Pilotfase GTST afgerond

RTL geeft groen licht voor het maken van de soap

Vandaag kon in de studio van GTST de champagne worden ontkurkt: RTL 4, dat de serie sinds 1990 regelmatig laat proefdraaien, heeft Endemol definitief de opdracht gegeven de serie in productie te nemen. Hiermee is aan een lange periode van onzekerheid voor acteurs en crew een einde gekomen.

Ronald Lagerhuis, een van de scriptschrijvers die veel werk heeft verricht aan wat nu als de ‘GTST-prequel’ bekend zal komen te staan, is vooral opgelucht. “Het was iedere dag spannend of we in zo’n korte tijd een overtuigend idee van de grond konden krijgen. Met deze afspraken kunnen we nu echt gaan knallen. Nu kan het eindelijk de real-life action science fiction drama-komedie worden die we voor ogen hadden.”

Voor de serie zal een aanmerkelijk groter budget ter beschikking worden gesteld dan voor de pilot, volgens Lagerhuis geeft dit nieuwe mogelijkheden: “Waar we in de pilotfase vooral intermenselijke emoties als liefde, bedrog en loyaliteit aan de orde kwamen kunnen we nu door met waar het echt om zou moeten gaan. Daardoor kwamen we niet altijd onder het uitbeelden van clichématige scènes uit. Met de vierhonderd miljoen die met het contract is vrijgekomen kunnen we eindelijk onze fantasie de vrije loop laten.”

Lagerhuis licht een tipje van de sluier op: “De eerste aflevering bevat een spectaculaire achtervolging door de binnenstad van Meerdijk waarbij hotel De Rozenboom uiteindelijk geheel in vlammen opgaat. Jeff Alberts zal een zombieleger inzetten om Ludo Sanders uit te schakelen.” Volgens de scriptschrijver zal de serie haar fundamenten niet uit het oog verliezen. “Het is verleidelijk om uit de bocht te schieten, maar het draait nog steeds om de karakterontwikkeling.”

De laatste aflevering van de pilotfase zal morgen worden uitgezonden op RTL 4, vanaf maandag zal de serie in zijn volle glorie te zien zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geen Tekst Slechte Tekst. Dat is voor mij zo’n btje de samenvattING. Maar begrijp dat dit de (virtuele) vrienden van velen zijn. Lekkel risicoloos meeleven. Grutjes wat spannend blabla gaap.

Reageer
gravatar

Ja, jij mist puur Nl autochtone volkcultuur waar we trots op moete wezen. Dat is gezond nationalisme en dat moet eigelijk verplicht weze om te kijke en de kinderen ook want dat is goede opvoeding.
Niet kijke is een belediging aan Geert ze adrse. En nou niet flauw weze en naar de bekemde weg vrage waar of dat is.

gravatar

Een treffende vrrrrrrrrraag, Heer Carrrrrrrrrrrrrrrrrrrotte, te meer daar die van u komt. Die vraag zou in beginsel met ‘Ja!’ beantwoord moeten worden, omdat u nogal al de neiging hebt planken mis te slaan. Op frappante wijze weet u echter in deze met de vraagstelling alleen al de spijker op de kop te slaan. Hulde!

gravatar

Heel indrukwekkend dat ze vandaag groen licht hebben gekregen en maandag al een nieuwe aflevering hebben geschreven, opgenomen en gemonteerd, respect!

Reageer
gravatar

Hare majesteit Bea laat vragen wat GTST betekent. Gezien de inhoud van het bericht denkt zij aan Goede Test Slechte Test. In dat geval wordt de serie titelloos. Klopt dat?

Voorts wil ze de Goede Tekst van Laxman niet plagiëren.

p.s.

H.M. Bea suggereert als titel Goede Televisie Slechte Televisie. Is aan deze vorstelijke vondst een prijs verbonden? Zo ja, dan wil ze meedingen voor de oranje toiletpot, want ze moet nog steeds op houden sinds Alex de vorige heeft weggegooid.

Reageer
gravatar

Het is natuurlijk prima dat GTST uit de pilotfase komt, want dan is er een serieuze kans op afbouw.
De liefhebbers kunnen zich dan verheugen op de herhalingen van de pilots.
Suus heeft trouwens gelijk met de tijdplanning. Vergunningen laten namelijk in de regels jaren op zich wachten. De acteurs van GTST hebben dus ruim de tijd om over hun toekomst na te denken.

Reageer
gravatar

Die planning is wat krap of mis ik iets ? Vandaag groen licht en maandag al de eerste aflevering met “een spectaculaire achtervolging”, een brand en een “zombieleger” ?? Ik weet zo 123 niet waar Meerdijk ligt, maar de gemeente aldaar is verrekte snel met de vergunningen.

Reageer
gravatar

ja, weet u nog, die grote brand vorig jaar januari bij dat chemisch bedrijf? Snel met vergunningen, maar controleren ho maar.

gravatar

Ik ontwaar de laaste tijd de trend dat serieformats steeds sneller worden. GTST biedt de digitale voyeur zo’n 30 HR-frames per seconden itt een programma als Spoorloos die de kijkertjes thuis slechts 13 voorschoteld, dat is een stuk rustiger voor de ogen, komende nachtrust en geeft daarnaast stof…. materie tot relaxter nadenken en overwegen.

Reageer
gravatar

Ik als Trendwatcher-watcher ontken deze theorie. Het is voldoet ook niet aan de internationale richtlijnen betreffend theorie vorming krachtens de richtlijn: International Trend Watcher R$5.8849ii categorie #B11.

gravatar

Ook de pilotfase van een radioprogramma wordt deze maand afgerond. Er is na ruim 35 jaar eindelijk hoop op dat “Met het oog op morgen” een succesformule kan worden.

Reageer
gravatar

Hoi Laxman, het is elke doordeweekse avond tussen 20:00 en 20:30 te zien. Maar nu even niet want het is de zomerperiode. Er zit meestal om 20:15 een heel lang durende reclame in, stom!