Jef Alberts schrijft autobiografie

Verhaal over goede en slechte tijden van succesvolle vrouwenverslinder.

Van de hand van de man die twintig jaar lang furore maakte in de reclamewereld is nu de autobiografie Gewoon Jef verschenen. Hierin beschrijft Jef Alberts zijn opzienbarende levenswandel.

Begonnen als meubelmaker, schopt hij het tot succesvolle reclamebons en horecamagnaat. In de autobiografie komen ook zijn turbulente liefdesaffaires aan bod. In Gewoon Jef spaart de vader van zeven kinderen zichzelf niet. Zo omschrijft hij zichzelf als een onbesuisde stormram die teveel met zijn werk bezig was. De dood van zijn tweede vrouw Sylvia Merx heeft Jef harder gemaakt. “Ik houd er nu minder rekening mee of de vrouw met wie ik ben nou de moeder, dochter, collega, zus, oma of een adoptiekind is van een vriend, broer, vrouw, zoon, werknemer, dochter, of ex van mij. Als zo iets ergs je overkomt, dan maak je je daar niet meer druk om.”

In het boek is een prominente rol weggelegd voor Laura Selmhors. De oud-schoonzus is de enige constante in het leven van Alberts en kent hem als geen ander. In de biografie doet Alberts een opzienbarende onthulling: Jef en Laura hadden jarenlang een geheime relatie. Laura: “Jef was net weg bij zijn derde vrouw Barbara, nadat hij verliefd was geworden op Isabella – de beste vriendin van zijn stiefdochter – en vreemdging met Anouk. Hij was dakloos en trok bij mij in. Van het een kwam het ander. Het klopt dat Jef toen ook een relatie had met Doretha die ook bij mij inwoonde, maar dat was slechts om mijn ex (red: Jef’s broer Robert) niet voor het hoofd te stoten.”

De autobiografie leest weg als een spannend jongensboek en wordt door de media enthousiast ontvangen. Ook door Reinout Oerlemans, die met zijn productiebedrijf Eye Works de filmrechten heeft bemachtigd. Wanneer het verhaal op het witte doek verschijnt is echter nog niet bekend. “Met mijn scenarioschrijver bekijk ik nu in welke vorm we dit het best kunnen gieten. Het is zo’n omvangrijk verhaal met zulke diverse karakters dat je niet gek moet opkijken als het op een tv-serie uitdraait,” aldus Oerlemans.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jef Alberts is een inspiratiebron voor velen. Welke jongen droomde er vroeger stiekem niet van om Jef Alberts te zijn en heeft als kind geen “Jef” gespeeld?
Ik heb ‘Gewoon Jef’ gisteren bij Bol.com besteld. Ik kan bijna niet wachten tot hij binnen is.

Reageer
gravatar

Wie zit nou te wachten op een verhaal van een man met diverse driekhoeksrelaties en een personage dat zich ontwikkelt ? Het lijkt wel een Soap.
verhalen over Mannen met een groter dan 2dimensionaal denkvermogen is totale fictie. Het enige 3d effect aan zijn verfilming zal de cameratechniek zijn van -wijlen Arnie- Oerlemans

Reageer
gravatar

Als Reinoud Oerlemans deze non-fictie verfilmt, weet ik het wel : Historisch drama, dus Kim Veenstra óf Doutzen Kroes cum suis, pront in hun blote kont prominent in beeld als “Die nackte Wahrheit”. Jef mag wel zichzelf spelen, dat is dan weer eens wat anders dan een simultane en seriële veelwijver in GTST.

Reageer
gravatar

Er moet niet te gering gedacht worden over de vakbekaamheid, de fantasie en het inlevingsvermogen van een geweldig acteur die al meer dan 20 jaar het zelfde personage weet neer te zetten. Een oscar waardig in de USA en hier in Nederland dan eindelijk het boek!

