Rutte: ‘Geen cent meer naar Drenthe’

Noodlijdende provincie moet afspraken nakomen

Als het aan premier Mark Rutte ligt, geven de provincies in de Randstad niet nog eens miljoenen euro’s steun aan het noodlijdende Drenthe. “De Drenthenaren moeten nu zelf laten zien dat ze tot het uiterste willen gaan om onderdeel van Nederland te blijven,” zei hij gisteren in een debat bij Nieuwsuur.

Volgens de lijsttrekker van de VVD hebben de inwoners van Drenthe de afgelopen decennia meer dan genoeg steun uit de Randstad ontvangen en moeten ze voortaan hun eigen broek ophouden. “We hebben gezien dat Drentenaren te veel achterover zijn gaan leunen, omdat het geld uit de Randstad toch wel hun kant opkwam. Het is tijd dat ze zich aan de afspraken houden en hun economie op orde brengen.”

De premier becijferde dat iedere inwoner van Utrecht per jaar meer dan vijfduizend euro kwijt is aan potverteerders uit Drenthe en andere oostelijke provincies. Een inwoner van Drenthe krijgt gemiddeld zesduizend euro per jaar van Het Koninkrijk der Nederlanden.

Geert Wilders noemde de uitspraken van Rutte ‘compleet ongeloofwaardig’. “Als puntje bij paaltje komt, stuurt Drentofiel Rutte gewoon weer miljoenen euro’s naar die bodemloze put in het oosten van ons land, terwijl in de Randstad het eigen risico in de zorg omhoog gaat.”

Diederik Samsom, leider van de PvdA, roept naar aanleiding van de uitspraken van Rutte op tot nationale solidariteit. “Ik herinner me nog hoe ik als kleine jongen voor de hunebedden stond. Drenthe is de bakermat van de Nederlandse beschaving. We moeten er alles aan doen om hen binnenboord te houden.”

De laatste maanden wordt er steeds openlijker gespeculeerd over een Drexit, zoals het uittreden van Drenthe uit Nederland wordt genoemd. De Drentse Commissaris van de Koningin Jaques Tichelaar reisde onlangs door de Randstad om steun te verzamelen voor een nieuw noodpakket. Volgens Tichelaar kunnen alleen investeringen uit de Randstad de Drentse economie uit het slob trekken.

Groningen, nettobetaler aan Het Koninkrijk der Nederlanden, wil de Drentenaren alleen nog geld lenen met hunebedden als onderpand.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens mijn buurman is Limburg de eerste provincie die we uit Nederland en de Eurozone moeten zetten. De hoeveelheid geld dat vanuit de Randstad daarheen gepompt wordt doet de schuldenlast van Drenthe verbleken.

Reageer
gravatar

Buurman,

Je hebt niet opgelet bij de statistiekles in groep 3. De bijgaande grafiek is – ondanks een zichtbelemmerend balkje – heel duidelijk. Een Limburger kost het koninkrijk de helft van een Drent. En zo hoort het ook.

Honderd regels strafarbeid!

gravatar

Buurman’s Buurman heeft gelijk, omdat hij het niet over inwoners maar over de provincies heeft en in Limburg wonen nu eenmaal meer 2,3x zoveel inwoners dan in Drenthe.

Elke Drenth trekt 6858 euro uit de pot is 3,37 miljard voor de provincie Drenthe. Elke Limburger trekt 3370 uit de pot is 3,78 miljard voor Limburg.

