Ben betreurt Facebookpost

Statusupdate verwijderen geen optie

Ben Elker (32), data-analist te Bilthoven, heeft spijt van zijn meest recente Facebookpost. Ben plaatste vanochtend, de dag na een feestje van een collega, een statusupdate waarin hij zich beklaagde over het alcoholgebruik van de voorgaande avond. “Note to self voor volgende feestje: niet meer dan drie biertjes drinken. Ben zo brak als een kanari”

Omdat Elker te vroeg op ‘versturen’ drukte, ontbrak de laatste e van kanarie. “Erg slordig, en je kunt een Facebookpost niet tussentijds wijzigen, geloof ik.” De post weghalen is ook geen optie, aldus Ben. “Dat heb ik twee weken geleden al eens gedaan met een foto van een poes met een hoedje op, en toen had een collega het door. Die heeft een dag lang gevraagd waar die poes met dat hoedje was gebleven.”

Ben probeerde de situatie nog te redden met een tweede, nuancerend berichtje, dat luidde: “Ben natuurlijk niet echt brak, dat was bij wijze van spreken. Haha.” Al snel bleek het nieuwe berichtje juist de aandacht op de spelfout in zijn vorige bericht te vestigen bij de vrienden die het tot dusver over het hoofd hadden gezien.

Elker is inmiddels de wanhoop nabij. “Ik zou ook alsnog die foto van een poes met een hoedje kunnen plaatsen. Of dat ene filmpje van die 10 mensen samen op 1 gitaar. Dan krijgt dat de volle aandacht en sneeuwt het brakheidsberichtje hopelijk onder….. Maar of het helpt, weet ik niet. Mijn moeder, schoonfamilie en collega’s maken zich inmiddels zorgen over mijn alcoholgebruik en spelvermogen.”

Een ander dilemma vormt de aanwezigheid van Elkers baas in zijn vriendenlijst. In een onbewaakt moment voegde Elker enkele maanden geleden zijn baas toe, min of meer per ongeluk. “Volgens mij kan ik het berichtje nu alsnog voor hem verbergen. Maar dan moet ik wel hopen dat hij het nog niet heeft gezien. Als hij het al heeft gelezen, en het nu vervolgens niet meer terug kan vinden, denkt hij natuurlijk dat ik iets te verbergen heb.”

Het ergst van alles vindt Elker het gebrek aan likes. “Ik heb vermoedelijk mijn kansen op een promotie gehalveerd. En waarvoor? Twee likes en een comment van dat enge meisje van de basisschool.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Welgeachte heer Frits, Dergelijke sensuur is natuurlijk iets waar we in het vrij denkende Nederland niet aan doen. We leven hier niet in een politiestaat!

gravatar

Helaas zit er aan dit relaas van het lijden van de jonge Ben een verontrustend kantje. Na uitgebreide analyse ben ik tot de conclusie gekomen dat de foto van de poes met het hoedje mogelijk niet authentiek is. Hoogstwaarschijnlijk hebben we hier te maken met een gemanipuleerd beeld. Ik acht het zelfs niet onmogelijk dat de poes en het hoedje apart op de gevoelige chip zijn vastgelegd en later samengevoegd!

Reageer
gravatar

Waarom zou je zulke lange posts schrijven, als je bang bent voor schrijffouten? Zeker als je Ben heet zou “Ben brak” ook perfect volstaan en dan is de kans op schrijffouten natuurlijk veel kleiner!

Reageer
gravatar

Ook De Speld lijdt gezichtsverlies en moet zich schamen voor het posten van een bericht over de “meest recente Facebookpost” van Ben Elker. Dit zou toch echt de recentste moeten zijn!

Reageer
gravatar

Een spelfout dus i.p.v. een Speld die fout analyseert. Want waar blijft de onvolprezen reactie van prof. dr. Bert Bokhoven op deze blunder van Ben? De Speld zou deze geweldige intelligete omnigeest veel en veel vaker dienen in te zetten, zo weten we Ben dan ook weer te duiden!

Reageer
gravatar

Het gevaar van de LastPost
het geeft af en blijft voor eeuwig..

Het wordt weer een klus om die stiekume post-verzamelaars te overtuigen hun nog nooit voltooid werk gedeeltelijk op te geven voor de staatsveiligheid.

(dit was een snippet – volledige post is geclassificeerd)

Reageer
gravatar

GOOi HET INDA uitverkoop.

KEN je DIE vrienden NIET gewoon WISSEN dan?! ViRTUeeL dumpUH.

SPELfoute? WA MAKUTUIT! trek je niet ZOVEEL aan van wat ANDEREN denken, AANPLASSERTJE

Reageer
gravatar

Ik zie hier toch wel een parallel met het gebruik van kanaries vroeger in de mijnen: als het beestje flauw viel, was dat een teken dat de lucht niet goed meer was. Het gaat hier over een kanarie die brak wordt of is.
Die zou ik niet ontslaan, want dan ben je de signaalfunctie kwijt.

