Deathblog: Kim Jong-il

Nu gebeurt het, straks niet meer

Zaterdag is de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il overleden. De Speld doet de hele dag verslag rondom de gebeurtenis. Voor onze informatie zijn we volledig afhankelijk van de Noord-Koreaanse staatstelevisie, u hoort het hier dus als tweede.

18:34 VN: “Dictators missen praktijkervaring”. Onervarenheid Kim Jung-un leidt tot discussie over praktijkgerichte opleidingen.

15:40 Peter R. de Vries is kritisch over de Noord-Koreaanse staatstelevisie: “Er worden daar pertinente onwaarheden verteld en de bevolking gelooft het gewoon.”

15:14 Reactie Obama: “We zien nu dat de cardiologische sancties tegen het regime beginnen te werken.”

14:23 Noord-Koreaanse medici beschuldigen Zuid-Korea van ‘laffe hartaanval’.

14:09 Kleinzoon Play Mob-il benoemd tot interimdictator.

13:44  Jan Marijnissen geschokt door dood Kim Jong-il: “We waren het over de details lang niet altijd met elkaar eens, maar dat neemt het respect niet weg.”

13:16 Premier Rutte, de Blinkende Ster van het Torentje, geeft eerste reactie op dood Kim: “Leider bleef koersvast, ook als hij de publieke opinie in eigen land niet mee had.”

13:08 Vanavond geen aflevering van De Wereld Draait Door in verband met de dood van Kim Jong-il.

12:39 [Gesponsorde boodschap] Nog geen vakantieplannen? Bezoek het land van de Leidende Zonnestraal en de Hoogste Incarnatie van de Revolutionaire kameraadschappelijke Liefde.

12:31 De publicatie van Walter Isaacson’s biografie van Kim Jong-il is vervroegd. Het boek ligt volgende week in de winkels.

12:10 Premier Vladimir Poetin is aangeslagen door het nieuws: “Mijn enige serieuze concurrent op de tienkamp, stijldansen en triatlon is heengegaan.”

11:54 KNMI: ‘Geen aantoonbaar verband gladheid in ochtendspits en dood Kim Jong-il’. De NS zet bussen in.

11:26 De eerste reacties stromen binnen.
Henry Kissinger: “Eindspel Korea-oorlog nu echt begonnen.”
Seth Gaaikema: “Zo Jong nog..”

11:12  Rapper Brownie Dutch heeft interesse getoond in de zonnebrillencollectie van Kim Jong-il.

10:32  Kim Jong-il zal woensdag in besloten kring worden begraven via een ondergrondse kernproef.

 

Koop nu de Speld Scheurkalender 2012 op speld.nl/shop


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heb net uit betrouwbare bron vernomen dat Leuk Jong-Ding (de vriendin van Kim Jung-Un) niet allen first-lady maar ook second- en third-lady van Noord Korea zal worden.

Reageer
gravatar

Lax, expliciteer… welk Leuk Jong-Ding? Er zijn hele lig-batterijen, sterker nog: er is zelfs een staatskwekerij van Leuk Jong-Ding-en om in de behoeften van de regerende kaste te voorzien. Dat was in de tijd van De-grote-leider-met-de-rottende-tanden-en dus-slechte-adem Mao tse-Toeng al het geval. Het communisme zorgt altijd voor een onbeperkte aanvoer van verse Leuk Jong-Dings voor verheven Leiders. Na de defloratie worden LJ-D’s vervangen. Er lopen in China en Noord-Vietnam heel veel partijbonzen rond die met LJ-D “afdankertjes” van Verheven Leiders zijn getrouwd. Uiteraard met garantie-certificaat van eenmalig gebruik door de Verheven Leider van Dienst.

gravatar

Nou Outsider, ik heb het even na gevraagd en het schijnt Leuk Jong-Ding 264a te zijn uit de regio Pukchong. Ze is precies zoals beschreven in de folder (had 8!! sterren terwijl 5 het maximum is). Prima gebit ook!

gravatar

We of the World Health Organisation are very pleased to hear that The MacDonalds Corporation has planned to remind The Great Leader of All Korea’s, Dear Leader The Father, Dear Leader whom is a perfect incarnation of the appearance that a leader should have, Sun of the Communist Future, Bright Sun of the 21st Century, Highest Incarnation of the Revolutionary Comradely Love.

