Halbe Zijlstra: ‘Verplicht hoor en wederhoor in songteksten’

Eenzijdige liedteksten voorzien van disclaimer

Als het aan Halbe Zijlstra ligt zal een nummer als ‘Ik leef niet meer voor jou’ van Marco Borsato binnenkort niet meer geschreven worden. Het nummer bevat verwijten aan het adres van een ex-partner. Volgens de staatssecretaris van OC en W moeten dergelijke beschuldigingen hard gemaakt worden. Hij pleit voor hoor en wederhoor in liedteksten.

Zijlstra: “Lichte muziek moet geen podium voor onredelijke schotschriften worden. Wanneer zangers hun partners zwart kunnen maken door middel van liedteksten, schept dit een rechtsongelijkheid. De geliefden of ex-geliefden zijn doorgaans immers geen mediapersoonlijkheden en het ontbreekt het aan een podium om zich te verweren.”

De staatssecretaris wil bij nummers zonder hoor en wederhoor een disclaimer plaatsen. Als er spake is van onheuse bejegeningen zonder wederhoor, worden de nummers op de radio vooraf geïntroduceerd met de tekst: “Deze muziek beschrijft slechts de persoonlijke visie van de auteur en is geenszins representatief voor de werkelijkheid.”

Zijlstra wijst er op dat teksten als ‘Je hebt me keihard voorgelogen, besodemieterd en bedrogen’ door duizenden mensen in stadions worden meegezongen. De staatssecretaris: “Maar die vrouw komt zelf niet eens aan het woord. Misschien is de zanger zelf mede debet aan de perikelen en had de partner goede redenen. Op deze manier kan iedereen maar dingen roepen.”

Ook een nummer als ‘Een beetje verliefd’ van Andre Hazes kan niet door de beugel, vanwege de tekst ‘Als ik wist wat jij toen dacht, had ik nooit op je gewacht.’ Zijlstra: “Die regel suggereert kwade opzet. Maar als ik als vrouw in een discotheek zat en er kwam een dikke, opdringerige, zwetende alcoholist naast me zitten, dan zou ik misschien ook wel even naar het toilet vluchten.”

“Decennia lang hebben Nederlandse bands een slecht voorbeeld gegeven door eenzijdige berichtgeving. Ze laten de emoties de vrije loop en het ontbreekt aan introspectie,” zegt de staatssecretaris. Ambtenaren nemen op dit moment teksten van Doe Maar, De Kast, BLØF, Volumia onder de loep.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Krijg toch allemaal de klere” en zeker daar in Den Haag. Na de Kulturkammer in Nazi-Duitsland heeft Nederland nu zijn eigen censuur instituut.

Reageer
gravatar

Outsider; je trapt hier een open deur in, de geestelijke vader van Het Hooglied kan niet meer gewederhoord worden; hij schijnt al een tijd dood te zijn.

Reageer
gravatar

(Met tegenwind op 69). Het is niet meer dan rechtvaardig dat ook Het Hooglied nu eens onder de loep wordt genomen, ligt al zo’n 1.700 jaar open en bloot ter inzage, zonder dat er ook maar één kerksplinter gewag van heeft gemaakt. Je reinste verbale porno en toch niet op de Vaticaanse Index geplaatst; onbegrijpelijk.

Reageer
gravatar

Ter verontschuldiging van Leonard Cohen mag gelden dat hij a) Canadees is, b) kortelings is verlaten door zijn vijfde echtgenote (de vierde die ruim minder dan de helft van zijn jaren telde) en c)dat hij (Leonard) na zijn derde echtscheiding enkele jaren geleden, die mooie CD “The Future” heeft afgeleverd. DAT getuigt nog eens van positief denken op hoge leeftijd. Die Halbe gare Zijlstra moet zijn eerste (bijdrage aan het regeer-) akkoord nog op muziek zetten.

Reageer
gravatar

Nou heb ik Marco niet bepaald hoog staan, maar tjonge, waar maakt die Halbe zich druk om. Er is vast iemand geweest die een liedje over hem heeft geschreven of hij voelt zich aangesproken in een liedje…?

