze ook een watertekort – kweetutniemeer. Zullen we anders Hedwige een andere naam geven?

gravatar

Wat is het alternatief, Akke? Zou jij de BOB willen wezen? Eerst krijgen we de pogingen tot kabinetsformatie, dan trekken de overige stofwolken op of niet en intussen hebben zowel GroenLinks als het CDA zich omgevormd tot actiepartij dus het kan nog alle kanten op en een hete jaarwisseling 2013 – 2014 ligt in het verschiet. Markeer mijn woorden!