Animal cops verrichten eerste arrestatie

‘Dierenmishandeling op daken stuitend’

Alle criticasters ten spijt mogen de animal cops nu al hun eerste succes bijschrijven. In Hellevoetsluis arresteerde een team van 15 animal cops Nicolaas van M. op verdenking van mishandeling en het overtreden van de arbovoorschriften voor lastdieren.

“We konden de verdachte op heterdaad betrappen toen hij zijn schimmel dwong een dak te beklimmen. Dat is natuurlijk levensgevaarlijk; als zo’n dier zijn been breekt, moet het onmiddellijk worden afgemaakt. Echt ten hemel schreiend”, aldus politiewoordvoerder Peter Spree. De agenten constateerden dat ‘De Goedheiligman’, zoals de bijnaam van Van M. luidt, niet over de juiste vergunningen beschikte om op hoogten boven 1,15 meter te werken. Bovendien was de ondernemer niet aangemeld in het register Nachtdiensten, een verplichting voor grote aannemers.

Dion Graus, geestelijk vader van de animal cops, betoont zich opgelucht. “Hiermee is voor Dion Graus duidelijk dat de dierenpolitie zich niet hoeft te beperken tot het redden van katten uit bomen of het thuisbrengen van verdwaalde grasparkietjes. Amerigo, het paard in kwestie, is namelijk geen huisdier. Dat doet Dion Graus goed.” Het bleef onduidelijk of de politicus zichzelf in die laatste zin als onderwerp of als lijdend voorwerp beschouwt. Genootschap Onze Taal heeft hierover vragen gesteld aan de PVV.

De animal cops hebben een aantal mannen die tevens in Hellevoetsluis gearresteerd waren weer laten gaan. Zij waren in eerste instantie ook verdacht, maar waren er alleen maar bij omdat ze zwart waren.

Koop nu de Speld Scheurkalender 2012 op speld.nl/shop


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ter beschermING aan de kettING!!

En Partij voor de Dieren? Ik vind het een zieke partij: volgens mij hebben circusdieren nameluk een van de leukere mogelukke levens als dier. Als je het vergelijkt met de dierenindustrie..
http://2.bp.blogspot.com/_UV8ODogh4yE/TNjGw5XsGyI/AAAAAAAAAcY/1DkfTQaS_Hw/s1600/dier.UTR.JPG

Ikzelf heb een kanarie, hij vliegt vrij door het huis. Misschien doet ie wel van alles dat niet mag van die animalcops: http://parakiki.blogspot.com/

Maar als ze komen zet ik z’n snavel aan!

Reageer
gravatar

In aanvulling op het voorgaande, vraag ik uw aller aandacht voor het onbeschrijfelijke leed dat de ZebraPad wordt aangedaan in onze zogenaamde Recht(s)staat der Nederlanden. De grondrechten van de ZebraPad worden dagelijks met (vele) voeten getreden! U kunt zich bovendien slechts een vage voorstelling maken van het fokproces dat de oorspronkelijke Zebra heeft moeten doormaken om het ‘eindproduct’ ZebraPad te kunnen realiseren. Over het intensieve en zeer pijnlijke kruisbestuivingsproces met de iPad nog maar niet gesproken.
Driewerf schande!
Laten de animatiecops daar maar es wat aan doen.

Reageer
gravatar

Daarentegen is Amerigo wel herkenbaar afgebeeld, of is het diens zus Ameriga? Bij delicten is het niet toegestaan een verdachte op foto af te beelden; wel mag deze getekend worden. Hier koos men voor karakteristieke kledingstukken van verdachte; zijn scharlaken mantel en de gulden roede. Advocaat Bram Moszkowicz heeft hiertegen protest aangetekend bij het Openbaar Ministerie.

Reageer
gravatar

Het werd hoog tijd dat die paapse kinderlokker van de straat is gehaald. Altijd die dubbelzinnige opmerkingen maken naar die kindertjes: “Wil jij even mijn staf vasthouden?” “Wil jij wat lekkers uit mijn zak?” Bah!