Reageer
gravatar

Boehoe Kees 22,

Volgens mij bedoelt Cees het woord “brak” uit het onuitwisbare bericht in het Engelstalige Smoelenboek van die Ben.

Dat schijnt iets te zijn wat in het verleden is gebroken. Het gaat dus waarschijnlijk over een gebroken kanari(e)tje. Daar zal die zwarte kater wel meer van weten.

Maar zeg nou zelf: wat een gezeur van Ben, Cees e.a. over een dood vogeltje.

gravatar

Een poes eet zelden een kanari. Als ie niet meer beweegt is de kanari niet meer interessant.
Omgekeerd, kanari’s zijn vegetariër, maar zouden ze carnivoor zijn dan gaan ze ook dood, want ze hebben geen stopknop met eten.
Daarom is een kanari een ideale naam voor de ervaren alcoholist of cocaïnesnuiver.
De Stichting Vrije Kanari’s wil zich via de social media dan ook hard maken om voorlichting te geven. Vogels van verschillend pluimage zijn welkom!

Reageer
gravatar

Gelukkig kunnen we hier bij de Speld onze postjes probleemloos aanpassen of verwijderen! Voorkomt heel wat ellende.

Reageer
gravatar

Probleemloos? Mis ik iets? De laatste paar keer werden mijn revisie en het origineel geplaatst en de delete werkte niet.

gravatar

Dat is heel verstandig van de Speld. Voor je het weet verdwijnt belangrijke informatie voor eeuwig en manipuleren ligt erg voor de hand.
In ons archief moet je eerst een formulier invullen met de reden van verwijderen, dan moet je daar een fiat van de baas voor hebben en verklaring van geen bezwaar van de betrokkenen, dan wordt daar een kopie van het te verwijderen document bij gevoegd en dan mag het document pas verwijderd worden. Later moet er dan nog een formulier bij met de handtekening van de vernietiger met een paraaf van de controleur.
Kijk, zo weet je zeker dat er alleen nutteloze informatie vernietigd wordt.

gravatar

Mag ik aannemen, Heer Kees22, dat de toestemmingsbescheiden tot vernietiging wél bewaard blijven, mét beknopte inhoudsopgave betreffende het onderwerp met explicatie van wát om welke redenen aan vernietiging werd prijsgegeven?

Anders wordt maar het een slordig rommeltje indien wij niet weten wat wij vernietigden, natuurlijk.

gravatar

Sterker nog: er wordt een volledige kopie van het te vernietigen document gemaakt.

Ik zal Uw suggestie om een samenvatting te maken meenemen in het volgende overleg. Zeker voor grotere documenten is dat een handige aanvulling op de integrale kopie. Aanvulling uiteraard, geen vervanging.

gravatar

Tja, hier begint de zaak te kantelen. Heer Kees22, er wort slechts gevraagd om een beknopte inhoudsopgave en u zet al de volgende stap naar een samenvatting. En die samenvatting ziet u als een “aanvulling” op de integrale kopie. U ziet dus kans een integrale weergave aan te vullen; een opmerkelijke prestatie. De volgende stap wordt dat u het geheel van voetnoten gaat voorzien en dat een vergelijking met het uitdijend heelal enig bestaansrecht verkrijgt.

gravatar

Edit knop uitproberen: “Niet alle verandering is een verbetering.”.

Maar in het geval van de edit knop dus wel. Bij mij werkt hij niet, zelfs niet dubbel.

Ben kan dus stoppen met treuren en verder anoniem door het leven gaan op de speld als Ben DataMiner. Facebook zou ik opheffen.

gravatar

Dit is mijn eerste post op de Speld.

Ik ben nog wat brak, maar ik hoop dat het lukt. Kun je deze posts eigenlijk editen als je er later spijt van hebt?

gravatar

Beste Elkie en T.Tom en B.Dataminer,
Zegt het woord ‘sarcasme’ u iets?

gravatar

Gelukkig hebben we de edit-knop voor “voor voor” te redigeren. Er zit helaas geen gebruiksaanwijzing bij, zodat alle reacteuren problemen hebben bij het wijzigen.

Dus vraag ik de directie van De Speld vriendelijk mij en mijn compagnons zo’n noodzakelijk kleinnood toe te zenden, want de nood is groot.

gravatar

Beste Ben,

Ik leef met je mee. Nu je in een cruciaal tijdsgewricht in je leven bent aangekomen waarin diverse forse keuzes moeten worden gemaakt, sta je er in feite toch alleen voor. Sterkte met het zoeken naar een gedegen hoopvolle en duurzame oplossing voor jouw recent ontwikkelde open wond, die door velen zullen worden beschouwt als het begin van het einde. Je bent nu aangeschoten wild. Vlees voor gieren. Het spijt me, maar er zit niets anders voor me op, dan afstand van je te nemen. Sterkte!

Reageer
gravatar

Ok, vergeet dat laatste bericht. voordat je het weet wordt rondgetwitterd dat ik slordig ben met mijn hoofdlettergebruik.