Ben verandert van mening na forumdiscussie

'You've Got Mail' toch geen goede film

Ben Elker (34), data-analist te Bilthoven, is niet langer van mening dat ‘You’ve Got Mail’, met in de hoofdrollen Meg Ryan en Tom Hanks, best een goede film is. Hij kwam tot deze radicale standpuntsverandering na het lezen van diverse opinies op internetforum IMDB. Elker is daarmee de eerste persoon die online van mening verandert sinds 1993, toen Janna Loster na het lezen van een forumpost de officiële verklaring over UFO’s in twijfel trok.

Elker begon op het forum zelf de discussie door een overwegend positieve recensie van de film te posten. Tot zijn grote verbazing bestempelde ‘Elfje1981’ zijn mening als ‘stompzinnig’, om vervolgens Elkers intelligentie in het algemeen, alsmede de zedelijkheid van Elkers moeder in twijfel te trekken. Enigszins aangedaan pareerde Elker de opmerking door de intelligentie van Elfje1981 zelf in twijfel te trekken, evenals diens seksuele geaardheid, en sloot af met een knipoogsmiley.

Overtuigd van zijn winst in de discussie, en met een nog onverminderd positief beeld van ‘You’ve Got Mail’ las Elker verder. Hij had echter buiten ‘bakkerbartje1983’ gerekend, die Elfje1981 bijviel in de discussie. Hij haalde niet alleen Elkers argumenten onderuit door deze weg te zetten als ‘onzin’, maar vergeleek tevens Elkers mening met die van Adolf Eichmann ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Elker, verrast en geschokt, wist niet hoe hij deze aanval moest pareren, waarna slechts één conclusie restte: Zijn mening over ‘You’ve Got Mail’ was onjuist.

Ondanks het verlies in de internetforumdiscussie en de aardverschuiving in zijn mening over de film reageert Elker opgetogen: “Eigenlijk ben ik blij dat de anderen mij hebben laten inzien dat mijn mening fout was. Zo kun je blijven groeien als persoon. Ik ben blij dat ik nu weet dat ‘You’ve Got Mail’ geen goede film is.” Zijn ervaring toont volgens Elker tevens de grote waarde van internetforums, met name voor de ontplooiing en toetsing van het eigen wereldbeeld. Elker geeft aan uit te kijken naar de onvermijdelijke wijzigingen in zijn opinie over het eten van vlees, 9/11, de regering en de rol van Johan Cruijff bij Ajax.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zoals altijd is het de bijbel die WARE antwoorden heeft op elke vraag.

Johannes 3:16

“Want God had de film ‘You’ve Got Mail’ zo lief dat hij zijn enige DVD heeft uitgeleend, opdat iedereen die hem nog moet zien hier niet aan voorbij gaat, en een leuk avondje thuis op de bank kan hebben”

Reageer
gravatar

Maar natuurlijk was de hele pointe van You’ve Got Mail dat mensen hun mening via internet veranderen omdat eerst Madammeke Meg meende dat Mgr. Hanks een natte dweil geleek, maar dat zij door hun emailverkeer de schoonheid van zijn innerlijk gewaar werd.

Reageer
gravatar

Ik ben van mening dat menigeen zijn mening welgemeend kan mededelen. En als je meent je mening te veranderen ben ik van mening dat als je meent je mening te wijzigen dat je dat niet kan menen. Ik meen dit serieus, want als iedereen zijn mening maar wijzigd omdat een ander van mening is dat jouw mening niet deugd dan kun je nooit welgemeend je mening mededelen… de kans je mening te moeten wijzigen is dan namelijk ongemeend groot.