Reageer
gravatar

En jij dan Malle Pietje……..
Wat is jouw tekst?
zal wel …..
Ik ben Malle Pietje,kind zuig eens aan mijn Rietje…. zijn

of je rent de kinderen achterna en roept,
ik ben malle pietje, doe je broek uit en buk je, dan pak ik je anders krijg je een knietje….

gravatar

Wat een geweldig nieuws. We kunnen trots zijn op Graus en wie niet trots is, is links. Waar elders ter wereld zijn er van die anal cops?! Nou? Kijk, dat bedoel ik maar!

Reageer
gravatar

Tel daarbij ook nog een bonnetje op voor geestelijke wreedheid: dat paard moet elk jaar weer aanzien hoe in aanvang blije kindergezichtjes in schreiende puinhoopjes van ellende veranderen. Is niet leuk voor zo’n gevoelig dier.

Reageer
gravatar

Gezien het feit dat de meeste paarden bij de slager belanden vanwege de aanhoudende bezuinigingen en de daarmee ‘gepaard’ gaande interesse voor een goedkoop stukje vlees, lijkt mij dat er gelijk weer een paard klaar staat om het dak te beklimmen om daarmee het droeve lot te ontlopen.
Dweilen met de kraan open dus.

Reageer
gravatar

We stuiten hier op een schandaal van gelijke omvang als die van het kindermisbruik in en door de katholieke kerk. Al sedert de oprichting van de Nederlandse Vereniging voor Dierenbescherming wist men van de halsbrekende toeren die (ik noem man en paard!)Sint Nicolaas en Amerigo jaarlijks op de gladde rietdaken der welgestelden moesten maken. Drees Sr. noch later de ANBO deden hun mond open, de Dierenbescherming keek de andere kant op en zo kon jarenlang een oude bisschop worden misbruikt ten gerieve van de middenstand en het hele MKB; driewerf schande. En dan is nu de nijvere oude gearresteerd wegens dakvredebreuk, subsidiair dierenmishandeling. Bijgevolg zijn de roetzwartgetinte schoorsteengangers veroordeeld tot een inkomen op bijstandsniveau; het is schandalig. En juist nu heeft het kabinet besloten alle huidige en komende tekorten te verhalen op minderheidsgroepen zoals ouderen, uitkeringsafhankelijken en gehandicapten. Toeval? Gelukkig blijven belastingvoordelen en hypotheekaftrek voor hoogvermogenden nog onaangeroerd. Cadeautje van de Sinten Mark en Waxine: het christelijke dwaallicht in donkere tijden.

Reageer
gravatar

Mijn verzoek aan de éminence grise van het Nederlandse episcopaat: Paulus Sint Nico Laas .. Laas wat? Specu-laas of he-laas? Ik ontbeer het inzicht wat dat Paulinisch voorvoegsel voor “Sint” nu toevoegt. Rijmwoordelijk verandert er namelijk niets: (Paulus Sint Nico-laas achter gaas?); alleen het metrum wijzigt ingrijpend, ten detrimente van alle amateur-snel(?)dichters.

gravatar

Wordt er eigenlijk al iets gedaan aan het overvoeren van de paarden de laatste tijd met wortels die eerst een tijd lang in stinkende schoenen hebben gestaan? Behalve dat het overeten een ware dierenkwelling is is de stank uiteraard ook al helemaal niet te harden. Echt iets voor de dierenpolitie!

Reageer
gravatar

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje…

Het is bekend dat wij kabouters ook door de schoorsteen komen. Niet om cadeautjes te bezorgen, maar om de afwas die is blijven staan, te doen. Als wij onze behoefte moeten doen, doen wij onze ‘wat’ nooit in een schoentje of een laarsje! Maar ja, die andere lui komen uit een ander land met andere gewoonten.

ps
Liever geen wortel bij de schoorsteen als beloning, maar gewoon € 17,95. We kunnen helaas niet wisselen.

