TNO ontwikkelt boerkaflitspaal

'Vrouwen niet langer met boerka op achter het stuur'

Wie binnenkort in een boerka langs een flitspaal loopt, krijgt automatisch een boete in de bus. Ontwerpers van TNO ontwikkelen technologieën die de bevoegdheden van de flitspaal moeten uitbreiden.

De eerste resultaten zijn veelbelovend. “We hebben de flitspaal zo ver gekregen, dat hij automatisch flitst, als er iemand met een gezichtsbedekkende sluier langsloopt,” zegt André van Loon van het TNO. “We zijn nu bezig met het ontwikkelen van software waarmee de draagster van de sluier kan worden geïdentificeerd. Uiteindelijk zal het net zo werken als bij de welbekende nummerplaat van de auto.”

Volgens de onderzoeker flitst de paal nog niet vlekkeloos. “Het is mogelijk dat de komende jaren mensen met grote mutsen, reusachtige zonnebrillen, overmatig bedekkende sjalen, een donkere huidskleur of te veel make-up op de wangen onterecht beboet worden. Maar de OV-chipkaart is ook niet zonder slag of stoot ingevoerd en daar is nu ook iedereen blij mee.”

De politie is enthousiast over de nieuwe technologie. Hoofdcommissaris van de gemeente Kennemerland Pieter Kriens wil de paal op snelwegen zowel bij een te hoge snelheid als bij gezichtsbedekkende kleding laten flitsen. Kriens: “Al die vrouwen die maar met boerka op achter het stuur gaan zitten en met 150 kilometer per uur over de snelweg racen, zullen daar straks niet meer mee weg komen.”

Kriens wil de boerkaflitspaal ook op andere gebieden inzetten. “Je kunt bijvoorbeeld denken aan het flitsen van winkeldieven, voetbalhooligans, inbrekers en drugssmokkelaars. En wij kunnen ons weer richten op onze primaire taken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

