Langformeerboete mogelijk direct na verkiezingen afgeschaft

Maatregel bevoordeelt rijke partijen

De langformeerboete, in april nog onderdeel van het Kunduz-akkoord, verdwijnt mogelijk na de verkiezingen weer. Nu het CDA onder leiding van Buma afstand heeft genomen van de boete, is een meerderheid van de huidige Tweede Kamer tegen.

Buma vreest dat door de boete rijke partijen bevoordeeld zullen zijn. “Een partij als de SP kan zich een aantal lange formatiepogingen en boetes veroorloven, maar voor minder bedeelden als het CDA zit er niet meer in dan één korte poging.”

Voormalig minister Piet-Hein Donner van Binnenlandse Zaken bedacht de boete omdat de maatschappij de kosten van de in tijdsduur en frequentie groeiende formaties niet meer kan opbrengen. Als een partij langer dan één maand over de formatie doet, dan legt de staat een boete van 300 euro per week op. Bij een nieuwe coalitieonderhandelingen, wordt de verspilde tijd van de vorige poging opgeteld.

De draai van het CDA veroorzaakt grote onrust bij de partijen. VVD-campagneleider Halbe Zijlstra verwijt de politiek de regels tijdens het spel te veranderen: “We zijn al de hele zomer volop campagne aan het voeren. Als we hadden geweten dat we toch lang konden formeren, dan hadden we ons harder tegen andere partijen af kunnen zetten en ons veel helderder kunnen profileren.”

Campagnemedewerkers bellen massaal met het ministerie over het al dan niet afschaffen van de boete. Het ministerie kan hun vragen moeilijk beantwoorden, omdat nog niet duidelijk is hoe de Kamer er na de verkiezingen uitziet. Een woordvoerder: “Zelfs als er in de nieuwe Kamer een meerderheid tegen is, hangt het van invulling en moment van de afschaffing van de wet af wanneer er sprake is van formatievertraging en er betaald moet worden.”

De woordvoerder benadrukt wel dat het afschaffen van de boete miljoenen gaat kosten. “De minister heeft meerdere malen benadrukt dat dat geld ergens vandaan moet komen. Als de boete wordt afgeschaft, moet er een andere manier gevonden worden om op het democratisch proces te bezuinigen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

NOG EVEN STCHING BLAUWEKRUIS.NL

EX MINISTER MAXIEMe VERHAGEN KAN NAAR HUIS EN HIJ WEET WAROM DUS OF NA HUIS OF GEWOON MET U HELE FAMILIE VERGRUIST WORDEN OP HET wWw

Beste Henk ik zal het je even in Jip en Janeke toe Lichten maar eerst even naar jou en dan naar Oudlor verhaal 39 en dan nog even naar wat de vrauw van Ombama goed heeft gedaan en dan weer naar de Medelandse regering en mochten er taal fouten in staan ik ben lees blind dat wist je meschien nog niet MA NU L

Beste Henk ik heb niets tegen jou dus dat is niet zo slecht zul je denken maar dat is niet helemaal zo als het is want je bent namelijk de gene die ik wel kan hebben om dat te gaan doen wat je moet doen om dat wat er boven staat en dat is de OORLOG tegen de KINDER PRONO industie te mogen gaan inlijden Maar je zult begrijpen dat je daarbij wel wat hulp nodig heb

Dus wat heb ik voor je geregeld dat je van af Gistere de vrije hand krijgt om dat te doen wat nodig is om het binnen de haagse kringen te gaan uit banden

Want als je denkt dat dat daar niet gebeurt met de Inacuratie die men er op naar houd dan heb je het wel goed maar goed mis dan wel te vertaan

Nu waar gaat het om onze Wilders gaat is dus naar onse baas van de wereld ontboden om daar dat te doen wat hij niet moet doen maar moet laten

Want anders hebben ze geen druk middel in de hand als ze het daar anders willen en hij wil heel graag de Macht dus dan doe je diggen die je normalieter niet zou doen maar zou moeten laten

dit zefde verhaal geld voor onze Mat Herbe die iets gedaan heeft op Lose Cahens 9/11 interveuw waar mee hij uit de grunst is geraakt van die die dat beschouwen als hoog ver maar goed dat regel ik wel want ik heb wel respet voor deze man weten te ontwikkelen dus dan gaan we gewoon dat doen wat niemnad gelooft We gaan gewoon zorg dragen voor dat het gewoon net als altijd door gaat maar in de achtergrond gaan er toch wat dingetjes wijzigen En om dat dit dan mijn plaatw word waar ik dan wel met jou en die die daar bij gaan komen wil komunieseren Maar de Dokumenten die ik bij Jimmie van der Zwaaan had willen doen Emailen NV AMSTERDAM TAXAN NV VMW hat slecht een pustbusje van 10 MB en om dat ik dus niet een pdf wilde stuuren maar een word 93/97 dokument zo dat men in INDA Moemby niet gelijk weet wat er instaat heb ik het maar gewoon bij UNILIERVER met een sesie of 12 doen laten bezorgen zonder dat men dat niet niet heeft tot zich genomen maar men daar wel degelijk dat gelezen heeft waarva men zecht OKE dat noem ik nog eens een OPEN BA RING

dus als je daar met dit dokument even alles weg kunt halen wat daar niet voor hun bestemd was dan kan ik die uplod mogelelijkheid verder blijven gebruiken waneer het om de achter ban gaat die men niet kent en ook niet hoeft te kenennen

