Toch geen fusie VPRO en Hezbollah

Heilige oorlog en eigenzinnige TV-programma's toch niet te verenigen

De fusie tussen de VPRO en Hezbollah is van de baan. Volgens de VPRO is een fundamentele vertrouwensbreuk de voornaamste reden voor het stopzetten van de fusiebesprekingen.

‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt.’, aldus een ontgoochelde Robbert Dijkgraaf, voorzitter van de VPRO. Sinds februari voerde Dijkgraaf gesprekken met Hezbollah over een verregaande samenwerking met de militante organisatie uit Libanon. Gisteravond werd duidelijk dat die samenwerking er niet komt. Dijkgraaf: ‘Het vertrouwen is tot het nulpunt gedaald. Maandenlang waren we ervan overtuigd dat we eruit zouden komen, maar helaas bleef Hezbollah krampachtig vasthouden aan onredelijke eisen. Doodzonde.’

De belangrijkste twistpunten bleken de vernietiging van de staat Israel en de toekomst van het VPRO-programma Zomergasten. ‘Hezbollah wilde per se dat hun leider, Hassan Nasrallah, het komende seizoen van Zomergasten zou presenteren.’, vertelt Dijkgraaf. ‘Ik heb uitgelegd dat dat onbespreekbaar was, omdat we al een contract hadden met Jelle Brandt Corstius. We hebben zelfs nog met Jelle erbij om tafel gezeten om de delegatie van Hezbollah te overtuigen. Helaas heeft het niet voldoende indruk gemaakt.’

Bestuurder en islamist Naim Kassim voerde de gesprekken namens Hezbollah. Hij noemt de discussie over Zomergasten een non-issue: ‘Zomergasten was niet het probleem. Het probleem was dat zij niet wilden praten over de vernietiging van Israel. Telkens als wij een heilige oorlog verheerlijkten, begonnen zij over eigenzinnige televisieprogramma’s met het publiek als uitgangspunt. Ik denk niet dat wij als Hezbollah onze strijd tegen de zionisten geloofwaardig hadden kunnen voortzetten via een verdiepende crossmediale inhoud vanuit een onbevangen nieuwsgierigheid naar mens en maatschappij.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja, fundamentalistische vertrouwensbreuk – was te verwachten natuurlijk.

Wie gaat nu met “40 dagen zonder bomgordel” aan de haal?

Reageer
gravatar

Zonder van voorkennis beticht te worden kan ik meedelen dat het vijandige Hezbolah bod op de VPRO geen doorgang gaat vinden daar VPRO weigert om inzage in de boeken te geven daar zij het bod van Hezbollah te laag vinden. Volgens de raad van bestuur van de VPRO kan er alleen gepraat worden over een eventuele overname op basis van gelijkwaardigheid. Het commandocentrum van de Hezbollah heeft dit als onacceptabel afgedaan en is naar verluid met de kalashnikovs in de aanslag onderweg naar Hilversum om de VPRO dan maar kwaadschiks over te nemen.

Reageer
gravatar

Ik snap wel de VPRO ervan afziet. Straks zegt zo’n Hezbollah-speler iets over het klimaat en meteen is er weer zo’n (p)vv(d)-er die vindt dat je wel opgeheven kunt worden.

Reageer
gravatar

@ el-jee, 22: Als Apelfoorter vind ik een heleboel best zo lang de Blokker en de Hema maar ongeveer op dezelfde plaats blijven staan. Hé, kunnen die 2 niet fuseren?

Reageer
gravatar

Ik hoorde dat Hezbollah een vijandig bod op de VPRO gaat uitbrengen. Zij willen vooral een goed bereik in Leidschendam.

Reageer
gravatar

@Xerxes #6,

U bent geheel verkeerd geïnformeerd!

De fusie tussen de ‘Speld’ en het Apenheul mislukten, omdat de apen hun recht om met poep te gooien niet wilden opgeven.

De Gorilla’s konden zich wel vinden in het tegenvoorstel van de Speld, om het nieuws rond te brullen. Maar de chimpansees waren onvermurwbaar.

Deze apen lijken op mensen, die zeer gehecht zijn aan traditie.

Als ze het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze over gaan tot dergelijke vervelende acties. Met de eeuwen is het altijd een zeer effectief werkwijze gebleken om met poep te gooien.

Helaas hadden ze niet door dat het ook anders kan, ondanks de inzet van de Speld.

Reageer
gravatar

Nou, dan is nu de weg vrij voor een verbintenis met die jumped up turd, die fletse kutscheet van een Jan Dijkgraaf.
FF gestopt met PowNed, maar nog altijd eigenaar van BBB Communicatie en Media BV.

Jan doet alles voor aandacht en centen – zelfs zijn schoonmoeder is bang voor hem- dus wie weet ….

Reageer
gravatar

Ongetwijfeld zijn er veel meer fusies dan iedereen denkt: Albert Hein met Monuta (wij laten ze zich eerst volvreten en verzorgen daarna een keurige uitvaart).
Vergeet ook niet Ajax met de NASA, de EU met de geneesmiddelenindustrie (laten ze maar goed ziek van ons worden) en PSV met het IMF (geld genoeg, als je maar van de dienstertjes afblijft).
En wat dacht u van de VVD met de psychiatrie (wij bezuinigen ze gek en bergen ze dan tegen fikse gemeenschapskosten op).
Enfin, als u uw ogen en oren goed openhoudt, kunt u nog veel meer fusies ontdekken !

