Aanbouw schuur zonder vergunningen leidt tot arrestatiebevel Gaddafi

Libische leider heeft zonder vergunningen verbouwd

De gemeente Tripoli vaardigt een arrestatiebevel uit tegen Moammar Gaddafi. De Libische leider wordt ervan verdacht een schuur te hebben gebouwd die niet binnen het gemeentelijke bestemmingsplan past. Gaddafi onttrok zich in 1984 willens en wetens aan het ruimtelijke ordeningsbeleid van de gemeente Tripoli en liet zich weinig gelegen aan ambtenaren die hem op de vingers tikten.

Ahmed Benzekri, woordvoerder van de gemeente Tripoli, betreurt de zaak: “We twijfelen niet aan de integriteit van Gaddafi, maar in de beeldvorming komt dit natuurlijk niet fraai over. Door deze kwestie ontstaat helaas de schijn van corruptie en dat is jammer, ook voor onze internationale reputatie. Libië slaat op deze manier een modderfiguur in het buitenland.”

Binnen de structuurvisie van de gemeente Tripoli is het sinds 1976 mogelijk zonder toestemming in tuin enige vorm van bebouwing te verrichten, mits deze niet groter is dan 5,2×4,7×3,1m. Indien groter mag de bebouwing geenszins van negatieve invloed zijn op het woonplezier van omwonenden, wat door de omwonenden in kwestie, alsmede een onafhankelijke commissie van deskundige ambtenaren dient te worden beoordeeld. In het uiteindelijke oordeel weegt mee of de aanbouw voor vrijetijds- dan wel professionele dan wel woonpraktische doeleinden in gebruik wordt genomen.*

Gaddafi lijkt zich niet de storen aan de beperkingen die zijn woonplaats aan zijn woonplannen oplegt. In 1984 liet hij zonder vergunning een te grote houten schuur bouwen, volgens zijn staf om zijn zeven fietsen en die van zijn zoons te stallen. Bovendien ontnam de hoogte van de schuur de zon uit de tuin van zijn buurman. Middels brieven werd de Libische verzocht de schuur te verwijderen. Gaddafi negeerde deze brieven volkomen en ambtenaren die hem vervolgens thuis bezochten verdwenen spoorloos. Zo kwam de zaak-Gaddafi op het huidige dode spoor te liggen.

De Libische leider heeft in een reactie vanuit zijn bunker laten weten te overwegen een bezwaarschrift in te dienen tegen het arrestatiebevel.

De internationale gemeenschap heeft met afschuw gereageerd op de beschuldigingen. Thijs Berman, PvdA Europarlementarier, stelt: “Gemeentelijke bepalingen gelden altijd, overal en voor iedereen. Ook voor Gaddafi.”

*A. el Husnuqi ea: Ruimtelijke beleidsvisie gemeente Tripoli, 2008


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geachte redactie, bevat uw speurwerk nu een fout of wordt de heer Gadaffi ten onrechte beticht van een overtreding? U meldt dat de regelgeving voor bijgebouwen dateert uit 1976, maar geeft voor deze stelling een bron uit 2008. De heer Gadaffi bouwde zijn schuur echter in 1984. Indien de regelgeving uit 2008 blijkt te stammen, is sprake van een onterechte aanklacht. Indien de regelgeving uit 1976 stamt, is uw bronnengebruik hoogst opmerkelijk te noemen. Hoe dan ook, er zit een luchtje aan deze zaak.

Reageer
gravatar

Outsider, was tijdens de terugreis vanuit Tripoli één van uw koffers niet heel erg zwaar? Kan het zijn dat u aldus de bewuste A. El Husnuqi taxfree maar onbewust illegaal Nederland heeft binnengebracht? Als ik u was zou ik op zolder mijn koffers nog maar eens goed nakijken. Als mijn vermoeden juist is, heeft uw collega El H. intussen een ernstige hernia opgelopen door langdurig in dezelfde houding te verkeren. Eveneens zal er sprake zijn van een ernstige ademnood. Waarschuwt u vooraf wel even de IND en de AIVD?

Reageer
gravatar

Wat ik mis is informatie over de huidige status en verblijfplaats van Abdel El Husnuqi et al, opstellers van de gemeentelijke beleidsvisie van Tripoli, 2008. Bij mijn laatste bezoek aan de collega’s van afdeling Bouwvergunningen in Tripoli, voorjaar 2010, werd ik te woord gestaan door Mahmut Al Husqvarna. Zijn gewaardeerde collega Abdel El Husnuqi was zonder ziekmelding, zelfs zonder opgaaf van redenen verdwenen.
Wellicht kan Amnesty International hier klaarheid verschaffen?