Dus dat betekend dat ik van uit speltje en van uit UNILEVER gewoon dat ga doen waar ik overeral terwerfeld dat kan komuniseren wat nodig is om iets in beweging te gaan zetten

Echter zou ik veel liever een ingag hebben kwa upload mogelijk heid bij de top 100 maar dan zo dat ik gewoon het numertje er voor zet en dan weet men dat is voor UNilever EN DAT IS VOOR BRENINKMIJEIER EN DAT IS WEER VOOR H EN M als je begrijpt dat ik vind dat onze Breninmijeier gewoon dat moet doen wat men nu niet doet en dat is de martk aan zijn lot over laten dus die gaan gewoon de Textiel Familie worden voor Europa zamen met Hugo Bos en met onze Gerie Waber en verder kunnen de Labels zo blijven als ze SeiN maar wel met een MENSWAARDIG ander woord Mensen Rechten in het hoogste topje van het fandeltje

Oke even naar Mischel Obama

Wat zij moet doen van af nu is blijven hameren op de waarde van de Familie

Want dat doet ze wel goed en dan doe die die voor Familie zijn precies dat wat ze dus niet laten blijken en als je dan weet wat zijn vrouw heeft moeten doen dan weet je dat ik haar liver niet maar wel niet meer op de Telie zie want ze heeft het recht toch nog om voor het Gezin te doen wat ze door die MORLOCH Inacuratie nu niet heeft gedaan en dat betekend dat als Obama dat doet wat ik zeg dat hij niet kan verliezen Want dan is hij gewoon de Piepel Preciedent van zijn Mensen die het het hart nodig hebben

Dus hier kot stap twee voor het Susest wat we nodig hebben om dat te doen wat we niet niet willen maar wel moeten willen om niet onze Familie Vrienden over ZEE te doen alten kapot lopen op de top 100 daar dus dan weet je dat het over en sluiten is met die die het niet kunne begrijpen dat er meer tussen hemel en aarde is als dat men wel zecht dat men wil geloofen maar niet geloofen kan dat het zo is

Zo was er ooit een Frans Boeren meisje dat zelf de Koning van Frankrijk tijdens de Revoltuie moets laten buigen en dat deet hij dan ook en ze hat niet eens NyeRode gedaan kun je naar gaan geen Handy geen wWw helemaal niets dan het woord dat haar Lijde en dat is bij mij dus niet anders

NU terug naar onze Noord America Staten die gaan dat doen wat ik zeg anders heb ik het recht om hun gewoon lins te laten liggen tot dat ze wel weer mee willen gaan wij ondertusen wel door met wat heet het HERSTELLEN van ORDE en GEZACH want daar schort het werkelijk wel aan

Dus als Barak gewoon naar Luwisijana zou doen terug verhuisen en zou zegge ik gaar hier van daan nu Ameicaanse Staaten lijden en dat is dus ook Zuid Amerkaanse Staaten en ook gewoon Candese Amercaanse Staanten anders zijn we kansloost tegen de Cinesche indianse Staaten dus Asiatiese Staaten en dat zijn er een heleboel dus dat gaat niet goed als we niet doen wat men wil dat we gaan doen Dus van de Assiatise staaten komt een neuwe Extra Contienet er bij en dat zijn de Wit Russland Staaten en die gaan gewoon naar 20 jaar bij de Europese Staaten doen toe behoren anders zijn wij ook maar weer net te kleijn om een blans van de 4 te gaan waar maken en dat weet Poeting al dus daar heb ik ook gewoon kontkt mee want hij stpeekt perfekt Germaans Jurmen zo als je meschien wel weet

Goed terug naar onze Bovenwinse Staaten dan begrijp je dat we dus los gaan van wat heet laden maar we noemen het gewoon nog steeds dat wat het is Want men went wel aan de Staaten Verkiezingen en als je denkt dat ik de Piraten niet kan moblilieren dan heb je het natuurlijk wel weer goed mis maar goed mis

Nu terug naar waarom Obama dat moet doen NOU heel simpel dan is dus de Krem der Rem niet bereid te gaan volgen maar om dat dan mooi in het midden licht en OPRA dat in een ONE MANS SCHOW doet uitgebrijd Motiveren kan hij dus niet meer stuk Want men wil toch niet naar daar waar hij ablsoluut veilig kan leven anders zouden we geen Konings huisen al lang niet meer hebben Dus dan weet je dat ik geen beveilging nodig heeft en dan weet je dat dat niet kan dat ik onze Moeder zo kan doen laten Schrikken zonder dat ze er ook maar iets aan heeft kunnen doen dus dat noem ik de lichtste STAF die ze om haar oortjes krijgt geslingerd Zo dat ze dat doet wat heet WE HEBBEN DUS GEEN INACCUeJAKCULATIES MEER NODIG

dus als zij dat dan even kan doen daar duidelijk maken dan kan Obama gewoon daar blijven waar hij zit maar is het een Pepel MEN dan zou ik dat gewoon uit Worsingten doen weg laten teeken naar daaar waar de Heppy fuw dan zien dag in dag uit wat ze van de rest van hun Mede Americane hebben doen laten worden Terwijl zij zich rijk REKEN MET DE VET

