Nieuw lettertype ‘Furious Bile’ voor de verongelijkte internetter

Browsers komen tegemoet aan kritische internetgebruiker

Verontwaardigde of wraakzuchtige internetters kunnen hun zegje voortaan doen in een nieuw lettertype genaamd ‘Furious Bile’. Met dit lettertype wil Microsoft tegemoet komen aan de grote,  dus lucratieve groep kritische surfers.

Furious Bile zit vanaf 2013 standaard bij alle Officepakketten en browsers. Ontwerper Jeff Lanzonetti is enthousiast: “Racistische leuzen in Comic Sans of doodsbedreigingen in Times New Roman komen niet over. ”

De letters van het nieuwe lettertype zijn puntig en wijzen als een speer of dolk in de richting van de aangesprokene. Lanzonetti liet zich hiervoor inspireren door de logo’s van death- en blackmetalbands. Hoofdletters zijn buitenproportioneel groot, voor een extra intimiderend effect.

Lanzonetti wijst beschuldigingen als zou zijn ontwerp agressief zijn resoluut van de hand. Hij wijst op de praktische voordelen.  “Boze forumbezoekers en commenters willen graag dat hun dreigement, tirade of scheldpartij aankomt. Met Furious Bile heb je nét dat beetje extra zeggingskracht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarde redactie, dit item is intussen ruim een maand oud, de laatste inhoudelijke reactie dateert van drie weken terug en er zijn niet meer dan 39 (herstel: 40) reacties op gekomen. Wordt het geen tijd dit item van de agenda af te halen? Ik weet nog wel een onderwerp dat met evenveel gemak drie rubrieken kan bestrijken.

Reageer
gravatar

De letters van het nieuwe lettertype zijn puntig en wijzen als een speer of dolk in de richting van de aangesprokene. Lanzonetti liet zich hiervoor inspireren door de logo’s van death- en blackmetalbands. Hoofdletters zijn buitenproportioneel groot, voor een extra intimiderend effect.

Reageer
gravatar

Als er maar geen problemen komen i.v.m. copyrights van Amerika’s beruchtste studentenvereniging “Skulls and Bones”; het is namelijk hún huisschrift. Met die lui wil je geen problemen hebben als je leven je lief is. Ze zijn erger dan de Hell’s Angels en Satudarah Selatan bij elkaar. Echte krachtmensen, men nuttigt elke morgen een rauwe bermbom (vers overgevlogen uit Kunduz!) als ontbijt en ‘s avonds als dessert een uitgekookte Taliban. N.B. Alle Amerikaanse presidenten en presidentskandidaten waren lid van deze studentenvereniging en aldus ‘familie’ van elkaar.

Reageer
gravatar

LuKNIE met mijn toETSENbord. Gij Zijt Een Gezegend Persoon met zo’n SPecIAal TOETsenBORDing!! Maar een inktBOM dat zou inderDAAD nog meer imPACT kunnen MAKen.

IK ben overiGENs niet boboBOOS hoor. Voel me oOK NIet veronGELUKt. ALleen een BEETje klem in de TOON. Ozoziezoiets.

Reageer
gravatar

WAT DE HEK?? Honderd PROcent DIScriminalisatie! Want WAAR benne die letterTYPES!! IK wil kennen KIEZEN , NOU is het onEERlijk verDEELd.

KLEItabletprinter is wel een BIJSTER idee. Maar HOE kan ik HIER VET printen. OM te beGINnen. GEEN dreigeMENTEN maar gewoon een VRIENDeleuke vraAG. JAwolletjes!

Reageer
gravatar

Appeltje toch, wat een vette fout heb jij gemaakt!

“Als je vet wilt kunnen printen moet je de cartridges vullen met vet.”

Dat had moeten zijn:

“Als je gesmeerd wilt kunnen printen, moet je de cartridges vullen met vet.”