Reageer
gravatar

Collega Leeflang (14): Te oordelen naar de foto betreft dit gebouwtje, eerder dan een kamelen- en fietsenstalling, een klein maar goed uitgerust huislaboratorium voor “huis- tuin- & keuken martelen”, traditioneel de hobby van tirannen, dictatoren, zowel verlichte áls onverlichte despoten en andere typen alleenheersers. Ik ontwaar op de foto pijpsnijders, ijzerzagen, wurgkoorden, duimschroeven, tepelklemmen en rubber drijfriemen. Het enige alternatief zou kúnnen zijn een privé SM-kelder maar Moammer K. is meer het type voor grootschalig sadisme, zoals genocide. Lees nog eens “Il Principe” van Niccolò Machiavelli en het meer recente “Hoe een dictator aan de macht komt” van Karl Bruno Leder (ISBN 90-03-98605-3)

Reageer
gravatar

Het kamelenschuurtje van Khadaffi is een gebaar van goede wil geweest van het Westen als subtiel tegengebaar na zijn afdracht van smartegeld aan de nabestaanden van ‘Lockerbie’. Tegelijk echter met de schuur heeft een (niet nader te noemen) Nederlands BouwBedrijf een ondergronds bunkercomplex aangelegd dat bestand was tegen de diepst penetrerende Amerikaanse bommen. Als wijlen Saddam Hussein verstandig was geweest had hij een vergelijkbaar complex in Bagdad laten aanleggen. Dan was de schande van die oneervolle kruipkelder in zijn geboortestreek hem en Nederland de bouwfraude-affaire bespaard gebleven.

Reageer
gravatar

Dit is weer een typisch stuk uit de imperialistische koker van de Zionistische vrienden van die hyena’s, de Amerikaanse neo-kolonialistische leugenaars!
Met zo’n zinsnede: “….en ambtenaren die hem vervolgens thuis bezochten verdwenen spoorloos.” suggereer je MINSTENS dat die ambtenaren zich schuldig maken aan corruptie. (Alsof zij zijn ondergedoken in de anonimiteit van de (overigens uitstekende!) Bunga-bunga-feestjes van ons bevriend Staatshoofd Sylvio B.

Reageer
gravatar

“De Libische leider heeft in een reactie vanuit zijn bunker laten weten te overwegen een bezwaarschrift in te dienen tegen het arrestatiebevel”

Wat is er gebeurd met die ‘goede oude polderoplossing’? Hup, boete betalen en we leven rustig verder…

Moet er nu gebruik worden gemaakt van peperdure gevechtsvliegtuigen, i.p.v. de ouderwetse slopershamer dan wel slopersbal?

Werkelozen genoeg in Libie, die dat uit haar krachten gegroeide tuinhuisje graag kort en klein slaan…

Sommige mensen kiezen altijd voor de weg van de meeste weerstand…

*zucht*

Reageer
gravatar

Klopt, de werkelijkheid is inderdaad nog grappiger. Ik las net op nu.nl dat Donner vindt dat een boerka dragen net zoiets is als naaktlopen. Ik wist niet dat nu.nl tegenwoordig ook al op de satirische tour gaat…

Reageer
gravatar

Het schijnt dat Gaddafi ook nog een aanklacht tegemoet kan zien wegens wildkamperen. Er is bijna geen plek in Libië waar hij niet met zijn tent heeft gestaan.

Reageer
gravatar

Als zelfs zijn bloedeigen woongemeente Tripoli al geen vat op Gaddafi heeft, wat kan je dan nog verwachten van de NAVO of de UN ? Nee, iemand die illegaal huisjes bouwt deinst nergens voor terug, dat zie je maar weer.

Reageer
gravatar

” … ambtenaren die hem op de vingers tikten”. Enkele van die ambtenaren zijn inmiddels opgekocht door de Amerikaanse defensie. Ze mogen in Guantánamo in enkele schuurtjes ook op vingers gaan tikken, en misschien nog wel meer.

Reageer
gravatar

Zoals iedereen weet is Muammar (geprezen zij Zijn naam) een verwoed doe-het-zelver. Zijn passie voor het bouwen van vogelhuisjes is dan ook wijd en zijd verspreid.
Wie heeft er niet een vogelhuisje van Muammar (geprezen, bla die bla…) in zijn tuin staan?
Het zijn dan ook de leugenachtige Westerse Honden die het Muammar (geprezen zij etc etc.) onmogelijk willen maken deze hobby nog langer te beoefenen met hun laffe bombardementen.
Toch zullen zij de Leider van de Revolutie nooit kunnen weerhouden van het bouwen van vogelhuisjes. Zelfs niet nu ze de eigen bevolking tegen Hem in het harnas jagen. Dat de laffe Westerse Kakkerlakken mogen branden in de cockpit van hun vliegtuigen.

Reageer
gravatar

Die buurman is al maanden vermist. Hij zal wel tot die terroristen behoren die het glorieuze gezag in Libië willen ondermijnen. Wel klagen dat een schuurtje de zon wegneemt en ondertussen zelf met de noorderzon vertrekken. Schande.

Reageer
gravatar

De NAVO is in ieder geval al bezig de illegale aanbouw plat te bombarderen. Complimenten voor onze jongens.

Reageer