We already calculated that the rememberer of Mastermind of the Revolution, by McDonalds will saves of approx. 14500 to 28000 lives of people, between 25th december 0:00 am until 26th of December 0:00 am.

Thanks to this Awesome Korean Hero, may his soul rest in peace in the sunlight of the Universe.

Thank you

(remember, McDonald-“food” kills!)

Reageer
gravatar

We feel that the death of North Korean leader Kim Jong-il and assumption of power by his son, Kim Jong-un, present an important opportunity for improving the country’s catastrophic human rights record.

Despite the calculations made by the W.H.O. the deathtoll in North Korea still would be high, as foodsupplies will be distributed among pro-government members.

Kim Jong-il, like his father before him, left millions of North Koreans mired in poverty, without access to adequate food and healthcare.

More than a third of the population is suffering food shortages and the healthcare system is in critical decline. Millions more, especially children and the elderly, continue to suffer from chronic malnutrition

Amnesty International has received reports of people surviving on eating bark and grass, the use of unsterilised needles, and major surgeries undertaken without anaesthesia.

This means that for exampl. approx. 13000 to 24000 people will starve to dead or because of lacklustre medical care.

We feel do not the need for the rememberer of Kim Jong-il. We understand the position of the W.H.O., but as our calculations are showing…This is not helping the people of North Korea!

gravatar

The MacDonalds Coorparation declares to fiel a heavy grief by the unexpected death of the great inventor of the hamburger and will remind him with a world-wide 24-hours of silence in all it’s restaurants, from 25th december 0:00 am until 26th of December 0:00 am.

Reageer
gravatar

Ik heb alleen het late acteerwerk van Kim-Jong gezien. Was daar best van onder de indruk. Hoop dat de nabestaanden en management de tijd nemen om een prachtige dvd bundel samenstellen met zijn meesterwerken.

Reageer
gravatar

Collega Speldenprikkers: ooit stelde Karl Marx dat “godsdienst opium voor het volk” zou zijn. Als we nu kijken naar de massa-hysterie in PyongYang, is toch weinig anders te constateren dan dat het communisme in feite een surrogaat-religie was met één God en eredienst en zorgvuldig geregisseerde massa-uitingen van bijval en verdriet. Massa-hysterie komt ook in het Westen voor en is -in essentie en verschijningsvorm- vergelijkbaar, zoals de rituele folklore (met Pasen)op het Sint Pietersplein, de jarenlange dominantie van Don Silvio Berlusconi daar vlak in de buurt, iets eerder de persoonsverheerlijking van de ‘Grote Leider’ en de parades op het Rode Plein en kort daarvoor nog die tijdens de hoogtijdagen van het Derde Rijk in Berlijn. Massa-hysterie komt op alle maatschappelijke vlakken voor; bij “Eendracht maakt macht” komt al snel de individuele keuze in het gedrang. Hoe lang bestaat de ideologieën ‘geloof en democratie’ nog als vlaggen die een twijfelachtige Volksempfindliche lading dekken? Mundus vult decipi; dáár kun je op wachten. Wantrouw massa-bewegingen, zelfs de tectonische.

Reageer
gravatar

Ho ho: wél goed citeren, anders verliest De Speld haar odium van betrouwbaarheid!
Het juiste citaat moet zijn: “Opium VAN het volk”
een middel om zichzelf in een roes te helpen.

Religie gecreëerd door de lagere klassen om hun zorgen te kunnen vergeten, en in stand gehouden door de hogere om de lagere klassen uit te kunnen buiten.