PHILOSOFFIE ALGERIJNS • 17 APRIL 2013, 02:36
TIP:ALGERIJNS AFKOMST KIND VANAF 6 JAAR NIET GEZIEN MIJN EIGEN KIND EN RECHTER SPEELT MET ALGERIJNS MOSLIM DOOM DOOM NEDERLANDS MACHT MISBRUIKEN TEGGEN ZWAAK MOSLIM ALGERIJNS ALLEEN TEGEN RIJKSOVERHIED
MACHT NEDERLAND KLIEN GEHEUGEN EN GEEN EENS RESPECT VOOR VADER VAN KIND OF MIJN DCHTER JAMMER KANKER JODEN NEDERLANDS FATSOENEN GEEN RESPECT VOOR EEN DOOD MAN 53 JAAR OUD THUIS OVELEED
GELUKKIG WAS BIJ HEB ALLES GERGELD OMDAT DOOM NEDERLANDS IS ALGERIJNS AFKOMST
EMBASSADE DEN ALGERIJE WEET DAT
GENIETEN ARI BOL EN JAN VAN GELD VAN RIJKSOVERHIED OMDAT ZIJN JULLIE NEDERLANDS FATSONEN
TIP:ALGERIJNS VOOR NEDERLANDS VOLK DIE PAS WAKKER DAT WILDERS HEEFT GENOEG JULLIE MISBRUIKT VOOR ZIJN EIGEN
WILDERS NU GEBRUIK ANDER SYSTEEM
NIET OVER MOSLIM NIET OVER GRIEKLAND
MAAR ALS KABINET GAAT BEZUINIGING OVER IETS WILDERS GEBRUIKT JA MOET SIT OMLAAG NIET OMHOOG HAHAH POLITIEK VAN KINDREN ACHTERSTAND ZIEK MENSEN
NEDERLAND IS KAPOT EN GAAT NOG ERGER KAPOT EN KAPOT
WAT DENK JIJ KOM NIEUW KONING WILLEM ALIKSANDER MET MAXIMA EIGEN HUIS GEKOCHT IN GRIEKLAND
KONINGDAG VOEDSELBANK 2013 SCHANDALIG
10 JAAR IN NEDERLAND HEB PASSPORT NEDERLAND NOG DIPLOMA VAN BEVEILIGING 2
MISBRUIKE DOOR ARI BOL MARTELAAR MORDINAREN 2 JAAR OPLICHTERS EN NOG ANDER ALGERIJNS 53 JAAR OUD DOOD GEWONDEN THUIS 4 DAGEN POLITIE 112 MOET BELEN HOEF NIKS TE DOEN
DE DEUR FORCEREN EN MENEMEN NAAR UITVAART
GELUKKIG WAS IK BIJ HEB ALLES GEREGLD NEDERLANDS OMDAT BEN ALGERIJNS NIET MARROCAN
EN HIJ STAAT GEWOON ARI BOL MET JAN OP DE KRANT BLACHELIJK NEDERLANDS
Wij willen Geert Wilders niet in dit land zien. Zijn opvattingen … Want je kan zo links als de pest wezen, eigenaars hebben altijd gelijk.
Dat was de wijze les die Geert Wilders tijdens zijn Australische tour verkondigde. … Maar dat kan in Nederland niet meer – dus zoekt hij verre … begeven en om u heen kijken delft den haag zoetermeer rotterdam overal overlast … Als alle acties, reizen, uitspraken en politieke manoeuvres van Geert Wilders
De visumaanvraag van PVV-leider Geert Wilders om Australië te bezoeken, … De PVV-leider wilde eigenlijk in oktober al naar Australië maar zijn visum werd niet … Overal waar islam opduikt onstaat ergernis, geweld en erger; de … van hem, dat hij dit volhoudt, terwijl hij geen normaal leven kan leiden.
Geert Wilders gaat verder met zijn Marokkanen oorlog bij … Het land ziet er niet uit, maar niemand kan wat zeggen. Alles gaat naar ….. De aarde is mijn tijdelijke land en ik kan mij dus overal aarden. Ik ben niet afhankelijk van Nederland. Ik reis veel en ik koester ook geen haat noch wrok voor Nederland.
HITLER IS EEN MAN NIET VROUW EN HIJ IS NIET HOMO OF PEDO
HITLER HEEFT EEN VISIE OM ZIJN DOEL TE BREIKEN.
GA JIJ HITLER MET WILDERS HAHAHAHAH DOM NEDERLANDS FATSONEN
GEEN RESPECT EN GEEN GEVOEL ORANJE VAN VOEDSELBANK TERWIJ WILDERS VACANTIE NAAR AUSTRALIA HAHAHAH DOM VOLK EN DOM OVERHIED GRAAIER EN DOM POLITIE DIE SCHIET GEWOON EEN HOND DAKLOOS NEER
RICHI EEN JONGEN 17 DOOD GESCHOTEN DOOR AGENT WAT GEBEURT NIKS
ANNES GEWONDEN IN BOS MAAR NEDERLANDS ZEGT HIJ HEEFT ZIJN ZELF VERMORDEN 13 JAAR OUD OMDAT HIJ IS MOSLIM
HOEVEEL MENSEN HEB JULLIE VERMORDEN EN GEMARTELT EN KAPOT MAKEN GENOEG
WIL JULLIE WILDERS TOP MAKEN ALS HITLER GAAT JULLIE NIET LUKKEN DOM NEDERLANDS FATSONEN
Geert Wilders licht in dit interview voor het Australische … Hij kan beter zijn familie bezoeken in Indonesie.
Ook vraag ik me af welke mogelijke gevolgen deze ontwikkeling kan hebben op de lange … Overal word je met informatie en reclameboodschappen geconfronteerd; … Niet voor niets zijn de oneliners van populisten als Geert Wilders zo succesvol! …. Persoon & Gezondheid · Sport, Spel & Recreatie · Vakantie & Reizen .
AMSTERDAM – PVV-leider Geert Wilders kan tijdens zijn bezoek aan Australië … Mensen tegenhouden vanwege hun religie kan volgens hem niet omdat niet valt te … wil blinden in ov op rekening laten reizen · Genoeg alternatieven voor ‘dure’ JSF … Altijd en overal op de hoogte blijven van het nieuws?

Reageer
gravatar

Omijngod…. weet je ik ben eigenlijk zwaar geschokt dat dit vandaag de dag moet gebeuren zeg.. wat een onnodig gedoe, het is toch niet dat die vrouwen ons lastig vallen?! en dan als schande nog een flitspaal erbij hoppa! buiten het feit om dat ik dit discriminerend vind heb ik het idee dat men zich met hele andere dingen moet gaan bezig houden…

Reageer
gravatar

Mijn zusje wil graag boerkaflitspaaldanseres worden. Weet iemand een opleidingsinstituut waar die opleiding gevolgd kan worden? De EHS (Erotische Hogeschool Sexbierum) heeft het niet in haar programma!?!
Alvast bedankt.

