Partij voor de Dieren en 50PLUS gaan lijstverbinding aan voor ‘oudere dieren’

'Een oude plofkip past zich nu eenmaal veel minder snel aan'

De Partij voor de Dieren en 50PLUS gaan voor de verkiezingen een lijstverbinding aan. De partijen willen samen opkomen voor ‘oudere dieren’ en hopen op een restzetel.

Marianne Thieme, lijsttrekker van de dierenpartij, nam in het voorjaar het initiatief tot de samenwerking. “Veel partijen vervallen tijdens verkiezingstijd in algemene en inhoudsloze beloftes die ze niet waar kunnen maken. Wij willen verder specialiseren.” Thieme ziet in de onderschatte problematiek rondom het ouder wordende dier een uitgelezen nieuwe verkiezingsfocus voor beide partijen. “De bio-industrie is een treffend voorbeeld. Een jonge plofkip is nog veerkrachtig en kan omgaan met een verandering van omgeving. Bij een ouder exemplaar gaat dat veel moeilijker. Binnen de toch al kwetsbare groep van dieren krijgen de ouderen het extra zwaar te verduren.”

Jan Nagel is blij met de nieuwe richting van zijn partij: “De manier waarop we met dieren omspringen, zegt veel over hoe we over mensen denken. Als je zo’n melkkoe, die eerst uit kon gaan van drie, hoogstens vier jaar melk leveren ineens vijf of zes jaar door laat werken, dan is dat schandalig. Die dieren moeten een stem krijgen. Daarbij moet je over je eigen schaduw heen kunnen springen als politicus. Neem bijvoorbeeld de noordkromp, een schelp die wel 400 jaar oud kan worden. Voor fatsoenlijk beleid voor zulke dieren moet je als politicus verder kunnen kijken dan de volgende verkiezingen.”

Andere partijen overwegen een soortgelijke stap. De Piratenpartij en de SGP overwegen hun kernwaarden te verenigen door de internetvrijheden van christelijke mannen te waarborgen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

zo zien we ze tegenwoordig al die we niet mer willen zien maar wel moeten willen zien anders heb je er tog ook niets aan dan maar gewoon naar de cuclon b fabriek dan ben je er tog ook zo van af of vind u dat dat net gaat me oude dieren dan weet ik er nog wel een andere doel groep die zich hier wel in kan vinden want ze zittem als raten in de val van onze welvarende dus dan doe we die toch gewoon de das om stel je voor we zeggen tegen diderich samson dat hij gewoon niet meer aan zijn ei gen moet doen zitte dan hebben we tog ook daar geklijk een oplsing voor dan doen we hem gewoon maar naar de DIEREN PARTIIJ EN DAN WEL MET DE OUDE PVDAerSe DAN BENT U AL WEER WAT WEERBAARDER IN DE STREIT DER TITAANEN DIE ONZE MINISTER PRECIEDENT NOG NOOD ZO HEBBEN DOEN KUNNEN MET FATZOEN LATEN ZIEN WAAROM MEN BIJ DE TITAANIK DUS DE ONDERGANG HEEFT WETEN TE BEWERKSTELIGEN MAAR U MOET DAN WEL BIJ ONZE GERAMANSE TIETANINK ZIJN VOOR DE INACURATIE FOTOTEJS VAN ONZE JAN PETER BALKEN ENDE EN NIET ERGS ANDERS WANT DIE DOEN DAT WAT HEET GEWOON AAN DE PRANGER EN DAN ZEG IK DAT IS NOG GEEN VERGERDE FOTO OOK NOG NIET DUS DAN VRAAG IK ME AF OF ONZE AGELIKA WEL GEWOON DOET WAT IK ZOU DOEN EN DAT IS DAT BLAD GEWOON UIT DE HANDEL DOEN LATEN HALEN EN ALS DAT NIET WIL DAN DOEN WIJ DE TITANIK WEL EVEN EEN HUMMER HUIS BEOZEK DOEN LATEN GADE SLAAN DAN IS HET OOK DAAR WEER WAAR ZIJN U MANIEREN DIE U HIER BENT TE DOEN VBER DAN NORMAAL TE ZIJN OVER SCHIJVDEN EN ALEEN OM DAT U EEN WEERLOSE OUDE MAN GEWOON WEL KUNT SCNIETEN DAT IS DSU SCHREUBELER OF KRUPELER GAAT HET DUS NIET FIES VUIL NATSIE ZWIJN DAAR IN JE INVELIDE KAR EN ALTIJD MAAR WEER OP DE MANIKEWREN DOEN LATEN ZIJN WAT JE OOK NIET DEED TOEN JE DUS NOG EEN WACHT COMEDANT WAS BIJ DAT WAT HEET HET NATZIE VERLEDEBN OF DADCHT JE DAT IK JE WAS VERGETEN ENN DAN DEZE FOTO IN HET OPENBAAR LATEN BREGEN DAN BEN JE TOG GEWOON HET WOORD MOF AL NIET EENS MEER WAARD JE BENT GEWOON DAT WAT HEET DE DUIVEL IN EEN WILE CHER END AN ALTIJD WEER ONDER GAAN SLAPEN DAN KAN EEN KEIN MEISJE JE WEL EVEN HELPEN MET HET SCHIJTEN OF WOU JE DAT DAN OOK DOEN ONTKENEN MAAR ALS JE JE LEUTER DOET ALTEN ZEKEN IN HAAR NNOG MAAR 7 JAAR OOUDE SCHEDE DAN BEN JE TOCH GEWOON EEN GROTERE NAZIE ALS ONZE MINISTER PRECIEDENT VAN ONZE EUROPA

