Horoscoop mei 2012

Kennis is macht

Het verleden is een raadsel, de toekomst is ongewis, het heden iets wisser. Met Shanya en M’beldodugu kunt u deze maand weer zonder problemen aan – kennis is macht.

Weegschaal: De keuze tussen een kat of een hond blijkt een afweging tussen uw allergie, oorzaak van tranende ogen, eczeem en een eeuwig snotterige neus. En die van uw partner, die niet tot al te veel uiterlijke kenmerken leidt, behalve een rode irirtatielaag rond de geslachtsdelen. Succes.

Leeuw: In mei leggen alle vogels een ei, maar daar heeft u vrij weinig aan. Eiwitten zijn dan wel goed voor het dieet, maar een fijne kariboekarbonade zou er wel ingaan. Hmm..

Tweeling: Uw campagne om ecstacy (XTC) om te dopen tot ‘empathy’ vergt een hoop van uw tijd. Toch is het de moeite waard: XTC wekt eerder emphatie op dan extase. U kunt het ook in kleine porties naar binnen werken op een matig housefeest in plaats van zo bijdehand te lopen doen.

Maagd: U wordt per ambulance afgevoerd vanwege plotselinge ademhalingsproblemen. Een zware longontsteking blijkt de oorzaak. Het innemen van een flinke lading antibiotica werkt godzijdank helend voor uw longen. Helaas verdraagt uw lever deze portie vergif minder goed en mag u volgende maand op zoek naar een nieuwe lever. Hopen op een goede horoscoop voor juni dus!

Zeekomkommer: Uw poging een tsunami te veroorzaken is helaas onopgemerkt voorbij gegaan. De keiharde werkelijkheid is dat het voor een zeekomkommer minder makkelijk is dan voor een tiener met een geweer om strijdend en spectaculair ten onder te gaan. Ook het aanjagen van een ‘Nieuw Waco’ is tamelijk problematisch, zowel vanwege de vuurdovende vermogens van de oceaan als de legendarische onwil van schaaldieren om zich bij een sekte aan te sluiten. En dat is misschien maar beter ook.

Boogschutter: Mis. Net als volgende maand.

Vissen: U bekijkt de toekomst deze maand door een roze bril, maar gelet op uw retinae-ontsteking is de kans dat u na deze maand geen één kleur meer ziet behoorlijk aanwezig. Driemaal daags met kokend water afspoelen, flink deppen en goed inzwachtelen maar.

Schorpioen: Dat u de inhoudsopgave zelf van paginanummers hebt voorzien betekent natuurlijk niet dat u de doctortitel voor de volle honderd procent verdiend hebt. Toch komt u er deze maand mee weg, mits u geen rare dingen doet.

Waterman: Genocide moet natuurlijk wel bespreekbaar blijven, ook binnen een huwelijk. In uw geval betekent dit dat u die zweem van nostalgie rigoreus overboord zult moeten zetten om eindelijk weer te gaan doen waar u goed in bent: waterkers oogsten.

Stier: Mbingu dilnaro ba mwere kilantu hari. Snidulbi mal minda gnidulu o banq.

Kreeft: Het afstellen van de carburateur op gas blijkt toch lastiger dan verwacht. U realiseert zich echter dat diesel ook niet ideaal is, ook al scheelt het natuurlijk wel dat de ontsteking dan geen aandacht behoeft. De tram lonkt.

Raymond van Barneveld: Je kan goed darten! En dat is ook wat waard!

Steenbok (Raphicerus campestris): De steenbokantilope heeft een bruine tot rossige vacht. De buik en het binnenste van de oren zijn wit. Rond de ogen zit een bleke vlek, die duidelijk contrasteert met de grote donkere klier onder het oog. Op de snuit zit een driehoekige zwarte vlek, die begint bij de zwarte neus. Jonge dieren hebben een pluizigere vacht dan volwassen dieren. De steenbokantilope heeft een kopromplengte van 70 tot 95 centimeter en een gewicht van 7 tot 16 kilogram.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom staat Slangendrager er nou weer niet bij? Zijn wij Slangendragers niet geboren ofzo? Die ongewisse toekomst brengt veel onzekerheid met zich mee… een beetje zekerheid is toch niet teveel gevraagd?

Reageer
gravatar

Prachtig dat laatste sterrenbeeld, geeft perfect weer hoe de “normale” horoscopen vaak alleen maar “gewone” feiten weergeven die altijd wel van toepassing zouden kunnen zijn.

Reageer
gravatar

Ben nog maar kort aspirant-lid van De Speld en hoopte gevrijwaard te blijven van horoscopen. IJdele hoop dus en dat van die zeekomkommer klopt ook van geen kanten.

Reageer
gravatar

D’r klopt geen reet van. Ik ben Kreeft en weet echt wel dat bij gebruik van gas de carburateur buiten gebruik is en dientengevolge ook niet op gas afgesteld kan worden. En diesel stinkt net zo erg als de pretenties van Shanya en M’beldodugu.

Reageer
gravatar

Ik neem aan dat de beheerder van deze website een Kreeft is. Dat voor”speld” niet veel goeds. In mei 2012 nog steeds geen edit mogelijkheid, noch zal de “delete” knop gaan werken.

Misschien in juni? Maar van welk jaar? Shanya en M’bdinges, zeg het me…

Reageer
gravatar

“Mbingu dilnaro ba mwere kilantu hari. Snidulbi mal minda gnidulu o banq”

Wat een uitschuiver. Hiermee gaat de Speld wel enorm in de fout. Dat een betrouwbaar medium als Speld dergelijk gevoelige uitspraken niet beter controleert voordat zij deze publiceert. Binnen de kortste tijden zal dit forum wel weer vol staan met uiterst emotionele reacties.

Laten we maar hopen dat dit een transcriptiefout is. Ik mag toch wel aannemen dat dit men ‘Snidulbi mal minda gnidulu o bang’ bedoelt?

Reageer
gravatar

De horoscoop van de Speld is uiteraard niet geldig voor Heilige Maagden. U kunt de redactie contacteren omtrent het speciale tarief voor u.

gravatar

Daar heb je eigenlijk ergens wel gelijk in, Marg00tje. Maar om het toch nog even uit te leggen. Het zit zo:

Shanya en M’beldodugu kozen voor hun horoscoop de sterrenhemel ergens in een stil dorpje Op het uitgestrekt platteland van India. Dat is dus een andere dan boven ons hoofd.

Ik ben meer geporteerd voor de hemel boven Tiel, maar daar zijn tegenwoordig de sterren niet meer te zien.

gravatar

BesteFamiliegenezer!
Van u had ik een groter oplossend vermogen verwacht. Als er teveel strooilicht is in de hemel boven Tiel, ga dan naar net BUITEN Tiel. (Sub-Tiel, weet u niet?)

gravatar

Met bijzonder veel dank aan ons voor het artikel over de steenbokantiloop

Reageer
gravatar

Nee hoor corrector. En ik ben al helemaal niet anti-lopen.

Sterker nog, ik ben eigenlijk best sportief als Oudere Ram. Maar daar zeggen Shanya en M’beldodugu weer helemaal niets over. Als het toch niet goed voor me is denk ik erover om er dan maar weer mee te stoppen.