Oplosing voor de VET dat word gewoon de Wereld Bank UNESCO doet het Makelaars stuk en dan schuifen we logisie wijse met dat wat heet onder de valg van de Vereenigde Ameriaanse Staaten en wat er zo bij komt kijken zo dat de balans weer in Balnas komt zo dat men dan wel gewoon door kan zonder dat daar een Burger O LOCH komt en dat willen we niet want het is daar gewoon niet meer iet maar wel zo Bank Korupt als het is de kosten als vertertegen wooridger van de Papier industie dus daar moet men niet meer te veel over gaan praten want SAMMEN STERK en zammen is dus wel HO MO S api En Sammen Sterk want wie hier geboren word heeft volgens de Mensen Rechte verkalring de Zelfde Rechten als iedere andere

Daarom stel ik voor dat we over gaan naar de basis van onze Bakermat en dat is de eerste 6 van MO6 en de andere G Boden gaan betachten als wind richtingen en dat als lijdraat te gaan gebruiken voor de Vereenigde STAATEN en dat zijn dus wel ALLE VEREENIGDE STAATEN nou dan mag men daar toch niet klagen SÄL iK maar zeggen dat hun naam nog eens de Wereld zou doen vereenigen als gewoon onafhandelijke staaten met als vereeniging de VEREENIGDE STAATEN

en nu terug naar onze eingen staatjes

Friesland word de Baas in het noorden want dan kunnen we de brug naar het Geraamnse Fieslând ook makelijke doen alten verlopen want we gaan nu in een eil tempo naar onse Europeische Staateen anders is het gewoon te laat om nog mee te mogen doen met onze Machtigste Altijd al geweest en dat waten toch die van de Triade

Dus dan krijgen we de volgende beweging NEEDERLAND NOORD wort OVER 7 JAAR WEER HOLLAND(EN) NOORD bestaat uit start Drhente dan geflocht door Friesland kopeling is het PDF Riet Baker heeft de Lijding daar in en die Pot moet niet meer zo Zueren dat Albert Jansen van haar op haar plaats heeft gezet daar voor is hij nou eemaal de AGENT van Agenscahp NL anders heeft dat ook geen enkele zin meer daar met die achter kamer gedeuwe en getrek en lees even wat ik haar allemaal met Albert en JoL Moorz van EZ heb gescheven dan ben je al weer een stapje verder dan UNieLIEVER

dus dan komt Groningen er bij en als dat is geregeld dan nemen we pas Overeijsel er bij anders hebben we nog weer dat bord daar staan bij de IJSEL BRUG hier houd Nelderland op tot de volgende bewoonbare wereld is het nu nog 100 km en dat heet da LeeuWAARDE of Groningen Dus Leeuwaarde gaat het neuwe in oprichting zijnde Rode Kruis Halfe Maan doen laten van uit de Agmea toren voor HEEL EUROPA en dan is lost van onze Amercaansen staaten anders SeiN we al weer meer kwijt aan SOLD dan dat men in kan zetten voor die waar voor het is gegeven en de ING gaat gewoon samen met de ABN en de Post ING word gewoon de SnS POST zonder Ing Want dat word gewoon de Bank die niet meer hoeft te lijden onder het geklungel van ons

dus men kan da samen met onze Germaanse Sns dat doent voor de eerste 3 STAATEN VAN ONZE AMERCANAASE STAATEN en dat is zorgen dat het wel gewoon komt tot een HELD KER Bill met Helerie als baas daar over en PhilipS betaald gewoon daar voor de rekening maar dan wel die van Moris en niet meer niet die van ons maar die gaat want anders doen maar dat lees je in ht Stuk dat zins een week bij UNielever in de Kleine Ronde is zijn werk aan het doen dus tergu met min eigen dom en wel heel snel uniliever ANDERS GA IK TOCH NOG VOOR PRAKET EN GEMBEL

NU NOG EVEN WAT ANDERS IK BEN NIEMAND EN DAT BLIJFT NIET NIET ZO MAAR WEL ZO

ANDERS KAN IK NIET MEER BEWEGEN WAAR IK WIL BEWEGEN EN DAT WIL IK WEL BLIJVEN DOEN SONDER EEN CIA TAVEREEL VAN HISRSIE ALIE DUS DIE KOMT GEWOON BIJ DE VVD EN DAN WEL MET WILDERS ALS BOEG BILD MAAR DAN DOET HIJ HET WEL GEWOON ALS ONE MANS SCHOW MAAR IK STUUR JULIE AAN DUS WIL HIJ NIET LUISTEN DAN KAN HIJ NET ALS ONZE HANSJE WILEGELTJE HOREN WAT IK ALEMAAL KAN DOEN MET MIJN GESCHEVEN WOORDEN

