Afleveringen Zomergasten 2011 uitgelekt

Huijbregts' tapdansende hond al maanden op YouTube

Twee weken voor aanvang van een gloednieuwe serie Zomergasten bij de VPRO blijken grote delen van het programma al te circuleren op internet. De uitzendingen van de succesvolle serie staan daardoor op losse schroeven.

Afgelopen week ontstond commotie toen een stagiair van de redactie op Youtube een filmpje aantrof van een tapdancende border collie. Het fragment zou onderdeel uitmaken van de uitzending met Marc-Marie Huijbregts, maar bleek al maanden op internet te vinden. Nader onderzoek wees uit dat ook Huijbregts’ fragment met Robert Long in Klasgenoten en de Embassy-overwinning van Barney in 1998 op het wereldwijde web circuleerden.

Bij de Publieke Omroep heersen verbijstering en onzekerheid. “In theorie liggen alle mogelijkheden nog open”, aldus directeur Henk Hagoort. “Maar voor mij is de lol van Zomergasten er nu voorlopig af. Ze zoeken het maar uit, van mij mag het geschrapt worden.”

De voorbereidingen voor het programma, dat het 34ste seizoen op rij in gaat en voor de tweede keer onder leiding staat van Jelle Brandt Corstius, waren al maanden in volle gang. Wegens succes in de afgelopen jaren zou de één-op-één formule ‘presentator versus gast’ wederom worden toegepast. Dit alles staat nu echter op losse schroeven.

Geestelijk vader en eindredacteur Peter van Ingen toont zich vanaf zijn vakantieadres strijdbaar doch realistisch. “In deze zware economische tijden, waarin de toegevoegde waarde van het publieke bestel openlijk ter discussie staat, kan een kwaliteitsomroep als de VPRO zich niet permitteren halfbakken, tweedehands producties te presenteren. Graag hadden wij het door Guy Verhofstadt aangevraagde Koot & Bie-fragment over de gemeente Juinen getoond, maar nu blijkt dat de bewuste documentaire al jaren op dvd wordt verkocht kunnen wij daar uiteraard niet aan beginnen.”

Over de vraag hoe de vrijgekomen 18 uur zendtijd moet worden gevuld, is de VPRO nog in conclaaf. Van Ingen: “Het meest waarschijnlijk lijkt een compilatie van het beste uit de eerdere edities van Zomergasten. De herhaling van de samenvatting van de verloren WK-finale van 1978 uit de aflevering met Raoul Heertje geldt nog steeds als een van de hoogtepunten uit de historie van onze omroep.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heb je je zelf wel eens goed bekeken?

Fietsen
Bike.nl

Reageer
gravatar

Toch jammer dat Anouk niet meer op de speldsite komt, we moeten wat aardiger voor haar zijn, vind ik, nu heeft ze vast de al vooraf uitgelekte aflevering over ons brein niet opgezocht en daar had zij (en wij allemaal) zo veel aan kunnen hebben. Laten we aardiger zijn voor mensen die voor het eerst op de Speld site komen, stel ik voor, dan is uitlekken juist heel goed, daar komen dan de mooiste records pogingen van. (Neem nou de uitgelekte uitslagen van de afgelopen WK, die staan al op zo’n 950, ik ben voor veeel meer lekken!)

Reageer
gravatar

Een reactie als: “In theorie liggen alle mogelijkheden nog open”, aldus directeur Henk Hagoort. “Maar voor mij is de lol van Zomergasten er nu voorlopig af. Ze zoeken het maar uit, van mij mag het geschrapt worden.”, verwacht je toch niet van een volwassene?

Reageer
gravatar

Beste Koen, voor mij was de belangstelling tot het nulpunt gedaald toen het bleek om gewenste gasten te gaan. Ongewenste gasten zijn veel spannender.

gravatar

Ongelooflijk jammer….. Wel leuk dat ze de herhaling van de samenvatting van de verloren WK-finale van 1978 gaan uitzenden!

Reageer
gravatar

Expert op 21. Een zeer filosofische observatie maar Hoe Waar ook en Hoe Anders dan Amerikaanse romcoms; die zijn allemaal “recorded live on tape before a dead audience”. Bij Zomergasten wordt live-publiek niet toegelaten noch later ingeblikt lachend weergegeven.

Reageer
gravatar

Wel vervelend.
Maar is geen belemmering om toch uit te zenden !!!
Maar is geen belemmering om toch uit te zenden !!!
Maar is geen belemmering om toch uit te zenden !!!
Maar is geen belemmering om toch uit te zenden !!!
Maar is geen belemmering om toch uit te zenden !!!
Maar is geen belemmering om toch uit te zenden !!!
Doen hoor.

Reageer
gravatar

De naam is goed gekozen. De SPELD je weet wel.

Reageer
gravatar

Het is dan ook voorspelbaar net zoals dat Antwoord nummer 2 voor de redesign voorspelbaar was sinds de introductie van het zesde zintuig met usb-aansluiting voor draadloze werktuigbouwkundigen.

Alleen binnen deze combinatie.

Maar dan nog.. het is uitgelekt..

What are the odds..?