Reageer
gravatar

Schitterende stukken als

Van je Hela Hola zie m’n Houte klomp
gesneden van een oude stomp, die krijgt
kuren als de zon weer onder gaat!
je weet wel wie kwam varen kwam niet
meer tot bedaren – aan het stuur sloeg
zijn laatste uur, verloor zijn tweede
poot door vijandig vuur – heeft een visser die stomp gevonden
en de vorm direct geschonden..

hela hup daar gaat die houten klomp
van een oude stomp, had nog veel te
verduren.. niet gemaakt van zacht blank vuren.

tralalala.. en nog eens..

Reageer
gravatar

En Kortjakje, was die nou echt altijd ziek of is dat ook maar een broodje aap verhaal? Ik zeg, uitzoeken. Wat nou financiële crisis? wat nou energiecrisis? wat nou milieucrisis? Gelukkig zijn er politici die zich met echt belangrijke dingen bezighouden. Chapeau kerel!

Reageer
gravatar

Wat mij verbaasd is dat Kortjakje feitelijk gewoon een hoer wordt genoemd. Dit zonder enige vorm van hoor en wederhoor. En daarnaast is het schandelijk dat jonge tere kinderzieltjes worden blootgesteld aan dergelijke suggesties. Juist het feit dat het verhuld wordt met de term “altijd ziek” maakt dit alleen maar fouter. Dit riekt naar een subliminale boodschap om hoerderij enschijnheiligheid te promoten. (Kortjakje is een meisje met een “wijd open decolete” aka een laag uitgesneden dus kort jasje, die klaarblijkelijk de hele dag in bed doorbrengt).

gravatar

Kan de songtekst van de Nederhop artiest Kraantje Pappie genaamd ‘Waar is Kraan?’ dan ook onder de loop genomen worden. Zowel de tittel, de tekst en de naam van deze zogenaamde artiest zijn misleidend.

Reageer
gravatar

Heer Genzifter, normaal gesproken neemt een jager in de loop of stilstaand zijn prooi voor de loop. Ik zie dan ook het nut niet om een kraan onder de loop te nemen. Bovenloops nemen van een kraan doen wij na een jachtpartij voor de reiniging, maar we moeten dan wel oppassen dat het water niet in de loop loopt.

gravatar

Het lijkt mij evident dat een artiest met de naam: Kraantje Pappie, lid is van de verboden organisatie Martijn en dus onder het hoofd: “Exponent van een pedofielennetwerk” dient gerangschikt. Zitten die Teeven van Opstelten weer te slapen?

gravatar

ON TARGET!!

Ik wil even een stap terug maken van populaire muziek naar dat ene vermaledijde nummer dat ons zogenaamd zou moeten verbinden. Het verband zit zo strak dat mensen te verblind zijn om die inhoud eens kritisch te beschouwen. JAWOL: het WILHELMUS.

Gaat ie:
– van duistere bloed (klinkt discutabel)
– de konING van Spanje heb ik altijd ge-eerd (met die beker vorige keer zeker)
– en al die nonsens die ertussen zit: HUISWERK voor Halbe!

Reageer
gravatar

Mosterd, Jan-Willem en bovendien na de maaltijd die ik in post 12 al had opgediend.
(Maar we zijn het wel eens, geloof ik…)

gravatar

Had er inderdood overhene gelezen. Verder geen aandacht waard van mij, en Halbe wordt veel te vet betaald voor die onderwijsgig, dus laat hem maar eens wat doen.

Kom op bezoek bij Barbapapa, het eind is zoek!!

gravatar

Het alom bekende ‘Hoor wie klopt daar, kinderen’ verwijst naar de goeie ouwe tijd dat men stoute kinderen nog legaal een fikse aframmeling mocht geven. De oorspronkelijke titel luidt dan ook ‘Hoor wie klopt de kinderen’. De desbetreffende kinderen lieten het vervolgens wel uit hun hoofd wederhoor te geven.