Ook maar even dat Rutte het een beetje fout heeft. Zijn 5000 euro voor elke Utrechter is in de grafiek duidelijk 4483 euro. Hij komt daarmee wel in de buurt, maar neemt toch een loopje met de waarheid. Dus bijna waar.

gravatar

Daar kunt nog duizend euro per hardwerkende Nederlander van aftrekken, die ik uit mijn eigen zak betaal. Tenminste als vandaag voldoende Nederlanders op mij hebben gestemd.

gravatar

Wanneer de overheid minder geld zou hebben gepompt in de ‘ontwikkeling’ van de industrie in het westen, dan zou het ‘stiltegebied’ in het Oosten rustig ontwikkeld kunnen worden. Echter elke vorm van ontwikkeling (vooruitgang) wordt door politieke keuzes en westerlingen tegengehouden… Zosnel het woord ‘grootschalig’ wordt gebruikt wordt dit kleinerend ‘onder de zoden’ gestopt?

gravatar

“… stuurt Drentofiel Rutte gewoon weel miljoenen euro’s…”

Prachtig, die moderne samenvoegingen van woorden

Reageer
gravatar

Aber aber, Vorsicht toch alstoeblieft.

Diese Armoetsaaienden Drenten sind kein Reservendeutschers, wij wollen die dus auch nicht zurück, zelfs nicht sofort!

Anders sollen joellie Ferien bei uns noch duurder worden, das kann doch nicht?

Kunnen joellie nicht Hedwigepolder droog halten und Drent(h)e unter Wasser verdweinen lassen misschien?

gravatar

Voor alle duidelijkheid: de Drenthenaren zijn geen reserve-Duitsers, maar spreken een zacht soort Gronings. En voor Jas: je moet niet spreken over Amsterdamse joden, maar over joodse Amsterdammers (als je zo graag een etiket wilt hanteren). En der Reichskanzler beheerst beslist niet het jiddisch. Hij valt door de mand.
Leuk volk die Drenthies, laat ze met rust. Iedereen blij.

gravatar

Lijst 18c, de enige lijst met een lijsttrekker in Moskou (Ru).

De Anti Nederland Partij (ANP)

Onze eisen zijn:

– Uit het Koninkrijk der Nederlanden
– Geen bemoeienis van de Nederlandse Bank
– Herinvoering Lokale Florijn
– Eigen rente eerst
– Stop ontwikkelingshulp aan Zuidelijke provincies

Wij hebben een lijstverbinding met Nederland Lokaal (lijst 13)

Dit was weer zo’n nietszeggende aan De Speld opgedrongen boodschap van een of andere politieke partij in het kader van de verkiezingen.

Reageer
gravatar

Tja… dan draaien wij de oliekraan maar dicht in Schoonebeek… laat de NAM een Drentse maatschappij worden.. hoor je mij niet meer klagen 😉

Reageer
gravatar

Zijn het echt de provincies die onder de zeespiegel liggen die Drenthe uit Nederland willen weren? Wat als de helft van Nederland onderloopt? Dan hebben we elke vierkante kilometer hard nodig hoor!

Reageer
gravatar

Als de helft van Nederland hebben WIJ niet elke vierkante kilometer nodig hoor.
En Hollanders heten zo omdat ze holle koppen hebben, dus die blijven gewoon drijven. WIJ hoeven alleen een stevige verdediging van ONZE kusten te bouwen.
De Duitsers hebben daar wel ervaring mee, die willen ons vast wel helpen.

gravatar

Groningen heeft, onder druk van de Ware Groningers met leider Jari Hormonen, als enige provincie de hunnebedden als onderpand gekregen voor Drentse steun bij de totstandkoming van de NFSF (Nederlandse Financiele Stabiliteitsfaciliteit) en het NSM (Nederlands Stabiliteitsmechanisme. Wegens de relatieve isolatie van Groningen, zeggen sommigen dat een Groxit meer realistisch is dan een Drexit. Peter Rehwinen, de burgervader van de hoofstad, ontkent dit in alle toonaarden.

Reageer
gravatar

Waar bemoeit Rutte zich mee? Laat niet de overheid, maar de markt het werk doen. Dat is nota bene z’n eigen slogan!

Dus geen steun, Drenthe valt om, nou en? Ze beginnen gewoon opnieuw met lemen hutten, een kaveltje akkerbouw en jacht op klein wild. Ruimte zat!

