Aangiftes 2011 binnen bij Justitie

83% van de Nederlanders hebben misdrijven aangegeven

Veel mensen vinden het elk jaar weer een rotklus en schuiven het voor zich uit. Maar uiteindelijk moet het toch gebeuren: de justitiële aangifte. Parkeerboete of roofmoord, vóór 1 april moeten we er aangifte van hebben gedaan bij Justitie.

Consultant Bert Steenwijk (43) uit Utrecht erkent dat hij dit jaar langer over zijn aangifte heeft gedaan vanwege de complexiteit van zijn misdrijven. “In maart ben ik op straat overvallen en volledig in elkaar geslagen. Zelf heb ik in de nazomer drie keer te hard gereden. Tel daarbij op dat ik niet getrouwd ben, maar een geregistreerd partnerschap heb. Zie dan maar eens te voorkomen dat je in box 3 terechtkomt.”

De overheidscampagne ‘Aangifte: wel zo eerlijk’ kan een succes genoemd worden. Ruim 83% van de Nederlanders was dit jaar op tijd. Mede dankzij de mogelijkheid tot digitale aangifte ligt het percentage hiermee aanzienlijk hoger dan vorig jaar.

Justitie is nog wel afwachting van de aangiftes van veelplegers. Deze groep neemt relatief vaak een advocaat in handen om de justitiële administratie op orde te krijgen. NEC-hooligan Harry ‘de Hakker’ Bijleveld ziet vaak door de bomen het bos niet meer. “Mishandeling, vandalisme en zwartwerken, welke van de drie is aftrekbaar? Gelukkig zoekt mijn advocaat dat nu goed uit, want je wilt hier gewoon geen gedoe mee.”

Sinds 2010 is de huidige regeling van kracht waarbij criminele organisaties per kwartaal aangifte dienen te doen. Justine Wagenaar, woordvoerster van Justitie: “De administratie stapelt zich snel op bij sommige organisaties. Het mag niet zo zijn dat de gewone burger de straf waar hij recht op heeft, misloopt.”

Dit jaar krijgt men voor het eerst te maken met het verhoogde tarief voor misdaden tegen de menselijkheid. Deze vallen vanaf 2011 onder box 3. Volgens staatssecretaris van Justitie Fred Teeven (VVD) past de maatregel binnen het beleid om delicten tegen de menselijkheid te ontmoedigen: “Als het gaat om criminaliteit zijn er twee zaken waar bijna iedereen last van heeft: overlast en mensenrechtenschendingen. Met name op dit laatste punt was Nederland jarenlang een delictenparadijs. We proberen dat nu te veranderen, met behulp van een financiële prikkel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Worden de gegevens van het CBS onderzoek betreffende criminele Antillianen doorgesluisd naar de belastingdienst?Want mocht dat zo zijn dan hebben we met zijn allen toch nog een financiele meevaller dit jaar indien zij natuurlijk hun aangifte netjes invullen.

Reageer
gravatar

SUBJECT: O_P_H_E_F_F_I_N_G.

VOORBEELDBRIEF aan die Belastinkdienst:

Gachte Dienst,

Hierbij wil ik U laten weten dat ik mijn abonnement op uw “Belastingdienst” op wil zeggen.

Na een jarenlang lidmaatschap is mij gebleken dat de voordelen duidelijk niet opwegen tegen de nadelen. De kosten van het lidmaatschap zijn doorgaans erg onberekenbaar en eerlijk gezegd heb ik het meestal ook te druk om de door U toegestuurde lectuur, die veelal niet echt duidelijk is en bijzonder veel tijd en energie van de abonnee vergt, te lezen. Mede hierdoor lijkt een continuatie van een dergelijk abonnement in deze toch al dure tijden voor mij eigenlijk ook niet langer zinnig.

Hierbij verzoek ik U dan ook vriendelijk mijn gegevens per direct uit Uw bestanden te verwijderen en mij niet langer te vervelen met uw duidelijk herkenbare enveloppen. Eventueel toch nog toegestuurde facturen voor de periode na 1 april! 2012 zullen dan ook niet meer worden voldaan.