HANS DOET VOORTAAN HET MKB VAN UIT GRONIGEN MET OVERIJSEL ALS BAAS VOOR MEDELANDEN NOORD EN DAN WEL MET DAT WAT MEN IN ZWOLLE WEL VOOR MEKAAR HEEFT EN IN DRHENTE NOG NOOD VAN HAAIEN HEEFT GEHOORD DUS DIE BRAND IK AF TOT OP HET ALASTE BOD VOOR DE VROUDE TEGEN MIJ PER SO NA VI gRATa EN WEL RECHT ZETTEN WAT MEN MET MIJN MKBiT V.O.F HEEFT GEDAAN EN OVER DE ING NOG MAAR TE ZWIJGEN WAT DIE ZICH ALEMAAL DEKEN TE KUNNEN VERHOORLOVEN EN DE EERSTE 7 KOPPEN ZIJN AL GEROLD DAAR BIJ unilever DUS DAN KUN JE HEN VAN MEDE DELEN DAT IK ALLEN NOG MAAR MET DIE IK BIJ Diderch SAMSONG in de tweede kamer heb doen mogen ontmoete en hij weet wie ik ben en de rest gaat gewoon 3 jaar naar LONDEN en leren wat het is om niet te lusteren met de Heler Familie gewoon door als oproepkracht daar te beginen met een salaris van maaar 620 €URO per maand voor de hele familie en niet gaan betekend dat ik hun gewoon zo kapot schijf dat ze negerns nood meer hoeven te sloisiteren en als men naar 3 jaar terug keerd dan krijgen ze gewoon weer dat wat ze hier dus wel 3 jaar moeten doen acher laten en dat is gewoon ALLES want men wou niet heplen NOU NOU BEN IK AAN DE BEURD DUS WIE NIET HOREN WIL GAAT HET DUS NU WEL GEWOON VOELEN ZECHT MAAR EEN HER OPVOED KEURSES VOOR DEZE DIE WAARSCHIJNLIJK NU WEL OPEENS ALLES WILLEN DOEN WAT ZE TOEN AL HADEN KUNNEN DOEN MAAR NU NIET MEER NIET WILLEN DOEN MAAR DAAR HEB IK NU GEEN BOODSCHAP MEER AAN

Dus je ziet dat we dan als vervogens Gelderland er bij gaan voegen maar alleen tot de Grens van de Hooge Veule en dan noemen we dus MEDELAND NOORD en dan krijgen we Brussel nog even

Brussel gaat dat doen wat men moet doen en dat is aan het werk niet aan het wekr gaan maar wel in en uitkloken is dus gewoon frouderen en dat wil ik niet dus ONSLAG OP STAANDE VOET MET MAX 320 per persoon aan uitkering en met familie is dat max nu 620 en ik noem de namen wel op het internet die weg kunne en wie dat niet axepteerd krijgt nood meer een baan dus die krijgen een sanktie van 12 maanden en dan mag men het nog eens proberen om van ons centjes die wij betalen te doen willen steelen ik denk dat ze het wel willen doen laten dus hier komt nummer 1 en dat is AngeLa MerKeL en twee word onze Jan Peter Balken Ende en dire word die daar Bondes Precident was maar ja te veel van de Mensen gestollen dus dat wil men niet dus dan mag hij de Derede Minister woren en dan komt de Eerst
e Zaken minister en dat is gewoon Neelie ze kent me wel van de NeeLi Fer Trade Smily’s en dan weet ze wel hoe laat het is geworden dus Neelie laaste kans wat wil je je vermogen van Smit of wil je het volk gaan lijden wat heet de top 1200 en dan kunnen we gelijk de Desebank doen Laten zijn wat heet de DAX en dat is da wel voor heel Europa en dat is dan wel voor Bisines als jusiwel maar wel met onze ABN als Triesche baaas en dan wel gewoon onze dus Wim Duisenberg is daar dan de baas en nieamnd anders en men kent me inmiddels wel dus als u denkt dat hat ik niet verwacht dan weet je nu waar jou toekomst van af gaat hagen Riebaker dan Albert Jansen met Jol Moors en dan PDF stukken en dan Jimmie Taxand en dan door lezen en dan je plan maken en ik weet zeker als het mist gaat stuur ik je wel weer bij via Spelt je!.nl en dan weet je wel wat ik niet wil maar wel wil dat bij unilever maar dan met 1200 postbus numeretjes en ik weet wel voor wie wat is bestemd en Clemens Brnikmijeier gaat gewoon voor het verkachte van een meisje van 3 jaar achter slot en Grendel verdwijnen en als onze van SASA niet op past daar bij de Wester Melk GaS fabiek kan hij nog met zijn Duitse mee