Gelukkig heeft de Magnifieke Leider in zijn Onmetelijke Wijsheid dit kwaad volledig uit weten te bannen door religie te verbieden en uit dankbaarheid aanbidt zijn volk hem.
Dat is dus niet Zijn schuld: het volk doet dat nu eenmaal uit gewoonte. Gelukkig zijn er Leiders die weten hoe hier mee om te gaan, getuige het Paradijselijke (no pun intended) Bestaan in de Heilsstaat Noord Korea.

gravatar

Vrije radikaal, los van ons verschil van inzicht of het nu “van” of “voor” moet zijn, hebben we ook een andere kijk op versluiering van de kapitalistische uitbuiting van ‘laag’ door ‘hoog’. De oude Romeinen kenden al “Brood en Spelen” als middel om het vulgus kalm en in bedwang te houden en “Verdeel en heers”. Vandaag de dag zijn -o.a.- drank, drugs, de vele door de overheid georganiseerde loterijen, soapseries en de onafgebroken voortdenderende ‘formats’ van bijv. talentenjachten en overdoses voetbal, effectieve vervangers van vroegere ‘houd-ze-dom-en-kalm’ maatregelen van kerk en overheid, nu in samenwerking met het bedrijfsleven. Vergelijk het gegeven ‘overconsumptie’ maar met het middel “soma” uit The Brave New World van huxley. Het systeem wordt echter door de diversiteit en individueel verschillende ‘inname’ niet meer herkend als verslavend roesmiddel en al helemaal niet meer als een verslavende ideologie. “democratie” & “kapitalisme” zijn innig verweven, een joint-venture die door het “geloof” werd en wordt gelegitimeerd. Een nieuwe God, een nieuwe vervangende Drie-eenheid. En bankiers en speculanten zijn haar profeten. Mundus vult decipi. Hallelujah.

gravatar

Wellicht, maar toch: Marx schreef “Opium des Volkes”, dat is wat anders dan ..für dem .. etc.”, cruciaal verschil.
Dit is bijna net zo’n onuitroeibaar misverstand als de Zweedse wittebrood-mythe waarover Bob den Uyl nog zo grappig geschreven heeft.

Het brood en spelen is van alle tijden: één van de minder onaangename onderdrukkings technieken.
Tja, kapitalisme & geloof: persoonlijk hang ik de theorie aan dat het monotheïsme veel goedkoper en veiliger uitviel. Als men vele goden moet eren met giften is dat begrotelijk en de kans om er één te vergeten of minder te geven waardoor persoonlijke rampen kunnen ontstaan, dan is het alternatief van één erg aanlokkelijk. De priesterkasten hebben dat goed begrepen en zijn moeiteloos overgeschakeld naar de nieuwe vorm van inning: oude wijn, nieuwe zakken, dat werk.

gravatar

Amerikaanse presidentskandidaat Michele Bachmann in een emotionele reactie: “Hoe moet het nu verder met China, na het verlies van hun koning?”

Reageer
gravatar

Of Kim Jong-il de hamburger heeft uitgevonden weet ik niet, wel dat ze verdomde lekker waren!

Die man heeft zijn roeping als hamburgerbakker gemist!!!

Maar dat hij is overleden aan een hartaanval? Terecht dat dat wordt betwist, want als je al 68 jaar geen drol uitgekakt hebt…Da’s ook niet echt bevorderlijk voor je gezondheid, he!

Kwa heri, ya zamani rafiki!!!
(vertaling; Het ga je goed, ouwe rukker)

Reageer
gravatar

20.08: De productie van Kim Jong-Il plastic vruchtbaarheidspoppetjes is vervijfvoudigd. Iedere inwoner wordt geacht dit aandenken te willen hebben.
Zodra het land volledig is voorzien wordt op bescheiden schaal de productie van de Donner-talismannetjes voor de export hervat.
Minister Rosenthal heeft dit zojuist bevestigd. De minister betreurt wel dat de levering van de aangevraagde 16 miljoen stuks niet gehonoreerd wordt; er worden er aanmerkelijk minder geleverd.

