Lingo en Nieuwsuur drie weken samen rond verkiezingen

Gezamenlijk ‘De ballen verstand van politiek’

Spelshow Lingo en actualiteitenprogramma Nieuwsuur gaan rondom de verkiezingen samenwerken, onder het motto ‘de ballen verstand van politiek’. In het drie uur durende format worden de politieke ontwikkelingen op een serieuze en ontspannende manier voor het voetlicht gebracht.

Lingo-presentatrice Lucille Werner is enthousiast over de samenwerking: “Ik verwacht dat de redacties elkaar prima aanvullen. Zij zijn allround heel sterk. Wij zijn meer specialisten, we zijn goed in vijf-, zes-, zeven-, acht- en tienletterwoorden. Maar juist die komen in het politieke debat vaak terug.”

Eindredacteur van Nieuwsuur Ger Westing: “Het zal de spanning van de verkiezingen alleen maar groter maken. Als de lijstrekkers in debat zijn over de hypotheekrenteaftrek en de derde groene bal wordt getrokken, dan gaat het dak eraf.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘t Zoveelste off the road-format waarin veel ge-drieletter-voltooid-deelwoord wordt en in essentie het volk in hoogglans verlakt en te hoge omroepsalarissen witgewassen worden. Als jullie het mij vragen (jullie doen dat niet) dan vind ik dit idee een drieletterwoord; mét peren. Ik zie het al vóór mij, Very Mengele en Frits Westerling in één-tweetjes 3 uur lang (een hele kijkavond) aan het verklaren waarom politici zó doen omdat het stemvolk nu eenmaal zó stemt. Af en toe Lucille die probeert er tussen te komen met even en oneven ballen. Dit wordt een mies kijkcijfer, mark Rutte my words!

Reageer
gravatar

De NAWEEEN van het kunduz akkoord NADEREN snel dat moet ik Geertje NAGEVEN. De NADELEN zijn groter dan de voordelen als je het hele akkoord wilt NALEVEN. De politiek zal nog lang NABEVEN na de schok die 12 september zal veroorzaken.

Maar een ding staat vast: de combi Lingo en Nieuwsuur wordt een blijvertje met voorspellende waarde, uitstijgend boven het niveau van Maurice de Hond.

Reageer
gravatar

Tjeempie, tussen ons gezegd en gezwegen, ik vertel het echt tegen niemand door, hoeveel heeft het jou gekost om G-spottersplekje door de strenge censuur van De Speld te loodsen?
Ik hoef namelijk, ik noem maar wat, het alleen over “bos sprokkelhout voor de deur” te hebben – heel onschuldig toch – en mijn bericht wordt rücksichtslos zonder opgaaf van reden niet gepubliceerd. Zelfs als ik in plaats van deur voorgevel gebruik.

gravatar

Moosje, wat geen g-force? Als ik u was zou ik vliegbasis Leeuwarden even proberen, bij deze alvast permissie om met uw vervoerstuig op de landingbaan te parkeren dan hoeft u niet achter de afrastering tussen al die andere g-codeplekjes spotters met hun morsige regenjassen en enigszins vochtige verrekijkers te staan. Want Joost mag weten wat men de hele dag in die notitieblokjes loopt te krabbelen….die dranghekken staan daar niet voor niets!

gravatar

Het woord is niet voor niets nadelen. Voor Lingo zitten er slechts nadelen aan als ze samengaan, want die politici in Nieuwsuur willen alleen maar de gewone man een oor aannaaien. Zelf lekker in het pluche in de kamer zitten en dan als de gemiddelde PVV’er niks zitten te doen: wat in een brievenbus plassen en wat dreigende taal uitslaan, dat is het wel voor een vet jaarinkomen. Dan Lingo: daar moet je nog nadenken en je hoofd breken over een 7 letterwoord voor een prijsje. Maar daar kan gelukkig iedereen winnen.

Reageer
gravatar

Ja ja, daar kan iedereen winnen…. Dan staan er vijf vakjes open, het eerste vakje is een K en het laatste vakje is een L, dus roep je heel hard: “Kreupel! K-R-E-U-P-E-L” en dan komt die door Balkenende beminde presentatrice strompelend op je afdenderen. Jouw prijs is dan een zwaar-gehavend aangezicht. Ben je DAN lekker?!

gravatar

Nee Akke, naweeen begint NIET met een K en eindigt ook niet op een L. Voor jij naar Lucille mag om mee te doen, zul je nog een algemene studie Lingologie moeten volgen!

gravatar

Lieve Oma, ik begrijp dat u prijs stelt op de trema, doch bij Lucille in het programma wordt interpunctie niet toegepast. (Dat komt overigens tijdens de studie lingologie pas aan de orde tijdens het derde trimester van het tweede jaar)

gravatar

Geweldige foto ook, dit waren de slimste kandidaten?

Reageer
gravatar

Politici zijn goed in 4 en 3 letter woorden, zoals LAST en TAX, dus dat vult mekaar goed aan.

Reageer
gravatar

Jammer dat Ivo Niehe er niet bij betrokken is. Nu krijgen we waarschijnlijk te weinig achtergrondinformatie om een goede keuze te kunnen maken. Gemiste kans!

Reageer
gravatar

Ivo is vanochtend begonnen met het vloeiend leren spreken van zijn driehonderdvierendertigste taal: Maleis. Geef hem dus even rust. Vanavond is hij klaar, maar dan heeft hij een afspraak met Obama en voor de rest zit zijn agenda vol met bekende wereldburgers tot eind deze eeuw. Misschien heeft hij ergens nog wel een gaatje, maar dan moet hij naar een tandarts. In Kuala Lumpur natuurlijk.

gravatar

Maar hoe zit het met de onafhankelijkheid van de publieke omroep? Het is algemeen bekend dat Lingo kijken leidt tot stemmen op het CDA. Dus ik mag hopen dat een dergelijke verkapte verkiezingsspot vanuit de zendtijd voor politieke partijen van de CDA wordt bekostigd met een duidelijke waarschuwing vooraf.

Reageer
gravatar

Tja Oma, Ik hoop het ook, maar de speld heeft het beweerd als feit dus dan moet het wel waar zijn toch?

gravatar

Foto: NA.E.EN
euh… ‘komt twee’?

Hoe dan ook, doe mij maar BINGO. Dat kan toch ook prima?

Voor de verkiezingen: Bullshitbingo
http://tiny.cc/wrrggw

Op 12 september: Maurice de H. roept net als de vorige keer steeds allerlei willekeurige getallen (‘polls’ noemt hij ze geloof ik).

Dat wordt leuk!

Reageer
gravatar

Hmmm, dat lijkt me lastig. De huidige financiële wereld vormt een mix van bullshitbingo en onmogelijke getallen doe zo groot zijn dat ze de hele bingokaart in één keer vullen.

gravatar

Ik voorzie trubbels. Groen is de CDA kleur, blauw van de VVD en rood van PvdA.
Hier gaan andere partijen over klagen; de schijn van belangenverstrengeling is aanwezig!
Tenzij er andere kleuren aan de ballen worden toegevoegd; en dat wordt nog een hele uitzoekerij.

Ik stel voor dat ze het in zwart/wit uitzenden.

Reageer