Reageer
gravatar

Graag enige toelichting, desnoods in braille, beste Maupie: “deze man achter de tralies …” welke man? Marco Borsato, de man achter Casa Rosso of Halbe Zijlstra, de man die zich hult in de pij van Onderwijs, Fratsen en Wetenschappen? En kán dit wel? Dit minderheidselftal lapt in blessuretijd alle politieke spelregels aan haar kap- en saplaarzen en verzamelt aan de lopende band gele en rode kaarten; tóch gaat er niemand het veld uit. Met de consequent thuisfluitende arbiter P-H. Donner is dat ook niet zo verwonderlijk; wiens brood men eet, diens fluit men blaast.

Reageer
gravatar

Na het aanklikken van de site die door mede-pannellid Jeettje (nog steeds z.h.?) werd geadviseerd, hoorde ik mevrouw R. de Haan een vuile huichelaar bezingen. Een naast het portret van voornoemde madame vermelde tip op Hollandse hitlijst repte van ‘me eigen kietelaar’ en ik moet constateren dat in beide gevallen geen wederhoor werd toegepast. De geaccuseerde ‘vuile huichelaar’ werd op Buma/Stemratische gronden wederhoor onthouden, waarschijnlijk omdat diens wederhoor ook op muziek zal worden gezet. Hoe -op de bewuste site- met wederhoor van een kietelaar werd omgegaan is mij onklaar, zoals dat ook met gijzelaars het geval is. M.i. kan dit slechts à posteriori of postmortem plaatsvinden. Vooropgesteld dat er eenheid van opinie bestaat over wat “gijzelaar” nu eigenlijk betekent: traditioneel de gegijzelde of in de nieuwe connotatie: de gijzelnemer. Maar een we(d)erwoord leidt in vele gevallen tot een langdurig dispuut, een fatwa en/of de oprichting van een nieuwe politieke partij of een taalkundig genootschap. In alle gevallen is zwijgen dan het beste. Waarvan acte.

Reageer
gravatar

Juist de goede songteksten zijn een uiting van emotie en gevoel, de staatssecretaris bergrijp er werkelijk geen bal van als hij vindt dat ik dit eerst aan mijn exparter, of wie dan ook moet vragen.
Verder ben ik van mening dat nederland veel belangrijkere zaken te behandelen heeft, dus Halbe Zijlstra ga iets constructiefs doen!

Reageer
gravatar

E i n d e l i j k
Na zoveel jaren ritme, melodie..
nu ook democratisch gekozen
song teksten.. ik kan niet wachten
om mijn liefde voor den houten klomp
in menig internationaal geörienteerd
stuk te mogen inbrengen!

Reageer
gravatar

Euhm Herauthon, een houten klomp is geen rechtspersoon noch een natuurlijk persoon. Het is en blijft een HOUTEN KLOMP. We moeten de definitieve hele regeling van Halbe afwachten om met zekerheid te kunnen zeggen dat iemand voor een houten klomp als zaakwaarnemer mag optreden.

Halbe is er maar druk mee, want hij moet ook nog regels opstellen voor het wederhoor in netelige kwesties als “Hoe ze heette, ben ik vergeten…”

gravatar

Misschien heeft ie wel gelijk, ja. Maar er bestaat ook nog zoiets als vrije meningsuiting. Wanneer we daaraan gaan tornen dan is het oppassen geblazen…….dan ligt de dictatuur op de loer…..

Reageer
gravatar

In het vervolg van mijn berichtje op nommertje 13 viel het mij in dat onze overburen van de Grote Plas daar een bloeiend genre in hadden: het genre ‘Answer song’.

http://www.youtube.com
http://www.youtube.com/watch?v=NvdeDkm_Ohg&feature=related

Het genre is waard om onderzocht te worden: pareltjes aan de snoer van uw brede ontwikkeling zullen uw deel zijn.
Laat dit een oproep zijn dit genre wederom leven in te blazen en in Nederland in te voeren.
Met een beetje subsidie van dhr Zijkstra is het land gered!

