Etrusken eisen onafhankelijkheid

'Wij willen niet terug naar de middeleeuwen'

Na een politieke en economische crisis wordt Italië nu ook geteisterd door het spook van separatisme. Het eeuwenoude volk der Etrusken wil verder als onafhankelijk land.

De invloed van regionale splintergroepering Tular (grens) uit Eutrurië is de afgelopen maanden gestaag gegroeid. Met de slogan ‘Etrusken nu’ maakt Tular duidelijk dat ze op korte termijn wettelijke erkenning willen voor hun land en identiteit. “Na 2300 jaar is het tijd om een vuist te maken. Eerst de Egyptenaren, vervolgens de Grieken, toen de Romeinen en nu Italië. We zijn het zat om de voetveeg van het Middellandse Zeegebied te zijn” aldus een woordvoerder.

Het hoge rentepercentage van Italiaanse staatsobligaties (regelmatig boven de 7%) maakt het Etruskische onafhankelijkheidsverlangen des te groter. Volgens Tular moet Europa weer terug naar een regionale economie op basis van agrarische ruilmiddelen als tarwe en ijzer. In de onafhankelijkheidsverklaring van Tular staat dan ook: ‘Italië gaat terug naar de middeleeuwen als dit zo doorgaat, en daar doen wij niet aan mee. De Romeinen hebben aan ons het schrift, wijnmaakkunsten en pottenbakvaardigheden te danken.  En wat hebben we ervoor teruggekregen? De lire en de euro! We zijn er klaar mee, we zijn de Ioniërs niet.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Saba, (de buis van Sint) Eustachius en Sint Maarten, ombouwen tot één groot overdekt casino annex wiptent voor rijke Amerikanen en belastingvluchtende Nederlanders? Dan moeten deze overzeese rijks-/geslachtsdelen toch pro rata gaan meedelen in de 50 miljard die Mark Rutte vergat mee te tellen bij de komende bezuinigingen en lastenverzwaringen. Of moeten ze worden omgebouwd tot Cayman-Islands 2.0 met generieke maffia, zoals in Curacao en Aruba? Potentieel dat reeds lang lokaal aanwezig is en naarstig emplooi zoekt.

gravatar

Welnu Asab, dat is in feite al a.s.a.p. geregeld: Het Koninkrijk der Nederlanden is de Eurocontinentale pied-à-terre van de V.S. en asielland voor vermogende belastingvluchters uit alle windstreken. Obama praat er niet over maar het Koninkrijk der N. is officieus de 51e staat van de VS. Van schildknaap in de NAVO naar schandknaap in de OESO, il n’y a qu’un pas.

gravatar

Stom, stom, stom: vergeet ik de Schotten en hun eeuwenlange vrijheidsstrijd onder William Braveheart nog en “onze” West- Oost- en Centrum-Friezen. Excuus voor deze kwetsende omissies: Frieslân boppe.

Reageer
gravatar

Ja. en voor je het weet worden wij meegezogen en moet Nederland zich ook onafhankelijk verklaren van Suriname, Zuidafrika, Indonesië en dat soort gebieden.
En van België, natuurlijk.
Het is een hype, de waan van DWDD en de media. Kan nooit goed gaan.

gravatar

Juist; die onafhankelijkheid gaat niet lukken Jeettje! We zijn tezeer door historische banden maar vooral door export gebonden aan het buitenland. Alle kabinetsleden die willen en zonder spindoctor zelfstandig dúrven praten, echoën hersenloos dat we als burgers meer “internationaal” moeten denken, dus denken aan onze (?) exportbelangen, aan de belangen van het bedrijfsleven, aan de belangen van hare saaiemeid de Konigin, aan het imago van ons vorstenhuis. Aan Brussel, aan Straatsburg aan God-mag-weten-wie-allemaal. Aan de Euro, de Neuro. We moeten zoveel denken aan dat wat de politiek ons voorschrijft, dat we aan kritisch, zelfstandig denken niet meer toekomen. En dat is het doel waarnaar overheden streven; postbus 51 klopt als een bus. Kritische burgers zijn voor overheden de hond in de pot. Electoraal vormen kritische denkers een verwaarloosbare minderheid, maar het veld van De Speld ligt er vol mee.

