Nederland maakt weinig kans op organisatie WOIII

'Dergelijke grote projecten pakken altijd duurder uit'

De kandidatuur van Nederland voor de organisatie van de Derde Wereldoorlog van 2028 lijkt op voorhand weinig kansrijk. Volgens analisten heeft Nederland niet genoeg in huis om op te treden als gastland voor het internationale evenement.

Algemeen wordt verwacht dat de Verenigde Naties de organisatie van WOIII later vandaag, tijdens een algemene stemming, aan een BRIC-land toewijzen. “Alleen bij de grote opkomende economieën is het waarschijnlijk dat ze er over zestien jaar nog sterk genoeg zijn om de hele wereld in vuur en vlam te zetten”, aldus defensiespecialist Ko Colijn. “Bovendien zijn Brazilië, Rusland, India en China er al langer op uit om de machtsverhouding die na de vorige wereldoorlog zijn ontstaan naar hun hand te zetten.”

Nederland concurreert met 35 andere landen om de organisatie. Volgens Ko Colijn strekt de corruptie in de top van Verenigde Naties ook niet tot voordeel van Nederland. “De olieroebels die vanuit Rusland de afgelopen jaren naar Afrika zijn gegaan, kunnen later vandaag wel eens terugkomen als stemmen voor de Russische kandidatuur. Het is tegenwoordig eigenlijk bijna onmogelijk om op een eerlijke manier een wereldoorlog te organiseren.”

Nederland wil graag de derde editie van het internationale evenement organiseren om het kwakkelende gevoel van nationale eenheid een nieuwe impuls te geven. “Sinds Fortuyn zijn we als natie toch wel op drift”, legt Ruud Gullit uit, ambassadeur van het organiserend comité. “Een wereldoorlog kan alle neuzen weer in dezelfde richting krijgen. Bovendien zou ik een eindstrijd in Amsterdam gewoon prachtig vinden om te zien. Het is tijd dat er in Nederland weer eens geschiedenis wordt geschreven.”

Tegenstanders wijzen er echter op dat het nu onverantwoord is om een Wereldoorlog te organiseren. “Laten we eerst Griekenland maar eens redden, dan zien we daarna wel weer verder”, zegt activist Ed Boerlage. Hij twijfelt ook of de economische doorrekening van de spelen wel op orde is. “De geschiedenis heeft uitgewezen dat dergelijke grote projecten altijd duurder uitpakken dan voorzien.”

Volgens Colijn kan Nederland zich de komende jaren beter richten op kleinere evenementen, zoals een grensconflict met België of het WK-Handbal. Colijn: “Bij de finale hoeven we dan ook geen extra politie op te roepen, dat scheelt.” Duitsland, Oostenrijk en Hongarije komen overigens niet in aanmerking als kandidaat-gastland, omdat ze als host optraden bij vorige edities.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zie Nederland eerder een derde wereldoorlog beginnen, dan een wereldkampioenschap handbal winnen.
In handballen zijn we nóg slechter dan in voetballen, en met dat laatste is het ondanks vele dappere pogingen nooit gelukt.

Reageer
gravatar

Zo, ons kruistocht leert nu ritsen tijdens het raggen – stokken en stenen zijn we van voorzien – zo, waar is het slachtveld – het krachtveld van Face-off III – Lord Asbestos, here we come!

Wie zich nog wilt aanmelden – doen!

we verzorgen het eten en drinken
middagpause en voetmassage incluus.

Reageer
gravatar

Al reeds 50.000 mensen, personen, figuren en
andere objecten hebben zich ingeschreven voor
de WO-IPO “Face Off III”

Het wordt een hack en slash gebeuren
met een verhaal lijn met diepte
waar het slechte het onderspit moet
delven van het goede.

Uitleg Face-Off III:
De slechte dragen zwarte hoedjes.
en de goede zitten op een wit Paard.

U kunt zich inschrijven als Toverkol, Banketbakker,
Pizzabezorger, Nagelstyliste of Remlichtmonteur.

