Erdogan erkent Luxemburgse genocide in Nieuw Zeeland

Mensenrechten hoog op Turkse agenda

De Turkse premier Recep Erdogan heeft in een emotionele speech in het Turkse parlement de Luxemburgse genocide in Nieuw-Zeeland erkend. Erdogan is daarmee de eerste wereldleider die overgaat tot erkenning van deze vergeten volkerenmoord.

Om het EU-lidmaatschap van Turkije te bespoedigen, heeft de premier mensenrechten hoog op de agenda gezet. De erkenning is de eerste daad waarmee het nieuwe beleid gestalte krijgt. Erdogan is tevens de eerste wereldleider die de Luxemburgse genocide onder de aandacht brengt.

De Turkse premier roept andere wereldleiders op het leed dat de Nieuw-Zeelandse Luxemburgers is aangedaan, te erkennen. ‘’Te lang hebben we uit schaamte weggekeken. Nu is het tijd om de feiten onder ogen te zien. In heel Nieuw-Zeeland is bijna geen Luxemburger meer te bekennen.’’

Nieuw-Zeelandse autoriteiten ontkennen de Luxemburgse genocide overigens ten stelligste. Woordvoerder Lance Berkman: “In 1871 is de op dat moment enige Nieuw-Zeelandse Luxemburger omgekomen toen hij van een keukentrapje viel. Wij spreken daarom hier liever van het ‘Luxemburgse ongelukje.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een oud zeer laat mij niet los. Adam en Eva, de eerste twee rechtoplopende mensen op aarde (als we Lilith even buiten beschouwing laten) kregen twee zoons; Kaïn en Abel (resp. derde en vierde mens op aarde). Kaïn slaat Abel de hersens in. Normaliter zou dat toch tot het einde der mensheid hebben moeten leiden? Kaïn -verteerd door wroeging en het bord linzensoep in ruil voor het eerstgeborenenrecht- kon zich niet ongeslachtelijk vermenigvuldigen. Al die tijd is deze mini-genocide onbestraft gebleven. En van wie stammen wij dan af? Een doorontwikkeling van de bonobo-tak? Zoals Charly Aptroot? De Islam steunt op dezelfde voorouders als Joden- en Christendom; heeft Recep Erdogan wel eens over dit vraagstuk nagedacht? En zo ja, hoe verklaart ayatollah Khamenei dit genetische raadsel?

Reageer
gravatar

Het is nog erger: als er 3 mensen waren -zonder Lilith mee te tellen- dan zou de zoon met de moeder …. getver, en dan de opa met de kleindochter …. jakkes.
Of toch met die Lilith? In ieder geval mondt het uit in overspel en inteelt.

Maar is er geen sprake van een vertaalfoutje?
Niet de Luxemburgse, maar de Limburgse genocide?

gravatar

Ik denk dat het tijd wordt voor een parlementair onderzoek. In 1871 viel dit barbaarse volkje der Luxemburgers nog onder Nederland (Willem 3) hoewel in 1867 al min of meer onafhankelijk verklaard. En hiermede komen wij in de duistere grotten van de grote ontkenning.

Reageer
gravatar

De naam bestond dan wellicht nog niet, maar de ritus wel. Kijk eens in de Stephansturm in Wenen; de ingemetselde schedels zijn van Turken die hun leven gaven om de Europese expansiedrang de kop in te drukken. En dat was niet de eerste keer dat Turken zich hebben opgeofferd om een muur op te werpen tegen Westers kolonialisme. Zo hebben ze zich in april 1915 van ruim 1.600.000 ongewapende Armeniërs (merendeels ouderen, vrouwen en kinderen) moeten ontdoen om te voorkomen dat Turkije zou worden ontheiligd door christelijke beginselen. Turkije kortom, mag de naam hebben Europa’s enige ware verdediger van de vrijheid van godsdienst te zijn. Wijlen Max van der Stoel heeft door zijn pre-occupatie met het Griekse kolonelsregime deze weergaloze prestatie volledig over het hoofd gezien. Mark Rutte (berouwvol Christenhond met oog voor onze handelsbelangen)kan Erdogan en Gül voorstellen het Turkse exportcontingent voor Europa in 2012 (2.500.000 Turken) als zoengebaar -zonder inburgering- naar Nederland te sturen. Doen wij ook eens wat terug.

gravatar

En niemand heeft het over die arme Oud-Zeelanders. Ik noem een Johan Sturm. Oek de Jong. Jan Raas. Ad Koppejan. Of een Tofik Dibi. En John Hoogerland. Zijn die al vergeten? Waar is JP Balkenende gebleven?
Daar hoor je dan weer niemand over. Is ook erreg!