Reageer
gravatar

Toch jammer dat ik nooit naar GTST kijk. Nu snap ik niet waarover het gaat. Is het misschien een idee om even kort het verhaal van GTST hier uit te leggen? Door iemand die WEL kijkt. Een werkeloze buschauffeur of zo?

Reageer
gravatar

Dat is inderdaad een ide, beste Carotte. Hoewel het een erg stom idee is, zal ik dat er deze keer niet bij vermelden.(Datspreekt ook reeds voor zich bij de suggestie dat een buschauffeur werkloos zou zijn)

gravatar

Een heuse biografie; waar haalt de man de tijd vandaan tussen alle meetkundige verhoudingen door? Hoeveel pagina’s telt het wel niet?
En is deze foto gebruikt voor de omslag? vraag ik mij af. De vele flessen sterke drank doen inderdaad vermoeden dat het hier eerder om een reclameboy gaat dan over een café baas, maar dan klopt dat stapeltje cd’s weer niet. Vreemd.

Wat wel weer klopt in het reclamemilieu is het meeliften op succes van anderen: met het succes van de serie over Bernhard moet men gedacht hebben: “kom laten wij dat ook eens proberen”. Momentum is alles natuurlijk.
Nu ja, wij wachten af.

Reageer
gravatar

Ik zeg: Doen! Oerlemans heeft al eerder het waargebeurde verhaal van een stel straatjongens uit Maaskantje succesvol verfilmd. Ook met fictie kan hij uit de voeten, gezien het Ingmar Bergman-achtige Nova Zembla. Dit wordt genieten.

Breaking Bad eat your heart out!

Reageer
gravatar

Tsja … ze moeten dat leven van Jef wel verfilmen. Het enige alternatief is het leven van al die partners waar hij het leven – in het openbaar, in het geheim of in het onderbewuste – mee heeft gedeeld, en dat wordt een Peyton Place in het kwadraat waarin geen enkele deelnemer lang genoeg meer te leven heeft voordat alle afleveringen in beeld gebracht zijn. Trouwens, tegen die tijd verstaat geen mens meer dat oudhollands dat ze in 2012 spraken.

Reageer
gravatar

Het is volkomen off-topic maar dat pseudoniem van Prwlski intrigeert me; die onuitspreekbare Oost-Europese medeklinkerwoorden (zoals het Poolse Przwalski paard of wijlen professor Herman Prlwytzkovski: “Der Hemel donderweder”). P. poogt -voor zover ik mij op dit terrein mag wagen- middels Haiku’s te communiceren. Dat is even moeilijk als een zinnige boodschap in 140 lettertekens te krijgen. Hier laat ik het bij; aan Jef “Bak en Braad” Alberts zijn hierboven al genoeg dieptepsychologische analyses gewijd.

Reageer
gravatar

Ik ken Jef van lang geleden, uit de tijd dat iedereen hem nog Jefke noemde. Hij was mijn jeugdvriend, want hij was de achterneef van een logeetje van de buren van onze slager. Ik ben er erg trots op dat hij deze autobiografie eindelijk heeft laten schrijven. Ik ga ‘m vlug kopen om te zien hoe vaak ik in zijn vroege jaren word genoemd.

Reageer
gravatar

Is dit wel de ongecensureerde versie? Dus inclusief alle porno en drugs? Of moet je daar extra voor betalen?

Jef ziet er behoorlijk blase uit. Misschien moeten ze die film ook maar achterstevoren monteren net zoals “The Curious Case of Benjamin Button” van de gebraden pit.

Reageer
gravatar

Misschien moeten ze Jef eens voorstellen aan Jolande Sap, het schijnt volgens sommigen lang geleden te zijn geweest dat daar nog een stekker in heeft gezeten…

Reageer
gravatar

Dat zal weinig zin hebben. Aan opa Silvio is onlangs gevraagd wat hij van haar denkt. “Ze heeft een dikke, onneukbare kont” was zijn duidelijk commentaar.