Plassen in de gracht? Doe het doordacht!

In de grachten van Amsterdam zijn de afgelopen drie jaar tenminste 51 mensen overleden. De meeste slachtoffers waren mannen die bij het plassen hun bewustzijn verloren en in de gracht vielen. Inbox51 komt met oplossingen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

misschien slaat het niet aan hoor, maar ik heb heel lang geleden iets bedacht. Ik heb het een wc genoemd en je mag het ook toilet noemen. Je kunt het in een soort klein kamertje plaatsen met een deur ervoor om een beetje privacy te hebben. Je kunt ook meerere wc’s naast elkaar zetten, dat concept heb ik verkocht aan een of andere Rus.

Reageer
gravatar

Gedenken wij hier een kort ogenblik onze voormalige medestrijder BWH, sinds enige weken aan een Mission Impossible in Teheran begonnen om daar de Quran te vervangen door een handzame Baedeker voor de Huisvrouw. Het schijnt dat hij zijn werk nog steeds kan volvoeren, want de huidige BuZa-minister Frans Timmermans heeft nog niet bij de Iraanse ambassadeur hoeven protesteren tegen een voorgenomen rituele slachting.

Reageer
gravatar

Komkommertijd dus. Oude meuk opnieuw geserveerd: voor de liefhebber van gezeik en ‘slap’ gel..! Immers, alcohol verhoogt de behoefte, doch vermindert het vermogen. Jaja, drank maakt meer kapot dan alleen de paar hersencellen die je lief zijn

Reageer
gravatar

Het komkommerseizoen slaat vroeg toe dit jaar, waarschijnlijk door de langdurig doorgetrokken NUON-winter. Zie ook: “Blokker lanceert nieuwe waxinelichthouderlijn”, paragraaf 28.

gravatar

En die Amsterdammers maar denken dat het door paalrot komt … .
Verklaart ook gelijk het debacle van de verzakkingen van die tunnel: men heeft het soortelijk gewicht verkeerd ingeschat. Men ging uit van gewoon grondwater.

Reageer
gravatar

Jeettje, sluit niet uit dat urinezuur op lange termijn ook de hardste tropisch houtsoort aantast. Met de mate van gezeik in Amsterdam (o.a. op, in en rond Felix’ Merite’s) zal er dus uiteindelijk -naast paalrot- ook zelfs betonrot ontstaan in de Noord-Zuidtunnel. Geert Dales heeft indertijd niet voor niets een veilig heenkomen gezocht in Leeuwarden na het doorjassen van die metrotunnel.

gravatar

Dat belooft, heer Leeflang:ook Leeuwarden heeft plaswaardig water in en rond de binnenstad. Iemand zou die Friezen moeten waarschuwen Dales geen tunnels oid te laten bouwen.

Uiteraard door ze te manen tunnels door Dales te laten bouwen: hun welbekende stijfkoppigheid zorgt dan wel voor het tegendeel.

addendum:
Oh, een nagekomen bericht van de beroepszeikstraal van de familie P.
Neen, dat doen wij niet: wij halen tamelijk schoon water uit de Bieschbosch, mits natuurlijk geen varkenspaulus gier heeft afgewaterd in dat natuurgebied.

gravatar

Aha heer Jeettje,

Maar hoe komt dat water in de spaarbekkens in de Biesbosch?

Uit betrouwbare waterbronnen en van onze treurende waterprins heb ik vernomen, dat de drap uit de Merwede naar de spaarbekkens wordt gepompt. Deze rivier is via de Waal weer verbonden met de Rijn, de hoofdriool van Duitsland en Zwitserland.

gravatar

Jee, ik stel je gerust, de plasjes van de familievarkens komen allemaal terecht in een gierput die in directe verbinding staat met de Maas. In ons gedeelte van Brabant drinken wij heerlijk fris millennia-oud grondwater, dat oorspronkelijk uit de gemeente Spa in de Belgische Ardennen komt en onderweg door diepe zandlagen is gefilterd.

gravatar

Het heeft wel iets; een basaal advies in het Latijn weergeven en het zo een aura van diepzinnige waarachtigheid meegeven. En het gelijk, beste Frederik Undsoweiter, is 1,2 miljard keer aangetoond: Chinezen piesten op Confucius’ advies en op Mao’s bevel tegen de wind in en men bleef aldus ‘op kleur’. De spreuk boven het Max Euweplein in Amsterdam is gelijkluidend maar dat heeft te maken met de aanwezigheid van vele kroegen en grachten in de buurt; het gebeurt namelijk vaak in 020 dat homo non sapiens en zelfs homo’s onderling -tijdens of na excessief bierdrinken- elkaar openlijk afzeiken, slaags raken en in de gracht belanden. Zie verder onder de rubriek: Pissen in de gracht; doe ‘t doordacht.

gravatar

Ging daarom die elfstedentocht niet door? Die gast met z’n hele pissige familie… En als ze dan toch losgaan. waarom dan geen figuurpissen?!

Neen hoor, het doet me in ieder geval deugd dat meer mensen weer eens van een echte peniskoker gebruik gaan maken. Alleen liever wel schilderen, maak er wat moois van.

En volgende keer graag met ook een passende portie hitsige vrouwen in het filmpie, stomme poverheid!

Reageer
gravatar

Na de lawineairbags, voorzie ik een piek in de verkoop van kroegentochtreddingsvesten.