Reageer
gravatar

Lemen hutten? Je hebt geen idee waar de rijkdommen van NL vandaan komen, geloof ik! Als ze in Drenthe niet die gasbel hadden gevonden, hadden ze in de Randstad niet zoveel asfalt kunnen plempen. Ik denk dat Drenthe nog steeds een zeer stabiel inkomen aan het Rijk levert. misschien moet Drenthe eens de centen terug vragen, een hek om zichzelf zetten en dan genieten van de rijkdommen die in de Drentse bodem zitten door ze onderling te verdelen aan de inwoners. Moet je eens zien hoe aantrekkelijk Drenthe dan ineens wordt….

gravatar

Laat Rutte maar gaan. Geen hunebed naar de Randstad. Mooie omgeving, aardige mensen, mooie huizen. Laat die Drenthenaren maar schuiven. Rijd niet te hard want je hebt zo een boete. Maar als Drenthe zich onafhankelijk verklaart, wat moeten we dan met Friesland en Groningen? Friesland heeft nog de Afsluitdijk, maar Groningen? Dit wordt toch onderhandelen volgens het poldermodel, vrees ik.

gravatar

Aardolie, aardgas, zout. En vroeger al in de Gouden Eeuw zaten de Hollanders lekker warm door hun kachels te stoken met Drents veen.

gravatar

Al het aardgas zit onder Groningen, er zit wat olie bij Schoonebeek maar niet veel. We missen dus alleen wat hunebedden bij een Drexit.

gravatar

Door alle commotie doet het rechts-extremisme goede zaken in Drenthe ! Laatst zag ik hoe enkele zwarte schapen werden afgetuigd door een horde witte schapen.
En dat in een provincie die toch al wordt geplaagd door meer dan levensgrote portretten van vriend Buma Stemra en nu daarnaast het hoofd van een liberale drenth; erg hoor.

Reageer
gravatar

Bartje, bedoel je misschien Aold-Skoonebeek? Dat veenontginningsdorp ligt tegenwoordig in Emmen, heb ik mij laten vertellen.

Maar of die velden vol vieze olie en stinkend gas iets met veenontginning hebben te maken, dat weet ik ook niet.

gravatar

Nee, handig die Grønners! Willen ze de hunnebedden als onderpand…. Kejje net denken: als ze die dingen opeisen gaan die Drenthenaarlingen natuurlijk met die hele bliksemse bende keien lopen keilen. Krijgen ze dat super-grind mooi om de oren. Zijn ze dan lekker?

Reageer
gravatar

Buitengewoon dom, maar ik ben voor! Ik zal deze provincie persoonlijk adopteren als deze omgekeerde annexatie plaats gaat vinden. Daarna gaat er wel een groot hek omheen en zal een strak uitzettingsbeleid van Drentenaren gevoerd worden. Wat zal het in Den Haag en omstreken naar mestlucht en bosviooltjes gaan ruiken!

Reageer
gravatar

Als er geen gelden meer richting Drenthe gaan, zijn we straks ook gelijk die motorbendes kwijt die het circuit in Assen onveilig maken. Maak de lucht schoon in Assen, weg met die uitlaatgassen! (en daar bedoel ik dus niet het bruneboon’ngas van Bartje mee)

Reageer
gravatar

Ik stel voor ook Friesland,Groningen, Overijsel,Gelderland,Branband,Zeeland, Noord- en Zuid Holland ook uit Nederland te gooien zodat die tezamen een nieuwe staat kunnen oprichten.

Reageer
gravatar

Daar heb ik wel oren naar. Laten we het nieuwe land “Groot-België” noemen; daar maken ze ook TV met onverstaanbare mensen, dus dat zit wel snor!

gravatar

Goed plan! Al we de provincies Friesland, Groningen en Drenthe onafhankelijk maken van die geldverslinders in de rest van NL, dan kunnen we hier ons eigen Noordelijke gas- en oliestaat stichten.