Abonneenummer ( door U ook wel nsb-/sofi-nummer genoemd ): ………

gestolen uit:
http://www.anarchiel.com/display/de_financiele_grap

Reageer
gravatar

De precieze regeling zoals beschreven in dit artikel is onwettig, gezien een persoon niet mee hoeft te werken aan de eigen veroordeling. Daarom heb ik de heer Rutte geadviseerd deze regeling uit te breiden, met het doel niet alleen de Raad van State, maar ook het Europees Hof voor blok te zetten. Een uibreiding zou kunnen zijn om desnoods onschuldigen te dwingen verzonnen misdrijven aan te geven. Voor deze goudeerlijke mensen zijn nog wel wat werkkampen in te richten, waardoor het gat in de begroting in een klap gedacht kan worden. Rutte is enthousiast, maar nog in onderhandeling met de geblondeerde gedoger, die graag wil dat peroxidegebruikers geen aangifte meer hoeven in te vullen.

Reageer
gravatar

Wilt plassen valt onder BOX2 omdat uw client een maatschappelijk belang aanbrengt in het Maatschappelijk Urine-Aandeel.

De verandering valt echter niet onder BOX2 maar onder BOX 1. Gelet op de tarieven van BOX 1 , kunt u beter gebruik maken van de genoemde ‘regeling ‘Samensmelting Romaanse-misdaden tegen de menselijkheid opgesteld’ opgesteld door priester Bonvinius op 8 april 419 na christus.’

U client dient dan wel te bewijzen dat hij geopereerd heeft in de naam van het geloof.

gravatar

Juristen: Wat doe ik met de straf waarvan ik 110 dagen in 2011 en nog 110 dagen in 2012 moet uitzitten? Kan ik die als één delict aangeven? En zo ja, in welk jaar?

Het zit niet mee, ik vind het een ingewikkelde regeling; hij overvalt me ook. Ik had hier nog nooit van gehoord, in elk geval niet nadat ik de katholieke kerk verliet. Nu moet ik opeens van staatswege weer opbiechten.

Reageer
gravatar

Gelieve client ,

Ik ben als jurist gespecialiseerd in oud-vaticaans verdragen recht en wil u wijze op de internationale regeling: ‘Samensmelting Romaanse-misdaden tegen de menselijkheid opgesteld’ opgesteld door priester Bonvinius op 8 april 419 na christus.

Deze regeling ziet deze daden als een gemoedsbezwaar waardoor u dit delict niet in het betreffende land (Nederland dus) dient aan te geven. U dient wel Vaticaan-belasting te betalen met aftrek van uw dienstjaren.

Hiervoor dient u wel een Akta van Berusting optestellen , ik hoor graag van u!

gravatar

Waarde politie-inspecteur,

Mijn cliënt heeft een voorheffing voor dit jaar gekregen van 240 dagen werkstraf plus zes weken tbs, waarvan de helft voorwaardelijk. Kan hij dat in mindering brengen op de naheffing van 2011?

Reageer
gravatar

*******************************
Dit is een automatisch systeem
check bericht
********************************
SUBJECT: V_O_O_R_H_E_F_F_I_N_G
********************************
Scanning search results > DONE!
********************************
____ANSWERE____
> Dit kan alleen indien uw client de mogelijkheid wilt gebruiken om gedurende de 240 dagen een “Misdaad BV” op te richten waarvan het Bruto-zwart-gelddeel door een constructie van Bancaire Activatie Rendementeel Interpentatie het Netto-wit-gelddeel laat stijgen met een belasting van 18,5 % op het Bruto-zwart-gelddeel min het vrijstellingsbedrag van 1,50 EURO. Deze dient in zijn hoedanigheid geconstructueerd te zijn in bewerkstelling tot de participatie-bestanddeel van de genoemde ‘BV’. Meer hierover vind u in de Europese richtlijnen.

gravatar

Ik heb een misdrijf gepleegd in januari 2012, maar heb dat opgevoerd bij de aangifte over 2011. Hiermee heb ik alvast een nieuw misdrijf voor 2012 gegenereerd. Voor meer handige tips kunt u me bellen op het algemene nummer, maar als u anoniem wilt blijven dient u het geheime nummer te kiezen.