Reageer
gravatar

Als ik u goed begrijp, wil uw zus dus coûte-que-coûte voor paal staan? Dan kan zij inschrijven bij Hogeschool Windesheim (Interculturele Agogiek) of bij Hogeschool InHolland, waar u tegen betaling elk diploma kunt aanschafffen, zelfs zonder voorafgaande 4 jaar HBO-opleiding.

gravatar

Ze zijn niet snel tevree, teveel kleren mag niet, te weinig ook niet. Terwijl naakt kunnen lopen in een cultuur wel degeluk een vorm van beschaving is als dat blijkbaar kan. Vind ik welletjes!

Tegelijk is m’n gebreide oud-hollandsche bivakmuts nu ook ineens verboten. Opa en oma zouden er schande van preken.

De ironie is dat TNO bewijst dat het verbod niet nodig is. Er kan immers WEL simpelweg geidentificeerd worden. Tog?!

In das alGEMEEN belang! Wat is het nog waard? http://www.metronieuws.nl/nieuws/beursgang-levert-facebook-goud-op/SrZlbb!LzWjibgf9J9FE/

Reageer
gravatar

waarom worden leggings niet aangepakt? Of aub een burka eroverheen? Juist handig zo’n burka, vooral een bedrijfsburka, met logo’s of adverteerders erop. Of een QR code.

Reageer
gravatar

Leggings zijn sexy, burka’s minder. Leggings soms ook niet trouwens, maar om dan een boete te gaan geven wordt wel erg selectief.

Bovendien zit een legging soms verstopt. Dan wordt privacy-schendende apparatuur nodig om die boete aan te geven. Een Burka met een soepjurk eroverheen kan evenwel een boete voorkomen.

Vind wel dat de Burka’s gekleurder mogen. Ze zijn te saai, te grauw, te goed geintegreerd in het NL zwart-blauw-grijs-klimaat.

Vooruit ffff lachuh:
http://aaarghcartoons.blogspot.com/2010/01/geen-cartoon.html

gravatar

De OV chipkaart als excuus gebruiken als het nog niet goed werkt? TNO moet zich schamen. Na maandenlange problemen met de OV chipkaart wordt ik binnenkort ook nog geflitst omdat ik in deze tyfeskou een hoofddeksel draag …

Reageer
gravatar

Ik en 799 andere caviacops worden thans omgeschoold tot boerkaverbalisant. Gezien de ruime schatting van 150 boerkadraagsters in ons land, zullen wij nog een flinke klus krijgen, vooral als ze ondergronds gaan.

Ik en mijn collega’s zijn overigens niet van plan om de tienduizenden antiboerkaflitspalen die zijn gepland, tegen vandalisme te gaan bewaken. Het risico is ons te groot en het is concurrentie.

Reageer
gravatar

Het zal wel meevallen, Paulus. Er zijn in ons land ongeveer zes boerkadraagsters. Ook als die ondergronds gaan kunnen die honderdvijftig ‘Boekaviambtenaren hen makkelijk vinden. Ze zullen immers te herkennen zijn aan de boerkahopen in het gazon.

gravatar

Laten we niet het gevaar onderschatten van psycho-virale bijwerkingen van rondreizende, werkzoekende, salafistische imams. Zo is één boerka soms een stedelijke bezienswaardigheid, maar na één masterclass van zo’n virulente geestelijke, zijn het er in no-time tientallen; en ze vermenigvuldigen zich exponentieël, gelijk het Zevenschot van Boerke Naas.

gravatar

Hier tante Paulien vanuit het bitterkoude Den Haag. Hier op de Hofvijver wordt flink geschaatst. Zo juist is Geert W. hard onderuitgegaan. Door de beschermende winterkleding kon hij enkel aan zijn stem worden herkend.

Voordat hij zich op glad ijs begaf, riep hij de kleumende pers toe, dat boerkadraagsters voor herkenning verplicht een rode maan moeten gaan dragen, nu ze uit protest dreigen hun boerka’s uit te trekken. Hun straf zullen ze niet ontlopen!

