Mensenfluisteraar ingezet bij ontruiming Ter Apel

Politiechef: "Het leek alsof de asielzoekers hem begrepen"

De politie heeft afgelopen woensdag bij de ontruiming van het tentenkamp van uitgeprocedeerde asielzoekers in Ter Apel voor het eerst een mensenfluisteraar ingezet. Volgens de politie is de ontruiming hierdoor redelijk rustig verlopen.

Korpschef Theo van Westelaken: “Toen we de ontruimingsplannen maakten, beseften we al snel dat we met iets nieuws moesten komen. We wilden die asielzoekers liever niet hardhandig overbrengen naar de cellen in Groningen. Zo kwamen we uit bij een mensenfluisteraar. Het was heel fascinerend om hem aan het werk te zien, het leek zelfs alsof die asielzoekers hem begrepen.”

De mensenfluisteraar heet Tjalling van Woensel (35). Bij zijn reading in Ter Apel maakte hij gebruik van verschillende communicatietechnieken. Zo maakte hij oogcontact, gaf hij af en toe een hand en gebruikte hij in enkele gevallen zelfs enkele zachte woorden. Van Woensel: “In eerste instantie leken ze vooral bang, maar toen ik hun vertrouwen wat had gewonnen namen ze een meer open houding aan.”

Van Woensel is zelf tevreden over zijn eerste professionele optreden. “Ik kreeg het gevoel van ze alsof ze me duidelijk probeerden te maken dat ze enorm bang waren om te worden gedwongen terug te gaan naar een gebied waaruit ze juist waren weggevlucht en waar nog steeds dagelijks doden vallen. En dat ze zich prettiger voelden in hun huidige habitat.”

Van Woensel zegt ‘een gave’ te hebben. “Al sinds mijn jeugd merk ik dat ik iets met mensen heb. Ik begrijp ze. In mijn pubertijd merkte ik dat met ze kon communiceren. Het belangrijkste is, dat je ze niet benadert alsof ze anders zijn. Je moet rustige handgebaren maken, of dingen op een velletje tekenen. Zo kom je al een heel eind.”

Tegenstanders zeggen dat de mensenfluisteraar ‘verspilling van gemeenschapsgeld’ is. Beveiligingsexpert Wim van Bakel: “Het klinkt allemaal heel mooi, maar meneer Van Woensel doet maar wat. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat zijn technieken werken. Dat de asielzoekers af en toe opveren, betekent niet dat ze hem ook daadwerkelijk snappen. Bovendien moet de politie gewoon optreden tegen overtredingen. Aan dit halfzachte gefluister hebben we niets.”

De politiek overweegt nu om de mensenfluisteraar ook bij andere problemen in te zetten. Zo werd bij een andere mensenfluisteraars-pilot in de Sahel ontdekt dat de mensen daar leken aan te geven dat ze honger hebben.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Psst, fiets kopen, 15€

zo is mijn carriere als mensen fluisteraar begonnen.
Nu, na 25 jaar ervaring, training,
is mijn aanbod sterk uitgebreid.

Nu fluister ik alleen met de beter
betalende medelander.

Psst, atoomonderzeeër kopen, 250Mio.
(koopje.. kopje onder exclusief)

Reageer
gravatar

Is hier wellicht een rol weggelegd voor Jan Peter Balkenende, Eelco Brinkman of andere talent- en visieloze mensen die door omhoogvallen binnen machtspolitiek gewend zijn geraakt aan een hoog salaris ? Fluisteren is bovendien gezien de schande die ze over de natie hebben weten te brengen het enige wat ze nog mogen 1Tel daarbij op de hele riedel van normen en waarden die veel mensen uit een halve eeuw achtergebleven gebieden prima van pas kan komen en ik zie een win win win situatie

Reageer
gravatar

Philippica tegen het gefluister
Hoezoe fluisteren? Gillen! Krijsen! Brullen! Blèren! Zo vreselijk hard in die oren toeteren dat je stembanden volgende week dinsdag nog natrillen.

Reageer
gravatar

Quote…”De mensenfluisteraar heet Tjalling van Woensel (35). Bij zijn reading in Ter Apel maakte hij gebruik van verschillende communicatietechnieken.”

Wat?!

Tjalling is een amateur en bovendien weet ik in mijn wereldwijd omvattende netwerk de best man voor deze klus;

De Asielzoekerfluisteraar Herr Kolonel Hans Landa!

Prachtig zoals deze man zeer triviaal oogt en praat en dan onverhoeds je bij de ballen heeft.