Reageer
gravatar

@15, Bus Showfeur: wie heeft er, denkt u, eerst een vette weddenschap afgesloten op het Miss Lucken van de fusie tussen de Taliban, de FIFA en de chinese maffia ? Kassa !

Reageer
gravatar

Ik vind een fusie tussen de VPRO en Hezbollah nou ook weer niet heel erg voor de hand liggen. VPRO en de Democratische partij van de USA…of met het openluchtmuseum. Voor mijn part met Heinz-ketchup, maar de link met Hezbollah…nee

Reageer
gravatar

Blauwerik, je wordt feestelijk bedankt! #§@&%$!!!!! De onderhandelingen met de Chinese maffia gaan tóch al zo moeilijk en kunnen na uw uit de school klappen gevoeglijk als Miss Lucked beschouwd worden.

Reageer
gravatar

@13: hoe komt de Taliban erbij met de FIFA te fuseren ? Weten ze niet dat Blatter c.s. niet zulke frisse jongens zijn, die mogelijk zelfs corrupt zijn ?
Fuseer dan ook maar meteen met de chinese maffia, want die gaat toch weddenschappen op oorlogshandelingen, aanslagen en ander ongemak afsluiten en vervalsen.

Reageer
gravatar

Voetjebal, uit welke bron heb jij vernomen over de aanstaande fusie tussen de Taliban en de Fifa? Dat had nog geheim moeten blijven!
(Ik zal dus ook niet verklappen dat het voetbal weer spannender gemaakt gaat worden met bermbommen langs de zijlijn, waar de voetballers toch een aantal malen per wedstrijd op kunnen lopen. De eerste drie spelers per team, die ontploffen kunnen dan nog door wisselspelers vervangen worden. Daarna wordt het extra spannend)

Reageer
gravatar

Zolang de NOS maar de champions laegue blijft uitzenden vind ik het allemaal goed, zelf als dat een wedstrijd betekent uit Libanon met een Vrijzinnig Protestantse scheidsrechter!

Reageer
gravatar

Wat ik vooral erg grappig vind aan dit stuk is dat er staat dat een fusie tussen VPRO en Hezbollah van de baan is terwijl het helemaal niet zo is dat een fusie tussen VPRO en Hezbollah van de baan is, want die kunnen helemaal niet samengaan. En hier staat dat ze dat wel van plan waren, maar dat het niet doorgaat en dat is dus niet zo.

Reageer
gravatar

De volgende fusies/plannen in het publieke bestel staan ook op stapel:
. de E.O. met de Tea-party-beweging (“Eigen gezin eerst” is de voorlopige werktitel van een programmaserie voor het seizoen 2011-2012).
. de VARA met de As-Soenah-moskee, “Uitgesproken Fawaz”
of “Uitgesproken is Fawaz nog lang niet” (doelgroep: huidige PvdA-kiezers)
. Pownews met het jeugdjournaal (“Hoe digitaler hoe brutaler”)
. En de P.V.V. krijgt één uur zendtijd per week: “Geert Wilders gaat met zichzelf in het maatschappelijk debat”

Reageer
gravatar

Tja, de VPRO wil natuurlijk alleen maar verdoofd uitzenden en dat is een doorn in het oog van Hezbollah, die haar kijkers graag onverdoofd trakteert op een uitzending.
Ach niet getreurd, de Noord Koreaanse Staatsomroep is ook een potentiele fusiepartner. Wel vrees ik dat er maar een zomergast geprezen mag worden.
Mocht dat nog afketsen dan kunnen de Vrijzinnig Protestanten altijd nog overwegen met de Libische Staatsomroep samen te gaan om een avond lang het beste van de toespraken van Ghadaffi (geprezen zij Zijn naam) uit te zenden.

Reageer
gravatar

Klopt het dat ook de onderhandelingen van de Speld met Apenheul over een fusie zijn afgeketst ?
Naar verluidt was het de bedoeling dat de apen de gasten tegemoet zouden treden met komische en ironische teksten, maar in plaats daarvan ging het bestuur van Apenheul voor de slogan: “Apenheul, waar de apen vrij rondlopen en u met spelden prikken”. Dit was commerciëel gezien niet te verteren voor de Speld.
Het schijnt dat er nu vergevorderde besprekingen over een fusie zijn tussen Apenheul en Fukushima, onder het motto dat de apen geacht worden beide hoofden op uw schouder te leggen.

Reageer
gravatar

Bij navraag bij de verschillende partijen heb ik in het sub-bestuursleden een zeer aanzienlijke drang meegekregen dat deze degelijk in een samenwerking tussen de VPRO en Hezbollah zien zitten. Daarbij kwamen namen de bestuursleden van de al-Ouzai Moskee ten tafel en hebben wij de GSM-nummers uitgewisseld.

Enkelen van hen heb ik al aan de telefoon gehad en zijn van mening dat er een doorstart gemaakt kan worden zonder het huidige hoofdbestuur van de VPRO en Hezbollah. Een vruchtbare samenwerking tussen de drie partijen is in een opstartende fase en ik hoop volgende week om de tafel te zitten met deze mensen. Hoop het want enkele van hen zitten in de militante groepering zelfmoordaanslagen waardoor de samenwerking in het geding raakt als deze hun activiteiten voortzetten.

Reageer