Reageer
gravatar

Een goede actie, deze dieronterende en hopeloos ouderwetse invulling van de logistieke processen door de verdachte is inderdaad een grof schandaal en moet keihard worden bestreden. Jammer is wel dat zijn medewerkers in eerste instantie op basis van huidskleur en klederdracht zijn vastgezet maar wel goed dat ze daarna zijn vrijgelaten. Al is het de vraag of ze uiteindelijk toch nog de zak gaan krijgen.

Reageer
gravatar

Toch mooi dat die gasten met hun zwarte huidskleur mooi “erbij waren”.
Je kunt wel zeggen dat criminaliteit niks met huidskleur te maken heeft, maar het is toch opvallend dat juist bij dit soort gelegenheden je altijd zwarten in de omgeving ziet.
Het is te hopen dat de PVV op nader onderzoek aandringt.
Zeer waarschijnlijk zal dan blijken dat ze wel degelijk schuldig zijn aan die dierenmishandeling.
Vooralsnog dient voortaan elk persoon met een niet-westerse of donkere huidskleur zich als verdacht te beschouwen zoals al altijd door de PVV/Wilders al jarenlang is bepleit.

Reageer
gravatar

Het lijkt me ook de moeite waard om eens na te gaan of zowel Nicolaas van M. als de zwarte ex-verdachten wel een vergunning hadden om schoorstenen te vegen. Ik heb geruchten vernomen die inhouden dat Nicolaas van M. de zwarten als knecht beschouwde en ze zonder veiligheidsvoorzieningen de schoorstenen liet reinigen. Het kan natuurlijk ook dat door dit werk de zwarte huidskleur van die arme mensen is ontstaan.

Reageer
gravatar

Ben blij te lezen dat Sint z’n paard in elk geval weer teruggevonden heeft. We zijn al dagen met alle pieten aan het zoeken, zoals je op het Sinterklaasjournaal hebt kunnen zien.
Jammer dat Sint nu gearresteerd is, maar met het hervonden en compleet ingevulde grote boek tezamen met het paardje dat de weg altijd wel kan vinden, kan pakjesavond in elk geval gelukkig toch nog doorgang vinden.

Reageer
gravatar

Hoe zit dat trouwens met de verblijfsvergunning van Nicolaas M. of heeft hij een dubbel paspoort (Nederlands / Turks / Spaans). Heel ingewikkeld allemaal. Hou die man nog maar zeker een week vast en zet hem dan maar het land uit. Heel de PVV zal er blij mee zijn. Let wel op, want zijn broer Nicolas uit Lapland staat al te trappelen om zijn rol over te nemen. Vasthouden aan de grens en er niet over laten komen lijkt mij!

Reageer
gravatar

Het Boek van Sint bevat privé-gegevens van honderdduizenden kinderen. Hebben de Cops eraan gedacht om de aanmelding van dat Boek bij het College Bescherming Persoonsgegevens te controleren? Dacht het niet en zo zie je maar weer.
Een uitbreiding van het Animal Cops Gebeuren naar een brede Humanitaire Missie is onontkoombaar wenselijk.

Reageer
gravatar

Maar hoe is het nu met Nicolaas M. ? Is hij al vrij of moeten we vrezen voor onze kadootjes op 5 dec. ? En moet Dion G. nu in de zak (Dat doet Dion G. in ieder geval geen goed) ?. Kortom, allemaal fnuikende onzekerheden !

Reageer
gravatar

Ha, ha, die gekke grote mensen,

Geloven jullie nou allemaal écht in sinterklaas? Dan heb ik wel weer een grapje. Daar komt ie:

Sinterklaas tegen zijn zwartepieten: “Als jullie dat pelotonnetje dierenagenten niet met de roede kunnen weerslaan, dan krijgen jullie van mij de zak.”
😉 🙂 😉 🙂 😉 🙂 😉 🙂

Leuk hè?

Knuffeltjes van Paulientje met de vlechtjes
x x x x x x x x x x x x x

O ja,
Mijn vervelende broertje vindt aan mijn mopje geen zak.

