Vluchtelingenkamp opgericht voor Yolanthe

Kamp moet imago van Yolanthe nieuw elan geven

In Congo komt een vluchtelingenkamp van de grond, dat het imago van Yolanthe Sneijder-Cabau een nieuw elan moet geven. Het kamp, gelegen op tachtig kilometer van de hoofdstad Kinshasa, is een initiatief van Yolanthes management in samenwerking met de Congolese autoriteiten.

Na de bekende ‘flitspaalram’ in 2008 en haar huwelijk met Wesley Sneijder is het opvallend stil geworden rondom de actrice. Na enkele presentatiewerkzaamheden bij de publieke omroep is haar ster langzaam aan het dalen. Om het tij te keren is een ingrijpende actie nodig om de Nederlander aan haar bestaan en maatschappelijke betrokkenheid te herinneren.

Het kamp wordt voornamelijk bewoond door zorgvuldig geselecteerde kindsoldaten en misbruikte vrouwen. Ook bestaat er een aparte divisie voor verlamde soldaten en chronisch zieke ouderen. Het management van Yolanthe heeft scouts ingesteld die in het kamp de meest mediagenieke kinderen en ouderen moeten selecteren voor voorlichtingsspotjes en fotosessies met de diva in hoogst eigen persoon.

Yolanthe verklaart deze nieuwe stap in haar carrière ‘wel een beetje spannend’ te vinden, maar heeft er desalniettemin het volste vertrouwen in. ‘Ik dacht dat ik nog lang niet toe was aan Afrika en zo. Ik zag het vooral als een wanhoopsdaad van uitgerangeerde figuren als Paul de Leeuw. Gelukkig heeft mijn manager er me ervan overtuigd dat ook ik, met mijn leeftijd en looks, succesvol in de Afrikanen kan gaan. Ook als jongere kun je er tegenwoordig mee voor de dag komen.’

De selectie voor de bewoners is inmiddels in volle gang en naar verwachting opent het kamp na de feestdagen zijn deuren. Yolanthe zal de opening verrichten en de daaropvolgende dag besteden aan opnames in de Congolese zon. ‘Onderschat dat niet. Voor een fotosessie moet ik een paar uur de hitte zitten. De bewoners zijn dat gewend, voor mij is het een behoorlijke ontbering, die me niet in de koude kleren zal zitten.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Very pleased to see such a young and ambitious successor on the spot. In my younger days I’d love this kind of fieldresearch, mixing up with locals, getting involved in their habits and tribe-rules. Preferably she will take at least some professional distance from her research-population; otherwise she might get pregnant in the process and then she literally would go “into the Africans”, thus taking a serious risk of breaking up with her (present)husband. It’s always a challenge NOT to take your work at home.

Reageer
gravatar

Als Yolanthe wel in haar koude kleren gaat zitten in de Congolese zon, dan heeft zij toch helemaal geen last van de warmte. Dat zij deze stap naar Afrika beschouwt als omschreven, wijst wel uit dat zij op voorhand al last heeft van de warmte. Dit wordt ook wel tropenkolder genoemd, maar is absoluut niet aan een locatie verbonden. Laat zij zich trouwens normaal Jolanda noemen

Reageer
gravatar

Beste Adriënne (vooropgesteld dat zich achter jouw frêle francophone pseudoniem geen volvette vijftiger met narcistisch/exhibistionitische neigingen verschuilt): in essentie heb je gelijk: jegens mooie vrouwen van 20-30 ontwikkelt zich -naast inherent mannelijke biologische bezitsdrift- van nature enig dépit, jaloezie of kinnesinne. Maar zoals de filosoof B.C. in 20a al aangeeft, ware blondheid schuilt VAN BINNEN; vrouwen die mooi zijn hoeven dat niet aan de grote klok te hangen; ‘t manvolk ziet dat vanzelf. Dus jouw mededeling indiceert óf een innerlijke onzekerheid en het zoeken naar externe erkenning óf een wat dwangmatig narcistisch “Dasein”. In beide gevallen gaat dit vanzelf over bij het verschijnen van de eerste mondhoek- en voorhoofdsrimpels die niet meer wijken voor botox.