Sichting BlauweKUIS.nL

Reageer
gravatar

Hoei! Maar waar blijft het ageren tegen ophokken van ouderen?

Ook geen woord over oude dieren… Maar natuurlelijk bestaan die ook bijna niet in de dieren-industrie.

De bodemvraag blijft: hoe ga je met het leven om. Exploiteren en wegstoppen is de manier van de industrie. Met o.a. die milieuschadeLIJKe en mensonwaardige dieren-industrie diedus middels de MacDonalds-methode zelfs de term “plofkinderen” oplevert. Wel weer wat voor het woord van het jaar!

Reageer
gravatar

Ik weet zeker dat het artikel iets anders was toen het net geplaatst was, zo is de naam van de lijstverbinding tussen de SGP en de Piratenpartij geschrapt.

CENSUUR CENSUUR CENSUUR CENSUUR!!!! Zelfs de speld is niet veilig voor het beleid van Kim-Jong Un!

Reageer
gravatar

Inderdaad, het zou de SGPP worden genoemd als ik me goed herinner.
Zeker weer commentaar gehad van een of andere Theun.
Jammer dat ze die hebben losgeweekt van het leesplankje: altijd al een louche figuur gevonden met dat rare hoedje waaronder je een Beierse Lederhosen en Kniestrümphe kan denken. En maar rollebollen met Heidi, de viespeuk.

gravatar

Mijn beste ouwe vriend Akke,

Ik ben zo blij er bij Apax te zijn uitgegooid. Het kost mij wel wat centen, zoals ook onlangs ons Plientje heeft ervaren, maar de vreugde van de vrijheid is er niet minder om.

Ik ben nu weer de enige echte viespeuk van De Speld. Dat is een feessie waard, als jij betaalt, want ik heb geen sou meer.

gravatar

Dank je, mijn beste NondeJUS,

Wat ben ik blij weer onder vrienden te kunnen zijn.
Mag het ook een Bavaria “uit ons Brabant” zijn? Het mag gek klinken uit mijn tandeloze mond, maar Bavaria vind ik verre van vies. Het jurkje geef ik aan Plientje, die net ook is vrijgekomen.

gravatar

Hoi ome Paulus Viesman,

Lief van jou om aan mij te denken, maar ik heb al vóór de Europese wedstrijden van de voetbaljongens achtenzestig van die krappe Bavariajurkjes van ouwe snoepers als jij gekregen. Negenenzestig is mij toch echt teveel.

gravatar

Plientje Paulussen, dat heb ik mooi gelezen. Je vliegt eruit, Paulus Viesman achterna. Uiteraard met achterlating van jouw spaargeld. Als afscheidsgift aan ons geven wij jou een verplichte prioriteitslening van drie miljoen met vijftien procent rente, wekelijks aan ons te voldoen.

