Drugsdealer verzweeg burgemeesterschap

"In het verleden heb ik geëxperimenteerd met openbaar bestuur op lokaal niveau."

De Amsterdamse drugsdealer Toby V. is in opspraak geraakt na onthullingen over een verleden als burgemeester. De 48-jarige V. zou jarenlang hebben gezwegen over zijn rol als burgervader van een middelgrote gemeente in de Betuwe.

De geruchten over bestuurlijke handelingen van de cocaïnedealer circuleerden al maanden in de media. De Telegraaf publiceerde gisteren geheime documenten waaruit blijkt dat V’s woonadres tot 2007 overeenkwam met het adres van de officiële ambtswoning van een Gelderse gemeente. In een verklaring geeft V. zijn burgemeesterschap toe: “In het verleden heb ik inderdaad geëxperimenteerd met het openbaar bestuur op lokaal niveau. Ik ben daarin te ver gegaan en dat betreur ik. Ik benadruk dat ik sinds vier jaar gestopt ben met al mijn bestuurlijke activiteiten.”

De onderwereld reageert geschokt. Wapenhandelaar Harry G. werkte jarenlang samen met V.: “Ik ken Toby als een integer persoon met liefde voor de cocaïnehandel. Dan verwacht je niet dat zo iemand een verwantschap voelt met de publieke zaak. Hij is nu zeker beschadigd, vooral omdat hij nooit iets heeft gezegd. In de onderwereld moet je elkaar kunnen vertrouwen.”

Of V. kan aanblijven als cocaïnedealer is nog onduidelijk. De drugsbaas wil zelf nog niet speculeren over zijn toekomst: “Ik wil de komende tijd gebruiken om na te denken over de wijze waarop ik mijn geloofwaardigheid binnen de onderwereld kan herstellen. Ik realiseer me dat dat niet eenvoudig zal zijn, vertrouwen komt te voet en gaat te paard.”

In 1998 werd V. verdacht van het lijsttrekkerschap van de PvdA Spakenburg, maar dit werd nooit bewezen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zó jammer dat dit soort nieuws breed uitgemeten wordt door De Speld. Iedereen rijdt wel eens een scheve schaats, maar door dit zo uit te vergroten ondermijn je het algemene respect voor deze mensen die zich dag en nacht inzetten in onze maatschappij.
Laten we eens een positiever geluid naar buiten brengen. Ik denk bijvoorbeeld aan een ‘landelijke dag van de onderwereld’ waarop alle topcrimininelen eens flink in het zonnetje gezet worden.

Reageer
gravatar

Inderdaad Fatbird etc.: Kleinschalige experimenten met lokaal bestuur hoeven niet schadelijk te zijn voor een succesvolle carrière in de misdaad. Maar hoe zit het met dragers van de Omèrta die ooit eens voor een Enquête-commissie moeten verschijnen? Welke innerlijke conflicten en externe dreiging moeten die niet verduren, als er indiscrete vragen richting privé-kapitaal worden gesteld? Nou? Gewoon onder ede dóórliegen zoals bij de Bouwfraude? Of doorslaan en informant worden bij de FIOD? Bij de Nederlandse politie is dat anders (slechts 15 % van de misdaadgevallen wordt opgelost) maar de arm van de Holleeder-kompanen reikt verder en langduriger dan die van Justitie.

Reageer
gravatar

Opzich is het experimenteren met lokaal bestuur niet zo schadelijk, gevaar blijft echter dat je op een gegeven moment overstapt naar het zwaardere werk. Het blijft toch een gateway-functie.

Reageer
gravatar

Als witgoedhandelaar moet je ook op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in het ontnemingsbeleid. Ik begrijp heel goed dat de man het bestuurlijke pad is opgegaan om wat veldonderzoek te doen. Dit is hem niet kwalijk te nemen.
Zelfs zijn vrienden uit de ‘handel’ kunnen hier nog garen bij spinnen.
En medeschrijver Leeflang: Het gaat hier niet om zakkenvullers maar neusvullers! Mind my words!

