Hamas eist bouw basisschool op

'Soms is het voor het hoogste doel nodig om humanitaire hulp in te zetten'

Hamas heeft uit monde van leider Khaled Mashal de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bouw van een basisschool in de Gazastrook. Recent eiste Hezbollah eveneens de aanbouw van een kinderdagverblijf op in de Palestijnse stad Ramallah. De internationale gemeenschap reageert met afschuw. “Het gaat hier om de allerjongsten, de allerkwetsbaarsten in de samenleving” aldus VN-secretaris Ban Ki-Moon.

Sinds de partij het Palestijnse parlement domineert, voert deze een agressieve campagne om de levensomstandigheden van Palestijnen te verbeteren. De organisatie zou scholen en ziekenhuizen bouwen en onderhouden, en zelfs actief betrokken zijn geraakt bij het in stand houden van een relatief degelijk functionerend ambtelijk apparaat. Dit alles tot woede van buurland Israël, dat de acties als een regelrechte bedreiging van haar bestaan ziet. Al meerdere malen heeft de regering Netanjahu de Veiligheidsraad opgeroepen actief in te grijpen om het welzijnswerk van Hamas te stoppen.

Khaled Mashal, politiek leider van Hamas, wilde niet direct reageren op de aantijgingen, maar laat in een email weten dat ‘de organisatie geen enkel middel onbenut zal laten om haar politieke doelen te verwezenlijken.’ “Soms is het voor het hoogste doel nodig om humanitaire hulp in te zetten. Natuurlijk hadden we liever gezien dat het niet nodig was geweest, maar de verdorven zionistische bondgenoten van het giftige Westen dwingen ons deze stap te zetten. ”

Midden-Oostendeskundige Bert Bokhoven waarschuwt voor een al te eenzijdig beeld van Hamas. “In Westerse ogen laat Hamas misschien trekken zien van een verzorgingsstaat in wording, maar vooralsnog blijft het een legitieme terroristische organisatie die grote bekendheid geniet, zowel wereldwijd als bij de lokale bevolking. We moeten oppassen direct met het vingertje te wijzen als er dan eens een ziekenhuis gebouwd wordt of een school gerenoveerd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Khaled Mashal heeft van het Saoedische familiebedrijf Bin Laden (grootste conglomeraat bouwbedrijven in de Arabische wereld) een schenking gehad om iets te doen aan de structurele achterstelling van Islamitisch onderwijs in Nederland. Mashal gaat geïntegreerd lager/middelbaar/hoger onderwijs tot en met postacademisch niveau centraal vestigen in één groot gebouwencomplex. Men is in onderhandeling met makelaars die de RAI in de aanbieding hebben. Het halal-onderwijsaanbod zal dan qua niveau en diversiteit gelijkwaardig zijn aan dat van vergelijkbare Nederlandse haram opleidingsinstituten

Reageer
gravatar

Nee Vrije Radikaal: makelaars zijn niet het probleem, zij hèbben een probleem: geen miljoenenomzet meer. Er zijn plannen om deze beroepsgroep schadeloos te stellen via het Noodfonds Griro 555, zo ook hun natuurlijke symbioten: de projectontwikkelaars, die nu in Monaco een zieltogend bestaan leiden.

gravatar

Ok, dan die niet.
Wat dan wel? Als het schoolniveau gelijk is dan schieten ze er nog weinig mee op, als ik iedereen moet geloven qua kwaliteit onderwijs.

gravatar

Hamas bouwt inderdaad scholen en vooral ziekenhuizen voor grassroot support en de militaire waarde (verstoppen van spullen en mensen om ze te vrijwaren van israelische bombardementen). ‘Soms is het voor het hoogste doel nodig om humanitaire hulp in te zetten’ – meer waarheid dan persiflage.

Reageer
gravatar

Ontroerend stukje propaganda!
Ik betrapte mezelf erop dat ik het Horst Wessel lied aan het neurieën was toen ik over deze pagina aan het surfen was. De content was net te verleidelijk. Overigens is het gebrek aan reacties op dit soort ‘knip & plak’ artikelen wel veelzeggend…
Enige vermeldenswaardige bron heb ik niet aan kunnen treffen, nee dan de Speld, die publiceert betrouwbare nonsens.

gravatar

@ Jeettje, ik heb op die site een zeer modieuze oranje band gekocht met een kek zwart rad motiefje in een wit rondje. Deze dient gedragen te worden aan de rechter bovenarm. Wat het betekent is me even ontschoten maar dit schijnt ‘het’ te worden deze zomer. Jammer dat je niet bij de postcatalogus kunt.
Bedankt voor de tip ‘Wordt wakker’! (zal wel bij Beter Bed werken)

gravatar

Toch eens gekeken Gerritje, normaal kijk ik niet naar hasbara rommel, maar ik geef toe: ik heb hartelijk gelachen om deze persiflage van De Speld.
Deed me weer denken aan die fotootjes uit Rusland weleer: volle vitrines met spullen die niet te koop waren. Nou ja, niet voor de toevallig opgetrommelde mensen die op die foto stonden. Erg grappig.
Beter bed, dat is toch van die enge ontzettend foute clown?