MET VIEDEN LUKEN GROET EN VAN DIE DIE NIET VERLIEREN KANN SO HENKT BLEKER DU BIS AN DIE REIJE OM ZU SEHEEN WAS ICHT ALLES MAGEN KAN UND DAS IST MER ALS DU DENKTS WEIL ICH BIN DIE WO FON MAN SCAGEN KAN ER IS NOCH VERRUKTER ALS DER FOCHGE DIE MAN DA MAL HATTE UND EINE UPLOTE BIJ DEI ZEIT UND BIJ DER TELIGAAFT WEN ICH BETE DARF

STICHTING BLAEWE EN ZIJN MEDE STICHTER VAN WAT MEN NOEMT MOEDER AARDE

Reageer
gravatar

Beste Stichting BlauweXEn,

U komt in aanmerking voor een fikse Langreageerboete.

Ik heb zojuist het Internet uitgelezen, zie http://www.delaatstepagina.nl/ , en heb geen zin om daarna een nog grotere lap tekst door te ploegen. Proces-Verbaal is opgemaakt, u krijgt de acceptgiro thuisgestuurd

gravatar

Langformeren is niet te voorkomen, want veel formatteurs zijn gedwongen bijbaantjes te nemen, zoals zakken vullen. De oplossing is niet een boete, maar eerder beginnen met formeren. Zodra de verkiezingen zijn uitgeschreven, kunnen partijen de koppen bijelkaar steken, en bepalen wie met wie, met wie niet enz. Koppen die dat niet willen, ook wel weigerfractieleiders genoemd, worden door de andere koppen tegen elkaar geslagen. Zo begint de formatie eerder, en verloopt die ook nog sneller.

Wordt dan toch nog de termijn overschreven, dan kom ik wel even langs als formatteur, om een low level format uit te voeren. Partitioneren is daarna niet mogelijk, omdat mijn level zo low is 1 partitie alle sectoren omvat.

Reageer
gravatar

NA de verkiezingen is het zowiezo weer een ander verhaal. Verkiezingsbeloften stellen niks voor. Het achterkamertje gaat op slot. Daarna wordt het meestal een grote combinatie van alle nadelen. Voor de betaalslaven wel te verstaan. De corpocratie viert hoogtij. De wereld graait door! De wereld van de oude wereldorde bedoel ik daarmede.

Voordeel dat ik wel zie is dat meer mensen dit proces gaan volgen en gaan zien WAT er (allemal) niet klopt. Hoei! Hoe heerschappij zich vermomd als vrijheid enzomeer.

VERTEL HET VERDER

Reageer
gravatar

Waarom miljoenen Nederlanders lastvallen, als de politieke partijen toch gewoon de Kamerzetels eerlijk naar verhouding van het aantal partijleden kunnen verdelen?

Zijn we meteen van onze extremistische xenofoob af.

Reageer
gravatar

Weet iemand WAAROM ze er zo lang over doen met dat formeren? Langstudeerders doen af en toe nog eens iets dat goed staan op hun ceevee, maar waar doen politici het voor?
“september 2012 – juni 2013: formatie gerekt wegens standpunt koloniaal verleden” ….. daar krijg je toch geen baan mee in de echte wereld?

Reageer
gravatar

Maar Suus toch! Dat is toch duidelijk? Dat is om de tijd te rekken omdat er anders zo weinig tijd zit tussen de nieuwe verkiezingen.
En dat gaat een keer opvallen, zodat ze in het echte leven helemaal nooit meer dan een halfjaarcontract kunnen krijgen.

gravatar

Dank voor de uitleg Akke. Weet je misschien ook wat het doel van de verkiezingen is of gaat het louter om het winnen?

“september 2012: verkiezingen gewonnen”
“oktober 2013: verkiezingen gewonnen”

gravatar

Nah, ikweenietzogoed: ze zeggen dat ze willen winnen, maar dan moeten ze iets gaan doen en dat is geloof ik ook weer niet de bedoeling; da’s ook een reden om te langformeren.
Meedoen is toch belangrijker denk ik: kun je een uitstekend pensioen mee halen zonder al te zwaar te tillen.

gravatar

Het is vreemd dat je als stemmer niet mag langstemmen. Je hebt zó een aanwijzing van de Voorzitter van het Stembureau aan je broek als je de tijd neemt en alle opties uitvoerig bespreekt. Niks achterkamertjes, zelfs de gordijntjes zijn weggehaald.

Allemaal bedacht door langformeerders!

gravatar

Helemaal waar Suus. Als ze ons echt een plezier wilden doen kregen we met onze keuze voorbedrukte stembiljetten; scheelt ons een hoop geloop en kan als PDFje makkelijk gemaild worden.

Of een kiesregister aanleggen: een mailtje of postkaartje met: “blijft u bij uw vorige keuze” Ja / Nee *
Dan kunnen ze zo lang langformeren als ze maar zin hebben en worden wij er niet mee lastig gevallen.