gravatar

Wat ik in dit verband nog mis is de bevrijdingsbeweging op Schokland. Die willen het voormalig eiland naar het midden van het IJsselmeer duwen en zich onafhankelijk verklaren van Nederland.
Ze hebben al enkele kanonnen gejat van Pampus en zullen zich met hand en tand gaan verzetten tegen Nederlandse (zeg maar Hollandse) interventie.

gravatar

Ik vraag me wel eens af wat we nou aanmoeten met al die enthousiaste afscheidingsbewegingen. De Etrusken, de ETA, de IRA, de Oeigoeren, de Ost-Tirolers, de TCA-taxichauffeurs, de Transsylvaners, de Transandijviërs, de OAS, de Tubanten, de Kaninefaten, de Batavieren en de PKK, de KKK. Nu Syrie en straks Iran uit de Islamitische/Arabische Liga; waar gaat dat heen?. Nu nog allemaal willoos verenigd in Eurobonds en Dollar, maar straks? Allemaal met eigen valuta maar totaal gefragmentariseerd naar de bliksem; op 21-12-12?

Reageer
gravatar

Zoals iedereen weet waren de Etrusken in hun vroegere jaren niet alleen de vormegevers van het huidige Italie, maar ook waren zij de leermeesters van Asterix en Obelix, voor zover het gaat om het vangen van everzwijnen. Met hun dronken kop joegen ze door de wouden om het avondeten op te kunnen vrolijken met een lekker boutje. De bossen van Etrurie wemelden van de wilde varkens. Dus bij hun glaasje wijn (net als Asterix en Obelix) knaagden ze een lekker boutje.Een en ander is te vinden in De Etruria regali libri septem, het historisch onderzoek naar het leven van de Etrusken.

Reageer
gravatar

Pardon Henk, ik had moeten beginnen met “I veronderstel dat iedereen zou kunnen weten” maar vond dat te lang.
Het overige is terug te vinden in onder meer de dissertaties van Uderzo met verklarende tekeningen van Goscinny.

gravatar

Nee Margootje, zo kom je daar niet mee weg. Naar Madurodamse begrippen is dat geen klein foutje. Ik heb overste Karremans gevraagd om bij jou orde op zaken te komen stellen. Dus geen zorgen, alles komt goed. Indien nodig neemt hij luitenant Vlasbroek mee.

gravatar

De volbloed Europeaan Mark Rutte heeft de Italiaanse ambassadeur (met Etruskische roots) op het matje geroepen. Bleek het Italiaanse ambassadeursmatje verdwenen; uit dépit meegenomen door de zojuist met opgestoken zeilen vertrokken Capo di tutti capi: Silvio Berlusconi. Den Haag en Leiden in last: Lee Towers heeft aangeboden tijdelijke het matje in zijn nek uit te lenen. Zei Mark Rutte: “Alleen als je er op stáát! Maar dat deed Lee niet. Dus het feest ging niet door.

Reageer
gravatar

Die oude volkeren moeten eens ophouden met zeuren; het is tijd voor verfrissende nieuwe volkeren, zoals de Almerenaren. Wie wil er nou niet in Almere Buiten West(en) wonen ?
Alleen nog een eigen taal, cultuur en andere kenmerkende frutsels en alle oude volkeren hebben het nakijken !

Reageer
gravatar

En moordnilap is het omgekeerde van palindroom en dat klinkt deels verontrustend, maar ook weer deels zinloos.
Tenzij we Palin gewoon laten staan en dan suggereert het een moorddadig regiem van b.v. Sarah of een moord op deze persoon, wat meer betekenis heeft, maar ook niet geheel positief kan worden gewaardeerd, dus vergeet dit maar gewoon.

gravatar

Beste Desill U. Sionist,

Mijn dank is groot.
Ik had als kind in ons kasteel in Arnmegen een gouvernante die voortdurend “dus led atalegnoc eseap teh si ëirurtue” zei. Dankzij uw hulp weet ik nu eindelijk wat het betekent.

p.s.
Even een kleine ondersteuning.
“dus led atalegnoc eseap” kan worden vertaald met “nediuz teh nav dnalsierf”.