(heeft dat bandje iets met atoomstroom te maken soms?)

gravatar

@Jeettje, toegegeven dit soort kolderieke nieuwsgaring geeft de term ‘riooljournalistiek’ een extra geurtje. Het gekochte oranje bandje betreft het symbool van de Arische Radvereniging te zijn, een groep fanatieke fietsers.

gravatar

Soms loopt de werkelijkheid vooruit op de satire. Israël maakte en maakt het ontwikkelen van een levensvatbare Palestijnse staat op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook volstrekt onmogelijk. Een voorbeeld hiervan is dat Israël de grensovergangen met de Gazastrook blokkeert, niet alleen voor wat wij als wapens beschouwen maar ook voor bouwmaterialen. Die basisschool kan bij gebrek aan bouwmaterialen dus niet gebouwd worden. Bovendien blokkeert Israël ook de export vanuit de Gazastrook, waardoor er geen inkomsten zijn waarmee de bouw van deze school of de salarissen van de onderwijzers betaald kunnen worden. Dit is slechts één van de honderden voorbeelden van het afknijpen van de bestaansmogelijkheden van de Palestijnse bevolking door Israël. Zo zorgt de zogenaamde veiligheidsmuur ervoor dat Palestijnen hun werk, scholen(!) of een ziekenhuis niet meer kunnen bereiken. De Israëlische checkpoints op de Westoever en pesterijen door de Israëlische militairen zorgen voor urenlang oponthoud. Deze uitzichtloze situatie vormt een voedingsbodem voor terroristische organisaties als Hamas, die inderdaad de bevolking met welzijnswerk weet in te palmen.

Reageer
gravatar

Ha ha ha, werkelijk een fenomenaal humoristische bijdrage. Subliem!
Vooral het stukje over ‘afknijpen van bestuursmogelijkheden’, ik heb werkelijk over de grond gerold van het lachen. M’n complimenten. Uw reactie zou overigens ook niet misstaan op de humorsite van de Telegraaf of het AD.

gravatar

Jammer van de vergissing van vlak na de tweede wereldoorlog. Natuurlijk was het de bedoeling Beieren als genoegdoening aan te bieden en daar de staat Israël te vestigen. Helaas hebben de amerikanen dit verkeerd begrepen en moeten ze nu, als goedmakertje, jaar in jaar uit Israël steunen in de Veiligheidsraad.

Dat was wat geweest: geen Bayern München meer (oké, dan wel Maccabi Nieuw Jeruzalem), geen bierfeesten meer (wel shoarmafeesten) en last but not least: geen lederhosen meer ! Een paradijs.
En de Palestijnen gewoon in en op hun eigen land en in hun eigen huizen.

gravatar

Uit goede bron heb ik vernomen dat Israel op korte termijn zal terugslaan met vergeldingsacties: Over het hele land zullen bomen worden geplant, en kinderspeelplaatsen worden ingericht. Ha, dat zal ze leren!

Reageer
gravatar

Je winkelt verkeerd, want HEMA heeft alleen een Arabische variant, beter bekend als “El Hema” waar ze o.a. Halal worsten verkopen. Een Israelische Hema is nog niet an de orde daar het opperrabinaat nog niet geoordeeld heeft over de kosjere HEMA worsten.

gravatar

Khaled Mashal is de tweede man van de constructivistische stroming Al Taqqiya onder Abu Ibn (“Ibu”) Profèn. Deze tak van Hamas verricht zegenrijk werk onder dakloze Palestijnen: scholen en hospitalen door Westerse NGO’s gebouwd, worden opgeblazen en vervangen door enkelwandige woestijntenten uit de zomercollectie van Moammer Khadaffi. Zo blijft de mobiliteit van het Palestijnse volk gewaarborgd en de fondsenwerving vanuit het Westen onaangetast. Hezbollah zint op tegenmaatregelen.

Reageer
gravatar

De school op de foto is het eindexamenwerkstuk van Abdul Mashal, die op de campus van ROC Helmond de meesterproef MBO-bouwkunde aflegde. Helaas voor meegekomen familie werd er teveel geflitst en stortte het strak-ogende gebouw na de zoveelste flitsfoto in. Onderzoek bracht aan het licht dat de vertrekken nog niet behangen waren en de lift nog niet gemonteerd. Bouw- en Woningtoezicht zet het onderzoek voort. Hogeschool InHolland heeft Abdul een HBO-opleiding aangeboden met een gratis diploma vooraf.