Reageer
gravatar

Dat is bij de laatste geleide planning-economie ter wereld nog steeds hetzelfde liedje als in de tijd van de Comecon en het Ijzeren Gordijn. Ze kunnen wel atoombommen en lange afstandsraketten maken, maar doodeenvoudige exportorders correct afleveren is er niet bij. Altijd die manco’s. Te vrezen valt dat BiZa binnenkort met 16 miljoen Donnertjes blijft zitten, net zoals eerder met 17 miljoen doses pandemisch griepserum. Die raak je allebei aan de straatstenen niet meer kwijt.

gravatar

Tante Paulien, buitenlandcorrespondente van de Speld,

Wil jij jouw valse bericht (nr 7), dat ons jaaroverzicht 2011 reeds in het afgelopen voorjaar is uitgegeven, corrigeren.

Telegrof Het Jaar 2011 met ALLE EMOTIES IN NIEUWS EN SPORT uiteraard ontdaan van feiten, dus uitermate geschikt voor Henk en Ingrid, is pas uitgegeven vier weken vóór sinterklaas.

Jij verwart de uitgave met de redactie van ons ONMISBARE JAAROVERZICHT VAN 2011 OVER ALLE BELANGRIJKE, MAAR OOK VERDRIETIGE VERHALEN OVER NEDERLANDERS, die wij belangrijk vinden. De tekst en de bijzonder mooie foto’s in kleur waren uiteraard in het voorjaar drukklaar, want onze planning luistert erg nauw.

Reageer
gravatar

19.22 Zojuist is een conflict uitgebroken tussen enerzijds de Kims Il-sung en Jong-il en anderzijds de andere helbewoners, met uitzondering van Mao Zedong en Joseph Stalin. De duivels Douglas MacArthur en Joseph Luns (die soms wordt verward met zijn broer) trekken één lijn bij de 38e breedtegraad van de Hel. God weet hoe dit zal aflopen.

Reageer
gravatar

18.35 Het oudste Genadige Weeskind van de Grote Hemelse Leider en tevens tienreusachtigesterrengeneraal, Kim Jong-Un, heeft zo juist honderdduizenden onafhankelijke waarnemers persoonlijk telefonisch benoemd om te garanderen dat zijn verkiezing volgens de Juche-leer eerlijk zal geschieden.

Reageer
gravatar

Vanavond de herhaling van de gedenkwaardige uitzending van Villa Felderhof uit april 2005, waarin Rick Felderhof de gedenkwaardige gasten Kim Jong-il, Muammar Khadaffi en Jeroen Krabbé ontvangt. Nederland 2, 21.30 uur

Reageer
gravatar

Dat liegt je…

Ik heb gezegd dat het logisch is als deze man, die trouwens een vele malen betere voetballer was dan ik, zou worden opgevolgd door een ECHTE leider.

Zijn zoon lijkt op een leider, echter niet zo goddelijk als Kim en ikke!

Logisch toch?

gravatar

Een goede vriend is heengegaan. Wat over blijft is de warme herinnering aan de vele goede gesprekken die we hadden. Op Soestdijk, bij mij of bij Kim Jong-il thuis. Het wordt steeds stiller om mij heen.

Reageer
gravatar

Alweer een nieuwe Kim aan de kim; wanneer zijn die ellendige Kim’s een keertje uitgestorven ? Straks wordt er nog een Kim gekloond; is Noord Korea helemaal de sigaar, met Kim Il Kloon 1, 2, 3, …. etc..

Reageer
gravatar

16:12 – Voormalig president George W. Bush zal over enkele minuten op de Amerikaanse televisiezender FOX verschijnen om over het overlijden van Kim Jong-il te spreken.
16:18 – Toespraak Bush kan elk moment beginnen.
16:20 – Tony Blair zegt dat hij het in elk opzicht met George W. Bush eens is.
16:23 – Bush komt op, begint “My fellow Americans, we hebben hem. Kim Jong-il is dood!”, stopt met spreken en loopt ernstig kijkend met twee assistenten mee.
16:25 – Blair twittert: ”
16:26 – George W. Bush terug op het podium. Misverstand, Bush dacht dat het Bin Laden en niet Kim Jong-il was. Feliciteert Team America, en vermeld zijn blijdschap over de Noord-Koreaanse keuze voor een democratische toekomst.

