Groep C1000 gaat Buitenhof opschudden

'De vraagtekenbal moet terug'

Het collectief groep C1000 gaat de krachten van 1000 jonge laagopgeleiden bundelen om het programma Buitenhof van binnenuit te veranderen. Door tegelijkertijd lid te worden van de VARA, de VPRO en de AVRO willen ze het programma hervormen.

Initiatiefnemer Olivier Tuinier vindt dat het programma te elitair is en dat het redactioneel voorbij gaat aan de grote onderwerpen van onze tijd. Tuinier: ‘We willen via de omroepen infiltreren in de redactie. De meeste laagopgeleiden zijn nergens lid van, waardoor we als groep over het hoofd worden gezien. Door en masse lid te worden van de omroepen die Buitenhof maken, kunnen we onze invloed vergroten. Toch blijft Tuinier realistisch: “Natuurlijk zal het niet lukken om met zestig man in de redactie te komen, dat begrijpen we zelf ook wel. Maar met enkele tientallen moet lukken.”

De actiegroep heeft een tienpuntenplan opgesteld om de koers van het discussieprogramma voor de komende decennia drastisch te wijzigen. Het plan bestaat uit concrete ideeën: “Max Pam moet weg. Verder moet de studio verhuizen van de Amsterdamse grachtengordel naar een industrieterrein in Oss. Daarnaast pleiten we voor de terugkeer van de vraagtekenbal en het onderdeel Fiets ‘m erin. Ook vinden we het van kardinaal belang dat er iets met vla gebeurt en dat er iemand weggestemd kan worden.”

Over de overige plannen zal de groep later nadere details naar buiten brengen, na overleg met de achterban op een speciaal daartoe in het leven geroepen FOK!-forum. Uit de klachten op het forum blijkt onder andere dat veel kijkers verlangen naar een heldere lijn in de keuze van presentatoren. “Voor veel kijkers is het volstrekt onbegrijpelijk dat Pieter Jan Hagens na Wie is de Mol? nu opeens politici interviewt. Aan onze achterban valt dat absoluut niet uit te leggen. Die snappen dat gewoon niet,” aldus Tuinier.

Tuinier benadrukt dat hij geen nieuw programma wil beginnen. Hij stelt: “We hebben niet een nieuw Buitenhof nodig, dan zou de versplintering alleen maar toenemen. We willen middels de bestaande omroepen een cultuuromslag in het programma forceren.”

Tuinier: “Als onze doelstellingen bereikt zijn, kunnen we onszelf opheffen. Dan zijn we overbodig geworden. Net als nu.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Helaas gaat een Olifant in een Porcelein kast de boel opschudden.. die C1000..
Zoals anderen het zo gevat zeiden

‘E’s not pinin’! ‘E’s passed on! This C1000 is no more! It has ceased to be! ‘E’s expired and gone to meet ‘is maker! ‘E’s a stiff! Bereft of life, ‘e rests in peace! If you hadn’t named ‘im on this blog ‘e’d be pushing up the prices! ‘Is sales metabolism are now part of Jumbo! ‘E’s off the twig! ‘E’s kicked the bucket, ‘e’s shuffled off ‘is mortal coil, run down the curtain and joined the bleedin’ choir invisibile!!

THIS SKETCH WAS AN EXTINCT BRAND GAME!!

Reageer
gravatar

Het ging bergafwaarts op TV toen ‘de mispoes’ uit het 8 uur journaal werd gehaald en de ‘verschrikkelijke toren van Pisa’ uit Nova verdween. Zo worden dit soort programma’s toch onkijkbaar gemaakt?
Ik zeg niet meteen dat ‘Pauw & Witteman’ plaats moet maken voor ‘Oster & De Braak’, maar een beetje kwaliteit voor iedereen moet toch kunnen?

Reageer
gravatar

Ik stel voor om “de hamvraag” te veranderen in de “lamvraag” of de “bananenvraag”.
Mulicultureel kan dat beter. Eventueel aan te passen in “lamvlaag” of “banananvlaag”.

Reageer
gravatar

C-1000 gaat niet ver genoeg!! Niet alleen de bal met het vraagteken moet terug maar ook het !!!!!!! En de ¥ als symbool voor 10 uitroeptekens!!! Allemaal terug, daarmee wordt het vage buitenhof eindelijk weer duidelijk!!!x¥

Reageer
gravatar

In het Catshuis wordt een belastingverhoging voorbereid. Ik vind dat diefstal! Zodra ik heb afgerekend met die irritante clown en die verschrikkelijke clown zal de nieuwe club B2 (leden Vlugge Japie en B2) deze slechte plannen uit het Catshuis stelen. Drommels, drommels en nog eens drommels!

Reageer
gravatar

“Als onze doelstellingen bereikt zijn, kunnen we onszelf opheffen”
Wijze woorden! Maar waarschijnlijk is het alleen reclame verpakt in een discussieprogramma… En als het Buitenhof buigt wat let hun dan de opmars op het Binnenhof door te zetten?!