Reageer
gravatar

Tante, wat is dat een vreemd bericht! Is het heus waar, dat Geert W. is onderuit gegaan op het ijs? Wonderlijk, aangezien hij reeds zo vaak door dat ijs gezakt is. Leert hij het dan nooit?

gravatar

Wij van de Federatie van Islamitische, Joodse en Christelijke Boerkadragers (m/v) zien wederom onze vrijheid van kleding en godsdienst in gedrang komen.

De FIJCB wijst erop dat boerkadragers (m/v) juist boerka’s dragen om zodoende onopvallend te zijn en daardoor NIET geflitst te worden.

Met die palen kunnen we net zo goed in ons blootje gaan lopen.

Reageer
gravatar

Zoals altijd worden weer vindingen gedaan om flitspalen en dat soort technologieën te omzeilen. Zo hoorde ik in Islamkringen al fluisteren dat de flitspaal machteloos staat tegenover doorzichtige boerka’s.

Het zal mij dan ook niet verbazen als het straatbeeld binnenkort zal worden gedomineerd door deze kledingstukken (ook lekker bij een gevoelstemperatuur van -10 graden of erger).

Reageer
gravatar

Een leuke witte doorschijnende, zijden boerka heeft toch wat, toch. Sexy lingerie, prima, mannen in vermomming niet. Oranje, mits doorschijnend, lijkt mij ook wel een goed idee. Een rode stip op het voorgevel zou het kledingstuk en de draagster ervan kunnen sieren.

gravatar

Gaan we niet wat te snel? We hebben pas nog het schandaal achter de rug van de nieuwe scanners op Schiphol die zelfs dames met traditioneel Islamitische kleding tot op het schaambot doorlichten op draagbare explosieven. Nu ook doorzichtige boerka’s nog: handelaren in dit soort textiel zal geen lang leven beschoren zijn; in eigen kring is men wat minder terughoudend met fysieke toepassing van eerwraak en weerwraak. Hoe zou trouwens deze textilaire middenstandstak moeten worden genoemd? Boer-kaasboeren, boerka-mikazes, boerka-zakkenhandelaars.In navolging van Rotterdamse en Schiedamse tradities: Boerka-zakkendragers of meer geassimileerd: Boer K.’s zakkendragersgilde. Iemand betere suggesties?

gravatar

Teveel make-up op de wangen en reusachtige zonnebrillen mogen wat mij betreft sowieso beboet worden. Het is werkelijk een ontsiering van het straatbeeld en daarom m.i. strafbaar.

Reageer
gravatar

Vaak gaan ze helemaal niet met de bus, dus hoe ze die boete dan moeten gaan ontvangen is me een raadsel, tenzij de OVflitskaart versneld wordt ingevoerd. En zitten de busmaatschappijen wel te wachten op die rompslomp?
Trouwens, volgens mij is de boete te omzeilen door op je voorhoofd een al dan niet voorbespeelde CD of DVD te plakken.

Reageer
gravatar

Jazeker, Gerrit en die test is hoopgevend Miss Lucked. Het aantal boerkadragende zwervers was al bijna even groot als het aantal zwervers met grote zonnebrillen en dikke lagen make up.

gravatar

Nee, Carrotte, geen goed idee. Speciaal opgeleide werklozen zijn dan niet meer werkloos: als ze boetes gaan innen werken ze, en dat kan dus niet. Of u moet ze werkloos laten blijven maar de geïnde penningen laten behouden. Iets zegt me dat alleen die werklozen daar blij mee zullen zijn.

Inderdaad hoop ik voor heer Bøs dat hiermede de brievenbus wordt bedoeld: op een onaangekondigde straal urine van politici met hoge nood zit je in een nette bus niet te wachten.

Ah, de eerste vlokken dwarrelen: tijd om sneeuw te schuiven voor het zich ophoopt.

