Kalenderjaar 2017 mogelijk naar Nederland

Deskundigen waarschuwen voor hoge kosten

De VVD wil dat Nederland zich kandidaat stelt om het kalenderjaar 2017 te organiseren. Volgens fractievoorzitter Stef Blok zou het binnenhalen van het jaar de ideale ‘stip aan de horizon’ zijn.

Mocht Nederland de organisatie van 2017 toegewezen krijgen, dan zullen alle gebeurtenissen van dat jaar plaats moeten vinden binnen onze landsgrenzen. Blok ontkent dat het een onmogelijke opgave betreft: “Een kalenderjaar is natuurlijk lang en 2017 vormt daarop geen uitzondering. Maar we moeten niet bij voorbaat denken dat we dit soort dingen niet meer zouden kunnen in Nederland.”

Sceptici zijn sceptisch over het plan. Hoogleraar Event Management Ab Stip: “Wanneer op 1 januari de wereldbevolking naar Nederland komt, zul je te maken krijgen met ruimtegebrek, want die mensen moeten ergens slapen. Daarnaast zijn er problemen als de oorlog in Afghanistan: waar ga je die houden? De Betuwe is te klein, Drenthe is te koud. Daar zul je dus van tevoren over na moeten denken.”

Volgens deskundigen zullen de kosten van 2017 hoog uitvallen, met name door de vele natuurrampen die ons land zal moeten organiseren. Blok is minder somber: “Natuurlijk is het allemaal niet gratis, maar je krijgt er de totale omzet van de wereldhandel voor terug, iets waar vooral de toeristische sector van zal profiteren. Bovendien is 2017 een oneven jaar, dus hoef je geen Olympische Spelen te organiseren. Ook dat maakt het relatief goedkoop.”

Blok denkt dat Nederland ook na 2017 profijt kan hebben van het jaar: “Het gaat mij om die stip aan de horizon. Met een kalenderjaar zet je Nederland op de kaart. Daarnaast inspireer je een jongere generatie om later ook deel te nemen aan de wereldgeschiedenis. Dat is pure winst.”

In welke stad het jaar 2017 zou moeten plaatsvinden, is nog niet bekend.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik denk dat dit heel erg gaat tegenvallen. Zo is er bij de openingsceremonie wat knullig amateur vuurwerk ingepland, en de sluitingsceremonie is al helemaal niet interessant voor miljarden tv kijkers: een suf potje monopolie terwijl er op de achtergrond een malloot een conference uitbrabbelt. Dit wordt niks!

Reageer
gravatar

Ik moet iedereen erop wijzen dat de organisatie van 21 december 2012 al enkele eeuwen gelden aan een Maya is toebedeeld. Die dag zou hij/zij het einde van de wereld organiseren, maar het is niet bekend of de achter-achter-achter-kleinkinderen het plan van hun betovergrootouder zullen wijzigen, of de wereld volgens plan laten eindigen. Het is verstandig alvast een veiligheidskopie van uw leven te maken zodat we de wereld kunnen proberen te rebooten.

Reageer
gravatar

Ze pikken alles in en de economie moet groeien dus waarom geen heel jaar! Hoge kosten is standaard. We weten wie die altijd betalen gaan.

Dat de wereld vergaat is het zoveelste zwetsverhaal. Maar het oude systeem moet instorten. Dat gaat niet al te lang meer duren.

Reageer
gravatar

Dat is weer zo’n overbodig Brussels zakkenvuller bedenksel.
Wat gaat dit kosten en waarom wordt dit geld niet besteed aan onze ouderen, die maar eens in het half jaar gewassen worden.
Vergeet niet, dat in 2017 ook alle asielzoekers van Europa naar Nederland komen en dat moeten we niet willen met z’n allen.

Reageer
gravatar

Megalomaan. We heben geen enkele ervaring, en hups een heel jaar organiseren.