U dient wel uit eigen werk kleding mee te nemen
(een stok en twee reserve stokken en persoonlijke
werpsteen naar keuze en ontbijtbox)

Voor een gezonde face-off denk aan de schijt van 5

Verandering gevechts regel:
Het overhoop knuppelen van overstekende oude luitjes
is uit het programma gehaald omdat het te veel leek
op een andere inschrijving.
Sorry

Reageer
gravatar

Vernederland verricht ondersteunende taken tegenwoordig. Onze gouden eeuw is verleden tijd maar de structuur der macht heeft zich inmiddels buitensporig lang gehandhaafd (“ik zal handhaven” stond niet zomaar op je paspoort). Dus behoorLIJKe wapen-exporteut en gewoon meedoen met die oorlogen. Als het maar ergens anders is…

Reageer
gravatar

Ja nu ja: wat verwacht men eigenlijk? Zo’n evenement laten organiseren in een land waar een kroonprins met oranje wc potten loopt te slingeren?

Dat de andere kant low tech middeleeuws loopt te klootviolen is fijn, maar in je eigen team wil je dat toch liever niet hebben.

gravatar

We kunnen met de WO3 de beurs op gaan onder de naam “face-off III” – en een stevige IPO regelen van een paar miljard.

en DAN kopen we stokken en stenen waarmee we een behoorlijke marge genereren.

Aandeelhouders worden participanten dat scheelt in de uitkering.

King Asbestos, here we come!

Reageer
gravatar

‘t Is spijtig maar de rol van Nederlandse agitprop op het wereldtoneel is uitgespeeld; Zending en Missie-netwerken in den Vreemde zijn opgerold, de BVD heeft in de jaren ’50 verzuimd diepte-investeringen te doen in ‘slapende’ cellen en infiltranten ondanks het toenmalig ongekend ruime asielbeleid in licht ontvlambare regio’s als Indonesië, Saudi-Arabië, Marokko, Transandijvië en Bovenalbanië. Nu zitten we met de gebakken peren. Let’s face it: Nederland kan nog slechts iets betekenen in de marge: SGP’ers en GL’ers met bomvesten onder NOVIB-dekmantel naar Afghanistan en Irak, Jehova’s en Mormonen in tweedelig grijs met Bijbels in de Nieuwe Vertaling infiltreren in de Maghreb, wat provocatief in het zicht geplaatste Gereformeerde kerken op het Tahrirplein en Tien-an-Min plein Peking, spandoeken met “Idzi domaj Vlad (Go Home Wladimir)” en “Tokoj privjet, tokoj advet (zo ge doet, zo ge ontmoet)” voor het kantoor van Vladimir Poetin in het Kremlin. Dat soort kruimelwerk. Maar ach, wat hadden wij in de bloei-jaren van onze VOC niet allemaal kunnen betekenen, geschaard onder de banieren van Vrijmetselaars, Tempeliers, Opus Dei of de Dordtse Conventie van J.P. Balkenende. Toen hadden we nog een vuist en Heilige Kruisraketten, nu nog twee -slechts op papier luchtwaardige- JSF’s en een paar bouwvallige Chinoock helicopters; illic stetimus et flevimus.

Reageer
gravatar

Ik heb inmiddels begrepen dat onze terughoudendheid tijdens de eerste editie (formeel) maar ook tijdens de tweede editie (informeel) ons zwaar wordt aangerekend.

Reageer
gravatar

Wir haben in der Vergangenheit ja gezeigt wie’s geht: einfach anfangen und nicht abwarten bis die Vereinten Nationen/der Völkerbund/Raumschiff Enterprise Zustimmung erteilen.
Also nach dem Motto: Jetzt geht’s los!

Reageer
gravatar

Onze stranden zijn anders wel uitermate geschikt voor amfibievoertuigen! Prachtig om te zien z’n landing. Echter met ik de organisatie toch wel gelijk geven, we missen het bos, voor de partizanen zoals #3 terecht opmerkt. En daarbij zullen de skibrigades ook niet tot hun recht komen.

