Lijst met dingen waarvan je zegt ‘tja..’

Belangrijk voor mensen

In opdracht van de Speld is een team experts de bergen ingegaan. Na weken van onderzoek en overleg is het team teruggekomen met de lijst van dingen die mensen niet boeiend vinden. Dingen waar u waarschijnlijk niets van, of over, vindt. Belangrijk voor mensen.

De overgang van winter- naar zomerbanden
Als het sneeuwen gaat in november is het nog wel een gespreksonderwerp. Maar realiseert u zich wel dat die sneeuwbanden ook weer af moeten? En dat begin april daarvoor de uitgelezen tijd is? Kijk maar eens goed bij uw buurman.

Intermenselijke skeletvariatie
De meeste mensen hebben 12 paar ribben en op zich gaat dat al jarenlang best goed, zeker als het gaat om zaken als het bedekken van belangrijke organen als de longen en het hart. Sommige mensen hebben echter een extra paar ribben. Daar hebben ze niet echt voordeel van. Maar eigenlijk ook niet echt een nadeel. Aerodynamisch levert het weinig op, dezelfde standaarden bij kledinggrootte zijn van kracht; zelfs schouderophalen gaat niet beter of slechter.

Nieuwe medewerker
Er is een nieuwe medewerker aangesteld op de afdeling HR. Hanco Everdingen (41) uit Harlingen is aangesteld op het project ‘Diversiteit en Integriteit’ en zal hier vier dagen ondersteunende werkzaamheden voor verrichten. Morgenmiddag rond 14.00 zal hij even op de afdeling langskomen om een voorstelrondje te maken.

Tyton onder de lat bij PSV
Tyton is een keeper bij PSV die vorig jaar geblesseerd was, geloof ik. Ze hebben ook nog een Zweedse keeper, die is niet echt goed maar ook niet dramatisch. Zelfs de keeperstrainer maakt het eigenlijk weinig uit wie er op zondag keept. Spelen ze zondag?

Het weer in de rest van Europa, dus niet waar u op vakantie gaat of woont
Als u wil weten wat voor weer het is op uw vakantiebestemming, is er specifiekere informatie dan het NOS-journaal. Als u niet op vakantie gaat is alle kennis van het weer buiten Nederland niet erg belangrijk. Nou ja toch maar kijken dan.

De Zomerstraat in Driemond heette voor 1966 nog gewoon de Rijnstraat
Driemond werd in dat jaar officieel onderdeel van Amsterdam, waar natuurlijk al een Rijnstraat lag. Om verwarring te voorkomen werd de Rijnstraat de Zomerstraat. De Waalstraat werd om dezelfde reden de Winterstraat. Gek genoeg werd voor het Zandpad in Driemond een heel andere oplossing gekozen: Dat heet sinds de annexering ‘Zandpad-Driemond’. Eigenlijk net zo duidelijk.

Drachten heeft geen treinstation
Verschillende plaatsen in Nederland zijn niet (meer) aangesloten op het spoorwegennet. Drachten is een van de grotere plaatsen die van treinverkeer gespeend is. Ja, er was vroeger wel een station, maar sinds 1948 kan je er eindeloos op een trein staan wachten. Hoewel deze kwestie sinds dat jaar nauwelijks kamervragen heeft opgeleverd, heeft een bevoegde ambtenaar er voor gezorgd dat er vanaf 2012 toch weer een station gebouwd zal worden. In Drachten zelf is dit nieuws lauw ontvangen; daarbuiten is het nieuws nog niet ontvangen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In dit geval zou het geheel eens beter kunnen worden voorgelegd aan een student van prof.dr.ir. B. Bokhoven. Tjalling Tjallingsma heeft hier diverse publicaties over gedaan en zou moeten gelden als DE specialist op het gebied van Tja!