Reageer
gravatar

We zitten samen in de kamer
Met de stereo heel zacht
Ik schijt stront in zeven kleuren
Als hij loensend naar mij lacht
Niemand in huis, de deur op slot
Straks slaat hij mij verrot

Reageer
gravatar

Toch zie ik bij sommige songteksten wel wat probleempjes. Neem nu “Met de vlam in de pijp scheur ik door de Brennerpas”. Je kunt wel het verhaal van de Brennerpas aanhoren, maar ik verwacht weinig respons. Ook zit ik echt niet te wachten op de moeder van de moordenaar uit Bohemian Rhapsodie aan het woord te laten…

Reageer
gravatar

Akke is een groot liefhebber van roodgehaarde dames.
Voor een luisterend wederhooroor kun je altijd bij Akke terecht!!

(maar het moet wel écht rood zijn: geen henna uit een potje)

gravatar

Als ik die teksten een keer gehoord heb, heb er wel genoeg van. Geen behoefte aan wederhoor dus.

Reageer
gravatar

Tom, heb je een leuke vakantie gehad?
En om je ongestelde vraag maar te even beantwoorden, heb de glazen bol voor je geraadpleegd maar die zingt alleen maar….

Zoek de zon op, dat is wel fijn
Want een beetje zonneschijn, dat moet er zijn
‘t Staat wel aardig, zo’n mahoniehouten huid
Maar als je boter op je hoofd heb, blijf er dan maar liever uit
Ja, ja, ja

Lala lalalalala lalala
He, die heerlijke zon

gravatar

Illustere duo’s zoals Henk en Ingrid, Gert en Hermien, Bob en Daphne, Mark en Maxime, Snip & Snap, Dik & Dun, Geer & Goor streven niet naar hoor en wederhoor. Zij zijn simpele bühne-artiesten die slechts willen amuseren: amuseurs pur sang, gespeend van intellectuele bagage en pretenties over hoor en wederhoor en meer van dat quasi-democratisch jargon. Rechttoe-rechtaan kunstenmakers; rijmend, dichtend en blablatend de toekomst tegemoet in een grootse traditie van Andre ‘Heineken’ Hazes, Koos ‘Wheelchair’ Alberts, Johnnie ‘Jordaan’ Jordaan, Jacques ‘Manueel’ Herb, Frans ‘Dictionnaire’ Duyts en Bert ‘Papatotallos’ van Marwijk. Staatssecretaris Halvarine Zijlstra moet niet de uiterst flexibele oogmerken van Kunduz-aspolitici willen opleggen aan simpele zielen als tekstdichters. Halvarine Zijlstra moet zich aan haar taakstelling houden: het af-room-en van de subsidiemarkt.

Reageer
gravatar

Zucht. Wat een azijnpissers. Ik weet niet over wie het gaat. Het gaat er niet om iemand kapot te maken. Boeit ook niet of het waar is of niet. Als het maar een mooi liedje is (soms al moeilijk genoeg). Degene waarover het gaat mag ook haar gevoelens uiten: een ingezonden brief, kunstwerk, ook een liedje, ze kijkt maar… Val me niet lastig, los je problemen op. Vrijheid van meningsuiting. 

Reageer
gravatar

Fijn dat Mr. Halbe roomser is dan de paus… Hij zorgt gelukkig dat er genoeg ruimte is voor André Hazes om zich te verdedigen tegen deze kwetsende woorden.

Reageer
gravatar

Om ook even op te komen voor onze dove en blinde medemensen stel ik voor dat we ook gebarentaal en wedergebarentaal enerzijds en braille en wederbraille anderzijds gaan toepassen. Iemand nog een goede suggestie voor diegenen die zowel doof als blind zijn?

Reageer
gravatar

Graag iedere maand in de Speld een artikel over dit Halve Zoolstraatje. Deze ware bron van inspiratie, deze omhoog geschoten minkukel kan niet anders dan iedere maand vol beschenen worden: dus de volgende maand een diepgaande analyse van Halbe Nikstra door prof. dr. Bert Bokhoven!