Kees 22, hier een beetje de lolbroek uithangen. Haal dat potje vettige smerigheid ogenblikkelijk uit mijn afdrukapparaat! Je kent de straf: jouw stoute vingertjes op de tafel, zodat ze kennis kunnen maken met mijn liniaal.

gravatar

Best wel zonde dat hier nog in geïnvesteerd wordt. Internet is een hype die al lang op z’n retour is. Binnenkort gaan we weer ouderwets IRL zinloos geweld beoefenen.

Reageer
gravatar

Het zou fijn zijn als de kracht waarmee toetsen worden ingeslagen tot uitdrukking komt in de lettergrootte. Daarmee breng je toch nèt even dat extra stukje emotionele lading over.

En dat bekschuimspetters op het beeldscherm dan een onderstreping opleveren. Maar dan hebben de bezitters van touch-screen computers weer een voordeel, wat kan leiden tot extra frustratie bij anderen.

Al met al vind ik dit een prima ontwikkeling die de kritische internet-reaguurder ondersteunt bij zijn (en soms: haar) message to the world.

Gadverdarrie, ik word er helemaal rustig en blij van en dat kan toch niet de bedoeling zijn?

WEG MET DAT POKKENLETTERTYPE!!!!! ZIJN JULLIE HELEMAAL GEK GEWORDEN??!!??

Reageer
gravatar

Dat kan beter.
Letters alsof ze geschreven zijn met een in gal gedoopte vinger zou de lading van de kop beter dekken.
En dan meteen de kleur standaard in groengeel om het galgehalte op te voeren.

Reageer
gravatar

Kan er niet iets gemaakt worden waarmee je een schoen naar de te beledigen partij per e-mail kunt werpen? Een zogenaamde e-schoen dus. Onder ons Arabieren is dat zeer gewenst.

Reageer
gravatar

Ik zou Microsoft willen voorstellen om ook meteen printers uit te brengen die dit ‘spijkerschrift’ direct in kleitabletten afdrukt, zodat de reaguurders dit meteen per post naar het hoofd van de te beledigende partij kunnen laten slingeren voor een nog beter effect. Ook zou ik willen adviseren om de verzendkosten per letter te berekenen, dat scheelt weer porto voor de verzendende partij die dan dus hopelijk massaal van deze dienst gebruik gaan maken, zodat wij verder van hun indrukken verschoont blijven.

Reageer
gravatar

Weer worden de MacOS gebruikers buitenspel gezet.
Willen we een keer meedoen (trollen heet dat) dan kan dat dus niet.
Ik haal mijn schouders maar op en zoek ergens anders mijn verzetje.

Reageer
gravatar

Zijn ze bij De Speld nu helemaal van de ratten besnuffeld? Dit lettertype lijkt verdomme negens op. Totaal ongeschikt voor agressieve uitingen. Is toch meer iets voor die klote gothisch bandjes met hun kutmuziek. Kijk dan verdorie naar de Telegrof, dé krant voor de dagelijkse portie verontwaardiging. De enige schikte letter voor ongenoegen en bedreiging is de CHOCOLADELETTER en dan minstens tien maal zo groot als dat pietluttige lettertje hier.

Reageer
gravatar

Zijn er ook nog wat elementjes zoals ontploffende bommen? In Kuifje werkte altijd goed bij kapitein Haddock.

Nog een tip ter verfijning: als de puntjes onder de uitroeptekens nu eens kleine doodshoofdjes werden zou het geheel aan intimiderende zeggingskracht winnen.

Reageer
gravatar

Hmm, die spellingtjekker mag wel een beetje scherper.

Let eens op het einde van doodklappEN en krijgEN, terwijl iedereen weet dat je dat met AH of UH speldt, of toch minimaal zonder N.

Overigens is het ook prima mogelijk een dreigbrief te schrijven zonder al teveel spelfouten te maken. Wel strekt infantiel taalgebruik ter aanbeveling, aangevuld met schelden en zo nu en dan een schuttingwoord.

Ik refereer hier graag even aan de recentelijk opgedoken dreigbrief in Waalre, daar zie je de ware experts aan het werk: http://www.omroepbrabant.nl/?news/178046952/Kampbewoners+Waalre+krijgen+dreigbrief+na+aanslag+Jullie+gaan+eraan.aspx