Verwarde man verstoord door 15000 omstanders

Snelle ordehandhaving Sloveense politie

Een 41-jarige verwarde man is gisteren verstoord in zijn psychose op het Prešerenplein in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Een meute van ruim 15000 mensen maakte zich in korte tijd meester van het plein.

Zeven minuten na aanvang van de stemmen in zijn hoofd liep het plein plotseling vol met zwijgende mensen. Sommigen van hen droegen kransen en spandoeken. De Sloveense politie wist de mensenmassa snel in te rekenen en de psychose te herstellen. De meesten van hen zitten nog vast. Naar eigen zeggen waren zij op het plein om de gevallenen te herdenken van de Sloveense onafhankelijkheidsstrijd in 1991.

De man heeft na de korte onderbreking zijn psychose voortgezet zonder verdere incidenten. Autoriteiten in het land hebben toegezegd de beveiliging rond verwarde mensen in de grote steden te verscherpen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

… om de één of andere reden kan ik mij wel conformeren met de argwaan/waarnemingen van weledele Non de Jus …

Reageer
gravatar

Kan iemand mij vertellen waar het bovenstaande plaatje vandaan komt? Zo te zien een anarchistische demonstratie, maar ook echt uit Slovenie?

Reageer
gravatar

Peter Pan,

Dat is eenvoudig af te leiden. Kwestie van 1% reductie, inductie en deductie en 99 % observatie. Kijkt u eerst naar de tekst van de spandoeken en hun kleuren, dan naar de verschillen in bouwstijlen, voorts naar de wijze waarop een man onder een spandoek zijn voorhoofd krabt en het brilletje van man op de voorgrond. Houdt u rekening met het perspectief en leest u ten slotte het artikel onder de foto, dan moet zelfs u de plaats duidelijk zijn: het Prešerenplein in de Sloveense hoofdstad Ljubljana.

gravatar

Beste Theun,
Ik zou u graag erop willen wijzen dat uw analytisch vermogen u hier ietwat in de steek laat. vermoedelijk veroorzaakt door een opzettelijk bedrog van de redactie. De teksten op de spandoeken zijn duidelijk niet in het Sloveens geschreven maar in het Kroatisch. Aangezien ik vermoed dat er geen 15000 anarchisten uit Kroatie naar Ljubljana komen vermoed ik dat deze foto ergens in Kroatie is genomen. De redactie is duidelijk een loopje met ons lezers aan het nemen. Wie roept er even heel hard Schande!!!??

gravatar

Ik val pas laat in deze gedachten(?)-wisseling, en zie: daar waar niet duidingsvol wordt gezwegen, wordt consequent nietszeggend gereageerd; tijdens het zomerkomkommerreces dé meest gepaste wijze van communiceren. Na het zomerreces/vakantieperiode gaan Kabinet én Tweede Kamer unverfrohren door met nietszeggend en stilzwijgend grote besluiten door te voeren, onder dekking van de overvloedig gedoseerde BBQ’s, Bier en Spelen die de publieke opinie gevangen houden. Voorwaar ik zeg u: aan het eind van deze Brood-en-Spelen ziet Nederland er bestuurlijk anders uit. Het enig droeve nieuws dat ik voor u heb is dat ons aller Charly “Asfaltbo(no)bo” Aptroot ons politiek ontviel; hij wordt burgemeester ener middelgrote stad, doch zal vanuit die hoedanigheid de VVD trouw hand/span- en asfalt/diensten verlenen en van liberale adviezen blijven voortzien. Moge uw aller vakanties zonnig en budgettair in evenwicht blijven.

Reageer
gravatar

Zoetermeer, het grootste saaie gehucht van ons land met straks een allure groter dan Monaco. Niet een keer per jaar, maar elke dag een racecircuit door de straten. Uiteraard bekostigd uit de sociale voorzieningen.

gravatar

Zwijgen? Ik dacht dat jullie families met elkaar ruzieden. Doe dat gerust en wel hier. Elders is zwijgen een goede optie en je mag dat gratis doen.

gravatar

Je kunt De Speld horen vallen. Let op komt ie, door Dick, (reactie 6):

gravatar

Beste Frederik V.G. van Swalmen Blerick Cromweel,

De broeders van de orde der Silencïsten mogen drie korte zinnen per jaar zeggen. Ik moet u teleurstellen; broeder Theunis heeft zijn quotum voor dit jaar gisteravond (op onverstandige wijze) verbruikt.

Aangaande uw vraag is mij van Hogerhand zwijgplicht opgelegd.

gravatar

Mijnheer Max Praatvermogen, het is wel duidelijk dat u enig historisch besef ontbeert. Vrijwel iedereen weet, zeker in deze periode, het verschil tussen goud en zilver. Het zwijgen verbeeldt het goud, het hoogst haalbare. Uw gebrek aan waardering voor de zwijgende meerderheid is abject en infaam (die heb ik van Bram zelf). Deze zwijgende massa die er in slaagde een psychoticus te ontregelen verdient alle lof. Ik adviseer u er voor te ijveren dat uw eigen psychoticus, de geblondeerde Limburger, op deze wijze voorgoed wordt ontregeld.

gravatar

Heer Java, het zou inderdaad een beste oplossing zijn om de pschychotische peroxideblondaard met een krachtig en massaal zwijgen te ontregelen. Ik vrees alleen dat hij het niet eens zal horen.

gravatar

De Paulus-MVPclan weet nu wat hem/haar/hen te wachten staat…

Reageer