Reageer
gravatar

Jouw stukje heb ik door mijn personal coach laten lezen. Je bent gewoon jaloers en lelijk zegt mijn PC. Daarom gebruik je van die moeilijke woorden. Je bent van binnen zo zwart als Edgar Davids.

Van het gegeven dat ik een knappe, leuke en interessante It-girl ben moet ik gebruik maken. Zo zit de wereld in elkaar. Jij bent het voorbeeld voor H&M- mtjes zegt mijn PC.

Botox is alleen voor mensen die willen verhullen dat ze lelijk zijn. Dat zal ik nooit nodig hebben.

gravatar

Adriënne, waar ik je attent op wilde maken (vergeefs naar nu blijkt) was dat ware schoonheid zichzelf niet hoeft aan te prijzen. Helaas hebben jij noch je personal coach (wat is zijn achtergrond qua opleiding en ervaring?) in de gaten dat jullie oppervlakkige opmerkingen en platitudes over H & M’metjes de plank geheel misslaan. Te jouwer informatie en die van jouw begaafde (?) PC; ik ben niet zwart van binnen, net zo min als jij en Edgar Davids; iedereen is roze van binnen. En jij bent wellicht een knappe, maar m.i. geen leuke en interessante It-girl. Maar één ding staat nu wel vast: jij en je PC zijn volledig aan elkaar gewaagd en jullie hebben elkaar dik verdiend. Proficiat en stuur je me nog een verlovingskaartje?

gravatar

Nou nou,

Je opmerking dat ware schoonheid zichzelf niet hoeft aan te prijzen is zo ontzettend vorig millennium. Mijn advies aan jou: gooi je klankschalen uit de deur en ga eens Googlen op een zorgverzekering die de cursus Mindfulness in het pakket heeft. Tot het einde van dit jaar kun je nog overstappen. Het zal je een update geven die je wel kunt gebruiken.

Mijn PC heeft al heel wat bekende BN-ners onder zijn hoede gehad. Het idee dat ik een relatie met hem zou aangaan is te bespottelijk voor woorden. Papa zou het nooit goedkeuren dat ik een relatie met personeel aanga.

gravatar

Ik heb gelezen dat ze nar Hollywood is gevlucht. Om daar vers vlees te spelen.
De carriere van mannetje-lief gaat ook de nadagen in dus dit lijkt me een geschikte move.

Who’s da bitch?!

Reageer
gravatar

Net zoals Yolanthe zie ik er goed uit. Daarom vind ik het vervelend dat er zo om haar uiterlijk wordt gespot. Wat kunnen wij eraan doen dat we good-looking zijn? En niet in een H&M outfit rondlopen of naar de plastic chirurg hoeven om vetrollen weg te zuigen?

Het is gewoon afgunst van jullie.

Reageer
gravatar

Beste Adriënne, laat ik dat nou net hebben onderzocht samen met prof Stapel die de benodigde vragenlijsten heeft verzorgd.

Vijfennegentig procent vroeg wat spotten, good-looking, outfit en plastic chirurg betekenen. Nadat Stapel had uitgelegd dat het gaat om respectievelijk: belachelijk maken, goed uitzien, kleding en een chirurg van kunststof, schijnt het merendeel der respondenten jouw vragen met “nee” te hebben beantwoord.

gravatar

Het is dat ze niet blond is….
Als het waar is wat ze zegt te gaan doen lijkt het een mooi initiatief.
Echter, zoals al gememoreerd, moet dit kamp door het gesloten karakter en de aanwezigheid van kindsoldaten en misbruikte vrouwen als een risicogebied worden gekenschetst. Wie misbruikten de vrouwen? Juist ja, en die zitten er ook bij dus.
Wie weet vergrijpen de kindsoldaten zich ook nog aan die visverkoopster met het decollete.
Maar wat kan ik er van zeggen als bejaarde visboer.