Vervolgens de ‘bijna gratis weggeef gasdeal’ van die sukkels uit Den Haag schrappen en we kunnen, net als Koeweit, de inkomstenbalasting afschaffen. Ik ben helemaal vóór!

gravatar

Als je Tweede Exloërmond kent, ben je een expert, maar ook bijna in Groningen. Groningen wil Drenthe graag annexeren. Zal niet lukken met die koppige Friezen. Misschien stuivertje wisselen?
Overigens zijn de aardappelen er wel goedkoop. Goed voor de frites.

gravatar

Uiteraard hoort dit gewoon bij reactie ’21’.

Deze toevoeging is voor Drentenaren uiteraard niet nodig, maar voor het klootjesvolk uit de overige 11 provinciën leek het me zinvol. Als ze het snappen natuurlijk …

gravatar

En hoeveel betaalt de gemiddelde Nederlander, om die domme politici te voorzien in hun belachelijk hoge inkomsten en onderhoud? En waarvoor, domme uitspraken doen en wetten doorvoeren, waar geen mens beter van wordt.
Tevens kom ik uit Drenthe en ben zeer gelukkig en tevreden hier (waar sommige zuider- en westerlingen denken dat we nog met paard en wagen rijden). Mensen die doen alsof ze niet weten waar Drenthe ligt.. en maar doen alsof ze zo hoog opgeleid en ontwikkeld bent. Dat blijkt wel weer dan, als je zelfs de topo van je eigen land niet kent.

Reageer
gravatar

Tja de gemiddelde Nederlander betaald inderdaad het salaris van de politieke Hagenaren. Maar als u kijkt naar uw eigen provincie dan bent u gemiddeld slurper van belastingcenten, kijk maar naar de grafiek. Die arme inwoners van Utrecht, Holand, Brabant en Groningen betalen niet alleen het salaris voor die slurpende subsidie verslindende kliek in Den Haag maar moeten ook nog al die inefficiënte andere provinciën het hoofd boven water houden, ik zeg schande. Volgens mij kunnen we veel beter Nederland opsplitsen in een sterk centrum nederland + Groningen en Brabant en dan kunnen die andere provincies het mooi zelf uit zoeken hadden ze maar harder moeten werken of ergens anders geboren moeten worden.

gravatar

@Grunneger: hoe kunnen arme mensen nou meer betalen dan rijke mensen?
Overigens weet ik niet waar die grafiek vandaan komt, maar Gelderland is een rijke provincie. De regering wilde provincies aan banden leggen en de rijkdom van Gelderland naar het rijk overhevelen.
Volgens de grafiek is Gelderland een ontvanger van gelden.

gravatar

@15: Jullie drenthen kunnen beter turf steken dan de draak met onze Sybrand. Hoe vaak moet ik nog zeggen dat hij niet Buma Stemra heet.
En zijn hoofd vind ik eerlijk gezegd, niet kei-leuk, maar dat geldt ook voor zijn mede-politici. Nee, ik blijf gewoon strategisch op Sybrand stemmen.

Reageer
gravatar

Zit er een steekje bij u los ? Het ging mij uitstekend, maar op uw advies gaan de drenten mij weer steken !
Dat steekt sterk af bij mijn rustige bestaan van de afgelopen jaren en dat is geen steek onder water.

En erg steekhoudend is uw argumentatie niet en dat steekt mij nog het meest. Dus bepaald niet een opsteker !
Hopelijk steekt u hier wat van op en u als zuiderling weet misschien ook wel waar de steak van de keizer is.

gravatar

Drenthe, dat is toch die groenstrook langs de A28 als ik van Utrecht naar Groningen rij? Het geld is op, maar anders zou ik het gelijk helemaal laten asfalteren.

Als u nu allemaal op mij stemt, beloof ik de maximumsnelheid daar te verhogen tot 200, zodat u er snel doorheen geen bent.