Reageer
gravatar

Weet iemand hier wellicht hoe je overleden mensen uit je Linkedin krijgt? Twee erbij in één weekend, en Aleksejev, Alliloejeva, Spijkers en Kozmitsj Ivanov staan ook nog steeds in mijn contacten alsof ik ze nog zo kan bellen. Dat doe ik soms ook per ongeluk. Help een oudere man!

Reageer
gravatar

Kim Il-Sung (zijn naam worde geprezen, de voor altijd megalomane allergrootste) is al de eeuwige president van Noord-Korea. Hoe moet dit nu met Kim Jong-il (zijn naam worde evenzeer geprezen, de vcor altijd even megalomane) verder? Twee voor eeuwige presidenten? Of 1 van de 2 vice president? Nu schijnt Kim Jong-un ook al diabetes te hebben dus die is binnenkort ook kassie wijlen. Hoe moet dat dan met 3 voor eeuwige presidenten verder?

Reageer
gravatar

Ze kunnen altijd een beroep op mij doen. Als onderkoning van Nederland kan ik die klus er wel bij doen. Bovendien stam ik uit een oud geslacht van oranjegezinde kontenkruipers en was mijn opa fout in de oorlog. Niemand heeft een beter CV dan ik! En wie daar aan twijfelt kletst uit zijn dan wel haar nekharen.

gravatar

Het gehele Noord-Koreaanse volk moet hun hele jaarsalaris van 25 cent doneren zodat de grote arme leider niet zelf zijn uitvaart hoeft te betalen

Reageer
gravatar

16:17 De conducteur van de desbetreffende Noord-Koreaanse trein reageert nuchter op het verlies: “Nee, ik zweer dat ik De Vader Aller Koreanen geen verdovende middelen heb toegediend.”

Reageer
gravatar

15:51. De minister van Veiligheid reageert op een persoonlijke toon op het overlijden. ‘Je kunt zeggen wat je wilt, maar wat strenger straffen betreft kon ik nog veel leren van Kim Jung-il. Strenger straffen is nog leuker dan liberaal zijn’.

Reageer
gravatar

In dat geval twittert Wilders: ‘Iedereen die zegt dat ik sympathieen heb voor de gestorven dictator is links en daarmee slecht. Doe eens normaal man!’

gravatar

… en Henk en Ingrid drinken nog een extra biertje. ‘Zie je wel’, zegt Henk. ‘Om toch niet’, zegt Ingrid.

gravatar

14:51 uur: Minister Rosenthal bevestigt dat het overlijden van Kim Jong-il geen consequenties heeft voor de relatie met Israel. Wilders twittert: ‘Bravo Uri, krachtige taal!’

Reageer
gravatar

14.31 uur. Op het nachtkastje van de Overleden Goddelijke Leider wordt een foto van Dion Graus ontdekt. Naspeuring in de dagboek aantekeningen maakt als snel duidelijk waarom. Kim Jong-il was stik jaloers op Nederland vanwege de invoering van de dierenpolitie.

Reageer
gravatar

14.33 uur. Dion Graus heeft een natte broek van geluk. Wilders twittert: ‘Zie je wel!’ Henk en Ingrid drinken een extra biertje.

gravatar

14.02 Hier gaan geruchten dat Hare Reusachtig Aanbeden Majesteit Beatrix, Souverein Vorstin der Dertien Provinciën, samen met haar Omstreden Onderkoning Jan Pieter Hendrik (Piet Hein) Donner (Amsterdam, 20 oktober 1948) een naar duizenden lelies geurend gelukstelegram heeft gestuurd naar de Verdoemde Zuidelijke President Lee Myung-bak.