Reageer
gravatar

Met de meeste oud-zeelanders heb ik geen medelijden: Balkenende verdient onderhand meer dan z’n eigen norm, Johnnie Hoogeland fietst nog meer bij elkaar dan enig oud premier van Nederland en Ad Koppejan wordt binnenkort benoemd tot dijkgraaf van de Hedwigepolder.

gravatar

Aangezien de heer Erdogan het Nederlands niet zo goed beheerst als Van Bralhuysen, is voor mij nu de vraag of de Turkse premier wel de juiste genocide erkend heeft.
Overigens situeert voornoemde Van Bralhuysen het Groothertogdom Lëtzebuerg/Luxembourg de helft van de tijd in Rheinland Pfalz, halverwege Frankfurt am Main en Strasbourg. Een onrustige situatie waarin de Letzebuergers voortdurend op de loop schijnen te zijn. Hetgeen ook in fysieke zin pleit voor de Bralhuysen versie van de onderhavige misdaad, want op bewegende doelen is het slecht genocideren, zoals een grootvader ooit zei.

Reageer
gravatar

Tegenover dit royale gebaar van Erdogan, kan de luxemburgse groothertog alleen nog maar een groot gebaar maken, door de slachting van turkse afghanen door irakese hondenmeppers ten volle te erkennen.

Reageer
gravatar

Blauwerik, christenhonden mogen niet worden gemept van de Grote Profeet! Dat zou te zachtzinnig zijn. Wij zullen ze uiteenrijten met botte kromzwaarden en vervolgens hun hoofden op palen spietsen! En dat is nog het minste.

.
Nog geen foto beschikbaar. Heeft u een foto van Tali Ban, stuur ons die dan met spoed per postduif. (Wij beloven u de postduif niet op tafel te zetten.)
De Afghaanse fotoredactie

gravatar

Petje af dat ze dit hebben aangedurfd, zelfs Japan, doorgaans zeer snel met het erkennen van schuld (denk dan aan Nanking en de troostmeisjes) heeft z’n vingers nooit durven branden aan dit onderwerp en dat Turkije het nu wel doet, verdiend diep respect

Reageer
gravatar

Luxemburg (G.D.Luxembourg/Letzebuerg):
Klein land midden in wat nog over is van de EU. Ligging ergens halverwege de ECB en het Europees Parlement.Bevolking ca 350.000 inwoners, waarvan 10% Portugees, 1% Nederlander en de rest onverstaanbaar.
Belangrijkste bronnen van inkomsten:
Toerisme (alleen ‘s zomers), EU Bureaucratie, goedkope benzine en geld witwassen.
Belangrijkste sport: gedrogeerd wielrennen.
Staatsvorm: Groothertogdom wat bij gebrek aan een troonopvolger aan het koninkrijk der Nederlanden vervalt (zal wel niet zo’n vaart lopen, want ze zijn goed Rooms en vermenigvuldigen zich bij de konijnen af).
Bekende Luxemburgers: Jean-Claude Juncker, Jacques Santer en de gebroeders Schleck.

gravatar

Broer Willem doet er, diep onder de indruk, verder het zwijgen toe, maar hij is enorm in zijn nop met uw heldere reactie Van Bralhuysen. U vervangt de heer Niehe grandioos. Beter dan die amateurschrijvers van dat fantastische blad De Volkskrant dat doen. De kwaliteiskrant die zijn stercolumnisten allemaal tegelijk op vakantie stuurde. Waarschijnlijk naar Luxemburg begrijp ik nu; er valt kennelijk iets te wassen, zoals sterk vervuilde opinies. Nogmaals dank. Persoonlijk ben ik overigens van mening, dat Luxemburgers in het geheel niet thuis horen in het schitterende Nieuw Zeeland, dat bekend staat om zijn hoffelijke en welgemanierde inwoners.

gravatar

@de Prater: Ik ben het over de schoonheid van Nieuw Zeeland van harte met U eens. Ik heb zowel in Luxemburg als in Nieuw Zeeland gewoond, geef mij die Nieuw Zeelanders maar, die zijn te verkiezen boven die verwende plaspillen slikkende Luxemburgers.