Reageer
gravatar

Ach, nu kunt u mij ook eens betrappen, zoals u in de afgelopen tijd zo vaak heeft kunnen doen bij mijn politieke concurrenten. Maar in mijn geval is het maar een eenmalig, incidenteel, pietluttig, taalkundig foutje, want ik bedoelde geen geen voor bent.

gravatar

“De Nederlandse premier Mark Rutte heeft weer eens een stom idee…” met zulke pers ga je als Nederland toch af in Europa en ook in Drente. Zet er dan in elk geval bij dat die man ruimschoots demissionair is.

gravatar

Commerciële boodschap

Stem bewust, stem op de

Marktpartij

– Wij beloven u uw zieltogend land in zijn geheel over te nemen.
– Wij beloven u van uw land een ouderwets gezellig lagelonenland te maken.
– Wij verwachten voor uw bestwil uw land binnen vier jaar geplunderd aan Peking door te verkopen.

Wij hebben een marktverbintenis met uw neoliberalen.
U heeft geen regering nodig, als Apex voor u zorgt!

Reageer
gravatar

Valt ook niet op dat de provincies in positieve cijfers allen worden aangevoerd door de uitgaven van onze ‘arme’ studenten.
Misschien toch maar eens aan de studie gaan, mensen!

Reageer
gravatar

Geen cente meer naar Drenthe. Alleen nog maar uitbehandelde verslaafden naar Drenthe. Duurzaam Verblijf in Beilen zit er al vol mee. Stuur gerust nog wat meer zodat jullie in Den Haag gewoon rustig kunnen slapen. Dan kan Rutte misschien wat helderder nadenken.

Henk B te B

Reageer
gravatar

dit slaat natuurlijk nergens op. Je hebt zelf ook een hobby toch? laat ons motorrijders mooi rijden, of ga anders lekker naar die ‘schone’ randstad.
groeten met een burn-out uut Drenthe!

Reageer
gravatar

Ja hoor, mijn hobby is walmend rondscheuren in Drenthe. Doet ik liever niet in mijn eigen straat waar mijn kinderen die rotzooi in moeten ademen, kom nou.
Trouwens, met al die carbiedschietrommel hebben ze toch al geen frisse lucht meer daar, dus lekker scheuren ken makkelijk!

gravatar

Bah, dit is niet goed voor mijn humeur: die Wilders hééft een punt hier. We weten allemaal dat Rutte niet kan rekenen en komma’s als een blinde kip zomaar ergens op goed geluk neerzet, dus die cent zal inderdaad wel een paar miljard worden.

Reageer
gravatar

Stem op de Partij voor Drenthse Ambtenaren (PvDA).

Hebt u ook moeite om elke ochtend op te staan en naar uw werk te gaan? Dan stem morgen op de PvDA. Wij doen gewoon niks, en als iemand een beroep op ons doet, zullen we deze gewoon weigeren.

Samen zijn we sterk in een lijstverbinding met de Ptdb, de Partij tegen de burger.

Dit bericht werd mogelijk gemaakt door de verhoogde eigen bijdrage in uw zorgpakket en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Reageer
gravatar

Mensen, nog even over morgen. Ik wil jullie toch op het hart drukken vooral op de vvd te stemmen. Werkend Nederland verdient minder ontslagbescherming.

Zeker nu!

En 500 euro eigen risico.
En de nullijn.

Reageer
gravatar

Het politieke standpunt is tot een dikke 0 gedregraard! Hoe kan het dat kosten alleen maar hoger worden? Er geen gehoor wordt gegeven terwijl de regering hun portemonaie volstopt, met ons geld van mensen die het niet eens missen kunnen, aan een alles wat slecht is voor werkgelegenheid, studie en het belang van de onderinkomens? Mensen wordt wakker!!!! Niks geen CDA, PVV, D66 of Christenunie. Ga voor PvdA! Haalt dit allemaal niets uit… Stem dan de volgende keer voor de partij van de dieren!! Dit is nederland op zijn kop! Moeten wij boeten voor wat den Haag beslist, ook terwijl wij die euro nooit wilden? Als kleinste land het meest aan ontwikkelingshulp en rampen doen? Wij geven in een collecte. Dat is onze vrije wil! Maar dat de regering met ons geld staat te zwaaien?? Crimineel te noemen! Heren kijk eens bij de mensen die hun kop proberen boven water te houden! Ze doen hun best maar jullie (regering) beroven deze mensen en we hebben straks meer failliet dan overeind! Stem PvdA. Dat is misschien nog eens hoop!