Reageer
gravatar

Paulientje toch, als je dit soort nare grapjes over mij en mijn knechten maakt bestaat de kans dat je in de zak meegaat naar Spanje!

gravatar

Het Friese paard Amerigo is mét de originele Sint Nicolaas met ingang van 2011 op non-actief gesteld, in feite in ‘vervroegde uittreding’ i.p.v. functioneel leeftijdsontslag. Zowel de Sint als zijn trouwe viervoeter Ameriga verblijven thans in Sint Nicolaasga (Friesland). De Sint heeft de laatste lettergreep -in de naam van dit heilige dorp- letterlijk genomen. De nieuwe Sint, evident lijdend onder ADHD en Gilles de la Tourette is er, onder invloed van Ritalin, in geslaagd de rol van Sint Nicolaas een extra dimensie te geven; zijn motoriek is hoogtoerig en wat spasmodisch; de Sint-rol is nu meer in-line met zingeving en levenstempo van Nederland anno 2011. Endemol is intussen gestart met de voorbereidingen voor de musical “Sint in paradise”, men zoekt al naar een geschikte hoof-drolspeler; ofschoon geen raszuivere Jezuiet beveel ik van harte aan: PietHein Donner vanwege zijn langdurige CDA-franchise en als understudy Uri Rosental. Voor de rol van de oer-Zwarte Piet lijkt Desi Bouterse de meest begenadigde kandidaat. Geen circuit zo zwart of Desi duikt er in.

Reageer
gravatar

Wat veel erger is dat ze dat Friese paard Amerigo elke november weer wit schminken. Het jeukt, laat vlekken achter bij transpiratie en is ronduit rasonterend voor een trots Fries paard. Ophouden met die dierenbeulerij. Die Spaanse nepkatholiek (dubbelop?) klimt zelf maar op de daken of anders slaat hij die materialistische egoistische rotkinderen maar over.

Reageer
gravatar

Wat schattig dat jullie allemaal nog geloven dat het een echt paard is. Terwijl het gewoon de buurman in een paardenpak is.

Reageer
gravatar

Het is wat prematuur om nu al over te gaan op rigoreuze methoden van het Derde Rijk over te gaan, die indiener Neo K. voorstelt. Het blijkt nu al niet gemakkelijk om Dion op de kast te krijgen, laat staan het dak op. Hij kan voor velen nu al het dak op, maar hij is toch door de ballotage-commissie gekomen, gezien zijn aanstelling als PVV-Kamerlid. Heeft Wilders even niet opgelet en hem verward met een van de hem 24/7 omringende veiligheidsagenten? Selectiefoutje?

gravatar

Van onverwachte zijde is er bijval gekomen voor de eerste arrestatie der animal cops: de Stichting “Zwart Verleden” juicht toe dat de zwarte bladzijden van ons koloniale verleden weer eens worden opengeslagen. Voozitter Jilbert Ping-A-Pong overweegt om op basis van de arrestatie van Nicolaas van M. een klacht in te dienen tegen de Nederlandse Staat wegens eeuwenlang misbruik van zwarte rijksgenoten, veelvuldig zwartrijden op witte schimmels en een naheffing van loonbelasting en sociale lasten ter hoogte van € 50.000.000.000,-. Inderdaad het bedrag dat MP Rutte bij de Algemene Beschouwingen “vergat”. Volgens Ping-A-P. kan van dat bedrag ook een afkoopsom en een vrije aftocht voor drugshandelaar/staatshoofd Desi B. worden bekostigd.

Reageer
gravatar

‘Lijdend voorwerp’ moet ‘ondervindend voorwerp’ zijn, zo zal Onze Taal ook van de PVV te horen krijgen. Al zal Graus zichzelf inderdaad eerder het onderwerp beschouwen.

Reageer
gravatar

Maar Graus c.s. vinden toch al jaren dat zij door de demonisering het lijdend voorwerp zijn? Misschien kan Nicolaas van M. hen helpen met wat exorcisme?