‘Windows probleemoplosser was niet bedoeld om problemen op te lossen’

Microsoft betreurt misverstand

Windows probleemoplosser is niet bedoeld om problemen in Windows op te lossen. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt. De softwaregigant betreurt het misverstand: “We gaan uitzoeken waarom mensen dachten dat Windows probleemoplosser bedoeld was om problemen op te lossen.”

De softwaregigant laat voor de zekerheid weten waar probleemoplosser wel voor bedoeld is. “Gewoon, om een extra schermpje te hebben dat je niet kan wegklikken als de hele teringzooi aan het vastlopen is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij mij zit er een nachtlamp op die aan en uit kan via de rechtermuisknop op het beeldscherm, dat wil zeggen dat het blauwe zwaailicht oranjeachtig wordt. Je moet iedere keer opnieuw instellen. Ook wordt aangegeven nachtlamp ‘tot 7 uur’ ’s ochtends om aan te geven wanneer je uit bed moet.
Ze snappen dus wel dat het een probleem kan zijn.
Trouwens dit artikel is ook niet via de gewone voorpagina te vinden, zelfde spelletje.
De computer maakte een snerpend geluid alsof hij in elkaar draaide dat nu wat afgenomen is doordat ik erachter kwam dat het even stopte toen ik mijn vinger op de rand aan de achterkant legde. Ik heb toen een kartonnetje tussen de rand geduwd waar het enorme lawaai vandaan leek te komen.

gravatar

Ze zouden het ‘Quick Protect’ kunnen noemen.
Het bedrijf van Dilbert heeft het al helemaal uitgewerkt.


At this point all it does is erase your disk drive.
Unless you’re on a network.
What happens if you are on a network?
It erases everybody’s disk drives.
And heaven help you if you have a modem…
It calls all your friends and erases their PC’s.
We call it ‘Quick Protect’.
If you have a sound card it swears at you.

https://i.warosu.org/data/tg/img/0337/08/1406568121854.gif

Reageer
gravatar

Nou, ik heb een Apple!
Toch zó makkelijk!!

Ik snap er geen hol van, ik weet niet waar mijn data blijft.
Maarja, hij doet het gewoon hè.

gravatar

Ik word regelmatig gebeld door iemand van Microsoft met de waarschuwing dat mijn computer binnenkort vastloopt. Meestal klopt dat dan ook. Gelukkig kan diezelfde helpdekmedewerker me dan voor een paar honderd euro uit de problemen helpen. Prima service van Microsoft!

Reageer
gravatar

Voor mijn eigen veiligheid werd laatst mijn PC ‘in verzekering gesteld’.
Maar ze konden me helpen voor Bitcoins.
Ik van: ‘Is dat Monopoliegeld dan?!’
Was wat anders.

Niet Microsoft, maar vrije marktwerking.
Toch prima service!

gravatar

Ik kan niet meer zonder. Ooit eens een bug gehad waardoor mijn extra niet_weg_te_klikken_schermpje van de windows probleemoplosser niet verscheen. Je kon me opvegen.

Reageer
gravatar

Ach, het is verbeterd moet je maar denken. Ik herinner me nog de Nederlandstalige versie van Windows ’95-1 met de apart bijgeleverde Explorer cd-rom (die dan weer iets met Windows deed) in combinatie met deze-of-gene Office versie, die ook weer iets met Windows deed. Een paar driver conflictjes maakten het dan compleet; het zogeheten “plug and pray” systeem.

Meestal kon je er een uur of twee op werken voordat hij weer vast liep.

Reageer
gravatar

Het is meer iets voor de groeiende markt in China en India.
Voor de vorm dan. De nieuwe baas, een Indiër, is meer geïnteresseerd in vormgeving.

gravatar

Als ik een stekker aansluit op mijn computer, krijg ik altijd de melding van Windows: ‘U heeft een stekker aangesloten’. Kan iemand uitleggen wat dat betekent?

Reageer
gravatar

Het gaat erom hoe het eruitziet. En de extra veiligheid tegen terrorisme op school.
Lichtjes ook voor ’s nachts als je slapen gaat.

Reageer