Reageer
gravatar

Oeps, ik vergeet de grootste honden op PPV na nog en dat is het rijkeluispartijtje VVD! Beschamend wat jullie in 2 jaar het land naar de klote geholpen hebben!!! Proletariers!! Hoop morgen op een daadkrachtiger partij!

Reageer
gravatar

Tenzij het de bedoeling is om de Drentse economie uit CU-partijleider Arie Slob te trekken denk ik dat er sprake is van een spelfout in de voorlaatste zin. Steun hiervoor vind ik in het feit dat Arie uit Zwolle komt, hetwelk in Overijssel ligt. Ceterum censeo Drentem delendam esse.

Reageer
gravatar

Nee hoor, Arie komt uit gemeente Zuidplas voorheen Nieuwerkerk ad Ijssel, en die stroomt niet door Drenthe.
Ben je in de war met die andere Arie? Boomsma?

(het heeft natuurlijk allebei met jenever te maken: Slob=Bols=jenever, Boomsma=jenever)

gravatar

Toetreding van Drenthe tot de gulden was al een historische vergissing. Rutte heeft dus een punt. Het was daarna echter ook logisch dat commissaris van de Koningin, de heer Ter Beek, Drenthe vastberaden de Euro in loodste. We zouden kunnen beginnen met Drenthe eenzijdig te laten terugkeren naar de Gulden. De juwelier op de markt van Assen, die tegenover de Febo, kan de munten slaan en als muntmeester dienen.

Reageer
gravatar

Zeg decadente demente ouwe krente, kom uit je appartemente en zet je euro cente permanente op rente onder een prominente hunebed in Drenthe, met excellente gewichtsprocente.

gravatar

Wat zouden De Speldlezers ervan vinden, als ik mij in een hutje op de hei bij Venlo zou terugtrekken en ons land zou volledig naar de knoppen gaan? Nou?

Reageer
gravatar

Beste redactiefotosjopper,

Die mij een plezier en zet over de rest van de foto ook zwarte balkjes. Het balkje over zijn mond graag extra dik aanzetten.

gravatar

Waar gaat het hier over ik dacht dat wij als nederlanders een zijn.en dat het belangrijk is dat wij met elkaar een goed leven hebben en al dat gezeur over drenthe. Val liever over kabinet die het goed voor heeft met alles behalve nederland zelf buitenland krijgt maar geld hier is ook armoede hier zijn ook mensen blij met klein gebaar mensen die banen verliezen door de crises.en in drenthe zijn woning nog betaal baar vrijstaand huis heb je hier rond 2 ton en westen heb je daar amper een rijtjehuis voor oja en hier hebben zo nog eens frikandellensaus ben zelf drent en ja ik mag ook graag winklelen in amsterdam enz maar ik ben nederlander in hart en nieren en wat onze provincie ook mag doen hebben wij geen stem in wij werken hard voor onze korst en al die bezuiningen vindt ik ook te ver gaan maar drenthe af stooten slaat echt nergens op

Reageer
gravatar

Jahahaneeheehee, u geeft hier precies de reden aan waarom het daar zo mis gaat: een vrijstaand huis van nog geen twee ton is natuurlijke pure geldverspilling, daar kan ik de HRA niet mee hoog houden. U moet toch wel solidair zijn met Bloemendaelers, Wassenaerders en anderen die hun zuurverdiende HRA moeten behouden.
Dat zijn ook Nederlanders hoor, die u uitsluit met dat belachelijke bedrag.
Geen cent meer, mijn besluit is final ehh nou ja, tot en met 12/9 hahaha of tenzij u goed stemt heheheh denk ik.