Aan de andere kant, is het wel relatief goedkoop, er zijn maar een handvol raketten nodig om de boel weer gereed te maken voor de wederopbouw.

Reageer
gravatar

Deze discussie is niet meer opportuun. Na het vervallen van de Maya-kalender 2012 als ‘deadline’ is door het IMF en de Veiligheidsraad aan Iran mandaat gegeven de aftrap te doen voor WO III.
Draaiboek: Iran is gereed met het verrijken van 5.000 kg. uranium 235 d.m.v. Almelose ultracentrifuges, China levert Iran verbeterde Zijderups-raketten met een bereik van 9.500 km. Iran bombardeert dan Israel, de V.S. bombarderen Iran en moeten vervolgens afhaken wegens een tekort aan olie. Rusland bombardeert west-, midden- en Oost Europa. Berlusconi en zijn zwarthemden bombarderen Ethiopië en Eritrea. China brengt de VS op de knieën door alle Chinese en Thaise restaurants en drycleaners te sluiten en Ayatollah Khamenei roept (in ballingschap) een onomkeerbare fatwa af over allen die geen beëdigd moslim zijn. Turkije en Azerbeidzjan blijven neutraal; Turkije annexeert slechts het kleine stukje Oost-Armenië dat men in 1915 vergat en Azerbeidsjan herkrijgt de Armeense oase en enclave Nagorno Karabach. Charly A. wordt na de geheel onverwachte abdicatie van Mark R. door Rijkscommissaris Ahmedinedjad aangesteld als gouwleider voor het gewest Nederland en Vlaanderen. Door tsunami’s en aansluitende meltdown van de kernreactors in Delft, Petten, Dodewaard en Borssele, is nog slechts in de Friese en Groningse terpdorpen en in gated communities in Aerdenhout, Wassenaar, Blaricum en het Gooi menselijk leven mogelijk. In Rotterdam staan nog slechts de Euromast en de NN-skyscraper boven water en in Amsterdam resp. de kantoren van ABN/Amro en ING aan de Zuidas en de pinnakel van de Westertoren (met de urn van André Hazes). Herrijzenis en wederopbouw van Nederland zijn in goede handen: het driemanschap (Zalm, Hommen & De Jager) brengt de N.V. v/h Nederland ver onder de 3%-norm die de Europese Commissie had geëist.

Reageer
gravatar

Waar ook helemaal niemand aan schijnt te denken: waar laten we al die deelnemers? Zij kunnen in geval van nood zelf voor de veiligheid zorgdragen als we ze maar op tijd voorzien van de juiste vergunningen en van die indrukwekkende V speldjes (wellicht kan de redactie de sponsoring verzorgen?), maar dan wordt het toch echt tijd dat we eens aan het bid-book beginnen. Al dat gedoe met die onderduikers was vorige keer echt dramatisch! We zijn nu nog aan het uitzoeken wie ze nou wel of niet had. En last but certainly not least, we moeten het verzet deze keer proffesioneler organiseren. Al deze verbeterpuntjes teruglezend vraag ik me af of we dit wel moeten willen…

Reageer
gravatar

Als we bij dit nieuwe evenement de PVV afvaardigen om als Enige Echte Holanders in voorste linies te laten lopen om alle vreemd gespuis eens een kopje kleiner te maken zoals het een goede WO betaamt dan vind ik dat we met deze vertegenwoordiging best wat te winnen hebben.

Reageer
gravatar

Kijk, Nederlanders worden in een beschermde omgeving opgevoed, een omgeving waarin het krijgen van een buurman van Poolse afkomst als als bedreigend wordt ervaren, het nemen van een strafschop dusdanige spanningen oproept dat het misgaat, en we denken dat politiemannen in Kunduz maar beter niet kunnen schieten.

