Schietpartij had niet gemogen

De schietpartij in Alphen aan de Rijn, afgelopen april, was onrechtmatig. Dat is de conclusie van een gemeentelijk onderzoek. Volgens de onderzoekers had dader Tristan van der V. nooit een wapenvergunning had mogen krijgen. De juridische basis voor het bloedbad is daarmee flinterdun, aldus een woordvoerder.

[powerpress]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Makkelijk om Tristan van der V. meteen maar te beschuldigen. De autoriteiten moeten eerst eens uitzoeken of Alphen aan de Rijn daar wel rechtmatig mag staan.

Reageer
gravatar

Naar mijn mening moet hij alsnog postuum ter verantwoording worden geroepen. Als we hem niet als voorbeeld stellen is het einde zoek, dan kan elke zichzelf niet respecterende loser wel zoiets gaan doen. Als er zware consequenties op staan dan bedenken ze zich nog wel een keer of twee.

Reageer
gravatar

El-Jee (2), maar Karst werd wel eenmalig gesponsored door een bekend Oosters automerk. Maar zijn no-claim is hij kwijt, daarvoor hoeft hij niet eens meer even naar Apeldoorn te bellen.

Reageer
gravatar

Nu nog even wat verder terug, 1584: de Gevangen Poort in Delft. Die Balthasar Gerards was ook helemaal vergunningsloos Willem de Zwijger op gaan zoeken. Had hij dat niet gedaan dan hadden wij nu nog echte Oranjes op Paleis Soestdijk gehad en niet afstammelingen van de Friese tak. Zo zie je maar; een kogeltje kan soms raar rollen.

Reageer
gravatar

Die treinkapers indertijd bij De Punt, hadden ook geen vergunning om een trein stil te zetten. Bovendien is het stilzetten van treinen uitsluitend voorbehouden aan NS en ProRail.

Reageer
gravatar

En die maken dan ook veelvuldig gebruik van dat voorrecht.

gravatar

Prorail bestaat pas sinds 2003. Los daarvan: een vergunning daarvoor is weldegelijk te verkrijgen MITS je de lokale autoriteiten, politie en brandweer over weet te halen om een handtekening te zetten onder je formuliertje; daar is het misgegaan en is er zo’n hetze over ontstaan.

gravatar

Als rasechte Apeldoorner kan ik u mededelen dat deze plek wordt gebruikt voor crashtests, iedere Apeldoorner weet dat. Het enige dat Tates te verwijten valt is dat hij deze ongepland heeft uitgevoerd. De ontzetting van het koninklijk huis betrof dan ook meer de erbarmelijke kreukelzone van de Suzuki Swift dan de beschadeging aan het monument ‘de Naald’. U zou de beschadiging eens moeten zien na een crashtest met de nieuwste Hummer.