Reageer
gravatar

Heer Jeettje,
Thans bevind ik mij in het Brabantsche. Alhier begon het ook licht te sneeuwen. Omdat ten einde tot sneeuwschuiven over te gaan ik mij naar buiten zou moeten begeven in de snijdende kou, heb ik volstaan met de sneeuw die zich op mijn automobiel ophoopte aan te spreken met een welgemeend “Ksssst….!” De sneeuw had daar niet van terug, maar trok het zich wel aan, ergo terug.

gravatar

@heer Jeetje,
Het was juiste mijn bedoeling dat de werklozen de boetes in eigen zak zouden steken. Dat heet positieve werkzaamheidbevordering. Ik had het niet vermeld om negatieve reacties te voorkomen. Maar ja, tegen uw slimheid kan ik niet op natuurlijk. U weet ook overal de zere vinger te leggen. Knap hoor.
@beus showfeur
Sterkte!

gravatar

Wortel,
Ikzal het je nog één keertje uitleggen: de d (je weet wel, van duimzuigen, dropveter en darmkrampjes) heeft eerst een buikje en dan een stok. De b (van brinta, blokkendoos en broekplassen) heeft eerst een stok en dan een buikje.

gravatar

Heer Jeettje, Het is tijd voor een kleine Cor Rectie. De sneeuw die zich zo hoopgevend leek te laten wegjagen is slechts tijdelijk weg geweest. Het trok zich tijdelijk terug teneinde terug te komen met versterking in de vorm van zwaardere sneeuw.
Naar verluidt komt er ook nog sneeuw die niet valt, maar slechts ‘komt aanwaaien’. Ik neem aan, dat dat stiefsneeuw genoemd zal worden?

gravatar

@beus showfeur
Duidt uw bd-proza erop dat ik het verschil niet zou weten tussen een boerka en een doerka?
Echt wel!
De doerka wordt veelal gedragen in Texas, maar dan als familienaam. De boerka niet.

gravatar

Nee Wortel, daar doel ik niet op. Zoals te doen gebruikelijk heb je weer eens geen idee. Klaarblijkelijk dicht je mij Goddelijke eigenschappen toe (in jouw geval niet heel erg raar) en Duid je mij aan met Deus. (Latijn voor God) Helaas weet je het verschil tussen de twee letters niet en schrijf jij Beus. Vandaar dat ik je maar wederom help en het verschil uitleg.

gravatar

Geachte outsider ik vind dat u wel erg denigrerend spreekt over het IQ van mij en mijn ex collega,s. Ik heb na mijn succesvolle loopbaan als hoofdagent te Sint Johannesga thans de functie van ijsmeester. Voorwaar geen sinecure. En dat alles zonder een oldboys netwerk als de rotary of de Lions.

Reageer
gravatar

Ik geloof er echt niets van dat zo’n flitspaal annex computerprogramma goed werkt. Die technologie staat volgens mij nog in de kinderschoenen. Al die optimistische geluiden van TNO en zo, zijn alleen bedoeld om meer geld in het laatje te krijgen.
Het meest belachelijke is, dat die boete automatisch in de bus komt. Daar zal onze bus showfeur blij mee zijn! Wat moet die arme man met al die boetes? Hij heeft het al moeilijk genoeg. Zeker met dit koude weer.
Is het misschien een idee om die boetes ter plekke te laten innen door speciaal opgeleide werklozen of zo? Dan snijdt het mes aan alle kanten. Toch?

Reageer
gravatar

Beste Carrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrotttttte,
Aangenaam geraakt ben ik door jouw bezorgdheid om mij, mijn welbevinden en de bezetingsgraad van mijn bus. Toch heb je weer eens geen idee van waar je het over hebt. Je hebt het over ‘technologie die nog in de kinderschoenen staat’. Is het nog niet tot jou doorgedrongen dat technologie steeds kleinere formaten aanneemt? De door jou gebezigde uitdrukking suggereert dat de technologie nog moet groeien naar schoenen voor volwassenen. Daarmee zou die technologie nog weleens kunnen verdwalen in de eigen schoenen. GEEN goed idee dus!
Heer Jeettje maait mij tijdens het sneeuwschuiven reeds het gras voor de voeten weg door uit te leggen dat werklozen niet ingezet kunnen worden en waarom. Chapeau en dank aan zijn adres.
Wellicht is het een idee, je voortaan eerst te informeren alvorens stomme dingen op te schrijven? Je zou dan ongetwijfeld nog steeds stomme dingen opschrijven, maar dan vanuit een beter geïnformeerd zijn.