Reageer
gravatar

nu ik zo lees hoe er staat wat ik zojuist geschreven heb moet ik denk ik toch mijn mening herzien kan iemand mij het mailadres van ben geven dan kan ik aan hem vragen hoe dat moet ik ben namelijk niet zo technisch

Reageer
gravatar

ik heb hem proberen te bellen op dit mailadres maar hij neemt niet op kan dat komen omdat het een buitenlands nummer is

gravatar

jongens jullie doen imdb verkeerd schrijven ik kan wel zeggen hoe het moet ik kan alleen geen interpunctie gebruiken om dit te laten zien en geheel on topic stelletje stompzinnigen hou eens op met zo negatief tegen elkaar te doen zijn jullie achterlijk er moet meer liefde in de wereld zijn dan houdt dat negatieve genuil wel op en is iedereen blij

Reageer
gravatar

goed argument het mag natuurlijk ook een komma vraagteken dubbele punt puntkomma of uitroepteken zijn wat mij betreft

gravatar

En nu ter zake: het gaat over een amerikaander film. DUS is het een tering-waardeloze kutfilm.
NNog niet overtuigd? Dan ben je een trollige, molblinde cultuurbarbaar met het observatievermogen van een steen, zestien meter onder de klei waarop een compleet winkelcentrum is gebouwd.

Reageer
gravatar

Nounou, niet elke Amerikaanse film is slecht: ik kan mij er een herinneren die best aardig was. Helaas faalt mijn geheugen mij, het is alweer een tijd geleden, maar toch ..: het loutere feit dat hij niet instant uit het geheugen is gewist zegt veel.
Tenzij ik me vergis met het boek, maar dat is bijna niet mogelijk: ik adopteer uw filmvisie als geldig omtrent Amerikaanse literatuur.

Jammer, maar veelzeggend dat de corpsbal feut niet in de gaten heeft dat hier alleen maar normale mensen normaal reageren: het zal op het conto van beroepsdeformatie geschreven moeten worden.

gravatar

Bespeur ik hier toch enige subtiele afstand tussen de gezworenen Jeettje en beus showfeur? Komen de twee handen enigszins los van de ene buik? Op zich wel een verstandige ontwikkeling. Onze beus showfeur moet natuurlijk wel veilig zijn goede werk kunnen doen.
Mannen, nu niet gauw van mening veranderen, hè? Jullie gaan eindelijk een beetje de goede kant op.

gravatar

Beste Ca’otte, ik ga ALTIJD de Goede Kant op. Aan het einde van de rit ga ik dan meestal weer de tegenovergestelde kant op. Gelukkig gaat de Goede Kant dan gewoon met mij mee.
(Nogal dommige opmerking weer van jou. Niet eens een idee!)

gravatar

Speciaal voor Meg Ryan heb ik alle reacties tot nog toe vertaald. Ze heeft hierdoor ingezien dat:
1) ik heel slecht ben in vertalen
2) de film joef kot meeuw nagesynchroniseert in het Duits niet zo goed is als het origineel. Ze zal aanstonds met een nieuwe, gewijzigde mening komen.

Reageer
gravatar

Komop tog! Je gelauft het meebie niet maar heb deze week vd week nog op video gezien. Gewoon WEL een goeie film. Lekkel romantik en zwaar toevallig.

Watikwel een klutfilm vind, de meest overrated allertijden = “The Black Knight”. Amper verhaal, stugge actie (zo overdadig dat het saai is, ook vanwege de voorspelbaarheid) en verschrikkelijke stereotypering. Niet romantisch of je moet van kapotte zooi houden.

Reageer
gravatar

Het meervoud van internetforum is naar mijn mening internetfora in plaats van internetforums, maar misschien is het groene boekje hierover onlangs van mening veranderd?

Reageer
gravatar

Hoi Elfje, als je uit 1981 komt, ben je door mijn kids integraal afgekeurd.
Iedereen hier geeft stompzinnige en soms krankzinnige reacties. Soms, misschien geregeld, reageert hier iemand serieus.

Reageer
gravatar

Ik heb geen mening telt dat ook?, en als je eerste het ene vindt en daarna het tegenovergestelde, telt dat als 2 meningen 1 mening of geen mening? Graag jullie mening hierover.

Reageer
gravatar

Een forumdiscussie, erg interessant! Kunnen we hier niet ook zoiets organiseren met prof. dr. Bert Bokhoven als discussieleider? Bijvoorbeeld over de zin van de 11stedentocht?