Reageer
gravatar

Ze hebben de Tja van Persië weggepest.
De tjatjatja wordt niet gedanst
Katja heeft het niet meer kunnen navertellen – En tjaka is door de kooltjes heen. Meneer Tjaka Z. wordt waarschijnlijk terug gestuurd naar land van herkomst – ondanks zijn keizerlijke status (Zulu Oscar) de TjaTja vlieg kreeg geen verblijfsvergunning want hij gaf een verkeerde naam op en bleek gezocht te zijn wegens genocide.

En de lijst groeit tja.

Reageer
gravatar

Er lygt door onsch Turp ene reel
mare gene statione da kun we ni
met de reel mee.

Wel ene goedele trein
reit – mare te veel slechte
recenties uyt et verlede

Reageer
gravatar

Het team van experts heeft mij op de Holterberg ook geïnterviewd. Ze vonden mijn antwoorden maar Tja en daarom kunt u mij niet lezen.

Reageer
gravatar

Volgens ProRail ligt het aan de NS dat er geen trein stopt in Drachten. Reactie NS: er is een wisseltje los bij ProFail

Reageer
gravatar

Daar zette je me even aan het denken, totdat mijn aandacht weer werd afgeleid door een lekkere Fruitella. Mmmmm!

gravatar

Ook een kubus heeft 12 ribben. Als het er meer zijn, is het geen kubus.

Reageer
gravatar

Is dit de definitieve lijst of stuurt de redactie vaker experts de bergen in om de lijst up-to-date te houden?
Zou u zo vriendelijk willen zijn om een lijst van die bergen/gebergtes af te drukken want zoiets boeit ook niemand.

Reageer
gravatar

sjaBAH blablahap. Welk een gekoeieneer met een afgepaste afstap. Ja deze Joop snapt er de ballen van!

Reageer
gravatar

Het rode glas van het voergangerslicht op de kruising van Hogendorpplein en de Willem de Zwijgersingel is al drie weken stuk. Vorige week is een poging gedaan het glas te vervangen, maar volgens de mopperende monteur was het geleverde nieuwe glas te klein in diameter. Landelijke uniformiteit van voetgangerslichtglazen zou een flinke verbetering zijn.

Reageer
gravatar

Met al die regen van de laatste tijd heb ik een mooi setje zwembanden onder de auto gemonteerd. Ideaal.

gravatar

Ook Apelfoort is niet aangesloten op het netwerk van de Nederlandse Spoorwegen en andere railvervoerders maar dat maakt alles hier dan ook juist vrij prettig rustig. Wist u overigens dat er vorig jaar bij het museum te Drachten tijdens de Dada manifestatie ook een shitbingo werd gespeeld? Waar een middelgroot dorp/stad zonder NSstation weer wat groter in kan zijn dus.

Reageer
gravatar

Hi die lieve Paulusje.

Lieve groetjes terug hé…Gewoon maling hebben aan de redactie…

Was vanmiddag in Amstelveen daar heb je ook een station waar je eindeloos op de trein kan wachten.

Opeens gebeurde er een wonder. De spoorbomen in de stationsstraat gingen dicht en er kwam een stoomtrein langs. Die stopte op het station. Echt waar.

gravatar

Voor gratis kaartjes?

Overigens is het geen toeval dat Volendam geen spoor heeft: daar is ooit een referendum over geweest in de 18e eeuw. Men vond het vergeefs moeite omdat men dacht dat het dorp vanzelf zou verdwijnen in de Zuiderzee.
Daar is iets misgegaan, maar het verbod blijft.

gravatar

Akke, is dat WAAR????? Als het dan niet vanzelf gebeurt, kan er dan niet iets leuks gedaan worden, waardoor het alsnog ‘vanzelf’ gebeurt?
(Een leuke fik in een café of zo en dat dan dat dorp met het bluswater wordt weggespoeld. Ik noem maar iets onwaarschijnlijks)

gravatar

Graag wat meer toelichting over de gevolgde methode. Hebben de bergbewoners deze onderwerpen spontaan genoemd of was het een kwestie van lijstjes afvinken? Vonden de bergbewoners het wèl boeiend om mee te doen aan het onderzoek? Was het gebrek aan interesse normaal verdeeld of kende het onderwerp “station te Drachten” meerdere pieken en dalen??