Reageer
gravatar

Hm, De Speld heeft tenminste nog een disclaimer; die heb ik bij Halbe nog niet kunnen ontdekken.
Bovendien luistert hij toch niet als je niet zegt dat hij geweldig is.

gravatar

WTF??? deze man is gestoord! we moeten miljarden gaan bezuinigen en dan gaat een of andere mafklapper zich met dit soort dingen bezighouden…
Halbe Zijlstra ga eerst eens even nuttige dingen doen!!! los eerst het begrotingstekort en alle andere problemen in Nederland op en ga daarna pas dit soort nutteloze dingen doen. Echt hier kan ik met mijn hoofd niet bij……
ik zeg stem NIET op de VVD!!!! Ze kunnen geen prioriteiten stellen blijkt….

Reageer
gravatar

Kijk, hier blijkt hoe belangrijk wederhoor is ! Natuurlijk kunnen wij VVD-ers prioriteiten stellen: op 1: het pakken van de gewone man, op 2: de gewone vrouw duperen en op 3: het gewone kind benadelen. Noem dat maar eens geen prioriteiten stellen !

gravatar

Met Bureaucratie is het net als met geweld, als het niet werkt moet je er meer van gaan gebruiken. Dus hebben we steeds meer regelgeving nodig. Halbe Zijlstra begrijpt dat.

gravatar

En dan heb je ook nog dat nummer “Doe Maar – Heroine Godverdomme” waarin Ernst Jansz stelt “je had zo’n mooie mond met tanden, daar is niets meer van over” zonder dit te verifieren bij een gediplomeerd mondhygieniste.

Reageer
gravatar

Sedert jaren vraag ik my af, waartoe zulke liedteksten dienen, en ik sta verbaasd over de onbeschaamdheid, waarmede een dichter of zanger u iets op de mouw durft spelden, dat nooit gebeurd is, en meestal niet gebeuren kan. Als ik in myn vak – ik ben makelaar in koffi, en woon op de Lauriergracht No 37 – aan een principaal – een principaal is iemand die koffi verkoopt – een opgave deed, waarin maar een klein gedeelte der onwaarheden voorkwam, die in liedteksten en romans de hoofdzaak uitmaken, zou hy terstond Busselinck & Waterman nemen. Dat zyn ook makelaars in koffi, doch hun adres behoeft ge niet te weten. Ik pas er dus wel op, dat ik geen liedteksten schryf, of andere valsche opgaven doe.

Reageer
gravatar

Dat is heel eenvoudig, mijn waarde, u hoeft slechts drie opnames in te leveren waarop u slank, droog en niet in kennelijke staat verkeerd en dan kleden we die Zijlstra helemaal uit.

gravatar

En dat paard wat in de gang stond.. Heeft buurvrouw Jansen dat wel eens bevestigd? Persoonlijk denk ik namelijk dat het een pony was.

Reageer
gravatar

Waarschijnlijk staat dat paard daar nog steeds, Heer Spaland. Het is nu niet om te zeggen dat dit soort gangen de omvang van een vestibule bezitten: een beklemming behoort tot de mogelijkheden.

Ik heb destijds dit fenomeen in Den Haag mogen aanschouwen, waarbij de bewoners van de achterdeur gebruik moesten maken het pand te kunnen betreden.

Tenzij het paard de vaste bewoner was en de anderen nijvere leveranciers waren: de melkboer en bakker enzovoort.

gravatar

Als dit soort protesten door gaan gebeurd er straks helemaal niks meer, dan is het van ik wil een liedje zingen maar dan moet ik eerst aanvragen of het wel verantwoord is dus nog meer onderzoek voor dat je het lied kunt zingen kun je niet meer zingen en zo gaat het hier in nederland langzamerhand met alles er gebeurt straks niks meer het land word erg saai.

Reageer
gravatar

Dit lijkt me ook in het belang van de bescherming van de luisteraar. Die kan, zonder de disclaimer gehoord te hebben, de beschuldigende en beledigende teksten als aan zichzelf gericht ervaren met de mogelijke gevolgen van dien.

Reageer
gravatar

Geen Halbe maatregelen; goed zo en een puik voorbeeld voor mensen die op artikelen van de Speld reageren.