Reageer
gravatar

In het kader van dit artikel is het overigens goed om met cijfermateriaal te komen om dit artikel te staven. Interessante cijfers in dit verband zijn 37, 43 en 2 x 22

Reageer
gravatar

Ik denk dat de oplossing is om dit programma met terugwerkende kracht uit te zenden in 1990. Ik weet niet of dat technisch mogelijk is, maar als het kan, is het probleem opgelost

Reageer
gravatar

‘Zomergasten Op Losse Schroeven’….. Ik voorzie een totaal nieuw format, waarbij een fusie tussen VPRO & Tros niet ondenkbaar is. (Op losse schroeven balancerende zomergasten die één op één moeten proberen een zelfgemaakt filmpje leuk de ether in te sturen….. Zoiets, wellicht?

Reageer
gravatar

Je kunt ook beter een slacentrifuge gebruiken voor het uitlekken. minder troep en sneller klaar.
Is er verder nog wat over van Marijke nu ze uitgelekt is?

Reageer
gravatar

@10 Beste Anoek, ik neem aan dat je blond bent, want jouw reacties zijn wel heel erg dom. Juist het feit dat er delen zijn uitgelekt betekent dat de gesprekken niet live kunnen zijn!

Reageer
gravatar

Is het niet zinvol de hele boedel van de VPRO maar over te dragen aan die slimme jongen van Galjaart, die heeft RTL toch tot grote commerciële hoogten en hogere winsten gedreven. Samen met zijn echtgenote die N.B. aan een meervoudige persoonlijkheidstoornis leidt: Wendy, Ushi en Loesi (o.i.d.; drie halen en maar één betalen, bingo!

Reageer
gravatar

Grappen zeggen veel over de aard en achterliggende bedoelingen van de grappenmaker, dat had Sigmund Freud al duidelijk gemaakt. Sla “Der Witz” er maar op na. Heeft niet Max Tailleur zijn leven gewijd aan “Sam en Moos bakken” en zegt een oud spreekwoord niet: “Mundus vult decipi”? Zonder humor en grappen zou het leven minder stimulerend zijn. Zeker in Nederland waar “Geen beter vermaak dan leedvermaak” nogal in zwang is. Programma’s als Bananasplit zijn daar heldere voorbeelden van. De Speld trouwens ook, maar voor een andere sociale laag van de bevolking.

Reageer
gravatar

Jongens (en meisjes), Anouk is nep-leuk. De Speld is serieus.

gravatar

Heb zo ontzettend het gevoel dat we in de maling worden genomen en slechts fungeren als naieve slachtoffers van een sluwe marketingcampagne…

Reageer
gravatar

In de maling nemen is de definitie van De Speld. Het is gewoon een grap die blijkbaar bijna niemand snapt. Zomergasten kan helemaal niet uitlekken want het gesprek is live.

gravatar

Ik ben diep teleurgesteld. Kom hier iedere dag voor serieuze nieuwsgaring. Nu vertelt Anouk dat alles satire is. Tsja …

gravatar

UITZENDEN! Voor al die mensen die geen tijd, noch zin hebben youtube af te struinen en gewoon zondag avond een mooi gesprek voorgeschoteld willen hebbben.

Reageer
gravatar

Dit is echt stuitend! Hoe kunnen ze dit nou uit laten lekken! Voor mij kan de zomer wel weer ophouden dan. Roll on september, wat een amateurs zeg. Ik vind het ook zó sneu voor Jelle BC, dan denk je aan een professioneel programma mee te werken zeg.

Reageer
gravatar

Dat is wel spijtig, want dan kan ik dus niet bewust kiezen om niet naar zomergasten te kijken. Voor herhalingen of andere programma’s zou ik wellicht niet zo bewust kiezen om niet te kijken.

Reageer
gravatar

Laat de ego’s varen en het idee dat het vers moet zijn. veel mensen zullen er niet zijn die vooraf op YouTube kijken. gewoon i.p.v. ‘koortsachtig’ vergaderen die uitzendingen uitzenden. vergaderen kost tijd en geld. laat je niet gek maken, waar is de VPRO nou eigenlijk bang voor? het enige wat ik kan bedenken is minder kijkcijfers. zal wel meevallen en so what.

Reageer
gravatar

Een grap is alleen een grap als die grappig is. Dit ‘satirisch’ bedoelde stukje is zo flauw dat het niet werkt. En dan moet je dus uitleggen dat De Speld een satirische site is. Schei toch uit (echt…)

gravatar

De toegevoegde waarde zit hem toch in het gesprek, de discussie en het waarom bepaalde fragmenten getoond worden? Herhalingen uitzenden zijn juist de halfbakken oplossingen die meegaan in de tendens van “zomerstop”.

Gewoon gaan maken en uitzenden!

Reageer
gravatar

Wat heb je nou aan een collie met borderline?

Reageer
gravatar

Wat het probleem is snap ik niet zo goed: alles is toch al een keer gedaan en uitgezonden? Als originaliteit een criterium zou zijn voor televisie dan zou dit medium vandaag nog kunnen stoppen. You tube is inderdaad een heel stuk interessanter.

Reageer