gravatar

Met al het voorgaande weten we nu dat “palindroom” geen palindroom is en hoe oma, een gouvernante en een gravin dit verschijsel duiden. Hoe leerzaam is dit alles voor de Etrusken die van dit alles geen weet hebben. Het leidt mij tot de vraag of zij met zo’n kennisachterstand de gevorderde onafhankelijkheid wel aankunnen.

gravatar

Uiteraard zal de nieuwe hoofdstad van de Etrusken Perugia worden, weg van de corrupte bolwerken van de Italianen zoals Rome en Napels. Dat biedt ook mooie perspectieven voor de Nederlandse afscheidingsbewegingen als de Veluwenaren (aldaar d’oude Veluwe geheten) met Apeldoorn als hoofdstad, uiteraard de Friezen met Ljouwert, de Zaanstrekers met Zaandam en zo kunnen we nog even doorgaan. Eindelijk een rechtvaardige regionale indeling in Europa met bloeiende regionale economieën!

Reageer
gravatar

Alsof Zaandam ooit iets eigens had. Laat die hele boel maar onderlopen, dan kunnen Wij rechtgeaarde Hollanders ten minste weer de (West-)Friezen het water van de kop van Noord-Holland (sic) injagen. Stelletje boerenpummels, het lijken die lui van Gelre wel!

gravatar

De Zaanstreek zal zich niet zonder slag of stoot onder water laten lopen. Veel eerder zullen zij aansluiting zoeken bij de confederatie der Helveten of Albion, ware het alleen maar om die vermaledijde Euro kwijt te geraken.

gravatar

Wij smurfen ons volledig achter het initiatief van de Etrusken. Ook wij Smurfen worden al eeuwen gesmurft. Het is tijd dat daaraan een smurf komt.

Voorwaarts Smurf

Reageer
gravatar

Ik zal mijn goddelijke krachten bundelen om de verregaande degeneratie van mijn valse aanbidders, de Romeinen, de Italianen en zelfs de Katholieken epigonen, die mij vervangen hebben door een dwaze Jezus-Christelijke imitatie, een halt toe te roepen.
Vanuit het Oosten komend (Perzië ofwel Iran) zal ik de Mammon, het gouden kalf -zonder de tegenwoordige goudstandaard- ( de euro, dollar, yen enz ) en hun aanbidders vernietigen en het kosmische licht in de vorm van atoomkracht doen schijnen over mijn uitverkoren Etruskische volk de rest vernietigend. (zoals een goede God betaamt)

Reageer
gravatar

“We hebben dan misschien wel ons schrift, cultuur, wijnmaakkunsten, pottenbakvaardigheden en godsdienst aan de Romeinen te danken […]”

Laten de Etrusken niet vergeten dat de Romeinen ook zeer veel van hen hebben afgekeken. En van de Grieken. En van anderen. De Romeinen hielden van kopieergedrag. Wellicht zit daar nog een mooie claim in.

-de archeoloog

Reageer
gravatar

klopt deze berichtgeving wel? Dat Europa naar de Filistijnen gaat weten we wel, maar Etrusken? In crisistijden is er altijd een zoektocht naar de eigen identiteit, maar Henk en Ingrid zijn toch echt dichter verbonden met de trechterbekercultuur dan met die lawaaierige Indo van de PVV. Of met de batavieren die een afzakkertje namen bij de Rijn. Met andere woorden: identiteit meet je jezelf aan. Het zou de Etrusken toch sieren om op te gaan in het Pan-europees bestel. Uit de euro stappen lijkt me toch iets waar een gemiddelde Etrusk niet op zit te wachten.

Reageer
gravatar

Het ware beter wanneer deze berichten níet zo breed zouden worden gepubliceerd. Dit brengt anderen alleen maar op onuitvoerbare ideeën, met alle ellende van dien. Zo zijn de Kaninefaten zich inmiddels ook aan het hergroeperen en bereiden zij, volgens een zegsvrouwe, een Kaninefatische guerrilla voor.

Reageer
gravatar

Op dit moment zijn ze in Nederland al met een campagne bezig. Ze hebben de twee grootste musea op het gebied van klassieken bereid gevonden om hun zaak te bepleiten in een tijdelijke tentoonstelling. De Italiaanse ambassadeur was tijdens de opening al niet heel gelukkig met de keuze voor het onderwerp… Hopelijk bereikt hun opstand vanuit hier snel het Italiaanse schiereiland!

Reageer