Reageer
gravatar

Beste Henk, moet jij niet werken? Anders heeft je naamgenoot, Henk Kampf nog wel een baantje in het Westland voor je als aardbeienplukker. Carrière-move noemen wij dat bij de VVD. Voor 50-plussers! Mwoehahahaha!!!
O wacht, ik heb Kees van der Staaij bij me op de achterbank zitten en die wil het geloof ik hebben over abortus. Eens luisteren wat die te vertellen heeft.
Laterz! *grijns*

Reageer
gravatar

Tis zondag, dropsukkel!! En zeg maar tegen die Staaj van je dat wegens hoofdpijn het feest niet doorgaat da’s abortus voor de kerk in! Zal die blij mee zijn.

gravatar

Ik bedoel: het is dat niemand kan rekenen. Maar 4,5% tekort terugbrengen naar 3% is toch echt maaar 1,5% eraf.
Op een rijksbegroting van 260 miljard is dat ongeveer 4 miljard bezuinigen. Nederland kennisland!

De rest is gewoon lache. Ambtenaren uitknijpen bijvoorbeeld door ze 4 jaar lang op de nullijn te ztten en ze gelijktijdig met bosjes tegelijk te ontslaan. Hihi. En ik sta nog sky-high mee in de peilingen ook! Omdat het bij al die telegraafdebielen maar niet wil beklijven dat verpleegsters, brandweermannen en leraren in het openbaar onderwijs óók ambtenaren zijn. Hahaha!!

Oja, en wat dat tekort betreft: we zullen maar niet vertellen wat het aandeel van de betalingen aan Griekenland is in die 1,5% overschrijding. *grijns*

Reageer
gravatar

eeeehhh, lusterus makker, kejje geen normaal nederlans lulle? Al die dure woorde krijgt Ingrid hoofdpijn van. Misschien weet jij niet wat dat betekent, hoofdpijn bij vrouwen, maar mijn weekend is verpest – dropsmiley!!

gravatar

Het schijnt mensen ook geen fluit te interesseren dat ze worden geregeerd door een door griezeljoden gesponsorde club van halve zolen, criminelen en racisten.

Net zo min als dat het ze echt boeit wat mijn eigen neoliberale clubje voor ze in petto heeft.

Reageer
gravatar

Beste Mark,

Als je je huidige functie wilt behouden, dan zou ik maar even dimmen.

NB: Heb je je aflossing & rente al betaald deze maand?

Hoogachtend,

Uw Systeembank

gravatar

Hey Rutte, neoliberaal ben je niet.
Niks liberaal.
Van Thorbecke, het gezond verstand en menselijke compassie ben jij met 130 km per uur weggestoven in de richting van de hierboven genoemde types en, net zo erg, die andere theocraten: de dominees.

Belangrijk nieuws voor mensen, dat wel.

gravatar

Thm, Drachten. Logisch dat men daar lauw reageert. Zit enerzijds in de volksaard, anderzijds; wie zegt dat er dan ook een trein gaat stoppen op dat station? Eerst zien, dan geloven.

Het station is een belofte van Camiel Eurlings, dus het zou net zo goed kunnen dat er vliegtuigen gaan stoppen.

Reageer
gravatar

Vlieg er es in! Drachten wil treinstation ondergronds. De gemeente Smallingerland wil dat het treinstation grotendeels ondergronds wordt aangelegd.

gravatar

Het mooie van het treinstation in Drachten is dat het echt puur om het station gaat. Er zijn geen rails neergelegd.

gravatar

Ojee, de Christenunie… Arie Slob …: dan kunnen ze in Drachten maar beter niet op zondag op het perron uit hun hemd staan waaien, wachtend op iets wat pas op maandag weer eens langsfietst.