Reageer
gravatar

Beste Griet, het mag toch niet verbazen dat echte blondheid VAN BINNEN zit?
Daar komt bij, dat die vrouwen en kinderen daar speciaal gefokt zijn om verkracht respectievelijk kindsoldaat te worden. (Er wordt nog naarstig gezocht naar een fokmethode die beide kwaliteiten combineert)

gravatar

Paulus, wees nou’s even eerlijk; die uitlating van: “alleenstaande vluchteling uit Nederland” slaat toch helemaal nergens op? Een hele familie Paulinisten opereert aantoonbaar onder hetzelfde logo. Weet je vrouw al dat jij bepaald libidineuze plannen hebt met Yolanthe Sneijder-Cabaal van Cashbergen? Baalt ze niet? Of hebben jullie een “vrije” relatie?

gravatar

Paulien M. Dit is een waarheid als een koe, iedere PR-medewerker van hoog tot laag WEET dit en het werkt ook ECHT. Ook als mensen het op zichzelf toepassen. Kijk naar de wonderbaarlijke ‘wederopstanding’ van Jack de Vries. Jack gaat straks naar noordelijk Marokko en oostelijk Turkije om alle 23 gerepatrieerde Medelanders (obv belastingfaciliteiten) te bewegen weer terug te keren naar ons vergrijzende Eurolandje. Deze Heim-ins-Reich-tour wordt gesponsored door NOVIB en de Nationale Postcode Loterij

gravatar

Dit jonge ding bewijst de Wet van de Bedriegende Schoonheid:
Een meisje niet ouder dan ca. dertig met een rank lichaam, een symmetrisch en gaaf gezicht, rechte neus, parelwitte tanden en een niet van echt te onderscheiden grimlach met vbmo/mavo en matig voorzien van talenten wordt vaak beschouwd als bijna-geleerde die in alles uitblinkt.

Een diamant is niet meer dan flink geperste steenkool.

Reageer
gravatar

Ze moeten altijd Yolanthe hebben. Eerst Derksen en nu de Speld weer. Jullie zouden willen, dat je de looks had van Yolanthe. Zo, dat moest maar eens gezegd worden.

Reageer
gravatar

Het artikel zal wel door een vrouw waaruit op iedere pukkel op haar gezicht een haar groeit zijn geschreven.

Het zou beter zijn wanneer de uitgerangeerde Paul de Leeuw dit fijne en sympathieke initiatief van Yolanthe zou overnemen. Wanneer je een gironummer en een pakkende tekst in de trant van: “Help mee deze zielepiet naar de Congo uit te zetten” onderin het beeld van zijn uitzending laat zien dan is binnen de kortste keren het geld bij elkaar.

gravatar

Kijkkijk, nét op tijd. Een neusje heeft ze er wel voor. Is er ook een hondentrimsalon in dat kampement? Ik geloof dat ene meneer Graus nog op zoek is naar onderdak. Wel ff langs die kapsalon, anders wordt het een arremoeig zooitje zo op het eerste gezicht.

Reageer
gravatar

Het imago van Yolanthe is weer iets verbeterd, het imago van Afrika weer iets verslechterd.

Reageer
gravatar

En waar staat het vluchtelingenkamp in Nederland waar ik heen kan om de berichtgeving over Yolanthes vakantieadres te ontlopen?

Reageer
gravatar

Het is goed dat deze uitbundig getalenteerde jonge vrouw nu in de voetsporen mag treden van -bijvoorbeeld-Dr. Albert Schweitzer; te lang is zijn Lambarene-initiatief onopgevolgd gebleven. Ik adviseer het impresariaat van Yolande haar minstens drie dagen per jaar ter plaatste te laten zijn, voor publiciteitsfoto’s en opname in de afnemerslijst van de Nationale Postcodeloterij. Verder is het dienstig haar volledige naam aan dit goede doel te geven: Yolanthe Sneijder-Kasbergen-Cabau, voor juiste vermelding in de bladen Weekend, Story en Privé.

Reageer
gravatar

Vraagje: “Uitbundig getalenteerde jonge vrouw”; doelt u hier op haar decollettaire intelligentie of over haar acteertalent en/of partnerkeuze in termen van een helder oog voor welgesteldheid?