Reageer
gravatar

PVV-leider Wilders benadrukt in een persmemo dat hij de Grote Leider altijd bewonderd heeft om zijn anti-Europese houding: ‘… Ook Noord-Korea heeft een aparte regeling bedongen met betrekking tot afbetaling van Griekse schulden en daarnaast zijn de grenscontroles in het land sterk aangescherpt met als gevolg dat er nauwelijks meer Oost-Europeanen via Zuid-Korea naar Noord-Korea zijn binnengekomen …’.

Reageer
gravatar

14.10: Op de Staatstelevisiezenders (tijdens de hele officiële rouwperiode van 36 maanden gelijkgeschakeld) wordt steeds herhaald dat de Grote en geliefde Leider toch echt in Pyongyang is geboren en niet in een nondescript gehucht in Mandsjoerije, zoals Westerse propaganda doet geloven. Voor alle inwoners vanaf 6 jaar is tot aan 31-01-12 huilen verplicht van zonsop- tot zonsondergang; ook tussentijds indien camera’s in de buurt zijn. In het NoordKoreaanse ruimtestation Kim-Salabim wordt rondom de klok en de aarde geweend. Door dit noodlottige overlijden zal ook de graanoogst van 2012 voorspelbaar mislukken; de overheid broedt op een Vijfjarenplan.

Reageer
gravatar

14.16 Uit Goede alsmede Gezegende bron (en dat kan er hier maar één zijn) is vernomen dat Hij de plannen van zijn Grote Gezegende Vader, Onovertreffelijke Held van Korea, zal voortzetten. De geplande perioden van hongersnood gaan daarom de komende jaren gewoon door.
De papier-machéfabrieken, die groenten en fruit namaken, blijven op volle toeren draaien.

gravatar

Al dat Noord-Koreaans gejank gaat weer zorgen voor overstromingen, dat zal je zien gebeuren. De grootheid van de Grote Leider zal hiermee nogmaals worden onderstreept.
De krokodillen die met dit collectief janken en jengelen meekomen, zullen de Grote Leider bij zijn reis naar het Kimnamaals beschermen en begeleiden.

gravatar

13.39 Zijne Heiligheid Paus Benedictus de Zoveelste, Machtig Hemelse Leider, heeft toegezegd te overwegen of hij de moedig overleden Grote Aardse Leider Kim Jong-il heilig zal verklaren, ondanks de tienduizenden Geweldige Opzienbarende Wonderen die hij heeft verricht voor zijn Nederige Volk.

gravatar

Shit! Maak ik dan geen kans meer? Gaat dat schoothondpoedeltje mij voor? Ik had zo graag de kopvoddentaks in Noord Korea geintroduceerd. Doe eens normaal man!

gravatar

13:35 Volgens een officieus bericht is de grote leider overleden in een trein op een van z’n vele reizen. De NS ontkent iedere betrokkenheid en geeft de schuld aan ProRail.

Reageer
gravatar

Heeft de Grote Leider stiekum de trein gemist? Je zult zien dat Zijne Stralende Hoogheid zal reincarneren, als dat onverhoopt niet lukt zal in het sterrenbeeld Grote Beer een nieuwe ster worden ontdekt die naar De Grote Leider genoemd zal worden: “De Grote stralende Ster”. De ster zal zijn van het type “Rode Reus”, voor minder gaat hij niet.

gravatar

Dat kan men wel ontkennen, maar ik zie hier duidelijk het oude NS-materieel waarbij de raampjes nog opengedraaid konden worden.
De relatie tussen oude treinstellen, longontsteking en hartfalen moge duidelijk zijn.

gravatar

13:32 uur. Donner reageert op speculaties dat hij Kim Jong-il zou opvolgen : ‘U kletst uit uw nek! Ik ben immers onderkoning van Nederland.’

Reageer
gravatar

13:22 uur. Wilders reageert op speculaties: ‘Leuk zo’n land zonder moslims. Ik vind Henk Jong-il en Ingrid Jong-il aardige mensen.’

Reageer
gravatar

13:10 uur. Eerste speculaties over de opvolging doen de ronde. De namen van Geert Wilders en Piet Hein Donner klinken in de lange Noord Koreaanse wandelgangen.

Reageer