Reageer
gravatar

Nou, ik moet zeggen, Voorts, dat ik verbaasd ben met de meta-informatie als dat de heer Elker nu net op dat éne forum is beland waarop gediscussieerd wordt met argumenten waarop men zijn mening kan laten aanpassen!
Op zich is dat al een hele prestatie; de loterij winnen is vele malen moeilijker.

Of dat een haalbare kaart is voor De Speld, zo’n hoogstaande discussie, ach … .

gravatar

Ja, wat hier nu weer van te denken?
Dat de brug gelukkig laag genoeg is om verdwaalde zeilers van de Sneekweek niet in verwarring te brengen? Hoog zomer en dan afbeeldingen van ijspret?
Me dunkt, het Friese dialect is toch al meer dan genoeg om normale mensen zonder spraakgebrek in verwarring te brengen?

gravatar

Wat een achterlijk idee, dat Ben Elker
van mening veranderd zou zijn. Wellicht
heeft de schrijver van bovenstaand
artikel poep in zijn ogen, want een
normaal, weldenkend mens kan zo zien
dat Ben helemaal niet van mening is
veranderd. Ben je niet helemaal lekker,
ofzo? Heeft je vader je bij een hersenloze
sprinkhaan verwekt? Dit is waarom NL
naar de knoppen gaat! Ik zeg: iedereen
die vindt dat Ben van mening is veranderd
het land uit!

Reageer
gravatar

Onderaan elke pagina op deze site staat: “Uw mening telt, nu!”. Ja, nu wel, maar straks niet meer. Dat heb ik naar mijn mening overtuigend aangetoond in de discussie met benelker op IMDB.com.

Reageer
gravatar

Is het misschien een goed idee om voortaan te eisen, dat artikelen en bijbehorende reacties dienen te worden voorzien van steekhoudende argumenten? Bovenstaand artikel toont de onvermijdelijke juistheid aan van mijn idee.
En nu geen gezeur graag.
(A green kiwi each day keeps the beus showfeur away. Was het maar waar… zucht…)

Reageer
gravatar

Beste Carrotte,

Maak jezelf nou niet voor niks blij. Bøsje komt zo. Met een taxi, want dat is betrouwbaarder. Waarschijnlijk neemt hij zijn onafscheidelijke vriendje de metrogeleider Jeettje mee. Kunnen ze de taxikosten samen delen.

gravatar

Kiekeboe! Daar ben ik! Ca’otte, ter gerrrrrrrrrrrustelling: het is geen goed idee! Wat zou er nog aan zijn, als jij niet meer mocht reageren?

gravatar

Ik vermoed dat dit de start is van een nieuwe trend, zie massale meningsveranderingen in het verschiet. Zou me niks verbazen als men zelf van mening verandert nadat men andermans mening net heeft gewijzigd. Sterker nog, een mening kan zo vloeibaar blijken als appelsap, als dit zo doorgaat. Op een gegeven moment zijn er geen meningen meer, alleen maar moment opnames. Schitterend vooruitzicht.

Reageer
gravatar

Met een subtiel, doch niet onbelangrijk detail, dat van het idee verschilt: Ca’otte kwam wederom met een idee WAARVAN HIJ DACHT dat het een goed idee was. (sneu, hè?)

gravatar

This is another example of the correctness of my law (Godwin’s Law, red.). As a result of this law, the discussion about this flick – a relevant one – should have officially been finished by the forum’s moderator BEFORE Ben Elker experienced an identity crisis and changed his opinion radically. Therefore, I recommend Ben Elker to sue the moderator so that he can stick to his previous opinion – which, in my humble opinion, is a terrible one.

Reageer
gravatar

Ik constateer hier een duidelijke verwachtingskloof:
– Vrouwen denken dat mannen gedurende een relatie zullen veranderen, maar dat doen ze juist niet.
– Mannen denken dat vrouwen gedurende een relatie niet zullen veranderen, maar dat doen ze juist wel.