(* doorhalen wat niet gewenst wordt. Bij JA hoeft u niets te doen, bij Nee partij van nieuwe keuze aangeven, met verantwoording waarom en 30 euro administratiekosten ter verwerking storten)

gravatar

Na invoering van deze maatregel lijkt het mij een goede zaak dat er zoveel mogelijk partijen in de Kamers vertegenwoordigd zijn. Honderdvijftig is natuurlijk ideaal; er komen meer boetes binnen en de kans op succes bij de formatie wordt minuscuul.
En wellicht kan dit ook binnen de EU worden ingevoerd?

Reageer
gravatar

Deze boete zal een flinke aanslag doen op de partijkassen. Dat kan de PVV helemaal niet hebben, want die kas wordt helemaal gevuld met de erfenisjes van Henk en gade. Goed dat de boete daarom wordt afgeschaft. Dat houdt de kansen voor alle partijen gelijk, in plaats van dat de PVV weer wordt gepakt door de elite. Overigens, deze site bezoek ik regelmatig, soms zitten ze goed, soms helemaal ernaast:
http://stophetgevaarwilders.blogspot.nl/

Reageer
gravatar

Waar mensen al niet een levenswerk van maken. Persoonlijk verzamel ik postzegels en sigarenbandjes, maar dan toch niet zo fanatiek.
Ik laat mij de sigarenbandjes per post sturen, zo vang ik twee vliegen in één klap, maar er gaan maanden voorbij eer de brievenbus kleppert.

gravatar

Het is aperte onzin dat wij Wilders in ons testament zouden hebben opgenomen.
Geert krijgt zijn euri (dollars) uit een heel andere bron. Maar dat weten we allemaal.

gravatar

Welzeker, Ingrid (van Henk, wat u zegt. En tegen de tijd dat Wilderiaanse vergezichten realiteit zijn geworden en hun sporen hebben getrokken, heeft u überhaupt niets meer om als erfenis na te laten.

gravatar

Ja, dat zeg ik al tijden: die democratie is wel aardig, maar kost klauwen vol geld. Dat moet nu eens afgelopen zijn. Mijn jongens komen van alles te kort in het veld, mogen geen salvo’s geven want dan zijn de kogels van de maandvoorraad op en eten inferieure roze koeken. Roze godbetert!

En als we dan toch kogels af mogen vuren is dat in een godverlaten buitenlandse woestijn – dus ja, ik ben het helemaal eens met het afschaffen van Ontwikkelinghulp. Wat is er mis met de Veluwe?

Dus meer geld naar het leger, mijn jongens zorgen dan wel dat de binnenlandse consumptie oploopt.
En als die formatie te lang duurt schiet mijn drilmajoor wel te hulp: formeren kunnen wij als de besten!

Reageer
gravatar

En hoe zit het nou met die Stemcompensatie? Ik wordt nou voor de zoveelste keer om de 2 jaar in plaats van om de 4 jaar naar het stemlokaal ontboden om mijn burgerplicht te voldoen; dat hakt er best in, daar mag best wel wat tegenover staan – al is het maar een paar gratis paar inlegzolen, toch?

Reageer
gravatar

Maar Akke, iedere twee jaar naar de stembus betekent juist dat we hier in Nederland dubbel democratisch zijn, dus straks komt er een sluwe politicus met een “democratieheffing” of zoiets.

gravatar

Het is verkiezingstijd, dus wordt er volop…

-gelogen
-gedemoniseerd
-verraden
-gejokkebrokt
-overdreven
-met modder gegooid
-expres bijzaken grootmaken

Alles en nog wat, behalve een daadwerkelijke toekomstvisie…

Arm Nederland!

Reageer
gravatar

Nog even dit.

Onze dochters hebben allemaal vijf flinke oerdegelijke wollen onderbroeken over elkaar aan. Daarom worden ze natuurlijk niet verkracht. Als dat toch zou gebeuren, sluit de heere hun uterusmondje af, zodat ze niet zwanger kunnen worden.

Mijn leus is en blijft:
Aan mijn lijf geen abortus!

gravatar

Heer Ezel, met uw (mannelijke) voornaam Kees hoeft u waarschijnlijk nooit een abortus provocatus tenzij u natuurlijk lid bent van de familie Flodder. Laatstgenoemden lusten er trouwens wel pap van en doen uw voornaam (in meervoud) in frequentie behoorlijk wat eer aan.

gravatar

Zucht, wat een heerlijk nostalgiese foto boven het artikel. Mark die vol liefde naar Geertje kijkt, Maxime, die ook graag wat dichter bij zijn glorieuze provinciegenoot wil staan, kijkt wat smekend alsof hij wil zeggen “Ich bin auch ein Limboerger, Zjeert!”.
En Geert? Die weet zich begeerd (ha!) en kijkt de zaal in alsof er een interessante vraag gesteld wordt.
Ook leuk dat twee notoire langstudeerders (Mark en Maxime) op de foto staan, maar dat terzijde.

Reageer
gravatar

“De woordvoerder benadrukt wel dat het afschaffen van de boete miljoenen gaat kosten.”
Alvorens er 2 miljoen aan boete binnen komt, moet 1 partij al 2.000.000/300 = 6667 weken aan het formeren zijn… Dit komt overeen met 128 jaar. Tegen die tijd zijn we toch al lang weer toe aan verkiezingen?
Wat kunnen die politici/woordvoerders overdrijven, zeg!