Je hebt er die zomaar het CDA, de EU, Geert W., Oprutte en zelfs Super en Hyper afzeiken, zonder dat deze mensen/instanties voor wederhoor in aanmerking komen.

Dus Halbe, pak niet alleen de songteksten, maar ook de reaguurders van de Speld aan !

Reageer
gravatar

U heeft het niet helemaal begrepen: de reacties hier ZIJN het wederhoor wat deze Staatssecretaris krijgt op zijn gebabbel. Me dunkt dat het nogal meevalt: men is opvallend mild.

gravatar

Hebben ze nou echt niets anders te doen, deze personen zijn hun salaris niet waard als we op deze slakken al zout gaan leggen. Die Halbe Zijlstra kan beter opdonderen als hij niets meer te dioen heeft dan dergelijke zaken aankaarten. Dat noemt zich politicus, helaas is hij gekozen en kunnen we hem niet door het afvoerputje duwen, was dat maar waar. Idiote gedachtes heeft die man weg ermee.

Reageer
gravatar

Klopt niet. Zie post 12.

gravatar

““Decennia lang hebben Nederlandse bands een slecht voorbeeld gegeven door eenzijdige berichtgeving”. Ik las toch echt in eerste instantie “Nederlandse media” i.p.v. NL-bands, en in 2e instantie “politici”… zoals Halve Zoolstra. Die man is nog erger dan Stalin!

Reageer
gravatar

Over “En alle schepen zijn verbrand
Maar er is niets aan de hand” van Blof zijn zojuist Kamervragen gesteld

Reageer
gravatar

Ook in Sinterklaasliedjes is dit een onderschat probleem. Ooit iemand horen zingen: ‘Hoor en wederhoor wie klopt daar kinderen’?

Reageer
gravatar

Daarbij wordt als feit geponeerd dat het een vreemdeling is die verdwaald is “zeker”. Om vervolgens aan sint Nicolaas te vragen om langs te komen en zich verder niet meer om die vreemdeling die nog steeds aan de deur staat te bekommeren.
Als in ieder geval zijn naam genoemd was, dan konden we nog vragen: “Wat ging er door u heen, toen u daar al kloppend aan de deur stond.”

gravatar

Zonder wederhoor van Claudia de Breij

Marjolein

Als we nou eens doen dat ik je spiegel was
Dan mocht jij van mij Sneeuwwitje zijn
Zou je me dan eindelijk geloven als ik zei
De mooiste, dat ben jij
De mooiste, dat ben jij
Of ik was je allerliefste spijkerbroek
Dan zat ik jou natuurlijk nooit te strak
Zou je me dan eindelijk geloven als ik zei
De mooiste, dat ben jij
De mooiste, dat ben jij
Als je me nou gelooft
En eindelijk zeker weet
Dat je er best mag zijn
En eindelijk weer wat eet
Marjolein, Marjolein
En als we nou doen dat ik je weegschaal was
Ik droeg je op handen elke dag
Zou je me dan eindelijk geloven als ik zei
Der hoeft niks af, Marjolein
Marjolein, der moet iets bij
Als je me nou gelooft
En eindelijk zeker weet
Dat je er best mag zijn
En eindelijk weer wat eet
Marjolein, Marjolein
En als we nou doen dat ik je eten was
Zeg je dan nog steeds dat je niet hoeft
Denk je dat je zelfs niet een klein beetje proeft van mij
Een hap liefde, een lepel lef
Om stevig op te kauwen
Een heel bord zekerheid
En kilo’s zelfvertrouwen

gravatar

Dat hoeft ook niet, want de heer Hazes is het land ontvlucht in een vuurpijl, zegt men. Wel jammer dus dat u zo laat met uw voorstel komt, net nu André Kuipers weer terug op aarde is…

gravatar

Lijkt me een leuk stukje songtekst. Nu nog een leuk melodietje erbij.