gravatar

Uit eigen ervaring weet ik dat in Midden-Nederland de flitspalen zeer goed werken en bij mij herhaaldelijk tot beboetingen aanleiding hebben gegeven, omdat ik drie van die krengen voorbij moest om 1 km verder te komen. Om dan, als ik richting 020 moest, hier wel bekend, in de file plaats te nemen.

gravatar

Beste Bus, in reactie op uw reactie op 14a en 16c (o.a. op Cara Caroteen) herinner ik mij een gedenkwaardige uitspraak van “Loesje”; “Ik denk altijd eerst goed na, voor ik iets stoms zeg”. Zulks is ook operationeel in kringen van politici en lieden die daarvoor willen doorgaan.

gravatar

Sorry Van Gent, doordat de selectiekriteria voor politiefunctionarissen van hoog tot laag in de loop van de tijd naar benden zijn bijgesteld (conform het gemiddelde landelijke IQ), zijn er onder uw ex-collega’s ook beambten die nauwelijks hun naam kunnen schrijven. Voor veel meer dan parkeerbonnen, arbitraire snelheidsovertredingen en het uit bomen en gordijnen halen van opgejaagde bejaarden zijn zij -intrinsiek- ook niet geschikt, noch daartoe willens of in staat. Nu ook de krijgsmacht moet inkrimpen en zelfs lopende bandwerk een opleidingskwalificatie vereist, zijn de plaatsingsmogelijkheden voor eenzijdig begaafden beduidend afgenomen. Blijven over politie, marechaussee en het parttime bezorgen van reclamedrukwerken zoals bij KPN-Post. Zeker geen riante carrièremogelijkheden zoals bij meer vriendschappelijk begunstigde (Lions, Rotary) incompetenten in bankwezen en in politiek. Zeg mij waar uw wieg stond en ik zeg u waar uw werkend(?) leven zich zal afspelen.

Reageer
gravatar

Saoedi-Arabie heeft vast ook belangstelling.

Flitst-ie eigenlijk ook motorrijders met bedekt gezicht?

Reageer
gravatar

Ik voorzie een verdere automatisering van het ooit zo nobele boevenvangersgilde. Als het zo door gaat kunnen mijn oud collega,s het patrouilleren in de steden wel vergeten. En kunnen ze allemaal zielige marmotjes gaan redden. Het is een schande !!

Reageer
gravatar

We zitten nu alleen nog met een kleinigheidje van administratieve aard.
Moeten verplicht of vrijwillig boerka’s dragende moslima’s en voorheen Christelijke doch thans tot de Islam bekeerde Nederlandse vrouwen dan ook een nummerplaat op hun rug voeren? Of moet er worden gechipt, zoals miljoenen Nederlanders nu al zijn ten behoeve van registratie bij veeartsen, NS, Prorail, Connexxion en diverse dance & trancegelegenheden? En binnenkort ook uitkeringstrekkers die bij de Sociale Dienst staan geregistreerd. Ik stel voor dat we er maar aan wennen dat boerka’s en djellaba’s net zo bij Nederland horen als ooit klompen, tulpen, Friese doorlopers, Makkumer aardewerk, Delftsblauw, Hans Wiegel en andere ambtelijke en bestuurlijke ongemakken. Van al die ongeremde registreerdrift is ooit een etnische bevolkingsgroep in de periode ’40 – ’45 het slachtoffer geworden.

Reageer
gravatar

Technisch gezien hoeft dat geen probleem te zijn. Ons land kent immers al een identificatieplicht voor zwartrijders, (hang)jongeren, voetbalhooligans, gekleurde medelanders of andere mensen die zich verdacht gedragen (voor zover nog niet gedekt door voorgaande categoriën).

Het lijkt me veeleer een probleem waar het identiteitsbewijs moet worden opgeborgen. Hebben boerka’s een kontzak? een borstzak? een tentzak?

gravatar

Typisch natuurlijk. Weer zo’n lyrisch door journalisten kritiekloos overgepend stuk over technische innovatie met zogenaamd maar één ‘klein’ probleem: “de boerka is geflitst, maar wie is het nu?”. Het is aan de journalist om hierop door te vragen, maar nee kritiekloos wordt geslikt dat dit “nog ontwikkeld wordt”. De enige die hier wijzer van wordt is de boerkaflitspaalfabrikant (past niet in Wordfeud).

