Bonje met de Buren verenigt Soedan

'De irritatie zit bij beide partijen behoorlijk diep'

Het komende seizoen wordt het RTL-programma Bonje met de Buren in een nieuw jasje gestoken. Presentatoren John Williams en Natasha Froger gaan de grens over om internationale conflicten te sussen. Thema’s als volkerenmoord en groepsverkrachting zullen op een luchtige manier aan bod komen.

De opnames van de eerste aflevering zijn vorige week afgerond. Hierin proberen Williams en Froger het bloederige grensconflict tussen Soedan en buurland Zuid-Soedan tot bedaren te brengen. “Dat was lastiger dan ik dacht”, geeft Williams toe. “Het conflict sluimert nu al een tijd. De irritatie zit bij beide partijen behoorlijk diep.”

In aflevering twee komt Syrië aan bod. Froger: “De intakegesprekken met president Assad verliepen heel soepel. Hij stelt je gelijk op je gemak en houdt van een gebbetje.” De presentatrice trok lering uit eerdere afleveringen: “Vaak luisteren kibbelende partijen niet meer naar elkaar. Ik heb de oppositie uitgelegd wat voor belangen er voor Assad op het spel staan. Toen zag je ze kijken. Zo hadden ze het nog niet bekeken.”

Volgens RTL gaat het programma verder waar de VN ophouden. Williams: “Ik denk wel eens: wat jammer, dat dit programma in 1940 nog niet bestond. Wie weet hoe de geschiedenis dan was gelopen.”

Voor de seizoensfinale wil hij uitpakken door het langslepende conflict tussen Noord- en Zuid-Korea op te lossen. “We gaan met de Noord-Koreanen een verrassingsbarbecue organiseren in de gedemilitariseerde zone. Ik zie de verbaasde ogen van de Zuid-Koreanen al voor me.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laatste Nieuws: John de Mol werkt aan een ‘format’ waarbij burenruzies ook postuum nog kunnen worden bijgelegd en surplus-karma verwijderd kan worden. John heeft voor zijn Schotse huishelderziende en kleuterfluisteraar Derek Ogilvy bij de Grote Baas belet gevraagd (en gekregen) zijn zegenvolle Wiedergutmachungssessies uit te strekken tot voormalige buren. Als ideale co-presentator heeft zich al aangediend: Michael, (“Engel, maar geen heilige”). Als freelance side-kick voor hete vuren wordt gedacht aan Lucy Fair, ondanks zijn wat feminien aandoende naam. Lucy is gespecialiseerd in omgevingen waar zwavel en vuur de meest prominente klimaatkenmerken zijn. Lucy heeft als mens een vooraanstaande rol vervuld als Chairman van de Goldman Sachs Bank. John de Mol zal dus flink moeten aftikken, maar daar staat een flinke naamsbekendheid tegenover. We zullen ons nooit meer hoeven afvragen: “Wie is De Mol”. John W. en Natas F. krijgen een gouden handdruk.

Reageer
gravatar

Via deze informele weg wil ik John en Natasja bedanken voor de manier waarop ze mijn ruzie met mijn voormalige wijkagent Brinkman hebben opgelost.

Reageer
gravatar

Enkele veel vergeten conflicten zijn die tussen – Antigua en Barbuda;
– Bolivia en Kyrgyzstan;
– Nederland en Duitsland en Groot-Harderwijk;
– Equatorial Guinea en Guinea en Guinea-Bissau en Papua New Guinea.
Of dezen ook aan bod komen? That’s the question! (Binnenkort ook op RTL-EO)

Reageer
gravatar

Volkerenmoord en groepsverkrachtingen nu eindelijk bespreekbaar… Betekent dat dat het nu eindelijk door de beugel kan, of moet het nog steeds buiten de beugel om?
Zo’n groepsverkrachting lijkt mij namelijk ook wel wat, maar hoe organiseer je zoiets? Het lijkt mij logistiek namelijk een lastig verhaal; als je er een van de groep verkracht, hoe voorkom je dan dat de rest van de groep ervandoor gaat? Tenzij je ze kan opsluiten natuurlijk, maar dan is weer de vraag hoe je de groep zonder argwaan te wekken in zo’n afgesloten ruimte krijgt…

Reageer
gravatar

Groepsverkrachting moeilijk? Mijn Illustere en Hemelse Voorvaderen en ik naaien de hele bevolking van onze heilstaat al jaren. En ze zijn er nog blij mee ook. Zeggen ze. (nou ja,…. moeten ze zeggen).

gravatar

Misschien kan hij bij een bezoek aan aan Noord-Korea in Kamp 14 ook een trapveldje aanleggen.

Reageer
gravatar

Ik kan niet wachten tot het wordt uitgezonden, prachtig toch dat dit kan! Misschien een tip voor volgend seizoen: de in de lucht hangende botsing van onze Melkweg met het Andromeda-stelsel voorkomen!

Reageer
gravatar

Beste mevrouw de Ming,
Het Andromeda-stelsel en onze melkweg zullen niet botsen. Ze zullen in elkaar integreren en vormen een super-galactisch stelsel. Misschien ook een goede metafoor voor kibbelende Koreanen.

gravatar

Ja, bij mijn overbuurvrouw en haar buren zijn ze ook geweest. Je weet die uitzending vast nog wel, dat is diegene die eindigde dat ze samen gezellig champagne aan het drinken waren.

Eén uur later hadden ze echter al weer ruzie gekregen over wie nu de glazen moest afwassen. Nu praten ze helemaal niet meer met elkaar en is het conflict nog verder verdiept.

Maar ja, dat zenden ze niet uit hè. De filmploegen zijn weg en nu is het weer mijn probleem en dat van onze straat.

Reageer
gravatar

Was er ook niet een conflictje over een muur tussen eh Israël en buitengesloten palestijnen, of zo ? Lijkt me ook een leuke uitzending !

Reageer
gravatar

En dan zeker gezamenlijk zandtaartjes bakken in de Negev-woestijn ?
Nee, dit lijkt mij meer iets voor de (kameel-)rijdende rechter !