Reageer
gravatar

Dat zichzelf opheffen heeft HAFMO 46 jaar geleden al beloofd, maar voorlopig zitten we nog steeds met D66 opgescheept. Waarschijnlijk heeft de meerderheid van de D66-ers daar, zoals gebruikelijk bij die club, geen mening over.

gravatar

Tja, het begon met Theo Eerdmans ( Rotterdammer) en daarna Lou van Burg, meen ik, maar ik betracht discretie betreffende slaapkamergeheimen. En als ik mij niet vergis was dit in de tijd van het Gooise Matras, dus wie met wie wat deed, is wat onoverzichtelijk.

Neen, het is juist een aardige toevoeging aan de poging van jongeren dat zij met boze oude mannen geconfronteerd zullen gaan worden.
Dat wordt spannende radio, wat ik u zeg!

gravatar

Clary Polak is geweldig, maar door deze briljante wijziging in de programmering zal ze volledig bij- en omgeschoold moeten worden.
De opolossing is eenvoudig: als het spreektalent Richard de Mos haar een taalcursus geeft waarbij vooral op presentatie en uitspraak wordt gelet, moet ze het kunnen halen. Een beetje scheelkijken er bij zal ook helpen.

Zet ‘m op Clary! Je kunt het!

Reageer
gravatar

Het idee om de opnamestudio van dat uit de kluiten gegroeide vissersdorp aan het IJ waarvan ik de naam niet uit mijn strot gewrongen krijg te verplaatsen naar Oss, of naar waar dan ook, komt mij zeer charmant over. Want wat uit dat Sodom en Gomorra van de Lage Landen komt, blieft ondergetekende niet.

Want zoals men bij ons thuis zegt:
Voorbij het Gooi, is het één grote zooi.

Reageer
gravatar

Als oud-Rijnmonder mag ik het eigenlijk niet zeggen, maar de vraag brandt mij op de tong: deed -in dit verband- ook de uitdrukking “Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt” in uw ouderlijk huis opgeld?

gravatar

Ik raad de groep aan om eens een excursie te maken naar het Nederlands Instituut van Beeld en Geluid, wellicht kan men daar nog wat ideeën op doen.
En dan met name eens kijken naar de quiz ‘kwartje per seconde’; daar is een alleraardigst item aan verbonden wat heet ‘het buitengebeuren’.
wellicht dat dat de nieuwe naam voor Buitenhof kan worden?

Een Maud hebben we al in de personage van Clairy, het zoeken zal nu worden naar een Lou, hoewel de heer Pam soms trekjes vertoont die er aardig op lijken.

Het is slechts een suggestie; soms moet men de jeugd een zetje op het goede spoor geven.

Reageer
gravatar

De hamvraag is:
Van welke spelletjesleider was Maud assistente (en zoals het gerucht wilde, bedgenote) en wie werd tweede?

a Lou van Burg
b Theo Eerdmans
c Johan Bodegraven
d Willem Ruis
e Kees Driehuis
f Joop Koopman

De winnaar kan een Parmaham uit de mast halen.

gravatar

@Opa Een Parma-ham is niet besteed aan devote moslims en moslima’s. Lamsbout lijkt me beter. Paalklimmen kan tegen bescheiden vergoeding in besloten omgeving op de Wallen in Amsterdam, ook als personeelsuitje. De heer L. Asscher heeft dit persoonlijk zo geregeld.

gravatar

Büch! Paradiso, Amsterdam. Voorin voor het podium. Gewapend met Mick Jagger kapsel. Zo gek als een deur. Laat dat hele Buitenhof maar schieten en ga voor Paradiso (en het nieuwe BIM-huis).

gravatar

Als er zakken moeten worden gevuld zijn het wel de mijne. De C1000 groep kan de pot op. Het verband tussen C1000 en Buitenhof ontgaat mij. Graag nadere toelichting. Infiltratie zal weinig opleveren, actieve sponsoring wel. Ziet u het al voor u, een nieuwe topkok op de achtergrond, veel reclame voor de C1000 groep en altijd een aantal gereserveerde plaatsen voor de C1000 groep. Wat wil je nog meer? Voor de uitwerking van de marketing kunt u mij vinden op http://www.zakkenvuller.nl.

gravatar

Het moet me van het hart dat er zich hier in toenemende mate onderbuikgevoelens manifesteren, die een bedenkelijke kijk geven op het beeld over de andere sexe. Sublimatie, fout opgevoed? Foei!
En dat allemaal door Clairy?

gravatar

Medeoprichter Albart Hijn heeft laten weten dat het ook geen probleem zou zijn om de opnamen te verplaatsen naar een voortuin. ‘Wat tuinstoelen en blikjes bier zorgen dan voor een prima sfeer.’