Reageer
gravatar

De criminele organisaties leveren niet de meeste schade op of ze die nou aangeven of niet. Semi-officiele organisaties zoals deze boys: http://www.bilderbergmeetings.org/participants_2011.html
jamaar daar gaat het geld heen. Of dat crimineel is hangt louter af van hoe je dat begrip waagt te definieren.

Verder vind ik het crimineel om cannabis te verbieden aangezien het aantoonbaar positieve effecten heeft.

Aangifte? Het is een lachertje. Of dacht je dat het voor niks voor 1 april moet?!

Reageer
gravatar

Het is een uiterst serieus punt. In werkelijkheid begaat inderdaad zeker dit percentage der Nederlanders een misdrijf want minimaal 83 % heeft wel een illegaal gekopieerde CD of DVD in huis: een economisch delict dus misdrijf. Op artiesten hoeft helemaal niet bezuinigd te worden, dat hebben we illegaal toch al gedaan.

Reageer
gravatar

voor en moet je geen komma zetten dat wil ik wel aangeven

gravatar

Voor het eerste punt verwijs ik naar reactie 16 over detentie buitenland, dit is ook van toepassing op misdaden in het buitenland, die moet u dus in Denemarken aangeven.
Echter, dit gaat niet op voor het Tweede punt, hier is namelijk jurisprudentie op. N.a.v. de casus in 2006 is hiervoor de Stillerclausule opgenomen, die ervoor zorgt dat u in box 3 belanden gaat….

gravatar

sinds ik erachter ben dat je over zwartwerken geen belasting meer hoeft te betalen en gewoon een uitkering kunt ontvangen geef ik elk jaar netjes aan dat al mijn inkomsten zwart zijn

Reageer
gravatar

Geachte redactie,
In bovenstaand artikel doet U het voorkomen alsof er NEC-hooligans zijn. Dit is niet juist. Onze jongens reageren enkel op provocaties door geel/zwarte Arneppers. Door het publiceren van deze onjuistheid begaat u een misdrijf. Kan ik u nu aangeven?
Met vriendelijke groet.

Reageer
gravatar

Aan alle juristen van speld.

Gelieve mijn vraag te beantwoorden.

1. Is er een mogelijkheid om inbraak-materiaal die in 1860 gekocht zijn nog te declareren
2. Is er een mogelijkheid om detentiejaren in Peru gedurende de jaren 60 (circa 9 jaar 2 maanden 2 dagen 21 minuten en 11 seconden)aftetrekken?

Reageer
gravatar

Beste meneer de Barbaar,

1. Dat kan zeker, mits u het bonnetje nog heeft, indien u het niet meer heeft voldoet een politierapport over de inbraak, maar alleen als er in gemeld wordt welke spullen er gebruikt zijn.
2. Detentiejaren in het buitenland zijn niet aftrekbaar, dat kunt u proberen in het desbetreffende land.

gravatar

Beste Confrere,

Ik verwijs bij punt twee naar het tangaslip arrest van de hoge raad (2007) waarbij de Nederlandse staat gehouden is aan belasting vermindering vermits de delinquent iets heeft gedaan dat bij Pauw en Witteman besproken dan wel weerlegt kan worden, tussen grote neus en lippen of langs de grote neus weg.
Ons bureau kan daar van dienst zijn, want voor geld doen we alles.

gravatar

Als minister-president ben ik gelegaliseerd dief van de nationale huishoudens. Nu krijg ik ook totaal onverwacht een aangifte binnen. Ik vind dat ongehoord! Als minister-president sta ik boven het volk. Nu word ik in box 3 ingedeeld samen met het gepeupel dat genocide gepleegd heeft. Wat kan ik hieraan doen?

Reageer
gravatar

Beste marg00tje,

Nu zou ik kunnen doen wat u suggereert, echter is de implicatie in hetgeen u bedoelt niet geheel duidelijk. Wanneer u de suggestie aan wil dragen dat ik een pistool moet gaan gebruiken om op gelijk niveau met de mede box3 genoten te komen om ook genocide te plegen, dan denk ik dat ons vaderlandse leger betere middelen heeft om dit op een snelle manier op te lossen.