Reageer
gravatar

Ik ben tegen dieren. Ik reageer niet op dit artikel. Ik reageer nooit op uw artikelen. Ik wens goed geïnformeerd te worden en meestal gebeurt dat ook. Al die geweldige reacties, die lees ik ook met groot genoegen. Maar nu Speldmensen, nu hangt het mij de strot uit. Mijlenver. Die Theunen, die oplichtende ladenlichters, die wijsneuzen, kan dat hele zootje, die kudde betweters, niet de toegang tot De Speld worden ontzegd. Elke gemist puntje, een afwezig trema, een mislukte umlaut, een woordje niet geschreven zoals het eigenlijk ook zou kunnen. Alles, werkelijk alles, de kleinste kleinigheid, lokt een of andere Theun uit. De Speld vertheunniseert in duizelingwekkend tempo. Doe daar eens iets aan Speld! Ik heb heimwee naar de schitterende commentaren van al die grappige Paulussen. Waar zijn die gebleven? Indien weggestuurd, dan die verrotte Theunen er onmiddellijk achteraan. Hupsakee, weg ermee.

Reageer
gravatar

Zeg heer Dee Moed, denkt u soms ongestraft ons merk Theun® belachelijk te kunnen maken?
U kunt van ons onze huisadvocaat Theun®, voorheen familieadvocaat van de Paulussen, op de stoep verwachten vergezeld van agent Theun®, voorheen Paulus, en deurwaarster Theun®, voorheen Paulien.

gravatar

Het gonst van de geruchten dat ook de Partij v/d Dieren en de Christenunie een lijstverbinding willen aangaan, om het op te nemen voor de christenhonden.
Ook Dion Graus, de resterende turkse afghanen en de orka An steunen dit initiatief !

Reageer
gravatar

Dat was duidelijk geen Jan Nagel, maar die koffietijd-voor-makelaars-en-ander-gespuis presentator.

Verder best een goed idee.

Gebeurt ook daadwerkelijk met sommige oudere dieren.

Zou wellicht best meer en vaker mogen gebeuren.

Giev knuffelvarkens en knuffelkoeien en knuffelkippen, oops.

Reageer
gravatar

Jaha, oude dieren zijn net mensen, met dezelfde mensenwensen, en dezelfde mensenstreken, dat staat allemaal in de krant: van Fabeltjesland!

Reageer
gravatar

Oh, dus dat is nou satire. Het koppelen van de term plofkip aan een foto van gezonde kippen en de noemer ‘oudere dieren’. Yerwijl een plofkip maar zes weken wordt, dan al het lichaam van een volwassen kip heeft, dan nauwelijks nog op haar poten kan staan en onder de zweren zit om er achter te komen dat onder de uitwerpselen waarop ze heeft geleefd een lopende band zit die haar afleverd bij de vleesverwerkingsmachine. Ik vermoed dat de satire daar niet op sloeg, maar toch goed gevonden.

Reageer
gravatar

hahaha, ja, dit is echt ontzettend grappig! 😀

En ik geef geen fuck om plofkippen, echt niet. Helemaal niets. Maar als jij jezelf heel altruïstisch in wilt zetten voor hun zaak, doe dat dan niet vanuit die arrogantie die je nu meedraagt. Doe het voor de kippen, niet voor jezelf, blaaskaak.

love <3
____

ontopic: artikel is weer geniaal. Dank 😀

gravatar

Een lijstverbinding van de Partij voor de Dieren en 50PLUS met De Plof Kip van Hero Brinkman zorgt voor een extra halve restzetel.

Reageer
gravatar

Krol, dat is toch die judoka die een partijtje pyamasjorren heeft verloren ? Dat is inderdaad een leeghoofd die ongeschikt is voor alles en dus heel geschikt als politieke zwaargewicht in de categorie 100+. Ik zie hem graag een potje rollebollen met die teddybeer van de VVD, hoe heet hij ook al weer, die met die grote waffel. …. Oh, dat hebben ze allemaal. Nu ja, doet er niet toe.

gravatar

Ik neem afstand van de opmerking dat mijn reactie nietszeggend zou zijn. Alleen al mijn konterfeitsel geeft genoeg non-verbale informatie, in ieder geval voor die snuffelaars die genoeg aan een half poepje hebben.
Verder is het sinds mijn ontdekking van het Higgs deeltje duidelijk geworden dat een nietszeggende reactie op een nietszeggend artikel als optelsom weer een hoge mate van veelzeggendheid oplevert. Ik bedoel maar …