gravatar

Eindelijk, ik weet ook iets. Het gaat weliswaar niet over sport dit artikel, maar nu is er toch een verband. Lieve Teuntje zoiets als jij bedoelt is er. Jawel. De ongeëvenaarde wielrenverslaggever Maarten Ducrot, die zelf ook nauwelijks kon fietsen, presteerde het in verband met het slikgedrag van de heer Schleck, Luxemburg een Prinsdom te noemen, precies wat jij bedoelt. Tevreden Teuntje?

gravatar

Le Luxembourg, en forme longue le Grand-Duché de Luxembourg, en luxembourgeois Lëtzebuerg et Grossherzogtum Lëtzebuerg, en allemand Luxemburg et Großherzogtum Luxemburg, est un État de l’Union européenne situé entre l’Allemagne, la Belgique et la France. Sa capitale est Luxembourg. Il compte environ 502 500 habitants (janvier 2010). Le Luxembourg est membre du Benelux, de l’Union européenne — dont il est l’un des six pays fondateurs — et de l’OTAN. Son économie extrêmement dynamique en fait un des pays les plus prospères du monde, avec le PIB par habitant (nominal) le plus important du monde et donc de l’UE selon le FMI en 2010. Le Luxembourg a trois langues officielles : l’allemand, le français et le luxembourgeois. Depuis 1984, le parle luxembourgeois a légalement le statut de langue nationale.

gravatar

Tige tank foar dizze informasje Niehe

gravatar

Lieve lieve Paulusje…

Ik geloof het niet dat dat in Luxemburg zit.

Weet je ehh….ehhh…dat ik verliefd ben op jou….Maar waarom heet je nou ineens Teuntje?

gravatar

Lieve MargOOtje,

Ik wil geen Teuntje heten, maar onze families zijn helaas vijandig overgenomen door een Engelse investeringsmaatschappij. Die maatschappij wil het aantal namen op korte termijn terugbrengen naar één om ons straks volledig financieel geplukt weer af te stoten.

Het fijne ervan weet ik niet. Opa zal hierover binnenkort in De Speld nadere uitleg geven.

gravatar

Mir soeën eng herzlech merci vielmals an deng här Niehe. Est-ce que vous pouvez donner cette information en future en langue Hollandais? Ils sont plus des personnes ici qui comprennent Hollandais que personnes qui comprennent Français.

gravatar

Geef die man een lidmaatschap van de europese unie. Wel eerst even de contributie laten betalen. In het geval van Turkije komt het neer op ongeveer 140 miljard euro.

Reageer
gravatar

Je kunt zeggen van die Nieuwzeelanders wat je wilt, maar die Luxemburgers waren óók geen lievertjes.

Reageer
gravatar

Schapen zijn ook inwoners(In Nieuw Zeeland althans). De beschrijving luidt dan ook:
Nieuw Zeeland:
Inwoners: 40 Miljoen (waarvan 4,5 miljoen denken dat ze mens zijn)
File’s: alleen in het scheerseizoen
Klimaat: 4 seizoenen op 1 dag.

gravatar

Om het EU-lidmaatschap van Turkije te bespoedigen, zal de Turkse premier Recep Erdogan toch eerst de zogenaamde Politionele Acties van Nederland in de Republiek Indonesië als oorlogsmisdaden moeten erkennen.

Reageer
gravatar

Daar het aantal inwoners van Nieuw Zeeland het aantal inwoners van Luxemburg overtreft met een factor 10 (en dan de schapen nog niet meegeteld) denk ik dat Erdogan het heeft over de genocide op in Luxemburg wonende Nieuw Zeelanders.

Reageer
gravatar

Heer Van Bralhuysen,

U bent een taalverbeteraar naar ons hart. U zag als eerste de enorme taalblunder.

“Luxemburgse genocide in Nieuw Zeeland”
betekent immers in goed Vaderlands:
“Genocide door Luxemburgers van mensen in Nieuw Zeeland”.

Wij nomineren u voor de verzilverde Gouden Ganzenveer.

Teun Theunissen
VTK
vice-voorzitter

gravatar

@Familiekikker : Nieuw Zeeland heeft ook veel uitmuntende watersporters geleverd. Beter dan die van Luxemburg. U bent hier dus ook op de goede plaats.