Echter wanneer ik middelen van het Nederlandse leger benut om dit doel te bereiken is er een dilemma met betrekking tot de aftrek. Want kan ik de kosten hiervoor dan wel aftrekken? Het gaat hier om middelen waar al door de Nederlandse criminele organisaties al voldoende in is geïnvesteerd door belastinginningen.

Overigens heeft het Nederlandse leger weer dringend behoefte aan een financiële injectie. Wellicht kan ik hierbij dan meteen een oproep doen aan crimineel Nederland om de zaken wat groter aan te pakken, zodat u ook weer meer richting de schatkist af kan dragen.

gravatar

Het vervelende van dit systeem is, is dat het helemaal niet voordelig is om over de jaren heen te sparen voor een groot misdrijf. Bv. een grote in de 5 jaar. Nu word je zowat gedwongen om per jaar enkele lichte misdrijven te plegen om maar een beetje positief uit te komen aan het einde van het jaar.

Reageer
gravatar

Een periode van 5 jaar is inderdaad niet mogelijk. Maar er is wel de mogelijkheid om de straf van 3 delicten te middelen als de desbetreffende uitspraken onherroepelijk zijn geworden.

gravatar

Zoals bekend ben ik al jaren het braafste jongetje van de klas. Ik hoef dus nooit aangifte te doen van door mij gepleegde misdrijven. Heb ik nu eindelijk recht op een flinke beloning? Zoniet, dan ga ik de boel anders aanpakken, want ik ben niet gek.

Reageer
gravatar

Heer wortel, het is niet onmogelijk dat reageren op satire (pas op: lynx tijdsverdrijf?) via “www.speld.nl” gedurende werktijd als misdrijf gezien wordt, of minimaal als bass-zijn-tijd-stelen. En Karel Likspaan luistert mee. Als ik u was zou ik mijn time-sheets van het afgelopen jaar meesturen,inclusief de exacte momenten waarop u op deze site gereageerd heeft en hoeveel tijd u dat gekost heeft… Dan bepaalt justitie de boete wel. Volgens jaar zal dit vooringevuld zijn, dat maakt het wel makkelijker.

gravatar

Pottedorie, ‘k heb mijn APK (Altegemene Politieke Keuring) vorig jaar vergeten… wat nu? Wel of niet alsnog aangeven? Of ben ik daarmee nu ook al over tijd?

Reageer
gravatar

Dat is een ernstige zaak. We nemen uw medisch dossier in en u hoort binnenkort wel waar u zich melden kunt voor een liberaal heropvoedingskamp.

gravatar

Uitspraak naar aanleiding van onderzoek commissie TEEVEN:

heropvoedingskamp: ten zuiden van 80 gr. Zuiderbreedte
ingangsdatum: uiterlijk 12 april 2012
duur: 85 jaren
financiering: door veroordeelde
recht op vooraftrek: neen

Waarvan akte, de griffier.

gravatar

Positiebikini?

Staat noch in het protocol, noch in de wet. Ik zal eerst uw medisch dossier even nalezen, wellicht dat ik dan nog ergens een gaatje daarvoor vindt.

gravatar

Voor vermenigvuldigen kunt u bij de belastingdienst aftrekken.

Op aftrekken is daarom een vermenigvuldiging van de justitiële maatregel te verwachten.

gravatar

Moet ik de voorarrest ook aangeven, want die staat niet vooringevulde aangifte? Daarbij nog een probleem. Op 31 december 2011 om 23:55 heb ik een ambtenaar in functie (even actief als niet in functie)beledigd maar het proces verbaal is opgemaakt op 1 januari om 00:05. Valt het nu onder 2011 of 2012.

Reageer
gravatar

Het gaat om de tijd en de plaats van het feit van het plegen van het strafbare feit. Het valt dus onder 2011. In de tenlastelegging wordt dat ook weergegeven: “… heeft hij, verdachte, het tenlastegelegde altoen en aldaar gepleegd door … ” enzovoort. Dat “altoen en aldaar” ziet op 2011.

gravatar

Heer Spaland, licht mij even bij: hoe gaat men om met ‘voorbedachten rade’?