Reageer
gravatar

Ik zou niet weten hoe ik als Drent aan die 6000 euro zou moeten komen. laat dat stelletje waailappen in den haag maar eens minder verdienen!!!! Vieze profiteurs !!!

Reageer
gravatar

Ja! Wij mógen zeggen wat we vinden van Muppet Mark R., liefdeskind van VVD en JOVD en Hogepriester van het lach-en-graai kapitalisme. Satire is dé kern van ‘democratie’: iedereen mag over dit vlooientheater tekeer gaan, of er verbaal van over zijn nek gaan, zelfs belachelijk maken. Zo verdampt op onschadelijke wijze alle agressie uit de samenleving, brede maatschappelijke discussies zijn zóóó morsdood; referenda zóóó vreselijk achterhaald, geen hond meer voor te porren. Soms ben ik -als eenvoudige doch gezagsgetrouwe Christenhond- wel eens jaloers op onze Islamitische Medelanders die hun ergernis zo rechtstreeks tot uiting mogen brengen: schuilt ook in mij soms een Badr Hari? Of zelfs een Mohammed B.? Culturen verdwijnen, schepen vergaan, maar ‘kapitaal en democratie’ zijn eeuwig de vaste rots van het welgesteld bestaan. Karl Marx, Pieter Troelstra, Willem Drees, Jan Marijnissen en Emile Roemer hebben er hun ziekenfondsgebitjes op stukgebeten; maar egoïsme, denivellering en VVD blijven eeuwig bestaan. ook in 2013: wen er maar vast aan!

Reageer
gravatar

Denk maar eens terug aan de geschiedenis waar het platteland goed voor is ja beter hard werken en lekker leven dan me verlagen tot sommigen ik hoop gewoon dat voor elke nederlander goed uit pakt arm rijk dat nederland weer een sterk land wordt met alle provincies en als eens meer naar mekaar geluisterd wordt want elke stem geld en elke mens en wezen heeft recht op mooi leven ( korst is kost)

Reageer
gravatar

Hmmm, € 6000.– per jaar per Drent, ik heb nog nooit ene rooie cent gehad uit Den Haag, ze hebben mn banknummer niet eens en ook nooit naar gevraagd, ik heb wel een donkerbruin vermoeden waar dat geld naar toe gaat, vv Emmen (bodemloze put), onnozele bouwplannen in Hoogeveen, vreemde kruisingen aanleggen, domme subsidies uitkeren aan instanties die er van uit eten gaan, Ronde van Drenthe, (hiervoor worden drempels uit de weg gehaald en een paar dagen later er weer ingelegd)Gemeenten die er een zooitje van maken… Ik heb een veel beter idee, als ik nu mn banknummer doorgeef aan Rutte, komt het geld beter op zijn plaats…

Reageer
gravatar

een Drent. das pas een echte vent! Drenthe in teminste nog over het algemeen blank. Wij in Drenthe kennen onze buren nog. Wij in Drenthe groeten iedereen nog. Ik loop nog op gele klompem en ben er trots op. schijt aan kak volk. als jullie drente kwijt willen zal ik als drent niet tegen stemmen maar daar jaag ik wel alle klote westerlingen hier weg die denken hier ons te kunnen vertellen hoe wij moeten leven. wij drenten zijn beleefd volk en willen iedereen wel helpen maar maak ons niet boos.

Reageer
gravatar

Precies gerjan ze zitten hier lekker te rentenieren en overal commentaar op ze zijn nartuurlijk niet allemaal het zelfde maar mijn buurman wel

gravatar

Drenthe moet wel erg ver van de bewoonde en beschaafde wereld af liggen als ze daar nog nooit van humor en satire hebben gehoord?
Of is dit typisch Drentse humor: het serieus nemen van Westerlingen?

gravatar

Ik vind het zo knap hoe sommige reaguurders mij serieus aan het twijfelen zetten over of zij wel snappen hoe serieus het nieuws op De Speld wel niet is!