Ooit zag ik op een amsterdams plein, tijdens de rust van de voetbalwedstijd NL-??? (vergeten), een mannetje of 100 tegelijkertijd van een brug piesen.

De open rondvaartboot vol met japanners had daar niet op gerekend. Sindsdien snap ik waarom de gidsen van zo’n groep altijd een paraplu bij zich hebben.

Reageer
gravatar

Niemand gedacht aan de NS-oplossing: de plaszak? Een breed pakket alternatieven biedt zich aan, zoals: plassen in een portiek en legen in de gracht, plassen achter politiewagens en plaatsen van de plaszakken tegen de achterwielen, etc. etc. Het gevaar van een plasbuddy is namelijk dat hij -al schuddend- met je meeloopt naar huis en jij ‘straal’ vergeet hem weer weg te sturen. Vooral tijdens de Gayparade in de grachten loop je het risico aan een plaspartner voor het leven te blijven hangen.

Reageer
gravatar

Hier moet een leeftijdsgrens voor gelden. Als de straal krachtig genoeg is, is er genoeg tegenwaardse druk. Ik stel voor een verplichte straaltest af te nemen bij de GGD alvorens men in de gracht mag urineren.

Reageer
gravatar

Is het nu echt zo’n moeite om een luier mee te nemen tijdens het kroegbezoek? Een exemplaar van een goed merk kan je vooraf in de gracht werpen, waardoor het grachtwater wordt geabsorbeerd en verdrinking schier onmogelijk wordt.

Reageer
gravatar

Waarde azijnzeikers, brievenbuspissers en andere incontinente figuren. In het Noordhollandse (dat is dus ten noorden van Amsterdam) hadden wij vroeger het “hoissie” boven de sloot. Dit bouwwerk stelde de gebruiker in staat om zeer doordacht aan de watervervuiling in deze streek bij te dragen. Er zijn er nog een beperkt aantal over in openluchtmusea zoals de Zaanse Schans en zijn herkenbaar aan de (Zaans) groene kleur en de hartvormige opening in de deur.

Reageer
gravatar

Aha, gevonden, je moet gewoon eerst even langs alle eerdere filmpjes scrollen, op de een of andere manier doet me dit denken aan een medisch centrum en de camera’s waar je dan langs komt en waar je ook terecht komt als je toch in de gracht valt hoe dan ook, promotie van de eigen waar kan er niet genoeg zijn, toch?

Reageer
gravatar

Dom Dom Dom. Nota bene nog wel vlak bij zo’n urinoir. In zo’n plashokje wordt aan alle kanten gesteund. Wat bezield mannen dat het perse de gracht in moet?

Reageer
gravatar

Dit is toch geen nieuws?

Door mijn hernia en negroïde afkomst ben ik altijd verplicht geweest om met 2 man/vrouw te gaan plassen. In het begin was het 1 man/vrouw maar door de arboregels ivm zwaar tillen zijn het nu 2.

Daarom ben ik niet blij dat de PGB budgetten worden gehalveerd? Hoe moet ik straks pissen?

Pisnichten zijn het!

Reageer
gravatar

@ouwezeikert,

Weetje dat zeker?

Want na een ‘bepaalde leeftijd’ krimpt de boel bij jouw soort toch flink in?

Ik zou zeggen doe eens er 15 cm af. Wint Plasje toch weer ruim van je!

gravatar

De gemeente kan toch gewoon bij alle grachten een plasgoot aanleggen? Met een kliksysteem om jezelf even te beveiligen tegen voor- of achterover vallen. Daar kan iedereen gebruik van maken. Jong en oud, man en vrouw, hond en kat. Ik zeg: Doen!

Reageer
gravatar

Sinds de emancipatie worden de urinoirs niet meer gesponsord. Wat moet je dan met hoge nood? Ik ben voor geëmancipeerd gezamenlijk plassen voor man en vrouw en liever niet in de gracht, want dat is niet milieuvriendelijk.

Reageer
gravatar

…bij ons wordt dat dan weer opgevangen en gebruikt voor de tap. Wat er in gaat, komt er ook zo weer uit. Je betaald alleen voor de koeling.

gravatar

Ik schrijf ruim, 25 jaar geleden had ik een ex- zwager, die mijn zusje bleef lastigvallen.
Dat leek mij niet echt handig, die kwam ik tegen in de kroeg waar ik elke zondag de boel moest schoonmaken.
Dus op zaterdagavond was hij weer vervelend, dus zonder ruzie te maken heb ik mijn kleine jongen uitgelaten.
Die is de zaak uitgezet, mijn werkgever was het er niet echt mee eens, dat ik dit gedaan had. Dat was niet zo’n erg strak plan, u mag 1 keer raden wie er na sluitingstijd daar stond te…

gravatar

Mijn broer Maurice heeft wetenschappelijk opinieonderzocht, dat 79,537 % van ons geslacht het liefst met een been omhoog tegen grachtenbomen plast, terwijl 20,328 % dat liever tegen mensenbenen doet. De rest maakt het niet uit.

Reageer
gravatar

Beste Paulus, die door jou genoemde helft van de bevolking zie je doorgaans niet bij de gracht staan urineren. Wat ze gezamelijk dus in hun pishok uitvreten daar hebben wij geen weet van.
Wat dat betreft zijn wij veel socialer, bij de gracht kan iemand anders er ook nog eens een keer van genieten.