Stel men heeft een misdrijf op het oog en men treft voorbereidingen in het jaar voorafgaand aan het jaar van daadwerkelijk plegen: kan er dan sprake zijn van vooraftrek?

gravatar

Tja, Heer Jeetje. Dat hangt er altijd weer van het bewijs af. Stel u wenst over te gaan tot het wederrechtelijk ruimen van Kootwijkerbroek en u koopt daartoe een treinkaartje. Het kopen van dit kaartje ligt in beginsel geheel buiten de strafrechtelijke sfeer, maar houdt wel duidelijk verband met uw lovenswaardige slechte streven. Men kan u op dat moment nog niet “pakken”. Dit is eerste aan de orde als u een begin maakt met de daadwerkelijke uitvoering waarbij u niet-vrijwillig wordt genoodzaakt om van de verdere uitvoering af te zien, bijvoorbeeld omdat de plaatselijke koddebeier u in de kraag vat op het moment dat u het mes uit de schede trekt.

Dan nog ligt de zaak moeilijk, omdat de mogelijkheid niet kan worden uitgesloten dat u ht mes trok met het voornemen om een appeltje te schillen.

Mijn advies is daarom om elke dag twee ons groente en twee stuks fruit te verorberen.

gravatar

Ik moet daar nog aan toevoegen dat als u geen appeltje bij u hebt, u er gloeiend bij bent. In dat geval was er in het voorafgaande jaar dus sprake van een strafbare voorbereidingshandeling.

Voor dat geval verwijs ik naar de middelingsregeling zoals behandeld onder nommertje 12.

gravatar

Je zou ook kunnen zeggen; als je wel een Apple-tje hebt ben je er ook gloeiend bij, want dan werk je kinderarbeid van een Chinees fabriekje in de hand.

gravatar

Als het uw eigen brievenbus betrof; nee, dan is het 1 vergrijp; alles vond plaats op één en dezelfde locatie.

Tenminste, als u van buitenaf naar binnen stond te wateren: andersom heeft u de wet op Afvalstoffenheffing overschreden en dat is een economisch delict naast een geweldsmisdrijf.

Heeft u andermans brievenbus gebruikt, betekent dit een inbreuk op de Privacywetgeving en dan zijn het weer 2 afzonderlijke vergrijpen.
Zo moeilijk is het niet – leest u de bijsluiter nog eens goed door.

Reageer
gravatar

Ik heb een justitiële vraag. Ik heb laatst door een brievenbus gepist na dat ik mijn zwangere vrouw een aantal keer flink had geschopt. Moet ik het nu als één vergrijp melden? Er zat namelijk maar 5 minuten tussen beide acties.

Reageer
gravatar

In uw bijzondere geval kunt u gebruik maken van de gedoogconstructie. De minister-president is erg blij met u, want met u kun je lachen. Hij slaat een arm om u heen, laat hij u bij deze weten.
U hoeft dus niets aan te geven.

gravatar

Gelukkig wordt volgend jaar het format van de Belastingdienst gevolgd en hoeft men alleen maar de vooringevulde aangifte goed te keuren.
Dat scheelt een hoop kopzorg en uitzoekerij.

Wellicht kan in de daaropvolgende jaren het geheel met voorafgaande goedkeuring voor 10 jaar worden behandeld en merk je er helemaal niets meer van.
De vooruitgang schrijdt voort!

Reageer
gravatar

Ik lieg regelmatig, in die zin ben ik een veelpleger en soms gaat dat ten koste van weerloze mensen, maar verder ben ik een heel aardige man die met alle winden meewaait.
Ik heb dus niets aan te geven.

Reageer
gravatar

Klopt, maar wel de kosten voor het vluchten en opbouwen van een nieuwe identiteit. Verhuizing naar Pakistan, omscholing tot alternatief genezer, cursus rozenkweken — allemaal volledig aftrekbaar mits je de bonnetjes bewaart en zegt dat je het allemaal voor je kinderen doet. Wat betreft die depots — op sommige wapens zit statiegeld, check dat eerst even. Doorverkopen kan, maar over de opbrengsten kan je weer een aanslag verwachten. Schenken aan een jonge, veelbelovende genocider is dan vaak een betere optie.