Met zijn eeuwig (en zwaar irritante) verzoeken om een glasverse melk!

Reageer
gravatar

Met mensen communiceren? Wat een onzin, pratende mensen schaars, mensen dit iets zinnegs zeggen nog schaarser. Wat mij betreft gaan we gewoon over op knuppelen bij beweging

Reageer
gravatar

Dit is gewoon goed nieuws!

Voor lastigere doelgroepen kan Rasti Rostelli wellicht van stal gehaald worden. Hij fluistert mensen zo in slaap en met zijn hypno-kwalitieten kan ie ze bijna alles laten doenz.

Reageer
gravatar

Is het misschien een goed idee om in allerlei beroepen over te gaan tot fluisteren? Bij voorbeeld fluisterende voetbaltrainers, onderwijzers, busshowfeurs, obers, kassières, etc. Zou enorm schelen in geluidsvervuiling en zo. Ik ben voor.

Reageer
gravatar

De misschienheid van het VERMEENDE idee is erg groot. De waarschijnlijkheid juist erg klein. Het geluid van voornoemde beroepsgroepen zal -naar gevreesd moet worden- nog immer vervuild worden door kwalijke ideeën die er dwars doorheen geventileerd worden.

gravatar

Het was toch doelmatiger geweest als het nationale peroxideblondje was ingezet. Als mensensnauwer heeft hij met slechts enkele onzinnen groot succes. Niet zo maar bij een paar honderd asielzoekers, maar bij anderhalf miljoen landgenoten. Hij wil bij voorkeur via Twitter worden ingezet, want dan hoeft hij na het kakelen van zijn orakelende oratie niet direct weg te lopen.

Reageer
gravatar

Neer Apel ligt (relatief) niet ver van Kleiglibberdijke. Rijd echter vanuit Ter Apel noordwaarts en spoedig (na zo’n 2 1/2 uur) kom je in Gat-in-de-Weg Aan Zee Buiten. Ten Oosten vind je alleen nog Achterzakkerveen alvorens de Duitsche grens te passeren.

gravatar

De zin “in mijn puberteit” (met de klemtoon op ‘teit’) slaat doorgaans op de veranderingen die zich in die teit aan lichaam en geest voordoen en de seksueel van aard zijn.
De zin “in mijn pubertijd (met de klemtoon op ‘pu’) gaat over de overige veranderingen in die tijd.

Het gaat uiteraard te ver om Tjalling, alleen omdat hij mensenfluisteraar is en goed met asielzoekers om kan gaan, direct van asilofilie te beschuldigen.
De keuze voor ‘pubertijd’ van de redactie is dan ook zeer kies.

gravatar

Het gerucht gaat dat het College van B & W van Vlagtwedde strikt handelde in opdracht van de AIVD, die aanwijzingen had dat het tentenkamp der uitgeprocedeerde asielzoekers naadloos zou worden overgenomen door “Occupy”-activisten. Men zou dezelfde spandoeken met dezelfde taalfouten handhaven, maar onderwijl een broeinest van anti-kapitalistische teneur willen beginnen. Betrokkenheid van Al Qaeda kon volgens ingewijden niet worden uitgesloten.

Reageer
gravatar

Ik begrijp dit bericht niet. Waarom is er een MENSENfluisteraar nodig? Het gaat toch om asielzoekers?

Reageer
gravatar

Waarde Haes, eerder onderzoek van Prof.dr. Bokhoven heeft uitgewezen dat asielzoekers zoveel (min of meer) menselijke eigenschappen hebben, dat benadering als waren zij daadwerkelijk mensen in vele gevallen succesvol zal zijn. (Hetzelfde blijkt te gelden voor studenten, voetbalsupporters en -in iets mindere mate- christenen)

gravatar

Zelf heb ik goede ervaringen met suikerklontjes voeren ( met de vlakke hand ). En, tip van de dag, als je meerdere mensen tegelijk wilt aanfluisteren, kan je die het beste naar een plek brengen en dan middels geluidsversterking iedereen in een keer toefluisteren. Scheelt veel tijd.

Reageer
gravatar

************************************************************************************************************************
iii \\ // ——–
iii \\ // – –
iii \\ // – –
iii \\// ——–

************************************************************************************************************************
IVO MENSENFLUISTERAAR & CO.NV
Specialist in mensenfluisteren

Boek mij nu!
Contact: Rue Saintremoinaire 4
78li33 Saint Tropez

Merci!

Reageer