Reageer
gravatar

Maar beste Erusuke, Jan kees de Jager is een slimme jongen, hij gaat uit van een verdere toename van het aantal politieke partijen waardoor vele partijen tegelijk aan het formeren zullen slaan zodra zij de kans krijgen. Waarschijnlijk zullen partijen die erg gewillig zijn om te regeren zelfs met meerdere partijen tegelijkertijd de formatiekamertjes in duiken wat natuurlijk alleen maar leid tot meer partijen, waarvan de beginselen dan trouwens steeds onduidelijker zullen worden.
Hoe dan ook als bijvoorbeeld 10 partijen tegelijk aan het formeren zijn hoeven ze er nog maar 12 jaar over te doen wat natuurlijk nog steeds enigzins lang is maar misschien niet geheel onwaarschijnlijk als ze er met zijn tienen uit moeten komen, wellicht als ze er echt vol voor gaan dat ze er dan zelfs met meer uitkomen dan er in gaan. Neem bijvoorbeeld de PVV die ging vol de gedoogcoalitie in en heeft ondertussen reeds het leven geschonken aan twee andere partijen.

gravatar

Lijkt me een kwestie van gewoon 150 partijen in de 2e kamer, dan ben je met tien maanden wel ongeveer aan die 2 miljoen euri’s.

Een beetje late, danwel, moeilijke bevalling, om vervolgens het zorgenkindje kabinet met eveneens 150 ministers te vormen, waarna we eindelijk aan echte democratie zijn toegekomen.

Een grote warboel, voor het buitenland totaal ongebrijpelijk en voor ferry mingele vast ook.

Vervolgens maken we die hele tweede kamer digitaal en kan het volk over iedere kwestie direct meestemmen via het Überveilige digi-d.

Kan met leuke grafiekjes en een stembel, dat zenden we dan 24 uur per dag live uit, met 150 ministers kunnen ze mooi in ploegendiensten werken, zodat er maximaal 50 ministers per dagdeel in de kamer zijn.
Wel zo rustig en kan er echt aangepakt worden.
(kamerwissel uiteraard ook als belronde, te laat en je mag even een jaartje onbetaald+boete niet meer meedoen)

Denk aan de prachtige chaos.

Denk aan de steekpenningen tussen ministers onderling om in een tv-intensief dagdeel te mogen komen opdraven.

Eventueel gewoon openlijk, iedere partij heeft tenslotte een partijkas, en daar mag dan mee gespeeld worden.

Kan eventueel ook nog op gestemd worden, daar moeten we ons nog even achter de oren voor krabbelen.

Dan zo tegen het einde van de vier jaar doe je de laatste drie maanden een afvalrace, waarbij telkens de minister die het laatste binnenkomt bij een kamerwisselronde dan afvalt, en de laatste die overblijft wordt dan MP voor de volgende vier jaar.

Smullen!

gravatar

Ik vind het een prachtidee, al vind ik dan wel dat het stemmen via sms moet ipv digiID en dat dan de 2.50 die dat kost naar de partijkas gaan van de desbetreffende partij/ minister hebben ze weer wat meer om mee te spelen.

gravatar

Langformeermaatregel, vroegvalboete (Haes), plus vrijwillige peilingpauze (De Hond cs) graag, dan kunnen wij weer gewoon aan het werk.

Reageer
gravatar

Heel goed om ook met die tijdrovende peilingen op te houden. Dan krijgen we na de boete op lang formeren en vroeg vallen ook een boete op prematuur exitpolls presenteren en de bijbehorende gevolgboete op elk gesprek over peilingen op tv of in andere media. Dan mis ik nog de boetes op proefballonnen en lekken.
Is er al een meldpunt voor? Dan zeg ik nu mijn deelname aan alle online opiniepanels op en verdien ik voortaan wel bij als tipgever. 10% van de boete lijkt mij een faire vergoeding. Graag direct in de vorm van beltegoed of mobiele megabytes. En 1% als donatie aan de Piratenpartij, zolang die niet meeformeert.

gravatar

Ik begrijp niets van wat u in uw eerste bericht schreef. Ik verzoek u woorden uit onze joods-christelijke taal te gebruiken, dus die van de statenbijbel.

Uit wetenschappelijke onderzoek is gebleken, dat slechts zeven procent bevrucht wordt door taalverkrachting. Dat is hun eigen schuld, want zij hebben met hun oorspieren de vieze woorden niet tegengehouden.

gravatar

Heer Kees van der Staaij, Staatskundig gereformeerde ezel, al die woorden zijn joods-christelijk, hoor, behalve misschien moelen, dat is NoordOostLimburgs.

gravatar

Advies voor Suus:
Niet het plaatje verwisselen maar jouw internetnaam. Voor mijn familie is dat makkelijk, want we hebben allemaal onze eigen naam.

gravatar

Dit gedoe kan zoveel simpeler … ach Familienerd, ik snap er niks van. Ik denk dat ik maar terugkeer naar mijn shades of grey.

gravatar

suus.nl is al bezet en ik ben het niet! Verder begrijp ik het helemaal, dank daarvoor Familie Nerd Paulussen.nl

gravatar

Eigenlijk moet die afschaffing van de langformeerboete/maatregel gecompenseerd worden door een vroegevalboete. Het kabinet moet dus de vier jaar uitzitten, anders is het betalen geblazen.