Zolang dit nog ons wereldbeeld is raad ik aan: doe niet mee met oorlogen, zeker niet met WO-III. Mochten we ons toch inschrijven ga ik als een Saartje Burgerhart met spandoekjes WO-III tegenhouden.

Reageer
gravatar

Het risico is dat de uitslag van WO2 ongeldig wordt verklaard, wegens doping gebruik. Zo missen we de aansluiting met de BRIC-landen, die al veel verder zijn met het organiseren van het WO3 evenement.

Reageer
gravatar

Weer een geldverslindend megalomaan project waar de zelfoverschatting vanaf druipt.
We zijn niet eens meer in staat om een fatsoenlijke burgeroorlog op te zetten omdat tanks staan weg te roesten en de manschappen geen passend uniform hebben.

Bij schietoefeningen moeten ze Pang! roepen omdat kogels te duur zijn om af te vuren en oefenen doen we 1x per jaar: de 4-daagse van Nijmegen omdat we korting op het inschrijfgeld krijgen.

Laat die vdEnde of De Mol het maar organiseren, het is toch allemaal commercie.
Bah!

Reageer
gravatar

Met stokken en stenen, maar met de inflatie en de gestegen btw naar 21% wordt het inderdaad moeilijk om voldoende stokken en stenen te regelen voor WO3.

Maar zoals ik heb begrepen is het alternatief, met bijl en boog, ook niet echt geslaagd gebleken. En je moet ook nog oppassen dat je tooi niet geregistreerd is bij NativesHats&Gear INC – betaal je dan ook nog successierechten over de overgeërfde eigenschappen van een strijdbijl.

Ja, WO-3 wordt een zware kluif waar menig manager een duim-rsi van overhoud. Dus, moeten we maar veilingplek.nl afstropen op stukjes hout en beton voor de derde wereld wijde discussie.

Heeft iemand toevallig nog wat stokken en stenen – bel me..

Reageer
gravatar

Oh, stokken genoeg hoor!

Maar in deze tijd moeten velen op een houtje bijten. Dat heeft de stokkenprijs flink opgedreven.

Stenen hebben er echter te over…De prijs van stenen is al jarenlang veel en veel te hoog met dank aan ‘rechts’ die maar blijven talmen om de HRA aan te passen.

U zult het met stenen moeten doen…

gravatar

Philippica tegen extreem gekleurden.

In dit kader zou ik graag het verzet willen organiseren. Alles dat extreem en kunstmatig is dient te worden opgesloten in een ontruimd asielzoekserscentrum. Die worden in WO3 snel overbodig aangezien iedereen daar dan graag naar huis zal willen. Ik heb al toestemming van Gert Leers. Het zou wel zo duurzaam zijn om deze centra direct te gaan hergebruiken. Ik denk daarbij aan Wilders met zijn geblondeerde kapsel, extreem groene fossiele Gaaijen, frauderende professoren en andere kleuronechte radikalen.

Reageer
gravatar

We zouden eens moeten kijken hoe de Belgen het gedaan hebben. Twee keer niet de kosten van de organisatie maar wel op de eerste rang zitten bij alle actie.

Reageer
gravatar

België maakt geen enkele kans om de organisatie ter hand te mogen nemen. Het leger bestaat uit duizend generaals en één soldaat. Het probleem is dat die Waalse soldaat het Vlaams van de generaals niet kan verstaan. Dat is wel eens andersom geweest, maar dat was helemaal een ramp.

gravatar

Toevallig heb ik de hand weten te leggen op het Uiterst Geheime Tactische Aanvalsplan van de Belgische strijdkrachten. Volgens dit plan wil men de Hedwigepolder preventief onder water zetten om een inval vanuit het Noorden te voorkomen.

gravatar

Uit betrouwbare Spabron:
De Vlaamse schaduwregering is onlangs wegens toenemende Waalse overheersing in het geheim een offensief begonnen genaamd; “Patatje Oorlog” Bij diverse bedrijven zijn reeds geheime bestellingen geplaatst voor 46 ton friet, 23.000 potten stoofvleessaus 5400 emmers mayonaise en 36.000 flessen ketchup.

gravatar

“Tegenstanders wijzen er echter op dat het nu onverantwoord is om een Wereldoorlog te organiseren. “Laten we eerst Griekenland maar eens redden, dan zien we daarna wel weer verder”, zegt activist Ed Boerlage.”

