Internationale gemeenschap wenst Syrische oppositie succes

Rutte: ‘Kaartje het minste wat we kunnen doen’

De internationale gemeenschap heeft de Syrische oppositie gisteren een wenskaart gestuurd. Op de kaart hebben verschillende wereldleiders persoonlijke boodschappen geschreven, zoals: Hou vol. Succes met jullie opstand. De aanhouder wint! 

Volgens de Nederlandse premier Mark Rutte is de kaart bedoeld als een hart onder de riem voor alle verdrukte Syriërs. ‘Een kaartje is natuurlijk het minste wat we kunnen doen. Ze moeten weten dat we achter hen staan. Bovendien past deze internationale interventie goed bij de bijzondere situatie van het land.’

Ook president Barack Obama schreef enkele bemoedigende woorden op de kaart. Het is volgens hem niet de vraag niet de vraag of Assad valt, maar wanneer dat gebeurt. ‘Ik kijk uit naar de dag waarop de Syriërs kunnen terugkijken op de revolutie en kunnen zeggen: we hebben eigenhandig een dictator ten val gebracht.’

De kaart is geadresseerd aan het Vrije Syrische leger in Baba Amr in Homs. Het is niet bekend of hij uiteindelijk is aangekomen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat is dat nou weer voor een lullige insteek, Ahmed! Je weet net zo goed als ik dat wij geen oude tanks hebben. We hebben alleen de modernste Leopard tanks; dezelfde die we nu aan Indonesië verkopen, maar alleen voor niet-agressief (binnenlands) gebruik tegen de eigen bevolking! Je hebt mogelijk al gemerkt dat elke Nederlander structureel schizofreen is; in zijn inborst schuilen zowel koopman als dominee. Bij innerlijke principiële en commerciële conflicten wint echter a-l-t-ij-d de koopman. En die is geheel afhankelijk van olie uit het Oosten. Dus schuilt in elke (politiek werkzame) Nederlander -in essentie- een volgzame moslim. Wen er maar vast aan.

Reageer
gravatar

Jullie gaan allemaal wel verdomd kort door de bocht hoor, uitbarstend in goedkope woede en een gratuite kaartjesregen. Waarom denken jullie dat de onverlichte despoot Al Assad zo lang stand kan houden en ongestoord zijn gang kan gaan? Omdat de centrale olie-regie heel goed beseft dat in alle Arabische Lente-landen de Moslimbroederschap de bevolking de spits laat afbijten en na de gewonnen strijd gewoon zelf de zeggenschap weer overneemt, enkele reis terug naar de Middeleeuwen.
En in elk Arabisch olieland een Ahmedinedjad aan het roer, daar wordt het Westen ook niet vrolijk van. Den (visch)olie wordt nu al zo duur betaald..

Reageer
gravatar

Ik vind het nogal een riskante onderneming. Assad lijkt geen scrupules te hebben. Het zou zomaar kunnen dat hij de dienst doende postbezorger laat ombrengen, opdat het moedige kaartje de bestemming niet zal bereiken.

Reageer
gravatar

Ja, nu vindt heer BS het waarschijnlijk geen goed idee meer, alleen al om het feit dat je mij erbij sleept, Akke.
Aan de andere kant is het een goede test op de objectiviteit van heer BS. Kan hij waardevrij een idee beoordelen? Wij zijn benieuwd.

gravatar

Ik krijg toch zo’n warm wij-gevoel van deze daadkracht! Dít is de ware VOC-mentaliteit waar de grote CDA-leider Balkenende ooit over sprak. Hij zal trots op jullie zijn!

Reageer
gravatar

Goed zo, je moet zo’n verzet niet pamperen met antitankwapens en een vliegverbod. Ze moeten hun eigen broek leren ophouden, zelf doen, eigen kracht!

Reageer
gravatar

Dat maakt toch helemaal geen indruk meer zo,n lullig briefkaartje. Ik heb Assad via facebook gemeld dat ik hem ga ontvrienden. Nou daar schrok hij toch behoorlijk van.

Reageer
gravatar

Dit is goed nieuws: De klassieke post werkt in dit geval beter dan welke electronische mailverwerking dan ook. Aandeelhouders PostNL zijn hier zeer dankbaar voor: ook volgend jaar is hun dividend weer veilig gesteld.

Reageer
gravatar

Wat laat Rutte weer een kans liggen. Stuur toch namens Nederland een BLOEMETJE!
Als het gedonder daar achter de rug is zullen alle Syriers zo’n frisse ruiker willen hebben die ze hoop en steun gaf in donkere tijden. KASSA!!
Meneer Rutte, denk toch ook eens aan economische voordelen die te behalen zijn en niet alleen maar aan het nog beter maken van het onderwijs, de zorg en de uitkeringen.

Reageer
gravatar

Ik spaar in elk geval geen blauwe enveloppen, en toch krijg ik ze om onduidelijke reden met enige regelmaat in de bus. Kom maar niet van dat abbonement af!

gravatar

En ik heb hem, toen hij laatst op tv was, eens even behoorlijk kwaad aangekeken. Tjonge jonge… wat was ik boos!
En daar kon hij het maar mee doen!!!

gravatar

Even tussendoor.

Oma is volgende week jarig. We gaan haar natuurlijk met z’n allen verrassen. Het goeie ouwe mens heeft dat als mater familias meer dan verdiend.

We hebben een groot feest in gedachten. Het zou zo aardig zijn als een van haar schrijfvrienden van de Speld een kort woordje (10 tot hooguit 15 minuten) wil voeren. Wie voelt zich verplicht?

Oma wil geen overbodige geschenken, verwelkte bloemen of enveloppen met zwartgeld. U kunt uw geld beter voor een goed doel bestemmen, zoals de armtierige regering.

Wij willen natuurlijk zo nodig, als het niet anders kan, de treinkosten op basis van tweede klasse vergoeden.

Obama, Assad en Rutte kunnen helaas door onverwachte drukte midden volgende week geen acte de présence geven.

Reageer
gravatar

Dat is erg leuk voor Oma, hoewel ik vrees heb of zij die overvloedige overmacht aan Paulussen wel de baas kan.

Een van onze motto’s in de famille is ‘mieux que le mieux’ en daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan.
Eerste klasse en overnachten in een vijfsterren hotel met dito keuken is wel het minste. Behoort een overnachting niet tot de mogelijkheden, ben ik bereid mij per helicopter te laten vervoeren.
Welnu; is dat een mooi aanbod of niet?

gravatar

Natuurlijk kom ik op Oma Paulien der feessie. Ben gek op feessies vooral als er rode wijn is. En die enveloppe met het zwarte geld, ziet ze toch niet.

gravatar

Goed idee van de internationale gemeenschap. Ik ga ook maar een kaart naar Assad sturen met een opgeheven vinger op de voorkant en op de achterkant in grote letters: FOEI!

Reageer
gravatar

Reken maar! De kaart is gisteren op de post gedaan. We hebben uiteindelijk gekozen voor een beer die een eekhoorntje dreigt te slaan maar dan ziet dat een hele rij pinguïns hem boos aankijkt. Rechtsonder staan nog twee konijntjes die angstig maar ook opgelucht kijken en nog een vlinder die overal onschuldig doorheen fladdert. Heel raak allemaal.

gravatar

Ja zeg, zitten we midden in een crisis gaat die kaartjes rondsturen! Van mijn belastingcenten!! Is die gek geworden? Maar goed dat Geert er zijn handtekening niet onder heeft gezet!!

Reageer
gravatar

En de tarieven voor poststukken zijn ook weer gestegen. Alweer een reden om geen sollicitatiebrieven meer te sturen!