gravatar

Watblief???? Wordt de meest betrouwbare nieuwsite van Nederland hier beticht van riooljournalistiek. Dit is nog steeds de enige site waar gedegen journalistiek onderzoek gedaan wordt. Als u zonodig een site van nep nieuws wilt betichten dan kan ik u de site http://www.telegraaf.nl aanraden

gravatar

Jeettje (Rotterdammer z.h.): “Bassie” genoemd in combinatie met “hersenschudding”? U schertst! Dat de beide geriatrische broers uit het Rotterdamse afkomstig zijn, mag toch geen reden zijn hen ‘hersens’ toe te dichten die ‘geschud’ kunnen worden? De broers Van Toor opereren al hun lange pensioengerechtigde leven lang op het niveau van kunstmatig verlengde kinderlijkheid, kindsheid wellicht. Ware ik nog lid van deze club; ik had beiden voorgedragen als duo-voorzitter van de PvdA in stede van Samson en Delila Spekman.

gravatar

En over Andre Hazes zeggen dat het een dikke opdringerige zwetende alcoholist was is wel verantwoord? Die kerel moet beter op z’n woorden letten voordat ie zulk geks gaat zeggen.

Reageer
gravatar

Heel mooi; eindelijk gerechtigheid.
Ik heb me van af mijn vroegste jeugd geërgerd aan het oud vaderlandse lied: “Joepiejoepie is gekomen, heeft mijn meisje weggehaald’ met een nogal zwakzinnig aandoend tralala einde.
( http://www.lievelingsliedjes.nl/joepie-joepie )

Hier zien wij de verloedering reeds vroeg om zich heen slaan, geen respect qua lijf en goed. Het wordt tijd voor de heer Zijkstra om zijn collega’s Opstelten en Teeven hierin te betrekken.
Joepiejoepie zal moeten hangen, naast Barbertje.

Ik beraad mij nog even op Yuppi Du: het ondersteunend beeldmateriaal is van dermate hoge culturele kwaliteit, dat de vrees moet bestaan dat de heer Zijkstra niet goed weet wat hiermee aan te vangen. En we willen toch geen diplomatiek incident met Italië uitlokken, verre van dat. (hoewel de CU erg zijn best doet, merk ik aan het haperen van de video)

http://www.youtube.com/watch?v=J7uqgpbL7Kg&feature=related

Reageer
gravatar

Het is voor mij nog steeds de vraag of Wilhelmus wel van Duitschen bloed was en ook of hij de koning van Hispanje echt altijd heeft geëerd. Wellicht wat laat voor wederhoor, maar een onderzoekje eraan wagen lijkt mij niet overdreven. Misschien leidt het tot verrassende resultaten. Zelfs acht ik het niet onmogelijk dat daarbij het Higgs-deeltje om de hoek komt kijken.

Reageer
gravatar

Ik zit vooral met de praktische uitvoerbaarheid. Gaat het alleen om de songteksten, of ook om suggestieve intonaties? En wat te denken van de teksten die te horen zijn als men platen achterstevoren draait? Of van die zelfverzonnen brabbeltaaltjes als Bløf, waarvan je weet dat je voor de gek gehouden wordt?

Ik vind dat we muziek gewoon moeten verbieden in zijn geheel. Veel simpeler. ik houd van simpel.

Reageer
gravatar

Ja, een totaal verbod leek ons ook het juiste. Totdat bleek dat wij dan als PVV ook daadwerkelijk moesten gaan overleggen met Henk & Ingrid. Bleek heel lastig om zo’n koppel te vinden, met die namen. Maar toen we er een gelukkig stel hadden uitgeselecteerd voor onze Selectieve Informatie Publicatie commissie bleken deze niet bereid voor de camera te komen, tenzij hun gehandicapte zoon van 39 ook in beeld mocht. Ja, met zulke onredelijke eisen zijn we natuurlijk niet akkoord gegaan. Past simpelweg niet in het program van gelukkig levende, hardwerkende, zelden of ooit iets mankerende, Henk & Ingrid.

gravatar

@Fleur: Henk en Ingrid (als koppel) staan vandaag genoemd in een artikel in het AD, dat gaat over (hoe kan het ook anders) ‘iets’ met een Turkse familie. Helaas is het geen leuk artikel en schaam ik me over de kortzichtigheid waarmee Henk en Ingrid in het leven staan!

gravatar

Mijn laatste compositie – waarmee tussen haakjes Nederland wel even het Songfestival zal gaan winnen – gaat zoals gewoonlijk weer helemaal nergens over. Hoe denkt de minister daar “hoor en wederhoor” op te kunnen toepassen ?