Weer zo’n nitwit die niet kan nadenken. Griekenland hoeft niet te worden gered, want het land is geheel verlaten op een paar oudjes na.

Ik zeg; Laat de derde wereldoorlog IN Griekenland af spelen.

Iedereen blij…Griekenland wordt tot op de bodem afgebroken en weer opgebouwd tot een normaal, belastingbetalend land.

En aan de andere kant hebben de bloeddorstigen en oorlogszuchtigen hun gram kunnen halen!

Wat u?

Reageer
gravatar

Hoho, toevallig -hoewel ook weer niet zo toevallig- is Griekenland mijn favoriete vakantieland, en dat wil ik graag zo houden. Het is goed zoals het is, buiten dat jammer genoeg op enkele plekken Nederlanders die 3e WO al zijn begonnen: men maakt er zelfs tv-series van.
Een waar liberaal paradijs ook nog, waar men naar ratio belasting betaalt: zo weinig mogelijk dus. Verstandige mensen daar.

Ik begrijp werkelijk niet wat padvinderswelpje Rutte nu bezielt, want als het aan hem zou liggen zou Nederland zo spoedig mogelijk die Griekse mores over moeten nemen, immers een oud VVD ideaal: belasting reductie tot vrijwel nul?

Dat is het enige wat ik de VVD luitjes moet nageven: belasting betalen is toch niet normaal? Het is een reliek uit de donkere Middeleeuwen en nog vroeger; een juk dat wij in naam van de vooruitgang dienen af te werpen.

Iedereen houdt dan genoeg geld over voor de leuke dingen die het leven de moeite waard en aangenaam maken en van al die zon daar krijgt men een enorme dorst die liefst belastingvrij gelest moet worden.
Dat heet beschaving.

gravatar

Heer Jeettje heeft groot gelijk, Terug naar de drachme, lekker naar Athene en hup, op naar de Pelopenessus. Op de terugweg even langs Olympia en Thessaloniniki. Dan op naar Constantinopel.

gravatar

Quote…”De olieroebels die vanuit Rusland de afgelopen jaren naar Afrika zijn gegaan, kunnen later vandaag wel eens terugkomen als stemmen voor de Russische kandidatuur”

Tja, dat komt ervan als je naar Wilders gaat luisteren en dus gaat korten op ontwikkelingshulp!

Reageer
gravatar

Wanneer we Bert Brussen een brief laten schrijven is het meteen geregeld. Met De Volkskrant hebben we in elk geval al een collaborerende krant.

Reageer
gravatar

Het probleem is dat ‘ie die niet meer kan betalen, in ieder geval geen een die enige indruk maakt.

gravatar

Ons land heeft helemaal geen kans meer, sinds onze nationale vertegenwoordigster zich onlangs op het internationale podium onsterfelijk belachelijk heeft gemaakt als een Indiaanse (!) vrouw die zich met een vals hoog stemmetje slecht articulerend in stonecoal-english uitdrukte.

Reageer
gravatar

Paulien, je hebt groot gelijk. Superlatieven kennen geen grenzen toch? Sorry, wat een afgang. Als halve Nederlander schaam ik me dood.

gravatar

BREKEND!!! De VN hebben aangekondigd dat kleine landen als Nederland deelprogramma’s mogen organiseren.
Zo is Nederland nu alleen nog samen met Noorwegen over voor de organisatie van de “eindoplossing van het moslimprobleem”. Dat is geheel te danken aan de onbaatzuchtige inzet van Geert Wilders en de PVV. Maar de concurrentie van Noorwegen is moordend. Met Anders Breivik scoren ze hoge ogen.