Reageer
gravatar

Feitelijk is de drugsdealer die zijn politieke verleden geheim houdt, best goed analogisch te trekken naar Beatrix die zogenaamd een hoofddoek omdoet, maar dan daar haar geheel eigen invulling aan heeft gegeven en dus haar gelaat geheel zichtbaar heeft laten zijn.

Nu is er in Nederland een klein stukske ophef over dat ze zich dan zou hebben geconformeerd aan de daar geldende normen, en dat dat dus echt niet kan enzo. (Wilders keppeltje inbegrepen bij de prijs)

Maar waar we het eigenlijk over zouden moeten hebben is de eigenzinnige actie van onze Majesteit die op Speldiaansche wijze het dragen van een hoofddoek heeft omgetoverd tot slechts een accessoire.

Hulde aan Bea, die op haar eigen slinkse vrouwelijke wijze een eigen invulling heeft gegeven aan doen wat je eigenlijk gewoon lekker zelf wil.

Doek om me hoofd ?
Prima, kom maar met die doek, en dan een beetje zo, en elegant, en voila, ziet er prima uit, en kunnen die baardapen er niet over zaniken.

Was getekend;

Maar ja, wie bewaart nou tekeningen.

Reageer
gravatar

Eerder vertoond; hoogwaardigheids-bekleders met ‘n criminele achtergrond. Kijk naar capo di tutti capi Sylvio Berlusconi, zijn zomerhuis-buurman Vladimir Poetin, naar de laatste dictator van Europa, Victor Loekasjenko, naar de ex-burgemeester van Moskou (en vooral naar zijn hypercriminele echtgenote), vroeger naar de familie Ceaucescu, nu naar de Duitse president Wulff, naar de vorige Franse president en ex-burgemeester van Parijs: Jacques Chirac, in eigen land naar de ex-commissaris der Koningin in Noord Holland Borghouts en zijn maatje Ton de Hooi-& strooimaaier, aan de geachte afgevaardigde Leemhuis, allemaal succesvol de zakken gevuld en toch in overheidsdienst gebleven. Het is juist de kunst om bij een criminele achtergrond oneervol op staande voet te worden ontslagen, met het vervallen verklaren van opgebouwde pensioenrechten. Op dit niveau is dat nog niemand gelukt. Overheid en privé-belangen in het grijze circuit, nauw verweven; anders dan bij gewone burgers is het in deze kringen “géén misdaad maar gewoon slimme inkomens- en carrièreplanning”. Voilà: democratie in actie.

Reageer
gravatar

Dit is nog maar het topje van de ijsberg ! Het schijnt dat een deel van de onderwereld totaal niet te vertrouwen is en mogelijk zelfs stiekum opereert als minister of staatssecretaris !
Uiteraard staat het grootste deel van de penose hier helemaal buiten, zodat we ze zeker niet allemaal over één kam mogen scheren en ze met de nek aanzien.

Reageer
gravatar

Je mag het
onfatsoenlijk
noemen, maar
het is mij
toch maar
gelukt om
een Paulussen
het corrigeren
te verhinderen!

Stalken helpt!
Echt!

gravatar

Moet dat nou?

Het verband tussen het burgemeesterschap en deze ernstige aandoening is nooit onderzocht, laat staan vastgesteld.

Hetzelfde geldt voor enig vermeend verband tussen de ziekte en cocaïnehandel danwel -gebruik.

Er is dan ook geen enkele aanleiding de (helaas) grote groep mensen die met deze ziekte te maken hebben in uw reactie te noemen.

gravatar

Ik snap het niet. Dat merk je toch meteen als iemand burgemeester is? Het wordt overal gepubliceerd en zo iemand is vaak in het nieuws. Zijn die criminelen van de onderwereld nou zo dom, of ben ik nou zo slim?

Reageer
gravatar

De commissie Van den Heuvel die in het kader van de operatie “Schoon Schip” alle zaken gaat onderzoeken die “God heeft verboden” in Noord Holland ziet zijn toch al ondraaglijk immense taak uitgebreid met een gigantisch nieuw werkterrein. Ook dit zal wel weer de doofpot in gaan.