Reageer
gravatar

Ik snap best dat het ernstig is maar ik kom uit drenthe en voor mij was dit even nieuw in mijn oren.had er nog niks van gehoort en dat elke drent 6000 per beschikking heeft bij ons is dat ieder geval niet zo
zijn zelfstandige ondernemers hoe wij hier zeggen pissen toch naast de pot en ik weet dat er nartuurlijk mensen zijn die de kantjes er aflopen maar zul je dat niet overal in provincie hebben lijkt me sterk dat het alleen in drenthe. Namelijk

gravatar

Kom ik bij de gemeente om mijn Drentse paspoort aan te vragen, zeggen ze dat ik eerst mijn Nederlandse nationaliteit op moet geven.. Wat is er mis met de oude vertrouwde dubbele nationaliteit?!?

Reageer
gravatar

Euh, we wonen toch in Nederland? Nederland die onderverdeeld is in provincies en waar Drenthe er 1 van is? Wat moeten ze dan doen, een los land worden? Toeristen uit de randstad niet meer binnenlaten? Alle bossen omkappen tbv industrie? TT van assen niet meer in Assen houden? Noorderdierenpark afstoten richting duitsland? Kom op jongens, we zijn 1 land en Drenthe hoort daarbij, in voor en tegenspoed!

Reageer
gravatar

Hahahaa, ik dank u voor het meedenken! Regeren is vooruitzien en omdat ik brildragend ben, gaat dat net zo goed als mijn rekenkunsten haha. Natuurlijk hoort Drenthe grinnikgrinnik bij Nederland, maar het mag natuurlijk geen geld kosten haha: de hardwerkende Nederlander wil het begrotingstekort niet zien oplopen vanwege een wat -laat ik voorzichtig zijn hahaha voor je het weet zijn er weer verkiezingen- minder geld opbrengende provincie. Die valt dus onder de bezuinigingen hohoho want we hebben toch al te veel van die dingen.

Ik dank u voor de voorgestelde suggesties en zal ze voorleggen aan ons ijzersterke regeerteam hahaha.
Nederland verdient zoveel meer zonder geldslurpende pamperaars, daar staan wij voor!

gravatar

Volgens mij ziet meneer Rutte iets heel belangrijks over het hoofd…: Drenthe is zo ‘arm’ omdat alle opbrengsten van de grondstoffen in dat gebied naar het Westen gaan. Als de Drentenaren dat zelf zouden houden zou het omgekeerde wereld zijn! En omdat meneer Rutte zelf een centraliserings beleid hanteert, wat alle bedrijven naar het Westen lokt die ooit floreerden in andere delen van het land, creëert hij zelf ongelijkheid tussen de provincies! Geef elke provincie dan ook de ruimte zijn kwaliteiten te benutten dan hoeft er niet zo’n ongelijkheid te bestaan.

Reageer
gravatar

Wat een commentaren over Drenthe. En niet eens zoveel positieve. Terwijl al die Randstedelingen hier wel elke zomer komen de boel te vervuilen. Daarnaast kun je als Drent amper normaal je boodschapjes doen, want je struikelt bijna over de toeristen die uit de Randstad komen. Daarnaast komen ze hier nog eens wonen zodra ze op leeftijd zijn, het is hier zo gemoedelijk, zo rustig, en natuurlijk niet te vergeten het natuurschoon. Ja laten we alstublieft al mensen die niet uit Drenthe komen, verbieden om deze provincie te betreden, hebben wij hier minder vuil te ruimen, we kunnen normaal onze boodschappen doen, en er is woonruimte over voor de echte Drenten. Mijn zegen hebben ze allemaal, om hier weg te blijven.
En laat Drenthe arm zijn in het geld, maar een stuk een gelukkiger in het leven.

Reageer
gravatar

Ik ben het volledig met de schrijvers dezes eens! En voel mij niet genoodzaakt mijn mening met argumenten te onderbouwen!

Reageer