Jammer dus. Ik lees al enige tijd de Speld vanwege de hoogwaardige journalistiek. Dat moet wel zo blijven. Ik stel voor dat er als compensatie een rectificatie in de stijl van de Speld komt.

gravatar

@ T.Tom, Heer Tom, de term ‘boerkaflitspaalfabrikant’ is mijns inziens te vergelijken met het begrip hottentottententententoonstelling. Binnen een mum van tijd zullen er variaties bedacht zijn als: boerkaflitspaalfabrikantendochter en boerkaflitspaalfabrikantendochtersbarbie en boerkaflitspaalfabrikantendochterbarbieboerka, want ja er zijn inmiddels ook al Barbies met boerka in de handel, dus waarom niet voor de dochters van boerkaflitspaalfabrikanten?

En als je die boerka’s van barbies van … sluit met een drukknopsluiting heet zoiets een: boerkaflitspaalfabrikantendochterbarbieboerkadruksluiting. De fabrikant hiervan heet een:
boerkaflitspaalfabrikantendochterbarbieboerkadruksluitingfabrikant.

En zo kunnen we nog wel even door gaan. Zo zie je maar weer de multiculturele samenleving verrijkt onze taal.

gravatar

@Heer Frederik met de sjieke achternaam. Inderdaad is boerkaflitspaalfabrikantendochterbarbieboerkadruksluitingfabrikant veel beter dan het wat bekrompen oud-hollandsche ‘vrachtwagenautowielbandventieldopje’ waarmee we ons vroeger op school probeerde te vermaecken.

Over vroeger gesproken: de vrouwmenschen in mijn dorp hadden ook wel degelijk al religieus ingegeven kledingvoorschriften (de ‘broeka’ werd hen verboden). Van broek naar boerk, plus ca change…

gravatar

Hoe grappig, heer Tom, dat U in een dorp woonde. Wij plachten juist OP een dorp te wonen. Dat klinkt nog iets kleinsteedser, vindt ge ook niet?
Een broekaverbod hadden wij natuurlijk ook. Net als een kortarokkaverbod…

gravatar

Gezien de tekst “Het is mogelijk dat de komende jaren mensen met grote mutsen, reusachtige zonnebrillen, overmatig bedekkende sjalen, een donkere huidskleur of te veel make-up op de wangen onterecht beboet worden.” zou je met een klassiek, smetteloos wit laken weg moeten kunnen komen.

gravatar

Als Spook heb je nu eenmaal geen gezicht, en is het laken, technisch gezien, derhalve ook niet gezichtsbedekkend. Zonder laken zou je helemaal niets zien.

gravatar

Ik ben het meestal wel met jullie eens, maar niet met die anonieme flitspaal. Boerkaas horen hier niet thuis en zeker niet in dit forum.
Boerkaas horen bij de heer Bleker te liggen. Waarvan acte.
Marg00 laat wat van je horen, de familie Paulussen kan zó reageren en de rest van Rotterdam ook.

Reageer
gravatar

Sorry Elkie, geen tijd: er is code ‘Oranje” afgegeven door een weerinstituut (klinkt erg jaren 40-45 trouwens, zoiets verwacht je eigenlijk alleen nog maar de dag voor Koninginnedag tegenwoordig) dus sta ik paraat te wachten met de sneeuwschuiver op wat komen gaat.

Overigens denk ik dat die flitspalen op de Veluwezoom en in het Venlose meer op hun plaats zijn: het is té verdacht dat er daar zo weinig rond zouden lopen terwijl die mensen daar er zó veel last van hebben. Op de foto ermee!

gravatar

In feite moet je je van wetenschap niet veel aantrekken (behalve voor de winterse kou), Des heeft gelijk, maar ik denk dat er meer vooruitgang kan worden geboekt.
Misschien meer blauw op straat?
Heeft in Italië niet gewerkt.
Luie donders en dienders, kom met een voorstel!

Reageer
gravatar

Aha. Ik heb de TNO algorithme doorgrond: Als van gezicht alles behalve de ogen bedekt wordt met iets wat geen masker, muts, hoed, hoofddoek of sjaal is, dan wordt er geflitst.
Met een monte carlo simulatie kan dan makkelijk worden aangetoond dat het aantal goeie hits op 93.6704% uitkomt. De boete wordt dan natuurlijk gegeven aan degene die op dat moment op die lokatie niet in het ID tracking systeem voorkomt,… makkie

Reageer