Waarom niet eerst proberen een dag te organiseren, als pilot-project.
Ik stel voor 5 december 2012 te organiseren. Een dag, hopelijk koud en donker, dan vallen de gevolgen mee.

Reageer
gravatar

Is niet helemaal waar: we organiseren jaarlijks een secretaressedag.
Niet dat dat een doorslaand succes is: meestal is de dag om voordat de manager zich herinnert dat er iets was, en niet zijn trouwdag, maar toch: het is een poging.

gravatar

Het alleenrecht voor het organiseren van 5 December 2012 ligt bij mij, evenals 5 December in andere jaren. Ik verzoek U om voor dit experiment een andere datum te kiezen.

gravatar

St Nicolaas: dat u iedere keer dezelfde dag regelt is niet reglementair. om dit op te lossen plaatsen we 5 december 2013 t/m 2060 achter elkaar na 31 december 2012 en hernummeren ze 32 t/m 79 december 2012. Jammer voor kinderen in toekosmtige jaren, maar de Europese regels zijn nu eenmaal zo afgesproken.

En op verzoek van Kraut is de volgorde dus na 79 december 2012, dat we eerst 1 januari 2016 doen, en de rest van 2016 (zonder 5 december natuurlijk) voor we 2013 beginnen.

gravatar

Eerst dacht ik nog dat er op Schiphol flink wat banen bij zouden komen, maar dat zal niet gebeuren. Over 5 jaar gebeurt alles virtueel en zit iedereen aan de tablet. Het kalenderjaar is dan een e-kalenderjaar in een of andere app.

Reageer
gravatar

Waar wordt 2013 eigenlijk georganiseerd? sinds dat ik mij gewaar geworden ben van deze gebeurtenissen voel ik mij zo een nono. Ik wil er komend jaar gewoon bijhoren en daar zijn waar alles gebeurd.

gravatar

Hoeveel banen moeten er nog bij op Schiphol?
We hebben al een Polderbaan, Kaagbaan, Buitenveldertbaan, Aalsmeerbaan, Zwanenburgbaan en de Oostbaan.
Hoeveel moeten er nog bij? En hoe gaan we ze noemen?
Melkertbaan, Deeltijdbaan?

gravatar

Voor de mensen die in 2016 of eerder komen te overlijden, is dit feitelijk nog het beroerdste nieuws, aangezien zij een extra jaar zullen moeten zien door te komen, zonder daar verder enigerlei baat bij te gaan hebben. Kortom, wel de lasten, maar niet de lusten, van dat jaar 2017.

De keynesiaan Blok zal weliswaar menen dat het een investering in de toekomst is, om op deze wijze de lusten voor de baten te laten uitgaan. Maar aangezien we op de lange termijn allemaal dood zijn, haal dan geen jaar naar voren dat geen voor 2017 reeds levend persoon nog van nature bovenop het quantum haalbare jaren extra zal gaan moeten doorstaan, zonder daarop berekend te zijn.

Maar bolsjewiek Blok kan er natuurlijk gewoon niet op wachten, om zo spoedig mogelijk het honderdjarige jubileum van de October Revolutie te vieren. Duidelijk gevalletje van verborgen agenda.

Reageer
gravatar

Okee … o…kee … dus dit waren feitelijk de OS van 1962 ?? Epke Zonderland is pas 26, hoe kan dat nou??

gravatar

Ik volg het wel op televisie. Van TV kijken krijg ik altijd honger. Voor je het weet sta je onbewust met je hoofd in de koelkast te staren op zoek naar wat eten, niet meer wetend hoe je daar eigenlijk bent gekomen. Weer ouderwets met het bord op de schoot naar Mart Smeets kijken, tegen de honger in Afrika.

gravatar

Ik zie het al helemaal voor me, zo’n kalender met zo’n bankdirecteur in een strak maatpak op de foto met dik gevulde, naar voren uitpuilende, bijna niets verhullende binnenzakken, als zakkenvuller van de maand.En dan elke maand een andere uiteraard.