Reageer
gravatar

Ik ben tegen deze boete, want na de verkiezingen is bij de meeste partijen de partijkas leeg. Gevolg zal zijn dat geen enkele partij (behalve de SP misschien) de opgelegde boete kan betalen. Je moet ook niet proberen om de veren van een kikker te plukken zogezegd, maar misschien kan de familiekikker van de paulussen daar iets zinnigs over zeggen..

Reageer
gravatar

We waren eerst voor de langformeerboete, maar omdat er mogelijk ook gesproken zou worden over een draaikontenboete moesten we snel een keuze maken: ‘t één of ‘t ander. En nu zijn we dus tegen de langformeerboete, tenminste als de draaikontenboete er evenmin komt. We financieren dat door wel tegen de langstudeerboete te zijn, maar eigenlijk voor. Snappie?

Reageer
gravatar

Nee, u lult uit uw nek.

Het is wetenschappelijk bewezen, dat slechts zeven procent van de mensen die niet vrijwillig uit hun nek lullen daar klachten aan overhouden. Dat zijn de mensen die graag niet vrijwillig uit hun nek lullen.

Uiteraard zijn wij tegen ab ortus van de lul uit de nek. Ook al is de lul niet vrijwillig in de nek is gekomen.

gravatar

Ja, ik snap u. Ik neem aan dat bij het CDA-politburo de partijprincipes en -standpunten met krijt op een bord worden geschreven en dat de borstel standby is.

gravatar

Broeder Tuck, wij van de SGP gebruiken geen borden, laat staan elektronische middelen. Wij maken gebruik van degelijke stenen tafelen, zoals onze god dat ons bevolen heeft. Daarin zijn onze partijprincipes onuitwisbaar gebeiteld.

Mocht u heiden zijn, dan werpen wij de eerste stenen tafel naar uw hoofd. Maakt u zich echter geen zorgen slechts zeven procent moet daarna in het ziekenhuis worden geholpen. Daar zijn wij uiteraard principieel tegen.

gravatar

Ik voel mij persoonlijk aangevallen door Kees van der Staaij, die om onduidelijke redenen tegen mij is en mij associeert met een lul uit de nek.
Kan de redactie geen maatregelen nemen tegen die ezel? Want hoewel ik geen kinderen heb die dat kunnen bevestigen, meen ik toch een respectabel lid van de maatschappij te zijn.

gravatar

Met meerdere partijen ligt het voor de hand om met speeddaten verschillende formaties gelijktijdig te laten onderzoeken, inclusief de mogelijkheid van een zakenkabinet.

gravatar

Tja, het zal niet Buma zijn die geregeld afstand neemt en dan weer toenadering zoekt en dan weer afstand neemt ……
En wat de langformeerboete betreft: die mag van mij best verdwijnen, want zoals in België is aangetoond, kan een regeringsloze periode niet lang genoeg duren. Wat dacht u trouwens van een langformeerbeloning ?

Reageer
gravatar

Ja, dat doet Buma wel vaker, dat afstand nemen, toenadering zoeken etc. Zijn vrouw schijnt dat ook heel vervelend te vinden!

gravatar

Doen politici eindelijk iets goeds namelijk snijden in eigen vlees met een terechte langformeerboete dan blijken ze uiteindelijk toch weer die onbetrouwbare zakkenvullende pluchezitters te zijn door die dan gelijk weer af te schaffen. Daar moet eens voor alle politici een forse inkomensboete overheen!

Reageer
gravatar

Die langformeermaatregel was mij altijd al een doorn in het oog. Voornamelijk de haast waarmee het voorstel geschreven is waardoor veel dingen onduidelijk bleven. Als men bijvoorbeeld 2,5 week langer formeerd moet men dan 600, 900 of 750 euro betalen. En als men een tweede poging doet terwijl men al de ‘extra verspilde tijd’ betaald heeft word die dan weer teruggestord? Tevens vind ik het sowieso schandalig, formeerders hebben ook een leven buiten de politiek, ik vind dat er op zijn minst een uitzondering gemaakt zou moeten worden voor fractieleiders met kinderen, bijvoorbeeld een week extra tijd per kind. Wat dacht u trouwens van ziekte, moeten deze fracties dan voor de kosten opdraaien?

Reageer
gravatar

Beste Kees, dat stelt mij enigzins gerust. Maar ik wou toch graag voorstellen dat mocht het uitzonderlijke geval zich voordoen dat een fractieleider onwel wordt tijdens het formeren dat we daar dan wel met veel compassie mee omgaan.