Reageer
gravatar

Ach man, hou toch op over Breivik. Wil hij het moslimprobleem gaan oplossen, schiet hij tientallen merendeels christenen dood. Ik zeg het je, de man is kierewiet.

gravatar

Volgens mij is Servië ook nog in de race, hoewel de beide meest ervaren organisatoren momenteel gastvrij in Scheveningen worden onthaald. Maar er is vast wel jong bloed in de Balkan te vinden.

gravatar

Enige kans die wij maken is op een mooie dijkdoorbraak. Maar of dat nog in 2012 te halen valt is twijfelachtig. Misschien lukt dat in 2013 als een complete Zwitsere gletsjer gaat smelten en in de Rijn ploft?

Reageer
gravatar

Ach, een watersnoodramp gaf in de gezapige jaren 50 nog enig internationaal aanzien, maar in de huidige tijd is meer nodig !
Wat te denken van het onder water zetten van half Nederland ? Hebben we meteen de belgen en de EU heel blij gemaakt met een gigantische ontpoldering !

gravatar

Ik stel voor dat we klein beginnen door de wereld tuinkaboutertentoonstelling te organiseren. Uiteraard wel ergens ver weg in de provincie zodat niemand er echt veel last van heeft. Wellicht hebben ze in Venlo nog een paar weilanden hiervoor beschikbaar??

Reageer
gravatar

Nederland is ook al veel te laks geweest bij de organisatie van de rampen in 2012 !
Japan loopt voorop met Fukushima en de zuid-amerikaanse landen zullen enkele aardbevingen organiseren.

Zelfs een flinke tsunami gaat onze neus voorbij, ondanks de ligging van ons land aan zee. Dit fenomeen is grotendeels in aziatische handen en wat de orkanen betreft heeft de VS ons geheel afgetroefd.

Er was nog een kleine kans om in co-productie met de engelsen een ferme aanslag tijdens de Olympische Spelen te organiseren, maar ook dit kon niet meer mee in het Kunduz-accord. Kortom: allemaal heel provinciaal !

Reageer
gravatar

Hoe moet Nederland dan op de kaart gezet gaan worden…..?
Kerncentrale melddown zit er gewoon niet in, ernstig gebrek aan breuklijnen…. ook grote gemene delers, de voedselbanken organiseren dagelijks brood & spelen en Raymond van Barneveld wil ook maar niet doorbreken.

Reageer
gravatar

Verbaasd me niks, Nederland is sowieso z’n status als gidsland aan het kwijtraken.
En een land dat zich langzaam afsluit van de rest van de wereld.
Ik vermoed dat we zelfs niet mogen meedoen met dit evenement als het ooit begint, we worden gewoon uitgeloot in de voorrondes.

Reageer
gravatar

Hebben de dames en heren politici soms nix beters te doen? Kunnen we alsjeblieft oorlog en politiek gescheiden houden?

Reageer
gravatar

Dit zag je al aankomen. Ik vind het jammer, maar we kunnen dit niet alleen. Misschien als we samengaan met Duitsland dat we dan nog een kans maken, maar ik vrees toch het ergste. Waar moet je bijvoorbeeld de partizanen laten in Nederland? In het Amsterdamse Bos? Daar doe je niemand een plezier mee. Spijtig, maar het is helaas niet anders.

Reageer
gravatar

Blij toe. Kost handenvol geld, zo’n wereldoorlog, en de opbrengsten zijn vaak onvoorspelbaar. Voor je het weet zit je met een paar miljoen doden en is alles wat je terugkrijgt een paar platgebombardeerde binnensteden.

Reageer
gravatar

Prachtig grappig als het niet zo ontzettend waar was. Prima onderzoeksjournalistiek! In Hilversum een knarsetandende ijdeltuit gesignaleerd.

Reageer