Reageer
gravatar

Natuurrampen: aardbeving in Groningen (2012). Tornado in Utrecht (1674), Orkaan moeten we nog even op wachten, daar is nog wat extra klimaatverandering voor nodig, modderlawine misschien in Sweikhuizen? Zou allemaal net kunnen denk ik. Ik zeg: doen!

Reageer
gravatar

Dat wordt dan een jaar met 365 Blokdagen.

Reageer
gravatar

De meeste mensen leven in het verleden – dat wordt voor het organiseren van 2017 een redelijk probleem – we kunnen die mensen ook overtuigen dat het al 2018 is – en daarmee de taak van het organiseren verlichten. Hoe we de mensen van het tegendeel kunnen overtuigen – na de organisatie moet nog worden onderzocht.

Reageer
gravatar

Inderdaad weer typerend voor de VVD. Lekker mooi weer spelen en doen alsof het allemaal maar niks kost terwijl de rijken hun zakken weer kunnen vullen en Jan met de pet de klos is. En wie kan natuurlijk de rekening weer betalen voor de rechtse hobby’s van de zakkenvullende VVD’ers? De onnozele belastingbetaler.

Reageer
gravatar

Wij, H.M. Bea etc. etc. zijn het eensluidend met ons eens dat 3017 een mooi jaar is, dat Z.K.H. Koning Willem XLVII goed voorbereid zullen kunnen openen.

gravatar

Zeer geachte redactie,

Wij zijn hevig ontsteld door bovenstaande berichtgeving omtrent de kandidaatstelling van Nederland voor het kalenderjaar 2017. Derhalve zouden wij graag in Furious Bile willen reageren. Het is ons echter onduidelijk hoe wij de keuze voor het door ons gewenste lettertiep kunnen maken. Daarom verzoeken wij u ons mede te delen hoe wij het lettertiep in onze reacties op deze pleurissite kunnen aanpassen?

Wij vertrouwen erop u voldoende geïnformeerd te hebben.

Hoogachtend, Henk en Ingrid

Reageer
gravatar

Typisch weer de VVD; verstand op nul en de blik op oneindig, althans richting horizon. Als je de hele wereld naar Nederland haalt, krijg je ze er nooit meer uit en dat is weer koren op de molen van Weert Gilders of hoe de man precies mag heten.

Reageer
gravatar

Welnu, gelukkig krijgen we tijdig deze vooraankondiging zodat ik het schuurtje nog op tijd kan leeghalen om daar stapelbedden in te zetten. Ik neem aan dat het lage BTW tarief gaat gelden en een deel van de touristenbelasting ter compensatie wordt aangeboden? Zoals dhr. Blok al stelde: ‘het is niet gratis’, en zoals een goed en initiatiefrijk ondernemer betaamt, stem ik daar van harte mee in.

Wel moet mij van het hart dat het zetten van stippen op de horizon nu eens gedaan moet zijn: ik zie door de stippen de horizon niet meer, zogezegd.

Reageer
gravatar

Ik zou er niet veel haast mee maken: het is verkiezingstijd en dan vliegen de dooie mussen je om je oren.

Typisch gevalletje van op de lange baan schuiven en over 5 jaar beweren dat je dat zo niet bedoeld hebt / je dat zo niet gezegd hebt / je verkeerd geciteerd bent / je uitspraak uit het verband is gerukt door onfatsoenlijke linkse media die een hetze tegen je voeren.