Reageer
gravatar

Ik heb een lied geschreven waar alleen het woord “tararaboemdiejee “in voorkomt. Bij welke adviesraad moet ik me melden voor het zgn wederhoor ?

Reageer
gravatar

Ik zou me vervoegen bij de veldwachter. Die blikken dominee is niet te vertrouwen en bij die arme naaister (god hebbe haar ziel) heeft het geen zin meer.

gravatar

Laat die Zijlstra eens de werkelijke problemen aanpakken, zoals de oververtegenwoordiging van de ij-klank in teksten van volkszangers. ‘Jij blijft bij mij’, om maar eens een stuitend voorbeeld te noemen. En wat te denken van rijmdwang, daar wordt ook te weinig politiecapaciteit voor vrijgemaakt.

Reageer
gravatar

Heeft de minister nou echt niets beters te doen? Ik wens hem veel succes, aangezien alle teksten in de hedendaagse pop dit soort strekkingen hebben! Ik denk dat nog nooit iemand is geweest die deze teksten letterlijk heeft genomen, of dat er een andere persoon van heet gezegd: “goh wat sneu voor degene waar dit nummer op is gebaseerd, zij kan zich nu niet verweren”! Tevens worden deze teksten nooit persoonlijk gemaakt, doordat er uiteraard geen namen worden gemoemd!
Als de minister tijd heeft voor dit soort onzin, kunnen we inderdaad met veel minder politici door in de toekomst, dat schept veel financiële ruimte!
AV

Reageer
gravatar

vrouwen worden benaderd
als kreng ingekaderd
wil jij dit niet snappen
jij voelen niks bij rappen
rap is pure poëzie
daarin doe je dat nie
met die slappe woorden
door gebrek aan akkoorden

gravatar

Dat betuttelende geleuter ook altijd uit Brussel, slaat letterlijk in op de voldongen feiten waar we nu met zijn allen voor staan. In ACTA zat immers een perfecte passage om deze ongeregeldheden te reguleren, maar dat willen Henk & Ingrid helemaal niet.

gravatar

Nou..pfjoe…het is maar wat je niet persoonlijk noemt! Mag ik even de volgende tekst in herinnering brengen:
“Dan sta ik voor de hemelpoort
En word daar opgewacht
Door God enzo, en o mijn hemel
Als ik het niet dacht
Ik zie hem staan en God zegt:
Je mag heus naar binnen gaan
Maar pas als je het eerst…
Met Andries Knevel hebt gedaan!
Precies!”
Hoe persoonlijk wil je het hebben? En dit is dan nog maar het slotcouplet, daar gaat een hele lastercampagne in liedvorm (van Brigitte Kaandorp) aan vooraf, zeg maar. Ieder couplet wordt afgesloten met dezelfde naam. En hoe moet deze arme man zich verweren? En onze lieve heer, die en passant ook nog even wordt genoemd? Nee, ik vind het een prachtig initiatief van Halbe Zijlstra. Ik snap niet dat niemand daar eerder op gekomen is!

gravatar

U begrijpt er helemaal niet van geloof ik. Ik ben helemaal geen minister. Ik ben Demissionair Staatssecretaris.

gravatar

Het zou eens tijd worden. Je loog tegen me alsof ik een kind was… Ook zo vreselijk suggestief. Laat ik de vrouw in kwestie nou kennen, nou, die liegt echt niet hoor. Dat mens is goudeerlijk en als ze wat te zeggen heeft, dan zegt ze dat, met het hart op de tong. Harry Slinger heeft haar beschadigd. Ik hoop dat Halbe zijn gelijk haalt.

Reageer