Reageer
gravatar

Eh Paulientje, Donner is al weg hoor. Hij is inmiddels onderkoning van dit land.
Het idee om de gediplomeerd crimineel Holleeder tot gedoogd minister te benoemen is briljant. De man heeft natuurlijk het juiste profiel.
Na een korte cursus brievenbusplassen en je vrouw slaan zou hij trouwens ook zo kamerlid van de PVV kunnen worden.

Is dat reintegratie of is dat geen reintegratie?
Dat bedoel ik!

gravatar

Ik kan de goede man wel begrijpen, hoor. De cocaïnehandel is niet meer wat het geweest is en er moet toch brood op de plank. Waarschijnlijk heeft hij gebeund. Niet goed te praten maar nogmaals: begrijpelijk.

Reageer
gravatar

Gelukkig is er voor Willem H. nu een tussendoortje. Hoewel zijn gezondheid hem in de steek laat, wil Willem weer graag aan het werk. Dat valt heel erg in Willem te prijzen.

Reageer
gravatar

Vanuit betrouwbare bron vernomen dat zijn functie als burgervader een dekmantel was voor zijn Drugdealerpraktijken. In zijn functie heeft hij diverse onroerendgoed transacties door de bestuurlijke besluitvorming geleid (middels bungabunga-feestjes voor topambtenaren), bestemmingsplannen aan laten passen en een flink aantal ecologisch onverantwoorde wiet-boerderijen geëxploiteerd. Wellicht dat dit verzachtende omstandigheden zijn voor alle verontwaardigde onderwereldfiguren.

Reageer
gravatar

Je zou in eerste instantie denken dat dit in zijn voordeel zou spreken, maar als dit het geval is geweest zou er in het geheel geen reden zijn geweest deze functie en bijbehorende activiteiten te verzwijgen.

Sterker nog, het lijkt er in dit geval op dat hij in die periode willens en wetens zijn makkers uit het circuit buiten de deur heeft willen houden door hen niet in te lichten over zijn activiteiten.

Als deze berichten bekrachtigd worden dan zou dit nog wel eens een negatieve wending aan het geheel kunnen geven.

Dat je elkaar onderling niet inlicht over legale functies of ambtelijke aspiraties is al kwalijk, maar dat zelfs de gewone alledaagse criminele activiteiten worden verzwegen is een absolute doodzonde in dit milieu.

Ik voorspel dat dit heerschap binnenkort ineens op vakantie is. Heel lang.

gravatar

Schokkende ontdekking! Stuitend.
Goed werk van de Telegraaf. Dit vraag om een centraal registratieregister van drugscriminelen om deze witteboorden uitwassen uit te roeien met wortel en tak.

En voor ieder die zich daar aan schuldig maakt betekent het natuurlijk ook: Strengere straffen!

Reageer
gravatar

Waar moet het toch heen, als we zelfs onze drugsdealers al niet meer op hun blauwe ogen en witte neus kunnen vertrouwen? Ik verwacht van mijn dealer ook een smetteloos witte achtergrond en zeker geen dergelijk verleden. Schandelijk, in 1 woord.

Reageer
gravatar

Ik zou het toejuichen als de gesel van de vrije markt vaker zijn intrede zou doen in het bestuurlijke apparaat.

Daarnaast zou het wenselijk zijn als financiele tekorten van de overheid zouden worden teruggedrongen door het combineren van bestuurlijke taken en vrije markt activiteiten.

Ik vind daarom dat de onderwereld zich niet zo conservatief moet opstellen en meer moet openstaan voor een rol in het openbaar bestuur.

Reageer
gravatar

Uit betrouwbare bron vernam ik dat onderwereldmakelaar Harry M. al eens voorgedragen is voor de post van minister van Volkshuisvesting. Onder grote druk van zijn maffia vriendjes onder leiding van Willem H. heeft hij voor de eer bedankt.

Reageer