gravatar

Jeettje, realiseer je je wel dat als de hele wereld op bezoek komt, de serene rust van Hillegersberg ook naar de gallemiezen is? Iedereen wil dan een staanplaats aan de Weissenbruchlaan, de Straatweg, de Berglustlaan e.o. Als we dan eens een broodje willen eten bij ‘Facet’ aan de Bergse Dorpsstraat moet je over de hoofden kruipen van gedroste medewerkers van Al Qaeda en de Taliban, mét asielstatus. ALS je een ober vindt, die nog niet gegijzeld is door dit selecte gezelschap, blijken de thee, de Waldkornbroodjes en de halal-salami op. Men is gewend wild te plassen, als afbakening van bermbomlocaties, 5 x per dag knielen naar Het Oosten, een eigen imam voorzingend vanaf de eigen minaret dus dág stilte en tel uit de winst van dit invasief multiculti2017-experiment. Zelfs Achmed Aboutaleb heeft zo zijn bedenkingen. Stapelbedjes in het tuinhuisje? Maar een jaar lang en wie zegt dat ze ooit weer weg gaan? Toch nog maar eens goed over nadenken Jeettje.

gravatar

Zekers, Heer Leeflang, dat aspect heb ik mij ten volle gerealiseerd: het is immers een voortzetting van een effect wat al bestaat.
De serene rust is nogal kwetsbaar, daar velen zich geroepen voelen doch weinigen uitverkoren zijn deze mooie plek als woonst te mogen noemen.

Aanstaand weekend gaat men zich te buiten aan een Jazz spektakel waarbij de rust de Plas in zal worden getoeterd, vrees ik.
Men vindt dat iets moet bruisen, een vervelend misverstand dat telkenmale de kop opsteekt bij onrustige lieden wie serene rust een gruwel is, daar zij zichzelf dan kunnen horen denken en dat resultaat als beangstigend ervaren, terecht. Wil men iets laten bruisen, zou men beter een Alka-Seltzer in een glas water kunnen werpen, dan wel een vitamine bruistablet: au fond nog gezonder ook.

Edoch, ik verheug mij in het inzicht dat, mocht een deel van de hele wereld zich in mijn achtertuin verlustigen, er ineens plekken genoeg zijn elders op de globe waar het mooi en rustig is, en de niet vertrokken inwoners eenzelfde rustige, nobele bespiegelende aard bezitten die het goed toeven maakt.

Mijn schuurtje zal dan een stage bron van inkomsten zijn om langdurig verblijf elders te bekostigen.

gravatar

Een rondvraag bij deskundigen levert de volgende verrassende conclusies: Voorstanders zijn positief over het plan. Tegenstanders zien vooralsnog alleen maar beren op de weg. Critici en criticasters zijn behoorlijk kritisch over het plan waarover naysayers zo hun bedenkingen hebben. Een enkele naysayer heeft er zelfs een hard hoofd in. De ja-knikkers vinden het allemaal wel prima (of “leuk”).

Reageer
gravatar

Ik weet trouwens niet eens in hoeverre Nederland wel bevoegd is om 2017 te organiseren. Ik meen dat er ook een eeuwfeest moet plaatsvinden en dan komen de Russen toch eerder in aanmerking dan Nederland.

Het is weer lekker ondoordacht en getuigt van weinig aandacht voor de historie van onze jaartelling! Wij hebben onze kans vorige eeuw al verspeeld toen wij zonodig neutraal moesten blijven tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Wat mij betreft richten wij ons op 2020, zodat we het eeuwfeest van de officiële ingebruikname van gemaal De Waterwolf bij Oldehove in de provincie Groningen door koningin Wilhelmina kunnen vieren!

Reageer
gravatar

Ik stel voor om het evenement in Limburg te houden ter meerdere eer en glorie van een bekende blonde lei(ij)der uit Venlo. De Afgaanse oorlog kan dan uitstekend in de naargeestige, verlaten Peel gehouden worden, voor de G7 top hebben we het gouvernement in Maastricht gereserveerd. De Tour de France wordt verplaatst naar het tracé van de Amstel Goldrace, misschien dat de Nederlandse renners daar wel tegen de bergen op kunnen komen.

Reageer
gravatar

Wie zijn de andere kandidaten voor 2017 behalve Nederland? En waar wordt het jaar 2015 gehouden? Typisch onvolledige berichtgeving van De Speld. Zucht… Leren ze het nooit…?

Reageer